У дома Как да изберем Големи домакински уреди Преглед на перални машини с два барабана

Преглед на перални машини с два барабана

Производителите на домакински уреди непрекъснато се стремят да облекчат ежедневните ни задължения. И изпреварват конкурентите. Асортиментът от специализирани магазини се актуализира постоянно с интересни и технологични иновации - с удобни функции и специални функции. Някои устройства, без излишна скромност, правят плясък и истинска революция в ежедневието. Пример за това са перални машини с два барабана. Какво е? Друг безполезен маркетингов ход или истински бестселър в света на прането? Ще се насладят ли на нашите домакини рутинните задължения? Нека да го разберем!

Предимства и недостатъци на машините с двоен барабан

За първи път автоматичните перални машини с два барабана бяха представени на изложението на най-новите технологии, което се проведе в Берлин през 2015 година. Новината привлече много внимание и стана център на активно обсъждане на техните предимства и недостатъци.

Уникалността на такова устройство е наличието на два отделни резервоара за зареждане на пране наведнъж. Собственикът на такова оборудване не увеличава лесно допустимото натоварване и става възможно да се произвеждат "две измивания наведнъж"! Барабаните в такава пералня могат да работят независимо един от друг. Тоест, вече няма нужда да споделяте мръсно пране - в един резервоар можете да миете само бели неща, а във втория - цветни. Един резервоар е подходящ за измиване на обемисти предмети - одеяла, завеси, връхни дрехи, а в същото време можете да заредите по-малък резервоар с неща, които изискват деликатни грижи. Детското миене се измива едновременно с възрастен, само в следващия резервоар, което е много удобно и позволява на младата майка да издълбава повече свободно време.

Друго предимство на такава пералня е спестяването на вода. Ако трябва да измиете малко количество неща - заредете само по-малкия барабан. Освен това качеството на измиване при такава новост е на най-високо ниво: измиването на най-трудните петна от първия път, премахване на неприятните миризми, а в някои модели - на пара. Съгласете се, звучи примамливо!

Кой може да се интересува от закупуването на такъв агрегат? Пералня с два резервоара е най-добрият избор за големи семейства. В допълнение, такива устройства са подходящи за оборудване на малки частни перални, хостели и мини-хотели.

Но като всеки тип технология пералните с два барабана имат своите недостатъци. На първо място, това е висока цена. Такива шайби все още не са влезли в масова продажба и когато бъдат пуснати на пазара, ще струват доста скъпо. Ако сте готови да инвестирате, тогава трябва да намерите подходящо място за такъв инструмент, тъй като размерът на машината с два резервоара е с порядък по-голям от техните предшественици с "един барабан".

При някои модели перални и двата барабана се управляват от една дъска.Тоест, ако машината се повреди, и двата барабана ще спрат едновременно. И колко може да струва ремонта на такъв високотехнологичен пулт за управление е трудно да си представим.

Ако обаче сравним плюсовете и минусите на пералня с два барабана, тогава покупката е по-вероятно струва парите. И ако имате възможност да избирате - по-разумно е да направите избор в полза на такова устройство.

Вижте също - Характеристики на пералните машини за барабани с пчелна пита

Характеристики на пералнята от Haier Duo

Китайската компания Haier се превърна в една от онези компании, които се осмелиха да пуснат перална машина с два барабана "на светло" на изложението в Берлин през 2015 г. Външно това е двуетажна машина, в която единият резервоар е монтиран отгоре на другия. По едно време потребителят може да измие до 12 кг пране - 4 кг в горния резервоар и 8 кг в долния. Моделът Duo е оборудван с сензорен екран, дистанционно управление и индикатори на процеса на измиване. Шайбата е оборудвана с инверторен мотор с 10-годишна гаранция. От комуникациите - обикновен входящ маркуч.

Прави впечатление, че Haier Duo е доста компактен, не вдига шум по време на работа и е оборудван с енергоспестяваща функция. Разход - 2,1 кВтч. Завъртане на горния барабан - 1200 об / мин, долния - 1500 об / мин. Функционалност - съответно 13 и 19 режима на работа.

Характеристики на пералнята LG Twin Wash

Друга новост с допълнителен товарен резервоар беше новият модел от марката LG. Twin Wash е малко по-различен от предишния модел. Основният резервоар се помещава от типа машини за предно зареждане. Допълнителен резервоар е „скрит“ в прибираща се платформа.

Тази шайба има и инверторен мотор, общ входящ маркуч, но две независими дъски контролират измиването. Зареждане на основния барабан - 17 кг, функционален - 12 режима на работа, въртене - 1000 об / мин. Долният резервоар побира 3,5 кг, изтрива се в 6 режима, притиска се със скорост 700 об / мин. Потребителят също има достъп до дистанционно управление от своя смартфон чрез wi-fi технология. Именно този модел дезинфекцира и освежава спалното бельо с пара. Но размерите й са малко по-големи от Haier Duo.

Коя от двете перални машини с два барабана да купите - вие решавате. Но и първият, и вторият модел могат значително да ускорят и опростят процеса на пране и сушене на дрехи. Затова с нетърпение очакваме тези автомобили в масова продажба!

Вижте също:

3831 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите