У дома Как да изберем Климатична техника ТОП 8 най-добри отоплени кърпи за дома, според отзивите на клиентите

ТОП 8 най-добри отоплени кърпи за дома, според отзивите на клиентите

Когато избирате отопление за кърпа, трябва да определите метода и типа на връзката (електрическа или водна). Първият е независим от системата, така че е по-лесно да намерите място за инсталирането му. Някои модели предполагат възможността за регулиране на температурата, докато във вода зависи от температурата на водата във веригата. Но твърде евтиният уред може да няма достатъчна степен на защита от влага. За да направя по-лесно да направя избор, направих рейтинг на ТОП-8 най-добри модели година, формира го въз основа на експертни съвети и прегледи на клиенти. Включва отопляеми релси за хавлиени кърпи, различаващи се в качеството на сглобяване, вида на работата, връзката и топлопредаването (мощност).

Най-добрите производствени компании

За разлика от други домакински уреди, голям брой производители могат да се похвалят наведнъж с висококачествени отопляеми релси за кърпи, например Arbonia - едно от първите, които произвеждат такива устройства и дълги години продължава да се превръща в най-доброто в своята област. Шведският производител е специализиран в трите типа тези устройства: водни, електрически и комбинирани.

Margaroli

Компанията, родом от Италия в продължение на половин век, заема своята ниша в производството на отопляеми релси за кърпи. Компанията цени репутацията си, така че всеки продукт преминава многостепенно тестване преди да влезе на пазара. Устройството е произведено от неръждаема стомана и други висококачествени материали. Оригиналният дизайн на продуктите се различава от другите компании, а Маргароли е една от малкото, които произвеждат подвижни релси за кърпи.

Zehnder

Фирма от Германия произвежда отопляеми релси за хавлиени кърпи, които могат да се използват не само по предназначение, но и като пълноценно отоплително устройство в банята и в други помещения. В допълнение към различните дизайни и размери на продуктите, компанията е известна с факта, че произвежда отопляеми релси за кърпи изключително от екологично чисти материали.

крайна спирка

Фирма от нашата страна произвежда отопляеми кърпи и други отоплителни уреди. При производството използват уникална производствена техника, в резултат на което устройствата са безпроблемни, което повишава безопасността на устройството в случай на скокове на налягането, което може да доведе до напукване на тръбата. Загрятата релса за кърпи ще издържи налягане на водата от 7 атмосфери, обаче, компанията ще пусне устройството на пазара само ако тръбата на етапа на изпитване е била в състояние да издържи налягане два пъти по-голяма от тази цифра.

Sunergea

Списъкът се затваря и от производителя "Sunerzh". Той е известен с факта, че у нас досега е единствената компания, която произвежда своите отоплени кърпи от неръждаема стомана. Инструментите са щателно тествани за устойчивост на високо налягане.Също така, устройствата имат разнообразен дизайн и много допълнителни функции в допълнение към сушилните кърпи.

Вижте също - 10 най-добри омекотители за тъкани

ТОП 5 електрически отопляеми кърпи

Тера М 400х500

Тера М-образна 400 × 500

Класификацията се отваря от електрическа нагревателна кърпа с опростена и елегантна форма във формата на буквата М, с размери 52,5 × 40 см, състояща се от четири секции, изработени от неръждаема стомана. Лесен за инсталиране. Допълва интериора на банята, действайки като сушилня и нагревател. Изолиран кабел е осигурен като нагревателен елемент, както при всички подобни модели. Работи от мрежа. Свързването е възможно само отстрани, отдясно или отляво. Подобно на други електрически нагревани релси за хавлиени кърпи, той не може да се върти. Мощността е малка - 32 вата. Тежи малко - 2,6 кг. Комплектът включва три скоби за монтаж.

Ползи:

 1. Елегантен дизайн.
 2. Устойчиви материали.
 3. Лесен за инсталиране.
 4. Удобството на употреба.
 5. Загрява нормално.

Недостатъци:

 1. Малък размер.
 2. Несигурни пластмасови крепежи.

Tera M-образна форма 400 × 500 струва само , Изглежда добре в банята, загрява добре. Много купувачи не харесват потребителски размер. Както се очаква, отстъпва по мощност на по-скъпия модел - Domoterm Aurora DMT.

Domoterm Aurora DMT 109-6 40 × 60 EK L

Domoterm Aurora DMT 109-6 40 × 60 EK L

По-голяма отоплена кърпа (60 × 40 × 10 см). Прилича на стълбище: шест хоризонтални тръби и две вертикални. Изработена от висококачествена неръждаема стомана, като останалите модели от класацията. Дебелината на стената на тръбите на конструкцията е 1,5 мм. Начинът на свързване на електрическия кабел е външен или скрит. Точката на свързване е в долната лява част. Отоплената релса за хавлиени кърпи се включва / изключва с бутона. При нагряване до желаната температура, той автоматично се изключва. Максимално загряване до 60 ° C. По-мощен (52 W) и по-тежък (3,6 кг). Монтажните скоби са включени в доставката.

Ползи:

 1. Красива гледка.
 2. Размерът.
 3. Надеждна конструкция.
 4. Автоматично изключване.
 5. Добра мощност.
 6. Нормална работа.

Недостатък:

 1. Уважаеми.

Цена Domoterm Aurora DMT 109-6 40 × 60 EK L - , Сушилнята изглежда добре, лесна е за инсталиране и използване поради лекотата на свързване. Има достатъчно мощност за отопление, сушене на кърпи, друг текстил. По-функционален от М-образната Тера, поради формата на изпълнение.

Trugor PJeK5P 80 × 50 L

Trugor PEK5P 80 × 50 L

Trugor PEK5P 80 × 50 L е направен в подобна форма под формата на стълба. Но напречните греди са извити, дори не. В горната част са предвидени допълнителни тръби, които образуват "рафт". Следователно той е малко по-голям (80 × 50 × 7 см). Тя се различава с по-голяма дебелина на стената - 2 мм, което потвърждава надеждността на модела. По-мощен от Domoterm Aurora - 60 вата.

Ползи:

 1. Красива гледка. Поради извитите дъги, той се откроява от другите модели електрически нагревани релси за кърпи.
 2. Голям размер. Позволява ви да сушите повече дрехи, кърпи.
 3. Ергономични напречни ленти, допълнителен рафт отгоре.
 4. Надеждно изпълнение.
 5. Загрява бързо.

Недостатъци:

 1. Без термостат.
 2. Прегледите описват единичен случай на дефекти в брака (от задната страна на една от напречните щанги).

Има отоплена кърпа за кърпи Trugor PEK5P 80 × 50 L , Работи чудесно, загрява доста, украсява банята благодарение на дизайна. Единственият недостатък е липсата на автоматично изключване. Поради това моделът е по-нисък от по-малко мощната Domoterm Aurora. 92% от купувачите препоръчват продукта.

TERMINUS Evromiks P6 450 × 650

TERMINUS Euromix P6 450 × 650

Отоплената релса за хавлии на тази марка се характеризира с по-малки размери - 65 × 48,2 см, по-малко напречни щанги (6 бр.). Дизайнът предвижда поставянето на някои тръби между баровете, а някои на предния панел с лек завой, което създава повече пространство за окачване на пране. Връзката може да бъде направена по скрит начин, за което в долната част от дясната страна има конектор. Този метод на свързване позволява моделът да се използва в бани с всякакви подредби. В долната част има контролен блок с бутони за включване и увеличаване / намаляване на температурата на отопление. Максималната температура на нагряване е 65 ° C.Моделът има най-високата мощност в класацията - 99 вата.

Ползи:

 1. Изглежда добре.
 2. Удобен за употреба. Добре обмислена подредба на баровете.
 3. Достатъчни температурни условия. Лекота на контрола.
 4. Не прегрява. Има термостат.
 5. Качеството на изпълнение.
 6. Добро обслужване на клиентите.

Недостатък:

 1. Температурният регулатор може да не работи поради пренапрежения.

TERMINUS Euromix P6 450 × 650 за надминава конкурентите, посочени в класацията по отношение на мощност, ергономичност, възможност за регулиране на температурата на отопление. Отлична функционална отоплена кърпа. Повечето потребители го препоръчват за покупка.

Енергия Ерго 800 × 500

Енергия Ерго 800 × 500

Отличава се с големите си размери (80 × 52,8 × 11,8 см) и броя на напречните греди. Девет изпъкнали тръби с кръгло сечение са подредени в групи по 3 на разстояние, което ви позволява да сушите повече кърпи и дрехи. Характеристика на модела е, че повърхността, обработена чрез електроплазмено полиране, която е устойчива на механични повреди, не избледнява. В долната част на вертикалната тръба се намира защитен от влага превключвател с индикатор за работа. Няма термостат. Максималното нагряване достига 60 ° C. Отнема само 5-10 минути, за да стигнете до тази маркировка. Различава се в икономичното потребление на енергия. Може да се сравни с конвенционална крушка. Според степента на надеждност той принадлежи към II клас на електрическа защита. Устойчиво на влага отопление за кърпа (степен на защита - IP 44), не се нуждае от заземяване, поради което се препоръчва за помещения с висока влажност. Той има по-ниска мощност от TERMINUS Euromix - 77 W. Комплектът включва скоби и необходими части за закрепване, 1,5 м кабел с тапа. За да увеличите работната площ, можете отделно да закупите рафт с три напречни греди Energy Modus 500 (допълнителен аксесоар за закрепване към отоплена кърпа).

Ползи:

 1. Лесна инсталация.
 2. Съвременно оборудване.
 3. Удобни за сушене на тръби за дрехи.
 4. Бързо загряване.
 5. Качествени материали. Надежден.
 6. Водоустойчив.

Недостатъци:

 1. Температурата не може да бъде избрана.
 2. Висока цена.

Energy Ergo 800 × 500 е много скъп в сравнение с други модели в класацията - , Тази цена се дължи на специално покритие, което увеличава експлоатационния живот, повишена степен на защита срещу проникване на влага. Почти 100% от купувачите потвърждават здравината и надеждността на дизайна. Единственият отрицателен е, че е невъзможно да се регулира температурата на отопление, както е в TERMINUS Euromix.

Вижте също - Как да изберем добър прах за пране?

ТОП 3 кърпи за отопление с вода

Тера М 500 × 400

Тера М-образна 500 × 400

Тераперия за нагряване на кърпа M с форма 500 × 400 е направена от неръждаема стомана. Той е доста компактен, лесно и надеждно прикрепен към стената, състои се от четири отделения, които образуват M-образна форма. Може да изпълнява функцията за отопление на банята, сушене на дрехи. Отоплението се извършва с помощта на вода в системата за БГВ, към която е свързано отдясно или отляво (диаметър - 1 инч). Вертикалното разстояние от центъра е 50 см. Издържа на температури до 115 ° С. Той е проектиран за налягане от 3-15 атм, както и описаните по-долу модели. Той е инсталиран в едно положение, няма възможност за въртене. Леко тегло - 1,9 кг.

Ползи:

 1. Прост дизайн.
 2. Компактни размери.
 3. Лесна инсталация и връзка.
 4. Нормално качество на работа.
 5. Добро разсейване на топлината

Недостатък:

 1. Материали със съмнително качество.

Тера М-образна 500 × 400 струва само , Лаконичният дизайн ще отговаря на всяка баня. Отоплената релса за кърпи изпълнява добре своята функция, въпреки че надеждността на метала предизвиква съмнения у някои купувачи.

TERMINUS Standart P5 BP 577 × 696

TERMINUS Стандарт P5 BP 577 × 696

Модел на стълбата: 5 извити хоризонтални тръби, свързани с вертикални тръби. Размери - 69,6 × 57,7 см. Дебелината на стената (2 мм) гарантира надеждността на конструкцията. Връзката е подобна. Топлопредаването е по-високо - 222 вата. Комплектът включва кран на Майевски, тапа, два телескопични опори.

Ползи:

 1. Приятен дизайн.
 2. Добро качество на изграждане.
 3. Удобно и лесно закрепване.
 4. Богат комплект за доставка.
 5. Добро разсейване на топлината

Недостатък:

 1. Има изолиран случай на теч.

Цена TERMINUS Стандарт P5 BP 577 × 696 - , Моделът се различава от Tera M-образната по-голяма надеждност, свързана с качеството на материалите и дебелината на метала. Пакетът включва всичко необходимо за свързване. Отлично разсейване на топлината Не бяха разкрити оплаквания за работа.

Modus Energy Prestige 800 × 500

Modus Energy Prestige 800 × 500

Energy Prestige Modus 800 × 500 има масивни размери (83 × 56 × 26,5 см). Той има 11 секции, разположени в три групи на разстояние, което ви позволява да окачите повече кърпи и спално бельо, има един рафт от три бара. Благодарение на дизайна работната площ и топлинната мощност се увеличават значително. Заваряването на фуги се извършва по специалната технология TIG (отговаря на международния стандарт), която, като отчита висококачествения материал на корпуса, го прави издръжлив, устойчив на малки механични влияния и спомага за поддържане на първоначалния цвят. Вертикалното разстояние от центъра до центъра е 80 см, хоризонталното - 50 см. Максималната температура на водата по време на нагряване не трябва да надвишава 105 ° С. Устройството може да работи от захранване с топла вода или от централна или затворена отоплителна система. Може да се използва в апартамент или къща. Може да се свърже странично, диагонално и в долната част. Топлопредаването при температура на водата от +90 ° C е значително - 405 вата. Тежи много - 7,7 кг. Пълен комплект: кран на Майевски, скоби, квадратчета, декоративни рефлекторни чашки, ексцентрици, всичко необходимо за монтаж (винтове, дюбели, уплътнения). Всички аксесоари се доставят от италианската компания Smart. Произвежда се в Русия.

Ползи:

 1. Красива гледка.
 2. Добро качество на изграждане. Силни материали.
 3. Много богато оборудване. Има всичко необходимо за инсталиране и свързване.
 4. Силно разсейване на топлината.
 5. Свържете се с която и да е система по три начина.
 6. Страхотна функционалност.

Недостатък:

 1. Цена.

Разходи за енергия Prestige 800 × 500 , Високата цена се дължи на надеждността на заваряването и качеството на метала. Той надминава TERMINUS Standard P5 BP 577 × 696 по размер, топлопредаване, работна площ. Той предполага голям обем на доставка, в който има всичко необходимо за инсталиране. Подходящ за всяка стая и инсталация във всяка система.

Вижте също - Коя компания е по-добре да изберете пералня

4736 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите