У дома Как да изберем Големи домакински уреди ТОП 10 най-добри хладилници от 400 литра според отзивите на клиентите

ТОП 10 най-добри хладилници от 400 литра според отзивите на клиентите

Всички големи хладилници ще имат система No Frost, консумацията на енергия не е по-ниска от клас А, а в повечето модели - A +, различен брой камери (2-3), което означава ергономичността и капацитета на камерите за замразяване и охлаждане. Важна функция за поддържане на студ в случай на прекъсване на захранването, свежа зона за храна. Тяхната обща черта е високо качество на сглобяване, красив дизайн и собствени „умни“ системи за контрол на охлаждането, запазване свежестта на продуктите, което веднага се отразява на цената. Направих рейтинг на най-добрите големи хладилници от 400 лита и направих сравнение в обобщението за всеки описан модел и предложих „замяна“.

Weissgauff WCD 486 NFB

Weissgauff WCD 486 NFB

Немската компания при производството на домакински уреди се фокусира върху детайли, модерен дизайн и материали. Строгият контрол на качеството на всички етапи на производство, дългосрочната гаранция на моделите влияят на дългия експлоатационен живот на марките хладилници. Цена - ... Най-тесният модел на класацията е 79,5 см, най-компактният по отношение на общия обем - 401 литра. Корпусът е черен, изработен от комбиниран материал (пластмаса / метал). Отсекът за фризер за 133 литра е разположен на дъното. Един кръстосан инверторен компресор от черно закалено стъкло.

Общият брой на камерите е 3. Подобно на повечето модели от класацията, с изключение на Sharp SJ-F95STBE, класът на консумация на енергия е A +. Минималната консумация на енергия в линията на лидерите на прегледа е 365 кВт / година, но максималната производителност на замръзване на ден е 16 кг. "Класически" за насипни хладилници, размразяване на камерата и фризера - No Frost. Звукова аларма, когато захранването е прекъснато, температурата се повишава над зададената, когато вратата е отворена за дълго време. Климатичен клас ST. Ниво на шума, както в Bosh KAI90VI20 - 43 dB.

Допълнително: преохлаждане, супер замръзване, индикатор за температура. Електронно управление, дисплей, зона за свежест.

Професионалисти:

 1. Тесният модел е 79,5см.
 2. Мощен за замразяване - 16 кг / ден.
 3. Електронно управление, LCD дисплей.
 4. Качество, гарантирано от производителя, официално представителство в Руската федерация, наличие на сервизни пунктове.
 5. Нисък шум - 43 dB.
 6. Инверторен компресор.

Минуси:

 1. Няма производител на лед.
 2. Не претегляйте вратите.
 3. Няма самостоятелна функция за съхранение на студено.

Висококачествени и издръжливи домакински уреди с общ работен обем за семейство от 3-4 души, благодарение на инверторния компресор. Аналогът на компресора Samsung RS-552 NRUA1J, както и наличието на зона за свежест - Sharp SJ-F95 SBE.

Вижте също - Кой хладилник е по-добре да изберете: рейтинг и експертизи

Ginzzu NFK-500

Ginzzu NFK-500

Тайванска компания, завладяла пазара на мобилни джаджи, произвежда не по-малко издръжливи хладилници. Висококачествен модел е представен в три цвята, маркирани съответно - златно стъкло, черно стъкло, бяло стъкло. Цена: най-скъпото "злато" - , черните - бял - .

Общият обем е 432 литра. Замръзва 4 кг по-малко на ден от Weissgauff WCD 486 NFB (12/16). Поддържа студено, когато мощността се прекъсне до 12 часа - 8 часа повече от Bosch KAI90VI20. Единственият рейтинг модел с минимална температура във фризера до –240. Четири стъклени врати. Производителят гарантира 5 години услуга.

Професионалисти:

 1. Дълъг експлоатационен живот, гаранция на производителя - 5 години, високо качество на сглобяване и компоненти.
 2. Официално представителство в Руската федерация, наличие на услуги.
 3. Избор на цвят на тялото.
 4. Замразяване на пресни продукти без загуба на витамини и минерали поради температурата на фризера от -240.
 5. Според прегледите, добре проектирана ергономичност на вътрешните рафтове и във фризера. На един рафт могат да се поставят 5-литров казан и тиган. Във фризера има 6 рафта с издърпване.
 6. Тиха в работа, шум - до 45 dB.
 7. Стъклените врати подобряват топлоизолацията.

Минуси:

 1. Вратите могат да започнат да скърцат само за шест месеца, необходимо е смазване със силикон.
 2. Имате нужда от добре обмислено оформление по време на инсталацията, страничните стени се нагряват много.
 3. Магнитите не залепват.
 4. Цветът трябва да бъде избран „на живо“: на снимката той е по-наситен, особено златен. В действителност това е цветът на шампанското.

Надеждна единица с деклариран експлоатационен живот до 1825 дни, висока температура на замръзване - до -24 градуса, което е полезно за прибиране и дългосрочно съхранение на месо. Аналог със способност за замръзване 12 кг / ден HIBERG RFQ-490X NFB, за стъклени врати - Samsung RS-552NRUA1J.

Вижте също - 10 най-добри хладилници до 150 см според отзивите на клиентите

HIBERG RFQ-490DX NFB

HIBERG RFQ-490DX NFB

Руската компания произвежда хладилни уреди, адаптирани към стандартите на Руската федерация. Красив строг дизайн на 440-литровия хладилник е подходящ за високотехнологичен или технологичен дизайн на кухнята. Средна цена - .

Поддържа четири климатични класа: T, ST, SN, N. Запазва студ, когато захранването е прекъснато за 9 часа, което е с 3 часа по-малко от Ginzzu NFK-500 (12 часа). Многопоточната система Multi Air Flow издухва охладен въздух по всички рафтове, поддържайки температурата стабилна, дори когато вратата е отворена.

Характеристики: звуков сигнал, когато вратата е отворена, супер замръзване и индикация за температура, както е в Weissgauff WCD 486 NFB.

Професионалисти:

 1. На калъфа не се виждат пръстови отпечатъци.
 2. Красива гледка.
 3. Съвременното управление е електронно.
 4. Според прегледите, той работи почти безшумно - 45 dB, като Ginzzu NFK-500.

Минуси:

 1. Стъклените рафтове в основната камера са трудни за измиване.
 2. Няма достатъчно дълбочина на рафтовете, за да поставите едновременно върху повърхността чифт 3-литрови саксии.

Като цяло нормален хладилник с три отделения с голям фризер от 292 литра. Той замръзва добре, работи тихо и е надежден (според търговски експерти). Енергиен клас - A +, като всички модели с рейтинг. Противопоставящ силата на замръзване на Ginzzu NFK-500.

Bosch KAI90VI20

Bosch KAI90VI20

Хладилниците на марката за Руската федерация се сглобяват в заводи в Китай. Контролът на качеството се извършва на всички етапи, всички части са оригинално немско производство - от мотора до фитингите. Гарантира се непрекъснат експлоатационен живот от 10 години.

Красив сребрист цвят на тялото. Общият обем е 523 литра. Цена - .

Моделът има две камери, а не три, както в предишния Ginzzu NFK-500, Weissgauff WCD 486 NFB, HIBERG RFQ-490DX NFB. Местоположението на фризера Side by Side е различно. Фризерът бързо замразява прясна храна, без да повишава температурата от топлината, въведена с тях, поради функцията SuperFreezing.

Две врати. Малко по-малко (с 1 кг / ден) ефективност на замразяване, отколкото в HIBERG RFQ-490DX NFB (12 кг / ден). Функция за поддържане на студ, поддръжка за 4 часа. Благодарение на специална двойка отделения MultiBox с повдигнато дъно, зеленчуците и плодовете са защитени от конденз и остават свежи по-дълго. Функцията SuperCool предотвратява навлизането на въздуха в помещението в хладилното отделение при отваряне на вратата и гарантира бързо охлаждане на топлата храна, добавена към рафта. За да спести енергия, функцията автоматично се изключва на всеки 6 часа. Равномерността на циркулацията на студения поток от върха към дъното се подобрява от вентилационната система MultiAirflow.

Характеристики: леден генератор, система за захранване със студена вода. Климатични класове SN, T.Повишаването на температурата се придружава както от звуков сигнал, така и от светлинна индикация.

Професионалисти:

 1. Фризерът е отстрани, а не отдолу.
 2. 68,8% (360 л) от общия обем са отделени за хладилната камера. Максимално съотношение в рейтинга.
 3. Включен производител на лед
 4. Благодарение на системата за подаване на студена вода, охладената вода може да се получи без отваряне на вратите на хладилника.
 5. Ниско ниво на шум - 43 dB, по-малко, отколкото в HIBERG RFQ-490DX NFB или Ginzzu NFK-500.

Минуси:

 1. Минималното време за студено поддържане по време на прекъсване на захранването е 4 часа, най-ниският показател в класацията.
 2. Няма зона на свежест и защита от деца.

Хладилник на немска марка, добре сглобен, генерира лед и охлажда вода, в допълнение към замразяването на храната, благодарение на функцията за супер замразяване, можете да прибирате зеленчуци, плодове и билки, да съхранявате замразено месо, риба и морски дарове, без да губите вкус. Ще се хареса на тези, които се нуждаят от голяма хладилна камера и по-малък фризер. По отношение на капацитета на замръзване той е по-нисък от LG GC-B247 JVUV (12 кг / ден) и Weissgauff WCD 486 NFB (16 кг / ден).

Вижте също - 7 най-добри хладилници Bosch според отзивите на клиентите

Samsung RS-552 NRUA1J

Samsung RS-552 NRUA1J

Южнокорейската марка няма нужда от реклама. Според отзивите на работниците в сервизния център, най-редката марка може да има грешки.

Цена - ... Характеристика на модела е системата с двойна верига Twin Cooling Plus. Два отделни въздушни течения поддържат оптимална влажност в отделенията за хладилник и фризер. Какво прави? Например, сладоледът няма да съдържа парчета лед, кубчетата лед няма да абсорбират неприятни остри миризми, а свежестта на плодовете винаги е гарантирана.

Моделът с две врати, като Bosch KAI90VI20, има малко по-светъл нюанс на сребро на тялото. Общият обем е 538 литра. Инверторен двигател, както в Weissgauff WCD 486 NFB. Благодарение на системата от сензори се следи температурата в работните камери, поддържа се влажността, намалява се броя на включването / изключването на електродвигателя и намалява консумацията на енергия.

Вертикалната LED светлина на гърба на LED LED осигурява добра осветеност, намалява времето за намиране на продукти и съкращава времето при отворена врата. Подобно на LG GC-B247 JVUV, чекмедже за зеленчуци за контрол на влагата.

Местоположение на страничен фризер, като в Bosch. Стъклени врати.

Професионалисти:

 1. Инверторен двигател, дълъг експлоатационен живот.
 2. Снабден с всички необходими функции: супер замръзване, индикация за температура.
 3. Стъклени врати, допълнителна изолация.
 4. Дръжките не стърчат над повърхността на вратата, а са вдлъбнати, обхватът се запазва при отваряне.
 5. Тиха работа: според отзивите на потребителите - под 40 dB.

Минуси:

 1. Ако попаднете на китайски монтаж, трябва внимателно да инспектирате ставите на чашата с вратата (понякога се появява уплътнител).
 2. Височината на рафтовете не се регулира.
 3. Тавата за яйца е необичайна, яйцата се слагат хоризонтално, а не вертикално.
 4. Плътно отваряне на вратите.

Просторен - за 323 литра използваем обем на хладилната камера. Тихо, бързо замръзване, издръжлив, инверторен мотор. Аналог по отношение на издръжливостта на Weissgauff WCD 486 NFB, по отношение на основните характеристики и местоположението на фризера, той е подобен на Bosch KAI90VI20.

Вижте също - 8 най-добри хладилници на Samsung според купувачите

Sharp SJ-F95STBE

Sharp SJ-F95STBE

Японската марка беше сред първите, които въведоха системата No Frost в хладилници. Основната производствена линия за хладилни устройства Sharp се намира в Тайланд. В Руската федерация моделите се реализират чрез официални представители.

Какво привлича устройство с максимална консумация на енергия от 573 кВт / година и нисък клас А сред рейтинговите марки? Единична цена - от 89 ... Това е оправдано с функции, които повечето марки нямат.

Характеристики: суха зона на свежест, поддържане на студено без електричество до 17 часа, режим "ваканция", студен акумулатор, климатични класове SN, T. Най-ниското ниво на шум в класацията - до 37 dB. Най-дълбоката е 78,7 cm.

Професионалисти:

 1. Многофункционален, с поддръжка на режим „ваканция“.
 2. Снабден със студен акумулатор.
 3. Запазва настинка за дълго време - 17 часа.
 4. Зона на суха свежест.
 5. Много тихо - по-малко от 37 dB.
 6. Добра дълбочина на рафтовете - 78,7 cm.
 7. Лесен транспорт поради колелата на дъното.

Минуси:

 1. Преди да купите, трябва да измерите добре отворите на вратите, в противен случай няма да работи дори без кутия.
 2. Чувствителен към напрежения трябва да бъде свързан чрез предпазител от пренапрежение.
 3. Уплътняващата гума бързо се разпада. Закупуването на консумативи в Руската федерация е проблематично.

Моделът отговаря на американските стандарти, хладилната камера е добре обмислена от гледна точка на ергономията: тя е една и много просторна, рафтове, изработени от удароустойчиво стъкло в пластмасова рамка, подсилена с метален профил. Всичко е направено за лесна употреба и поддръжка, премахването на рафтовете и чекмеджетата е толкова лесно, колкото и поставянето им назад. Рафтовете на вратите са достатъчно широки, за да побират 3-литрови буркани. Ергономичен аналог на Bosch KAI90VI20.

LG GC-B247 JVUV

LG GC-B247 JVUV

Корейската марка произвежда хладилници от 1965 г. GC-B247 JVUV се сглобява в Китай в собствената фабрика на LG. Цена - от 65 до .

Моделът с две отделения има същата подредба на фризера, както при Bosch KAI90VI20 - Side by Side (отстрани), а консумацията на енергия по отношение на разликата в общите обеми от 110 литра (613/523) е почти същата (438/432 kW / годишно).

Спестяването от 32% се постига благодарение на инверторния линеен компресор без въртящо се задвижване, но с линейно задвижване на буталото. Плюс - производителят дава 10-годишна гаранция за компресора. Отлична ергономичност на вътрешното пространство на хладилната камера със самостоятелно регулиране според изискванията на потребителя. Както в Bosch KAI90VI20, системата за продължително консервиране на зеленчуци, билки, плодове се осигурява от системата Moist Balance Crisper. Кондензът се събира върху горния капак на чекмеджето, излишната влага се отстранява. След това има равномерно "пръскане" на водни пари върху продуктите.

Капацитет на замръзване, както в HIGBERG RFQ-490DX NFB - 12 кг / ден.

Поддръжка на влажния баланс с по-чиста влажност. Управление на смартфон и приложение SmartThinQ. Можете да получавате известия за дълги отвори на врати, да контролирате температурата в камерите на хладилника и фризера, да активирате или деактивирате експресното замразяване, да пестите енергия с режим „ваканция“, направете Smart Diagnostic.

Професионалисти:

 1. Тихо ниво на шума - до 41 dB, по-ниско само за Sharp SJ-F95STBE.
 2. Управление на смартфон.
 3. Повишена безопасност - Защита от деца.
 4. Специална зона на влага за дългосрочно запазване на свежестта на зеленчуци, плодове, билки.

Минуси:

 1. Без производител на лед и без супер охлаждане.
 2. Не държи студено при изключване от захранването.

Модерен модел, икономичен с консумация на енергия от 438 кВт / година, обемна фризер - 394 литра, както в Sharp SJ-F95STBE.

Вижте също - 10 най-добри LG хладилници според отзивите на клиентите

Vestfrost VF 395-1 SBS

Vestfrost VF 395-1 SBS

Производителят от Дания произвежда хладилни продукти за замразяване и битови нужди. Цена - ... Разликата е веднага в дизайна, основната страна от свободно стоящия фризер и хладилника.

При двукамерния модел No Frost системата е само за фризера, системата за капково размразяване на хладилника. По местоположението на фризера ефективността на замразяване е подобна на LG GC-B247 JVUV. Единственият модел с 2 компресора. Минималната температура във фризера, както в чашата Ginzzu NFK-500 Gold, е 240. Вътрешните стени на хладилника са антибактериални. Най-голямата височина (186,8 см) и ширина (120 см) в рецензията.

Характеристики: вътрешен дисплей. Хладилникът може да бъде инсталиран отделно от фризера.

Професионалисти:

 1. Потребителите отбелязват висококачествената пластмаса без мирис.
 2. Рафтовете са удобно разположени благодарение на многобройните маркировки за регулиране.
 3. Антибактериално покритие - продуктите се съхраняват по-дълго, не се нанизвайте.
 4. Отделете „фризер“ и „хладилник“.
 5. Два компресора.
 6. Поддържа студ по време на прекъсване на захранването - 10 часа

Минуси:

 1. Във фризера няма светлина.
 2. Много шумно при пълно зареждане.

Идеален за малки кухни и големи товари от храна. Подобен модел за поддържане на минималната температура на фризера за стъкло Ginzzu NFK-500 Gold. По отношение на безопасността на децата е близо до LG GC-B247 JVUV.

Daewoo Electronics FRN-X22B4CW

Daewoo Electronics FRN-X22B4CW

Друг представител на корейска компания. Моделът е сглобен и произведен в Корея. Цена - .

Хладилникът с две отделения в бял цвят има общи характеристики с Samsung RS-552 NRUA1J по отношение на супер замръзване, позициониране на страничната камера, LCD дисплей и клас на консумация на енергия.

Професионалисти:

 1. Отлична комбинация от цена (58 хиляди) и голям общ обем (620 литра).
 2. Просто електронно управление.
 3. Стъкло против рани за рафтове.
 4. LED осветление.
 5. Потребителите отбелязват високата ергономичност на вътрешното пространство.
 6. Лесно сменяеми рафтове вътре в хладилното отделение и на вратите.

Минуси:

 1. Трябва да се има предвид по време на монтажа, че контролното табло е разположено в стърчащото отделение на горната стена.
 2. Лошо закрепване на пластмаса, покриваща колелата.
 3. За да премахнете напълно долните чекмеджета, не трябва да има стени от двете страни на вратата.

Отзивите - както от потребители, така и от специалисти по обслужване - са положителни за Daewoo Electronics FRN-X22B4CW. Надежден качествен монтаж, голям обем на хладилника (380 л) и фризери (240 л), система за размразяване No Frost, икономичен клас на консумация на енергия. Аналози по ценови сегмент - Weissgauff WCD 486 NFB ().

Samsung RS62K6130FG

Samsung RS62K6130FG

Още един хладилник с общ полезен обем от 620 литра, както и DEO. Цена - , Красивият цвят на кутията е златист, две камери, техническите спецификации са почти идентични с Daewoo Electronics FRN-X22B4CW.

Характеристика - в охладителната система Twin & Metal Cooling с независим контрол и оптимизиране на температурата и влажността в работните камери, със защита срещу миризми от смесване. Свежестта на продуктите се запазва чрез технологията Precision Chef Cooling с проследяване на температурните колебания до +/- 0,50.

Но има инверторен мотор, което означава, че са гарантирани безшумност и издръжливост от поне 5 години. Друга разлика между „гигантите“ е обемът на камерите. При Samsung отделението на хладилника е по-голямо - 406 литра (380 литра), но фризерът е по-малък - 214 литра (240 литра).

Професионалисти:

 1. Инверторен мотор.
 2. Поддръжка за четири климатични класа N, SN, ST, T.
 3. Красив цвят на калъфа.

Минуси:

 1. Няма защита от деца.
 2. Няма производител на лед.

Обемен и мощен блок за голямо семейство, висококачествен монтаж, тих в работа. Аналогов обем Daewoo Electronics FRN-X22B4CW, аналог в цената Sharp SJ-F95STBE ().

3684 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите