У дома Отзиви Samsung UE32M5500AU TV ревю

Samsung UE32M5500AU TV ревю

Samsung UE32M5500AU е модерен телевизор със стилен дизайн. Тънките рамки създават широки ъгли на видимост, така че ще видите ясно изображение с резолюция 1920 × 1080 Full HD от всяка точка на стаята, а качеството на изображението винаги ще остане високо. Моделът има повече конектори за свързване на различни устройства, за разлика от Samsung T32E310EX, Снабден с функция Smart TV под контрола на операционната система Tizen.

Този модел участва в рейтинг на най-добрите Smart TV телевизори.

екран

Samsung UE32M5500AU

32-инчов (82 см) LCD екран със съотношение на страните 16: 9, резолюция на дисплея 1920 × 1080 px (Full HD) с честота на опресняване 50 Hz. LED подсветка Edge LED, светодиоди са инсталирани отстрани на LCD матрицата. Системата Ultra Clean View автоматично анализира входящия видео поток и генерира картина, премахвайки изкривяванията. Contrast Enhancer създава перспективен ефект, като коригира яснотата на зоните на изображението в различни равнини. Технологията Micro Dimming Pro за локално затъмняване е отговорна за увеличаване на детайлите, докато PurColor подобрява качеството на цветово възпроизвеждане на телевизионния екран и цялата картина. Ъгълът на видимост напълно съвпада с декларирания от производителя - 178 градуса. От какъвто и ъгъл да погледнете екрана, изображението ще остане ясно, не замъглено, с правилното цветово възпроизвеждане.

Външен вид

Samsung UE32M5500AU

Корпусът на телевизора е направен в цвят „тъмен титан“, което го отличава в линията на други модели на Samsung и други производители. Устройството е поставено на стойка. Размери - 730 × 434 × 55 мм. Предлага се стенен монтаж, размер на VESA монтиране - 100 × 100 мм. Теглото на телевизора без стойка е 6.2 кг.

конектори

Samsung UE32M5500AU

 • HDMI (3 бр.) - свързване на цифрови устройства за предаване на изображения и звук (компютри, лаптопи, DVR и др.).
 • USB (2 бр.) - свържете USB флаш устройство или външен твърд диск.
 • AV вход (червено, бяло, жълто) - свързване на аналогови устройства (видеокамери, DVD и Blu-ray плейъри, някои телевизионни предаватели).
 • Изход на звука 3,5 мм - за свързване на слушалки или високоговорители.
 • RJ-45 конектор (Ethernet) - за свързване на интернет кабел.

Звук

Samsung UE32M5500AU

Общата звукова мощност е 20 вата, 2 вградени високоговорителя с мощност 10 вата всеки. Dolby Digital Plus и DTS обработка на сигнали за съраунд звук. ПОSamsung UE32N5300AUXRU 5 W мощност на високоговорителите и без DTS декодер.

Функции

Samsung UE32M5500AU

Smart TV - възможностите на телевизор са сравними с компютър, той лесно може да се справи с гледането на уеб страници през браузър, гледането на онлайн видео в Youtube, игри и приложения. Samsung UE32M5500AU е оборудван с Linux базирана операционна система Tizen.

Комплектът включва универсално едно дистанционно управление: може да управлява телевизора и всички външни устройства, свързани към него. С гласовия контрол превключването на каналите е по-лесно.

Функция SMART VIEW. Свързвайки вашия смартфон или таблет към телевизора, можете да гледате видеоклипове и слайдшоу на големия екран или да използвате мобилния си телефон за контрол на възпроизвеждането.

Таймер на заспиване - възможност за програмиране на телевизора за конкретно действие: изключено или включено след определен период от време. Интервалната стъпка е 15 минути или определена настройка за време.

Предимства и недостатъци

Ползи:

 • красив дизайн, цвят;
 • PurColor технология;
 • Micro Dimming Pro технология;
 • достатъчно HDMI и USB конектори;
 • Функция Smart View за свързване на смартфон към телевизор.

Недостатъци:

 • висока цена;
 • Смарт телевизия в операционна система Tizen, а не Android.

присъда

Основната разлика между този модел и Samsung T32E310EX - Това са Micro Dimming Pro и PurColor технологии. Благодарение на тях изображението стана дори по-добро от това на предишния модел, но мисля, че не е напълно оправдано да платите една четвърт от сумата на телевизора за тези технологии. Samsung UE32M5500AU има повече външни конектори за свързване на външни устройства. Моделът се оказа много модерен, многофункционален, технологичен. Цена - , което е с 5 хиляди повече от Samsung T32E310EX.

2836 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите