У дома Как да изберем Големи домакински уреди Сравнение на перални машини LG и Samsung

Сравнение на перални машини LG и Samsung

Предстои ли да закупите нова пералня? Почти избрахте модела, но в последния момент започнахте да се съмнявате - ами ако състезателят има нещо по-добро и по-евтино? Ако се замислите, конкуренцията между големите производители на домакински уреди е много полезна за простия потребител. В крайна сметка на рафтовете на магазините се появяват все повече нови и интересни модели с най-иновативни подобрения. Но от друга страна, разнообразието от асортименти поражда истинския проблем на избора - коя марка да предпочитам? Може би най-голямата "популярна любов" са пералните машини на такива гиганти като Samsung и LG. Но кой от тях е по-надежден? Нека сега разберем коя пералня е по-добра: Samsung или LG.

Ние оценяваме качеството на измиването

Изборът на всяко устройство се дължи на редица предпочитания на клиента и функционални характеристики на конкретен модел. Перални машини - сериозна, трайна покупка. Необходимо е да изберете място за него и да не губите цената, а наборът от функции е много важен. Но най-важното, което очакваме от такова оборудване, е висококачественото измиване. Така че сравняваме производителността на пералните машини Samsung и LG.

След анализ на голям брой отзиви на потребителите, можем да заключим, че пералните машини от тези марки се мият на приблизително същото, доста високо ниво. Продължителността на цикъла на измиване за Samsung е малко по-малка от тази на EG, но въртенето е малко по-голямо. Въпреки това, не изпускайте от поглед факта, че честото интензивно въртене на пране при високи скорости има пагубен ефект върху целостта на тъканите. Освен това повече от 1400 оборота в пералните машини на LG ви позволяват да извадите прането с остатъчен процент на влага от едва 44%.

Разработчиците на перални машини Samsung представиха нов, подобрен барабан с текстурирана повърхност Diamond за по-нежно измиване и технология Eco Bubble за ефективно разтваряне на почистващи препарати във вода. За разлика от тях, инженерите на LG са добавили обработка с пара към някои от най-новите си поколения машини. Според собствениците на такива модели този режим на работа ви позволява ефективно да се справите с най-трудното и старо замърсяване.

Вижте също - Предимства на пералнята на Samsung Eco Bubble

Сравнение на цените

Следващият определящ фактор е цената. Всеки иска да купи единица за качество на най-ниската и най-достъпната цена.

Ако сравним моделите на Samsung и LG от един и същи тип с един и същ набор от функции, ще видим, че първите все още са малко по-достъпни от вторите. Някои топ модели на Samsung обаче са необяснимо по-скъпи от подобни перални машини от техния конкурент. Затова трябва да внимавате и внимателно да сравнявате цените в различни магазини и онлайн каталози.

ТОП-3 перални машини LG

  1. LG F-1096SD3
  2. LG F-1096ND3
  3. LG F-12B8WDS7

Надеждност и поддръжка

Както вече казахме, пералнята е покупка за една година. И е много неприятно да се окажете в ситуация, в която оставате без възможност да миете нещата си заради счупен уред. Коя пералня е по-надеждна в този случай?

Всичко зависи от качеството на компонентите и умението за сглобяване на устройството. И двете фирми идват от Южна Корея, но днес вътрешните или китайските сглобки са по-често срещани в продажба.

Обърнете внимание, че пералните машини на LG имат асинхронен двигател с директно задвижване. Такъв механизъм може внезапно да спре, да обърне или промени темпото на работа. В случай на претоварване на ваната за пране, двигателят просто спира и се изключва. В същата ситуация двигателите с колан ще продължат да работят и може да се провалят след кратък период от време.

В пералните машини, според експерти и практикуващи майстори, нагревателният елемент за нагряване на вода най-често се проваля. Цената на частта, като правило, не е висока, но за да извършите подмяна, в машините на Samsung трябва да разглобите предния панел, в AlJi - задния. Справянето с проводниците и арматурното табло е по-трудно от развиването на задния капак. Но интересен нюанс - ще усетите разликата само ако сами промените нагревателния елемент. В сервизния център услугата ще струва същото.

И тъй като споменахме мнението на практикуващите майстори, електрониката в пералните машини LJ са подредени по-обмислено и целесъобразно, те са по-лесни за диагностициране и поправяне.

Шум и вибрации

Вибрациите и шумът по време на пране и предене не са най-привлекателните аспекти на пералните машини. Понякога, работещи шайба пречи на почивката, работата или изучаването на вашето домакинство.

Както LG машините за подстригване, така и уредите на Samsung използват инверторни двигатели, които, наред с други неща, имат ниски нива на шум по време на миене и въртене. Съвременните модели на Samsung са допълнени с VRT-M технология, която позволи да се получат индикатори от 46 и 72 dB съответно за пране и предене. Подобни модели на LG без такова добавяне „вдигат шум“ съответно с 56 и 74 dB.

ТОП-3 перални машини на Samsung

  1. Samsung WF8590NLW9
  2. Samsung WW65K42E08W
  3. Samsung WF60F1R2E2WD

Програми за пране и допълнителни функции

Функционалността на пералнята със сигурност е важна. От една страна, уредът трябва да има набор от най-търсените и популярни режими на пране - памук, синтетика, дънки, вълна. От друга страна, преплащането за огромен брой режими, които никога няма да използвате - има ли смисъл? За някои потребители са важни определени допълнителни режими - пране на външни или детски дрехи, обувки, измиване с накисване или свръхбързи режими.

По отношение на броя на програмите пералните машини и на двете марки не се различават много една от друга. Но както собствениците отбелязват в своите рецензии, при моделите от LG работните режими са по-обмислени и полезни („антиалергенно измиване“, „нощен цикъл“, „измиване с пара“ и т.н.).

От допълнителните функции задължително присъстват устройства и на двете марки: половин товар, тегло пране, забавено начало на пране, ускорено пране и др.

Все още не сте решили, пералнята LG или SAMSUNG: коя е по-добре да купите? Моделната линия на първата марка включва тесни машини и супер-просторни такива (товарене до 17 кг). Ако за вас са важни елегантен дизайн, технологичност и богата палитра от цветове, изберете Samsung. И нека вашият избор отговаря на вашите очаквания!

Вижте също:

27772 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите