У дома Правила за работа Големи домакински уреди Бяло покритие върху чинии и в съдомиялната машина - какво да правя?

Бяло покритие върху чинии и в съдомиялната машина - какво да правя?

Белият цъфтеж върху чинии след измиване в съдомиялната машина е една от най-честите проблеми на собствениците на машини! И ако за домашна употреба този гаден ефект не е толкова критичен, то за собствениците на кафенета и ресторанти това е просто бедствие и мъка. Вредните посетители се мръщят от отвращение, те трябва да се мият, а това е свръхконсумация на електричество и вода ... Ето защо, нека спешно да разберем защо това се случва.

Три основни причини за образуването на плака върху съдовете

бяло покритие върху съдовете след измиване в съдомиялната машинаИма само три причини, но това не го прави по-лесно. В края на краищата, като пишете, не е толкова лесно да намерите главното от тях. Така че ето списъкът:

  • Технически трудности
  • Твърдост на водата
  • Неправилен избор на почистващи препарати

Изглежда, че всичко е просто. Но всъщност изобщо не е лесно! Всяка от тези причини има много нюанси и е много трудно за начинаещ да разбере всичко това.

Затова ви съветваме първо да започнете диагностиката си с технически проблеми. Разбира се, ако, знаете със сигурност, че съдовете са били измити с бретон вчера, а днес, след смяната на перилния препарат, внезапно се появи плака, значи е в него. Променете го и се справете с края!

Но ако имате нова машина и първото измиване ви разочарова или машината е стара, която винаги се измива добре, но с времето започна да оставя депозит, тогава въпросът е по-сложен.

Ако имате машина от дълго време, препоръчваме ви да започнете диагностиката в последователността, посочена в съдържанието.

Ако е напълно ново, тогава трябва да започнете с точките: „Лошо качество на перилния препарат“, „Неправилната дозировка като причина за проблема“, „Твърдост на водата и как да изберем лекарство“, „Намаляване на налягането на водоснабдяването и как да се справите с него“.

Вижте също - Как работи миялната машина (основни принципи)

Засядане на капака на чекмеджето за почистващи препарати и какво да направите

задръстена вратаАко преди това капакът е работил правилно, тогава е невъзможно веднага да забележите това. Затвориха го, оставиха, но таблетът не мисли да мие правилно. И от това, разбира се, солта не влиза в йонообменника.

И солта не влиза, така че водата не омеква. А бялото покритие върху чиниите не са останките на почистващия препарат, а следи от твърда вода.

Ако капакът е счупен, трябва да се обадите на съветника. Елиминирайки този проблем, белите петна по чиниите от съдомиялната машина вече няма да ви притесняват.

Намаляване на налягането на водоснабдяването и как да се справим

намаляване на налягането на водатаКогато водата не попадне добре, машината не може да работи правилно. И, разбира се, миялната машина оставя бяло покритие.Детергентът не се измива поради липса на вода!

Ако знаете, че се случва подобно явление, тогава проверете тази опция. Голяма вероятност от намаляване на налягането може да бъде, ако водоснабдяването идва от автономен източник, кладенец

Ето защо, на първо място, проверете налягането на водата в крана. Ако ясно виждате, че той е слаб, то причината е ясно тази. Тогава трябва да се справите със самата помпа.

Ако обаче имате централно водоснабдяване и налягането на водата е намалено, тогава трябва само да изчакате момента, когато налягането се върне към нормалното. Естествено, ако, това явление е еднократно.

Но, ако този проблем е постоянен, тогава си струва да започнете борба срещу него. Има няколко варианта за решаване на този проблем:

  • Почистване на филтъра пред брояча
  • Голямо полагане на тръби
  • Монтаж на помпата за увеличаване на налягането
  • Монтаж на резервоар и помпена станция

Кой от тези методи е подходящ за вас, трябва да решите на място и да изхождате от ситуацията.

Запушени отвори за пръскане или филтри

Тук е невъзможно да се даде обща препоръка, тъй като има много много модели съдомиялни машини. Трябва да вземете инструкциите за пишещата машина, да намерите тези части и внимателно да проучите препоръките за премахване.

Почистването им изобщо не е проблем. По правило те са запушени със седиментни отлагания.

Йонообменникът не е в състояние

Но това вече е скъпо. Той може да се провали само поради факта, че сте злоупотребили с машината. А именно:

  • Пренебрегна правилата и не добави сол при миене
  • Заменена специална сол с друга

Ако знаете, че с вас са извършени такива грехове, тогава ... пишете писма.

Твърдостта на водата и как да изберем лекарство

твърдост на водатаАко водата ви винаги не е била твърде твърда, но постепенно сте започнали да забелязвате, че ситуацията се влошава, тогава въпросът е, че тръбите на общата станция се износват и качеството на водата страда.

Можете, разбира се, да поставите филтър. Но това не е толкова евтино В крайна сметка, леко повишената твърдост на водата не носи критични щети. И можете да се борите с бялото цъфтене, като изберете правилния продукт.

Изплакването е задължително, ако водата във вашия кран е твърда. И ако преди това спокойно сте се отказали от него, сега обстоятелствата са се променили и ще трябва да се придобият.

Неправилната дозировка като причина за проблема

Тук твърдението е много подходящо: „Когато има много добро, то вече не е добро“. Не превишавайте препоръчителната доза, тъй като продуктът просто не може да се измие напълно.

Дори ако съдовете ви са твърде мръсни, не трябва да очаквате, че двойна доза ще реши този проблем. По-добре да се измие при по-високи температури в този случай.

Лошо качество на почистващия препарат

Е, тук, както се казва, без коментар. Препоръчваме ви винаги да четете отзиви в интернет, преди да купувате прах.

Всъщност няма нищо по-обидно да купувате и изхвърляте целия пакет в безсилие ...

Надяваме се, че сега - бялата плака върху съдовете след миене в съдомиялната машина няма да бъде проблем за вас и можете сами да го преодолеете!

7530 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите