У дома Как да изберем Големи домакински уреди Сравнение на перални машини LG и Bosch - кой е по-добър?

Сравнение на перални машини LG и Bosch - кой е по-добър?

Всяка жена винаги взема отговорно решение за избора на пералня, тъй като този „помощник“ е доста скъп и покупката се извършва за 5-10 години. В съвременния свят изборът се усложнява от голям асортимент от този тип домакински уреди от производители със световна репутация. Но ако беше решено да закупите пералня на една от двете марки, тогава изборът е много по-опростен, но трябва само да вземете решение за модела. В нашия преглед ще разгледаме коя пералня е по-добра от LG или Bosch въз основа на сравнение на техните характеристики, функционалност и цена.

Характеристики на пералните машини Bosch

Първоначално Bosch се е намирал в Германия, но в момента производствените мощности са разположени в целия свят. Всички домакински уреди от тази марка, представени на пазара, се произвеждат основно у нас, но има и модели от Словакия и Германия. Според експерти пералните машини от този производител рядко се провалят.

Ако говорим за предимствата на машините на Bosch, тогава този производител може да бъде закупен както с хоризонтално, така и с вертикално натоварване. Последното ще бъде отлично решение за онези купувачи, които трябва да освободят място в кухнята или в банята, тъй като са с по-компактни размери в сравнение с предните части. Освен това хората с възпален гръб предпочитат машини с вертикално зареждане; Ведите не трябва да се навеждат при товарене и разтоварване на пране.

Повечето от моделите се гордеят с наличието на функцията за „бързо измиване“, с помощта на която е възможно да измиете не замърсени неща за кратко време. Домашните уреди на Bosch се характеризират с икономичното използване на вода, електричество и перилни препарати.

От двете сравнени компании, само Bosch има вградени перални машини. Ето защо, ако имате нужда от този тип технологии, тогава изборът е очевиден - Bosch.

Единствената слаба точка на този производител е електронният модул, който трябва да бъде ремонтиран в рамките на 5–7 години след закупуване на пералня. Тази част е много скъпа, следователно нейният ремонт може забележимо да удари семейния бюджет.

Някои потребители се оплакват от неудобството на контейнера с прах. След измиване това отделение остава мокро и в резултат на това може да се образува плака и мухъл. За да избегнете това, след всяко измиване трябва да избършете това отделение. Качеството на О-пръстените също не е приятно за клиентите.

ТОП 3 най-добри перални машини Bosch

 1. Bosch WLG 20060
 2. Bosch WLG 20261
 3. Bosch WLG 20260

Вижте също - Сравнение на перални машини LG и Samsung

Характеристики на пералните машини LG

Ако говорим за южнокорейския производител LG, тогава финансовото му състояние само се подобрява, а обемът на продажбите по целия свят само се увеличава. Тази марка може да се похвали с широка гама от модели, от които можете да изберете правилната опция за всеки тип жилища. А също така можете да се съсредоточите върху малките перални машини.

Сред предимствата на тази марка домакински уреди е автоматичното определяне на теглото на прането преди измиване и колкото повече е, толкова по-голяма е консумацията на вода. Процесът на въртене е почти безшумен и машината ще ви уведоми за края на измиването със звуков сигнал. Също така в оборудването на този производител има специален сензор, който оценява нивото на пяната.

Ако говорим за недостатъците, тогава в LG машините няма голям избор сред режимите на пране. Но също така няма отделни опции за въртене и изплакване. А в някои модели дори не можете ръчно да зададете режима на пране.

Уязвимостта на агрегатите от южнокорейския производител е дренажната помпа. Невъзможно е да се каже със сигурност коя пералня на двете представени компании ще се развали по-бързо. Но експертите подчертават, че ремонтът на устройство от LG ще бъде много по-евтин и лесен за изпълнение.

ТОП 3 най-добри перални машини на LG

 1. LG F-1096SD3
 2. LG F-10B8ND
 3. LG F-12B8WDS7

Сравнете външния вид и цените

Цялото оборудване на Bosch е с високо качество, за което трябва да платите, а понякога и много. Ако говорим за LG, тогава този производител се появи на пазара сравнително наскоро, така че все още не всички потребители знаят за него. Цените на продуктите на тази компания са доста достъпни. Ако семейният бюджет позволява, тогава е по-добре да закупите скъпа, но висококачествена пералня, която ще издържи дълго време.

Ако говорим за дизайна на тези единици, тогава не можем да кажем кое е по-добро - това е въпрос на вкус за всеки човек. Днес на пазара можете да намерите перални машини Bosch в бял, сребърен и черен цвят. Автомобилите на LG могат да бъдат закупени само в бял и сребърен цвят, а не толкова отдавна, в продажба бяха и единици с червен оттенък.

Ако сравним цените на пералните машини, тогава доскоро можеше да се каже, че оборудването на Bosch е много по-скъпо от подобни устройства от LG. Но след като производството на двете фирми се появи на територията на страната ни, нивото на цените беше почти равно. Това не се отнася за автомобилите, които са донесени от чужбина: цените за тях останаха на високо ниво.

Програми и допълнителни функции

Добрата пералня трябва да бъде най-добрата по всякакъв начин. Ние ще изберем най-подходящия за вас, когато сравним две марки:

 1. Максималният капацитет на устройствата на LG е 17 килограма, което е доста, а барабаните на Bosch могат да държат не повече от 9 килограма. Тази разлика е доста голяма, поради тази причина е необходимо да изберете този, който отговаря на вашите нужди. Обърнете внимание, че едно голямо семейство ще бъде напълно достатъчно за товар от 10 килограма.
 2. Функции - пералните машини и на двете марки са оборудвани със стандартна функционалност, а ако говорим за наличието на специални режими, тогава трябва да вземете предвид какво се нуждае от вашето семейство.
 3. Режимът на сушене е достъпен за LG и Bosch.
 4. Продуктите на южнокорейската марка имат функция за парно, с която можете да измиете пара.
 5. Пералните машини Bosch са оборудвани с технологията 3D AquaSpar, с помощта на която прането се намокря много по-бързо, което се случва благодарение на инжектирането през гумения маншет на барабана. Освен това са способни да разпределят прах.

Коя машина мие по-добре

Кой производител машина прави най-доброто пране? Bosch или LG? Разбира се, този параметър е най-важният. По време на експеримента е установено:

 • Всяка единица беше заредена с 80% памучен плат, който имаше различни петна от горски плодове, месо и трева. Измиването се извършва при 60 градуса в режим "Памук".В резултат на това машината Bosch приключи с измиването 60 минути по-рано, но петна от череши останаха и няма никакви оплаквания за LG.
 • Спестяването на консумацията на вода, прах и електроенергия може да причини нискокачествено измиване и след това процесът на измиване ще трябва да се повтори.

резюмирам

В резултат на нашия преглед е доста трудно да се каже, че пералнята LG или Bosch е по-добра. Въпреки демократичната ценова политика на южнокорейската марка, Bosch все още е по-добър в своите характеристики. Ако говорим за качеството на измиването, тогава лидер беше LG.

Следователно, ако бюджетът ви е ограничен, тогава трябва да изберете производител от Южна Корея, а ако не сте ограничени във финансите, тогава е по-добре да дадете предпочитание на продуктите на Bosch. Експертите обръщат внимание на факта, че не трябва да разчитате напълно на проведения експеримент, тъй като сглобените от Германия устройства Bosch могат да демонстрират напълно различни резултати от тези на домашно сглобяване.

Вижте също:

12810 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите