У дома Как да изберем Малки домакински уреди Сравнение на иригатори Waterpik WP-100 E2 Ultra и Revyline RL 500

Сравнение на иригатори Waterpik WP-100 E2 Ultra и Revyline RL 500

Прегледът се фокусира върху два неподвижни орални иригатора, които олицетворяват класическите линии на двамата големи производители. Нека се опитаме да разберем какво компаниите влагат в концепцията за „класика“, какъв е техният технически рейтинг и колко точно следват ключа, зададен от техните инженери и зъболекари.

Производителите на тези модели не се нуждаят от специално въведение. И двамата се утвърдиха като доставчици на надеждни и технологични продукти за хигиенни грижи за устната кухина. Да, Waterpik е по-известна компания, която създава иригатори повече от петдесет години, но младият и бързо развиващ се Revyline успя да докаже, че е сериозен конкурент, създавайки устройства, които неизменно предизвикват интерес не само сред купувачите, но и сред специалистите.

Спецификации

Waterpik WP-100 E2 Ultra и Revyline RL 500

Ако продължим да използваме музикална терминология, тогава можем да кажем за естеството на Waterpik WP-100: espressivo, legato (изразително, съгласувано) и за Revyline RL 500: energico, spirituozo (енергийно, духовно). Нека се опитаме да разберем функционалността на моделите, като внимателно обмислим техническите им характеристики.

Вижте също - Преглед на водния иригатор за устна водаPik WP-100 Ultra

Спецификации Waterpik WP-100 Revyline RL 500
Минимално ниво на налягане на течността, kPa 70 210
Максимално ниво на налягане на течността, kPa 650 870
Честота на пулса, в минута 1 200 1 200 -1 700
Обем на резервоара за течност, мл 600 600
Режими на работа 10 17
хранене От електрическа мрежа през адаптер От електрическа мрежа през адаптер
Размери, мм 205 x 145 x 120 225 x 110 x 155
Дюзи включени, бр. 7 7
Ултравиолетов дезинфектор Не да
Разходи, търкайте. (действително на 29.11.2018 г.) 6 800 4 990
Гаранция, месец 24 24

 

Очевидно е, че Revyline RL 500 е по-мощен от своя конкурент, нивото на налягане на течността на модела достига 870 kPa, което го прави по-ефективен в борбата с плаката. Следователно почистването на повърхността на зъбите, междузъбните пространства и гингивалните джобове се извършва по-ефективно. Такава важна характеристика като цена също е поразителна. При Waterpik WP-100 той е забележимо по-висок. Това се обяснява с разликата в маркетинговите стратегии на компанията. Revyline провежда по-приятелска ценова политика, опитвайки се да направи своите продукти по-конкурентни чрез стимулиране на потребителския интерес към тях. Но нека се опитаме да разгледаме по-отблизо моделите и да разберем техните характеристики.

Вижте също - Стационарен иригатор Revyline RL 300

Проектиране, строителство, управление

Revyline RL 500

И двата модела са изработени в класически дизайн с традиционна конфигурация на каросерията с преобладаване на модерни линии. Но Revyline RL 500 има специална камера на тялото, в която има взаимозаменяеми дюзи. Ще поговорим за тази камера по-късно и ще се уверим, че тя служи не само като място за съхранение на прикачени файлове, но и изпълнява съществена функция.Тази камера „изяжда“ част от пространството на резервоара за течност, но въпреки това, нейният обем остава впечатляващ и е равен на обема на резервоара в Waterpik WP-100 (600 ml).

И двата модела са доста стабилни и се чувстват сигурно на рафта в банята. Но Revyline RL 500 дава допълнителна стабилност на специалните крака на вендузата, които "плътно" закрепват калъфа към рафта, без да дават дори най-малкия шанс за непредвидена маневра.

Моделните регулатори на налягането са подобни - големи кръгли превключватели. В случая на Revyline RL 500 намираме бутона „Масаж“, който отговаря за работата на устройството в хидромасажен режим. WP-100 няма тази функция. Междувременно масажът на венците е удобна и най-важното - полезна функция, която ви позволява да укрепите тъканите на венците, активирайки метаболитните процеси в тях, стимулирайки притока на кръв. Когато функцията "масаж" е включена, естеството на работата на иригатора се променя, водната струя става пулсираща и по време на всяко пулсиране налягането на течността се променя. Така се получава притискане и отслабване на ефекта върху меките тъкани на венците, имитиращи традиционните техники за ръчен масаж.

Вижте също - Орален иригатор - какво е това?

UV дезинфекция на дюзите

UV дезинфекция на дюзите

Irrigator Revyline RL 500 има уникална функция - дезинфекция на наконечници, използващи ултравиолетово лъчение. Камерата, която е разположена върху тялото на устройството (за което говорихме по-горе), е оборудвана с ултравиолетова лампа. Когато лампата е включена, атмосферният кислород се разделя на атомен кислород в камерата, който е активен окислител, който унищожава бактериите. 15-минутно третиране на връхчетата с ултравиолетова светлина (кварциране) ви позволява да унищожите до 99,9% от бактерии и вируси по повърхността на върховете. Лампата се изключва автоматично след 15 минути. Така в отделението остават стерилни приставки, които могат да се използват за почистване без опасност от замърсяване.

заключения

Сравнението на тези модели води до оптимистичен извод - напредъкът на пазара на продукти за хигиена на устната кухина не стои неподвижно и допринася за факта, че потребителите могат да избират все по-модерни инструменти за защита на хигиената. Разработчиците са научили съвременните модели иригатори не само да премахват добре плаката, но и да изпълняват редица важни функции, които правят стоматологичната грижа по-ефективна. Разбира се, моделът Waterpik WP-100, популярен в целия свят, ще продължи да бъде в търсенето, въпреки високата цена, но вече е очевидно, че на пазара се появяват устройства, които не само не са по-ниски от него по технически възможности, но и го превъзхождат по някои показатели. В същото време цената на тези иригатори е много по-ниска.

Вижте също:

6502 0


Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите