У дома Ремонти Големи домакински уреди Грешка E15 на дисплея на съдомиялната машина Bosch: намерете причината и отстранете

Грешка E15 на дисплея на съдомиялната машина Bosch: намерете причината и отстранете

Съдомиялните машини, които сега се използват навсякъде, по-рано се смятаха за един вид луксозен предмет, който сега може да се намери сред всяко пространство за домакинството, се превърнаха в едно от чудесата на съвременната епоха.

Проблемът с наличието на съдомиялна машина се състои в това, че можете да станете много зависими от тях и когато престанат да работят, мръсните съдове ще се натрупат в близко бъдеще, тъй като малко хора искат да ги мият на ръка.

Повечето предпочитат продуктите на Bosch поради факта, че изглежда струват разумни пари, те издържат дълго време. Въпреки това те спират да работят след известно време, но всъщност е доста лесно да се поправи.

Повечето съдомиялни машини на Bosch имат сложна серия от грешки в тестовата програма, които могат да ви кажат точно защо вашите чинии все още са покрити с остатъци от храна и машината отказва да се включи.

Ако можете да разберете коя комбинация от бутони да натиснете, тогава можете да получите кодове за грешки, тогава следващата ви задача е да разберете какво означават и също така да разберете какво да правите.

Диагностика на грешката E15

Грешка E15 на дисплея на съдомиялната машина Bosch

Обхватът на класическите съдомиялни машини на Bosch е малко по-лесен за диагностициране. Главно поради ясно маркираните индикатори за грешки на предния панел. Разбира се, всяка съдомиялна машина на Bosch идва с инструкция, посочваща - списък на всички възможни неизправности и грешки, които могат да възникнат, в допълнение има съвети какво да направите, за да ги отстраните.

Повечето случаи обаче показват, че те не са написани на много разбираем език за обикновен собственик на съдомиялни машини, така че няма толкова смисъл от тях, колкото бихме искали.

Една от грешките, която най-често тревожи е E15 или „Проверете водата“. Често се нарича във форумите "проблемът, когато аквастопът заработи". Всъщност и двете имена казват едно и също нещо, трябва да отстраните проблема с водоснабдяването.

Не изпадайте в паника веднага, тази неизправност може да бъде отстранена на ръка. За да направите това, изобщо не е необходимо да се обадите на майстор, който ще поеме половината от цената на ново устройство за своята услуга.

Вижте също - Съдомиялна машина Bosch: отстраняване на проблеми

Причини за грешка E15

Грешка E15 в съдомиялната машинаПричините за появата на грешката на Bosch E15 могат да бъдат следните фактори:

- внезапно изключване от мрежата;

- неизправност на сензора за изтичане на вода при задействане на аквастоп;

- запушена система;

- износени маркучи или неправилна инсталация.

Разбира се, причините могат да се крият много по-дълбоко, но трябва да започнете с прости, защото в противен случай не можете да направите без опитен майстор.

Как да поправите грешка E15

грешка в мрежатаАко имате този доклад за проблема, има вероятност вашата съдомиялна машина Siemens да е спряла в средата на цикъл поради прекъсване на захранването или система akvastop.

Съдомиялните не обичат това, тоест не им харесва, когато са спрени в процеса на важната си работа. Но не се притеснявайте, можете да поправите това съобщение за грешка.

Важно:

Преди да извършите каквато и да е работа, уверете се, че съдомиялната машина не е включена в контакта и не е захранвана.

За да премахнете кода E15 в съдомиялната си машина Bosch, трябва да изключите съдомиялната машина и да изключите захранващия кабел. Изчакайте няколко минути за нулиране на програмата. След това включете устройството и стартирайте програмата отново.

сензор за течКогато причината за грешката E15 се превърне в неизправност на сензора за изтичане на вода на Siemens, можете да го разрешите сами. За това дори не се нуждаете от инструменти. Просто издърпайте съдомиялната машина и я разклатете внимателно от едната до другата страна, тъй като плаващият сензор може просто да „залепне“. След това източете водата от тигана и оставете да изсъхне. Проблемът е решен.

За да предотвратите навлизането на вода в долната част на тялото, трябва да обърнете внимание на точната доза на почистващия препарат и да се уверите, че чиниите с остатъци от сапун не попадат в мивката. Поради прекомерното количество пяна, която прониква в абсорбиращия слой на системата аквастоп в тигана, се генерира съобщение за грешка.

запушване на дренажната системаЗапушената канализационна система за боклук ще изисква малко повече усилия за елиминиране. Извадете съдомиялната машина от кухнята, докато не направите това, не можете напълно да премахнете левия страничен капак. Използвайте стари парцали или кърпи, за да отстраните цялата вода от дъното на устройството.

Внимателно извадете филтъра, разположен в дъното на барабана на съдомиялната машина, и го изплакнете под течаща вода. Може да се задръсти с остатъци от храна или излишен препарат. Сглобете всичко и поставете съдомиялната машина обратно на мястото и я включете в електрическата мрежа.

По този начин проблемът с появата на грешка E15 aquastop ще бъде решен със собствените ви ръце.

Ако обаче всички горепосочени манипулации не дадоха резултат, тогава не можете да направите без да се обадите на специалист, тъй като проблемът може да се крие в контролния съвет или в нещо друго.

19958 2

2 мисли за „Грешка E15 на дисплея на съдомиялната машина на Bosch: намерете причината и я поправете“

  1. Сергей:

    Рестартирането на машината помогна. Извадих щепсела от контакта за 5 минути. И всичко стана ок.

  2. Сергей:

    Здравейте, имам такъв проблем. Съдомиялната машина BOSCH SilencePlus фиксира изтичането. Включвам го. Задържам го 4 секунди. Показва E15. Задържам бутона. 2 секунди се включва. Избирам програмата. Ще пусна помпата.

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите