У дома Как да изберем Големи домакински уреди ТОП 10 най-добри хладилници Bosch според отзивите на клиентите

ТОП 10 най-добри хладилници Bosch според отзивите на клиентите

Марката BOSCH подобрява хладилната технология от над 80 години. Всички съвременни модели с иновативна система, която запазва свежестта на продуктите с 5-10% по-дълго. От 1997 г. хладилниците на Bosch се сглобяват в Русия от компоненти. Това са модели със стандартна ширина 60 см. Най-важното качество, което определя избора, потребителите отчитат ергономичността на вътрешните камери и качеството на изграждане.

В моята оценка включих модели с по-нисък фризер, гаранция за линеен компресор от 10 години, капацитет на замръзване от 4,5 до 18 кг / ден и автономна консервация на студа от 14 до 24 часа. Производителите бяха избрани различни: Русия, Китай, Германия. Ще ви разкажа за популярните модели капки преди , Ще опиша подробно плюсовете и минусите на моделите с NoFrost от , Ще помогна при избора на най-добрата марка на вградените хладилници.

ТОП 3 капки модели за размразяване

Избрах да прегледам серията NatureCool. Това е уникална хладилна технология BOSCH. Охлаждане без принудителна циркулация директно от изпарителя. Отличен вариант за запазване на свежестта на продуктите с 10% по-дълго, отколкото в конвенционалните хладилници.

Система за охлаждане LowFrost - във фризера няма метални елементи, в стената е монтиран изпарител. Контактът на топъл и влажен въздух е изключен, което означава, че върху повърхностите няма лед.

Bosch KGV36NW1AR

Bosch KGV36NW1AR

Прост, надежден представител от серията NatureCool. Хладилник с голям капацитет (223 литра) и фризери (94 литра). Отделение за плодове / зеленчуци с контрол на влажността на VitaFresh, обем 26 l, което е еквивалентно на 2 кофи ябълки.

Ползи:

 1. Лесен за управление.
 2. Зона за свежест за дългосрочно запазване на продуктите.
 3. Ергономичен стелаж.
 4. Много тих, шум до 40 dB. Потребителите в отзивите отбелязват, че той дори може да бъде поставен в студио. Няма високочестотно скърцане, което понякога се среща при инверторните мотори.
 5. Компактен, просторен.
 6. Икономичен за поддръжка, евтин за ремонт. Малко резервни части.
 7. Лаконичен външен вид.
 8. Можете да надвишите вратите.
 9. Задържа студено почти ден (22 часа), когато захранването е изключено.

Минуси:

 1. Ръчно размразяване на камерата на фризера. За цената в може да накара системата да капе.
 2. Понякога на стената на хладилника се появява лед.

По отношение на съотношението положителни и отрицателни отзиви, моделът очевидно печели плюс. Надежден монтаж, въпреки че сега се произвеждат в Руската федерация, се усеща експертен контрол. Бракът не възниква. Без възстановяване на средства. Обемът отговаря на нуждите на семейство от 4-6 души. И за тиха работа - това е идеална техника за студио апартаменти, семейства с малки деца, офиси, кафенета. Само устройството с Know Frost ще стане заместител на този модел, но срещу допълнително заплащане : най-евтините представителни разходи на Bosch KGN36NW14R .

Bosch KGV36XL2OR

Bosch KGV36XL2OR

Красив двукамерен хладилник с корпус с метален цвят и фалшиви алуминиеви дръжки. Моделът по обем, мощност на замръзване, подкрепа за студ е напълно подобен на Bosch KGV36NW1AR. Но размерите на дълбочината са с 2 см по-малко (63/65). Понякога това се превръща в решаващ фактор, ако са необходими уреди за малки или обзаведени с мебели кухни. По-благоприятно за консумация на енергия в клас A +, 68 kW / година използва по-малко електроенергия. Разликата в цената (): що се отнася до мен, разликата е незначителен за надеждно оборудване, което ще работи без проблеми 40 години.

Професионалисти:

 1. Плавен старт на компресора, без да се разклаща.
 2. Красив стилен техно дизайн. Вътрешното осветление е LED.
 3. Неразбиращ поток на хладилен агент в тръбите.
 4. Отличен икономичен режим на работа 40 минути. работници, 40-50 минути отдих.
 5. Ергономиката е измислена до дреболии. Лесно, лесно разглобяване и пренареждане на рафтове.
 6. Качествена пластмаса отвътре и отвън. Няма химическа миризма.
 7. Параметър „Честен“ на обемите. Просторен. Със същите размери с моделите на други марки, той държи с 5-10% повече (проверено от потребителите).

Минуси:

 1. Не отговаря на декларираното ниво на шум от 38 dB. Работи много по-силно.
 2. Маркирана пластмаса, отпечатъци се виждат върху сребърна повърхност.

Със същите основни характеристики с KGV36NW1AR, моделът е малко по-тесен, което означава по-малко караница с поставянето в принудителна кухня. По отношение на обема е добре за всяко семейство. Можете да изоставите Bosch KGV36XL2OR поради шум, особено за чувствителните към нощна тишина. След това трябва да го смените на „по-евтин“ модел GV36NW1AR и да запазите .

Bosch KGE39XK2AR

Bosch KGE39XK2AR

Най-скъпият (), най-високият (200 см) и просторен (351 л) модел TOP-3. Оригиналният цвят на тялото в бежов нюанс е подходящ за кухня, направена в пастелни цветове. В допълнение към малка дълбочина (63 см), външните дръжки, изградени хоризонтално, помагат да се спести място. С впечатляващия обем и мощност на замръзване (9 кг / ден), устройството е много икономично в консумацията на енергия в клас A + - само 307 кВтч / годишно.

Професионалисти:

 1. Висока ергономичност на организацията на вътрешното пространство. Удобна стъпка за регулиране на височината на рафтовете. За млечните продукти са предвидени вдлъбнатини на страничния рафт, стойки за яйца.
 2. Освен че поддържа естествената влажност, охлаждащата система LowFrost увеличава скоростта на замръзване, като по този начин намалява консумацията на енергия, запазвайки всички ценни съставки и вкус в продуктите.
 3. Размразяването е ръчно, но с технологията LowFrost няма да създаде проблеми. Ще трябва да размразявате веднъж на всеки 7-10 месеца.
 4. Лесно управление на функциите на LCD дисплея. Цялата информация се показва в реално време.
 5. Подобно на двата предишни модела, той поддържа студено 22 часа при липса на електрическа връзка.
 6. Подобрена система за сигурност. Вградената аларма предупреждава за неизправност или за отворена врата.

Минуси:

 1. Шумни по време на работа.
 2. Маркиран цвят на тялото. Отпечатъците остават.

Всички потребители са доволни от модела за качество на вграждане, просторен обем и ергономичност на хладилника и фризера. Вярвам, че за семейства от 5–6 души, както и за семейства от 2–3 души, KGE39XK2AR е добра единица. По-добре е да платите 3 хиляди на цената на KGV36XL2OR и да купите хладилник с по-голям обем.

ТОП 4 хладилници с NO Frost

Системата No Frost е технология за охлаждане на продуктите без образуване на лед и замръзване по стените на хладилника. Във фризера продуктите не замръзват, запазват всички полезни качества. Благодарение на тази система са възможни „способността“ на моделите да охлаждат незабавно продуктите и наличието на супер замръзване и преохлаждане. Плюс това - няма нужда да отделяте време за размразяване, въпреки че измиването веднъж годишно си заслужава хигиена.

Друга характерна особеност на хладилното оборудване на марката е системата MultiAirflow. Всеки продукт се нуждае от специфична температура на съхранение. Системата създава равномерно разпределение на потоците от студен въздух, понижава температурата на всяко ниво и подобрява качеството на безопасността на храните.

По минусите: ниска влажност, бързо изсушаване на продуктите, висок шум и повишена консумация на енергия.

Bosch KGN36NW14R

Bosch KGN36NW14R

Ще започна ревюто си с малка оценка на хладилника в сравнение с останалите участници. Общ обем - 287 литра. Изборът на купувачите определи размера на хладилника. Той е просторен - 221 литра.

Професионалисти:

 1. Покриващият материал на калъфа предотвратява образуването на следи от пръсти.
 2. Няма изпъкнали части по тялото, дръжката на вратата е интегрирана хоризонтално.
 3. Тесен с ширина - само 60 см, което може да бъде неудобно при поставянето на саксии на рафтове.
 4. В хладилното отделение има отделение за съхранение на храна със силна миризма или за онези, които бързо абсорбират други аромати.
 5. Чекмедже с голям обем за плодове и зеленчуци с гофрирано дъно. В него не се образува конденз, зеленчуците са защитени от преходен разпад.
 6. Здравите рафтове от закалено стъкло издържат на товари до 40 кг.
 7. Има календар за съхранение на храни.

Минуси:

 1. Не може да има недостатъчни декоративни рамки.
 2. Шумен.
 3. Малка дълбочина е трудно да подредите съдове с широко дъно.

Останах с впечатлението, че моделът е "влажен" за ... От всички предимства най-важно е големият обем на хладилника. Въпреки че, като собственик на просторна кухня, не е нужно да обръщам внимание на размерите на оборудването. Ако имате кухня с малък размер, вече сте я „изградили“ със слушалки, тогава за вас в този модел има много предимства - компактност, комбинирана с голям обем на основното отделение на хладилника. Ако Know Frost според вас не си заслужава внимание, четете за минусите, предлагам да платите допълнително и вземете KGE39XK2AR с капково размразяване и по-голям капацитет.

Bosch KGN39VW17R

Bosch KGN39VW17R

Модел с класически дизайн само нататък по-скъп (36500) от KGN36NW14R. Те имат същия обем на хладилното отделение (221 л), но общият обем на нашия герой е по-голям - 315 л, фризерното отделение е по-голямо - 84 л срещу 66 л. Със същия енергиен клас A, KGN39VW17R има по-висока производителност от 14 кг / ден (10 кг / ден).

Професионалисти:

 1. С компактни размери (200 × 60 × 65 см), той е много просторен: общият обем е 315 литра.
 2. Система NoFrost - не се изисква размразяване, замръзване и ледена кора не се образуват по стените на камерите и върху продуктите.
 3. Бързо, равномерно замразяване или охлаждане на продуктите със системата MultiAirflow.
 4. Липса на външни и неприятни миризми благодарение на въглищния филтър. Не се смесват миризми, околната среда за развитието на бактерии е изключена.
 5. Модерна система за управление, можете да зададете температурния режим с точност на градус.
 6. Външният дисплей прави наблюдението лесно.
 7. Повишена сигурност. Вградените индикатори наблюдават повишаване на аварийната температура, придружават откриването със звуков сигнал.
 8. Има зона за свежест с контейнер VitaFresh. Вълнообразното дъно на резервоара елиминира контакта на зеленчуци и плодове с кондензат.
 9. Отлична ергономичност и организация на вътрешното пространство. Голям брой комплекти и допълнителни аксесоари за различни видове опаковки на продукти.

Минуси:

 1. Шумен.
 2. Вратата се затваря плътно, необходимо е усилие да я натиснете плътно.
 3. Вратата на фризера е много ниска и ако побързате, тя събаря пръстите на краката ви.

Моделът не е подходящ за кухня-студио - шумно е, но в обикновен „три рубла“ или „копейка“ работата му е практически невидима. Високата производителност на замръзването е полезна, когато продуктите са напълно заредени за съхранение за бъдеща употреба. Нормалният капацитет на хладилника за семейство е 3-4 души. Системата Know Frost ще спаси работещите жени от „главоболието“ с редовно размразяване, а системите за запазване на храната пресни ще разширят съхранението и ще станат елемент на икономия на бюджет. На такава цена за трудно е да се намери модел за замяна. Качеството и функционалността му съответстват. Можете да изоставите Nou Frost и да купите KGV36NW1AR с размразяване на капки, освен , но спечелете малко в обема на хладилните / замразяващи камери (223/94 l).

Bosch KGN39VI21R

Bosch KGN39VI21R

Реших да включа компактните (203 × 60 × 66 см) и обемни 366 литра (279/87 литра) модели в класацията. Тя е много стилна в дизайна. Калъфът е направен под „металик“, успешно комбиниран с модерни домакински уреди. Сянката е практична, а специалната обработка прави повърхността устойчива на драскотини и корозия.Има още една особеност - покритието със запазения състав елиминира появата на пръстови отпечатъци върху лъскавата хромирана повърхност.

Професионалисти:

 1. Съответства на цената () по отношение на функционалност, ергономичност, качество на изграждане.
 2. Енергоспестяващ (клас A +) с висока производителност при замръзване от 15 кг / ден.
 3. Студена поддръжка 16 часа по време на прекъсване на електрозахранването - повече от KGN39VW17R (15 часа) и KAN92VI25 (12 часа).
 4. Дълъг мрежов кабел - 2,4 м: предишните два - 1,6 м.
 5. Може да се допълни с декоративни рамки.
 6. Може да се постави близо до стената.
 7. Подобно на KGN39VW17R, има въглероден филтър за премахване на миризми и свежа зона.
 8. Електронно управление за всяко отделение. Екранът се показва от предната страна на вратата.
 9. Автоматична корекция на микроклимата FreshSense вътре в камерите в случай на рязка промяна на температурата навън, например, ако слънчевата светлина удари тялото.

Минуси:

 1. Потребителите отбелязаха общ недостатък - изварата изсъхва бързо, ако не я поставите в хладилника в специален затворен съд.
 2. Шумни, но това е нещастието на всички знаят Frost.

Функционалното, модерно хладилно устройство надминава предишните модели по компактност. Може да се монтира в ниши, ъгъл, близо до стената. По обем е подходящ за семейства от 5-6 души. Функциите за спестяване на продукти и NoFrost ще се харесат на домакините и работещите жени. Ергономичността и големият обем (366 литра) ще ви позволят да поставяте продукти без проблеми и увреждане на безопасността. Контролът върху резкия спад на външните температури ще удължи живота на устройството и съхранението на продуктите. Какво бих предложил да го замените? Само с голям обем KAN92VI25, но ще трябва да доплатите за него .

Bosch KAN92VI25

Bosch KAN92VI25

Единственият модел за оценка със Side by Side. Необичайната подредба на фризера придава допълнителен обем. Просторността е просто впечатляваща - 589 литра. Хладилникът е предназначен за голямо семейство, мини-ресторанти и кафенета. С впечатляващите си параметри е икономичен по отношение на консумацията на енергия - клас A +. Красив стилен калъф от неръждаема стомана. Както в KGN39VI21R, повърхността се обработва със състав, така че да няма петна от пръсти и мазнини.

Професионалисти:

 1. Енергоспестяващ с голям общ обем и производителност при замръзване 12 кг / ден.
 2. Система за локално разположение на фризера.
 3. Устойчив на корозия и механични повреди корпус от хромонокс.
 4. Има функция на помощ при затваряне на вратата.
 5. Ваканционна функция - преминаване към икономичен режим.
 6. Защита на детето, блокиране на дистанционното управление от неволна намеса.
 7. Предупреждение за грешка Когато възникне повреда в електронната памет, температурният режим се е променил, вратата не се затваря, алармира се и се чува звук.
 8. В зоната на свежестта е предвидено място с висока влажност.
 9. Принадлежността към клас SN-T поддържа нормалната работа на устройството при температура на околната среда +430... А размразяването в случай на прекъсване на електрозахранването става по-късно от указаното в информационния лист: не след 12 часа, а след 15-20 часа.
 10. Twist кутия за лед.

Минуси:

 1. Цена - ... Скъп дори за такъв модерен гигант.
 2. Шумен.
 3. Голям размер: изисква 10-20 см повече свободно пространство.
 4. Производител - Китай.

Отличен модел за големи кухни, мини-трапезарии, мини-градини, кафенета, частни къщи. Съвременните функции и дългосрочната икономия на студ са добро решение за райони, където прекъсванията на тока са чести. Ако препятствието е цената (в края на краищата) - много, дори за много висококачествено устройство), тогава има само един съвет. Погледнете конкурентите с такъв обем: всички те са произведени в Китай. Но този модел е сглобен от оригинални части, а не от заместители. Ако искате да закупите голям, висококачествен хладилник, не се колебайте, съветват потребители с опит в притежаването на хладилно оборудване BOSH от 10-15 години.

ТОП 3 вградени хладилници

Модерни уреди за красива стилна кухня. Монтирането на хладилния агрегат се извършва в ниша с максимален запас от +0,5 см от размерите на единицата. Лесно е да скриете външната част под фасадата на мебелите с помощта на плъзгаща се закрепваща врата. Те са в търсенето на интериорен дизайн в същия стил.Плюс - освобождаване на пространство. От страна на отваряне на вратата няма ограничения, те се монтират наляво / надясно.

Bosch KIV38X20

Bosch KIV38X20

Модел с две отделения с долно фризерно отделение и общ обем 279 литра. Достатъчно място за храна за семейство от 2-3 души. Просто електромеханично управление. Нормалният клас на енергийна ефективност е A +. Вътрешните и външните повърхности са от пластмаса. Модерна охлаждаща система LowFrost, както в Bosch KGN39VI21R. Без NoFrost, ръчно размразяване на фризера и капене на хладилното отделение.

Професионалисти:

 1. Производител - Германия. Напълно изпълнява цената си от 46 хиляди в функционалност, ергономичност и продължителност на работа.
 2. Добре обмислена ергономия на вътрешните камери: стойка за яйца, чекмеджета за зеленчуци (по-големи) и плодове (по-малки), кубче лед, държач за бутилки, 4 регулируеми и 1 неподвижен рафт в отделението за хладилник, 5 рафта на вратата.
 3. Принадлежи към климатичния клас ST - нормална работа в диапазона + 10 / + 300.
 4. Хладилната камера е снабдена със статични охлаждащи вериги.

Минуси:

 1. Ръчно размразяване.

Отличен модел на немската марка, произведен в Германия, има набор от функции за дългосрочно съхранение на продуктите, спестява енергия, производителност - 3 кг / ден. Подходящ за семейство от 3-4 души. Добре се вписва във всяка дизайнерска кухня. Няма Frost Frost, но при съвременното оборудване BOSCH, замръзването ще се образува постепенно и фризерът ще трябва да се размразява веднъж годишно. Потребителите препоръчват този модел, тъй като той идеално съответства на цената, функционалността и издръжливостта на работа.

Bosch KIR31AF30R

Bosch KIR31AF30R

Модел с една камера без фризер. Подходящ за всяка кухня, дори и за тези с ограничено пространство. С автоматична система за размразяване, отлична ергономичност в камерата със среден обем - 174 литра.

Професионалисти:

 1. Малък и компактен хладилен агрегат.
 2. Енергиен клас - A ++.
 3. Дългосрочно запазване на свежестта на зеленчуците и плодовете в зоната HydroFresh.
 4. Безсветлово LED осветление.
 5. Задаване на оптималната температура благодарение на TouchControl.
 6. Повишено удобство при зареждане на продукти с прибиращ се рафт на EasyAccess.
 7. Поддръжка за климатични класове SN-T. Издържа на околната температура до +400.
 8. Автоматично преохлаждане
 9. Захранващ кабел - 2.3 m.
 10. Много тихо - до 38 dB.

Минуси:

 1. Без фризер.
 2. Цена - - завишена цена. Можете да намерите модели от други марки с 20-30% по-евтини и със същата функционалност.

Моделът не е евтин и още повече без фризерно отделение. Но ако бях собственик на елитен клуб, частно застъпничество и други публични институции, щях да купя немски хладилник за офиса с безшумна работа, отлична ергономия и ниска консумация на енергия (100 кВтч / годишно). Ако не сте доволни от обема, след като платите 11 хиляди, можете да вземете Bosch KIR81AF20R с обем почти 2 пъти повече.

Bosch KIR81AF20R

Bosch KIR81AF20R

Просторен хладилник с едно отделение 319 л без фризер, като KIR31AF30R. С автоматично размразяване, SmartCool и динамична система за охлаждане, със зона за свежест. Добре обмислена ергономичност: телескопичните бегачи улесняват изваждането на напълно заредени чекмеджета, а разделените рафтове VarioShelf ви позволяват да поставяте високи опаковки, бутилки, съдове. Закаленото стъкло на рафтовете може да поддържа до 30 кг.

Професионалисти:

 1. Запечатана зона за свежест VitaFresh plus Box. Функция FreshSense.
 2. Автоматично супер охлаждане.
 3. Постоянна поддръжка на температура на ниво VitaControl.
 4. Консумацията на енергия е клас A ++, докато обслужването на хладилник 319 литра харчи общо 116 кВтч годишно.
 5. Най-тихият е 37 dB. Това е по-ниско от това на KIR31AF30R (38 dB).
 6. Повишена сигурност. Звукът звучи в случай на неизправност или слабо затворена врата.
 7. Отстраняване на миризми с филтър с дървени въглища, както в KGN39VW17R.
 8. Според прегледите, съответства на цената .

Минуси:

 1. Без фризер.
 2. Не знам Frost.
 3. Вратата се затваря плътно.

Отлично звено за летни къщи, хотели, офиси, кафенета, мини пансиони. Просторен вграден модул няма да заеме допълнително място, той ще се впише в интериора. По отношение на функционалността, той е по-„усъвършенстван“ от моделите със фризери, например, Bosch KGE39XK2AR.А с поддържаната мощност в отделението за хладилник можете да съхранявате прясно месо до 48 часа

22305 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите