У дома Как да изберем Малки домакински уреди ТОП 19 най-добри домашни сокоизстисквачки според отзивите на клиентите

ТОП 19 най-добри домашни сокоизстисквачки според отзивите на клиентите

Неразделна част от здравословния начин на живот е редовната употреба на натурални сокове. Тези вкусни и изключително здравословни напитки са склад от макро- и микроелементи, които тялото ни е в състояние да абсорбира почти напълно. Тук няма нужда да се говори за витамини. Всичко това обаче е възможно само когато сокът навлезе в човешкото тяло 10-15 минути след приготвянето. Напитка от магазин tetrapack със сигурност е вкусна, но нищо повече. Ето защо, за да извлечете максимума от ябълки, портокали и моркови, сокът трябва да се извлече от тях непосредствено преди консумация. Правенето на това ръчно е изключително досадно и неудобно. Затова днес ще си поговорим коя сокоизстисквачка е най-подходяща за дома. Също така ще се опитаме да разберем на какво точно си струва да се обърне внимание при покупката и да направим малка оценка на сокоизстисквачките на годината. TOP от най-добрите единици е най-удобно разделен на няколко части. Защо? Прочетете по-долу.

ТОП 10 най-добри сокоизстисквачки с Aliexpress

Критерии по избор

Преди да започнем да формираме рейтинга си на най-добрите сокоизстисквачки, нека да решим какво точно ще трябва да изберем. Днес магазините за домакински уреди предлагат толкова богат избор, че неподготвен купувач може просто да се обърка. За да направите покупката, моля ви повече от една година, преди да отидете в магазина, трябва да помислите над всичко и да отговорите на някои въпроси.

Търговска марка

Рафтовете на търговските обекти са просто препълнени с най-различни модели. Къде да спрете погледа си? Кое е по-добре да изберете? Отговорът на този въпрос до голяма степен зависи от това колко сте готови да отделите за закупуване на сокоизстисквачка. Целият асортимент може условно да бъде разделен на следните групи:

 • Икономична класа. Такива модели са много евтини, но ще работят като късмет. Понякога бюджетните модели вярно служат на собствениците си в продължение на много години, но има моменти, когато тази техника се проваля след няколко месеца работа. Ще трябва да избирате от следните марки: Rotex, Orion, Ergo, West, Clatronic, Supra, Shivaki, Saturn, DEX, Delfa, Mystery, Elenberg, Vitek, Digital, Mirta, Aurora, Scarlett и някои други.
 • Средна категория. Моделите в тази ценова категория са се доказали много добре. Най-често имат гаранционно обслужване, доста са компактни и работят доста тихо. Следните марки могат да бъдат причислени към средната ценова категория: Gorenje, Ariete, Binatone, Fagor, Moulinex, Tefal.
 • Висок клас. Тук вземаме моделите, макар и скъпи, но най-висококачествените и надеждни. Почти всяка от тези марки може да се намери в ТОП-а на най-добрите сокоизстисквачки на годината. И тази година те със сигурност ще държат своето място.Ако решите да не щадите пари и да закупите висококачествено и надеждно оборудване, трябва да обърнете внимание на такива производители като Kenwood, Bosch, Zelmer, Philips, Panasonic, Braun, Delonghi и някои други.
 • Премиум клас. Тази техника е много скъпа. Въпреки това, той може безопасно да се припише на професионални монтажи. Това са търговските марки Kuvings, ProfiCook и Bork. Истинско удоволствие е да имате такива домакински уреди в дома си. Вярно е, че не е достъпно за всички.

Вижте също - Рейтинг на най-добрите винтови сокоизстисквачки на годината

Материал

В допълнение към фирмата на производителя, трябва да обърнете внимание на какво са изработени частите на устройството. Трайността на устройството зависи от това. В общия случай тялото може да бъде пластмасово, метално или комбинирано. Както знаете, пластмасовата версия е евтина, но също така служи много по-малко метал. Въпреки че ако боравите внимателно с тази техника и не обработвате плодове в кутии, пластмасовият калъф може да издържи доста дълго време.

В преследване на спестяванията си струва да се помни, че шнекове, центрофуги, филтри и други елементи, работещи под товар, трябва да бъдат избрани, въпреки това, метал.

скорост

Тъй като за плодовете с различна твърдост се нуждаят от индивидуален режим на производство на сокове, струва си да обърнете внимание на модели, които имат няколко скорости. Трябва да има поне два от тях.

Съсредоточете се върху властта

Това е един от най-важните показатели, върху които трябва да се съсредоточите, когато избирате сокоизстисквачка. Тук има неизказано правило: колкото по-твърд е продуктът, от който се планира да се получи сокът, толкова повече мощност трябва да има сокоизстисквачката. Например, за да получите пресни от цитрусови плодове, мощността на устройството 40-50 W е напълно достатъчна. Но морковите ще изискват поне петстотин вата от вас.

Запомнете удобството

За да изберете правилната сокоизстисквачка, не забравяйте за по-малките детайли:

 • удобен улей за хранене на продукти;
 • наличието на разделител за пяна и разделител за пяна;
 • контейнер за торта, неговия размер;
 • наличието на пластмасови тласкачи.

Всички тези малки неща изглеждат незначителни само на пръв поглед. Но всъщност тяхното присъствие или отсъствие е добър аргумент при избора на конкретен модел.

Тип единица

Решихме за ценовата категория. Сега нека обърнем внимание на вида на сокоизстисквачката. Всичко зависи от това какво точно смятате да изкопаете прясно. Всички домакински уреди за извличане на сок могат да бъдат разделени в 4 категории:

 • Цитрусови моноагрегати. Както подсказва името, такива устройства са предназначени за изцеждане на сок изключително от грейпфрути и портокали.
 • Центробежни. Най-подходящ за работа с твърди плодове. Ако използвате това устройство за изцеждане на сок от горски плодове или меки плодове, тортата ще бъде твърде мокра, а сокът - много малък.
 • Завинтете винтове. Най-ефективните сокоизстисквачки. При правилна употреба те могат да получат около 95% от сока дори от горски плодове и меки плодове. Работете при ниски скорости.
 • В комбинация. Комбинира няколко функции. Те могат да работят с всички видове зеленчуци и плодове, в зависимост от избрания режим.

Сега нека поговорим малко повече за всеки от тях. В зависимост от типа единица ще споделим нашата оценка.

Вижте също - Как да изберем най-добрия хранителен процесор за дома

Що се отнася до избора на сокоизстисквачки, важно е да разберете как работят. Най-лесните за използване са цитрусови сокоизстисквачки (те са и най-евтините), последвани от центробежни модели, а винтовите сокоизстисквачки допълват списъка. За да помогна на тези, които се интересуват от покупката, съставих рейтинг на сокоизстисквачки години според отзивите на клиентите. В ТОП домакинските уреди са представени в съответствие с принципа на работа и за увеличаване на разходите.

ТОП 6 винтови сокоизстисквачки

Дори и като се има предвид високата цена, устройства от този тип стават все по-популярни. Работата на шнековите сокоизстисквачки малко прилича на действието на месомелачка. Винтът натиска нарязаната плодова каша до специална мрежа. Там масата се уплътнява силно и се прецежда почти на сухо. Предимствата на винтовите сокоизстисквачки са неоспорими.На първо място, те изстискват сока с много по-ниска скорост от центробежните, което означава, че на практика са безшумни. В допълнение, тези единици са в състояние да извличат максимално течност не само от меките плодове и костилките. Те са "трудни" дори за зелени и ядки.

Оберхоф DRUCKEN Q-4

Оберхоф DRUCKEN Q-4

Винтовата сокоизстисквачка Oberhof DRUCKEN Q-4 е направена от водещ немски производител, така че качеството на сглобяване на устройството е отлично. По време на работа устройството не издава силни звуци - нивото на шума достига само 80 dB. При прегряване сокоизстисквачката автоматично ще се изключи и изобщо няма да се включи, ако не е сглобена правилно. Двигателят с мощност 200 W е направен по специална технология, благодарение на която машината обработва не само плодове, но и твърди зеленчуци, включително кореноплодни. Средна цена - .

Ползи:

 • леко тегло от около 6,2 кг;
 • практически не вдига шум по време на работа;
 • има функция за автоматично изхвърляне на пулпата;
 • изцежда 35% повече сок от подобни устройства;
 • има гаранция от международен производител.

Недостатъци:

 • малък диаметър на зареждащия бункер, за да не се претоварва сокоизстисквачката.

Сокоизстисквачката Oberhof DRUCKEN Q-4 се справя отлично с функциите, възложени й, като същевременно е доста евтина. Това е страхотен домашен уред, Прочетете повече в рецензията Оберхоф DRUCKEN Q-4.

Kitfort KT-1101

Kitfort KT-1101

Цена - Устройството е направено в пластмасов калъф. Мощност - 150 W, механично управление. Тук има само една скорост, но това е достатъчно за ефективно сокове. В сравнение с Oursson JM7002, мощността е малко по-ниска. Обемът на резервоара за сока е 0,8 литра.

Ползи:

 • тиха работа, особено ако се обработват меки плодове;
 • удобна работа. Според прегледите не е необходимо да използвате тласкач, само когато изстисквате сок от зеленина;
 • лесен за почистване, особено веднага след употреба.

Недостатъци:

 • качеството на пресоване на тортата. Производителят не препоръчва изцеждане на сок от вече преработен маслен кейк;
 • дължина на захранващия кабел Субективно причинява неудобство.

В сравнение с модела KITFORT KT-1111, при една и съща мощност, максималната скорост на въртене в модела е по-висока, което се отразява на качеството на изцедения сок. Модел, достоен за цената си.

Oursson JM7002

Oursson JM7002

Цена - Мощността на модела е малко по-ниска от тази на REDMOND RJ-930S (240/400 W), но качеството на въртене заслужава положителна оценка. Механичен контрол. Широката шийка на устройството за зареждане улеснява обработката на плодове, зеленчуци, всички видове зелени.

Ползи:

 • безшумна работа, особено в сравнение с центробежни единици;
 • лесен за почистване. Преминавайки от един вид плод към друг, можете просто да „качите“ литър вода през сокоизстисквачката, без да я разделяте.

Недостатъци:

 • вибрира при обработка на твърди продукти;
 • необходимостта от спазване на режима на работа. Въпреки че това по-вероятно не е недостатък, а функция на устройството.

Oursson JM7002 е подходящ за ежедневна употреба, въпреки че цената на устройството е по-висока в сравнение с Kitfort KT-1101 със сходни функции.

REDMOND RJ-930S

REDMOND RJ-930S

Цена - Мощност - 400 W, подходяща за изцеждане на сок от плодове, зеленчуци, плодове, билки и дори за получаване на ядково мляко. Защита срещу прегряване и случайно включване, системата "Drop-stop" улеснява използването на устройството.

Ползи:

 • леко тегло - 3,3 кг;
 • в допълнение към сокоизстисквачката има книга със сокове;
 • малък размер, лесен за съхранение.

Недостатъци:

 • трудно се мие. Има труднодостъпни места, които са проблемни за измиване;
 • бункер с малък диаметър

Шнековата сокоизстисквачка REDMOND RJ-930S върши добре своята работа. Например, принцеса 202046 на почти същата цена има половината мощност.

Panasonic MJ-L500

Panasonic MJ-L500

Цена - Сравнително ниската мощност (150 W) не влияе върху качеството на изцедения сок от зеленчуци и плодове, плодове и билки. Обемът на резервоара за сок в сравнение с REDMOND RJ-930S е малък - 0,4 литра. Сокоизстисквачката Panasonic MJ-L500 може да работи без почивка за 15 минути, което не е достъпно за повечето устройства от този тип.

Ползи:

 • накрайник за сорбет;
 • алуминиева основа и винтове. Засяга дълготрайността на устройството;
 • комплектът включва четка, за да помогне за измиването на ситото по-бързо.

Недостатъци:

 • тесен диаметър на входното устройство. Всички продукти трябва да бъдат предварително смлени;
 • няма фиксиране на купата с основното устройство.

Според клиентите сокоизстисквачката Panasonic MJ-L500 се справя със задачата си, въпреки че цената й е малко надценена в сравнение с ARDESTO JEG-1330SL с подобрени характеристики.

Миранди J-100

Миранди J-100

Цена - Цената беше повлияна от електронни контроли, увеличен капацитет за сок (1 л) в сравнение с Panasonic MJ-L500 (0,4 л). Снабден е със система за отпадане и разделяне на пяна.

Ползи:

 • 8 скорости - можете да изберете режима на работа в зависимост от вида на продукта;
 • програма за почистване. Улеснява грижата за устройството;
 • тиха работа.

Недостатъци:

 • висока цена;
 • тесен канал за изхода на тортата. Според купувачите е трудно да се обработват големи количества храна;
 • размери. Помислете за място за съхранение.

Електронното управление и 8 скорости правят соковете лесно с сокоизстисквачката Mirandi J-100. Но като се има предвид значителната му цена, за ежедневна употреба си струва да избирате по-евтини модели с подобна производителност - например Bosch MESM731M.

ТОП 7 центробежни сокоизстисквачки

Принципът на работа на центробежните сокоизстисквачки е предварително смачкване на продуктите и подаването им до сепаратора. Те могат да изстискат сок от плодове и плодове със семена. Степента на изстискване на тортата зависи от версията на сепаратора - конична или цилиндрична. В сокоизстисквачките с конусен сепаратор тортата е по-влажна, а в цилиндричен сепаратор контейнерът трябва да се почиства по-често. Оценката на най-добрите центробежни сокоизстисквачки включва 7 модела, всеки от които има повече от 90% положителни отзиви.

BBK JC060-H02

BBK JC060-H02

Цена - Модел на мощност - 600 вата. В сравнение с MEZ Zhuravinka SVSP-303 с мощност 160 W, моделът BBK JC060-H02 е подходящ за обработка на плодове и плодове. Широкото зареждащо устройство (65 мм) ви позволява да отделите по-малко време за приготвяне на плодове.

Ползи:

 • 2 скорости на обработка. Първият е подходящ за обработка на цитрусови плодове и меки плодове, за втория може да се изцеди сок от твърди зеленчуци;
 • резачка за пяна. Инсталиран върху чаша за сок;
 • Drop-Stop система. Достатъчно е да повдигнете чучура, за да не капе сокът.

Недостатъци:

 • шум по време на работа. Потребителите казват, че колкото по-дълго устройството работи, толкова повече издава шум;
 • вибрации. За да го избегнете, е необходимо постоянно да почиствате сокоизстисквачката от тортата, което е неудобно при обработка на голям обем плодове или зеленчуци;
 • степента на извличане на тортата. Според субективните оценки, тортата е доста мокра.

Като се има предвид сравнително ниската цена (например Polaris PEA 0829 ще струва два пъти повече) сокоизстисквачката BBK JC060-H02 заслужава само положителна оценка: компактен размер, ниско тегло (2,8 кг), отделение за захранващия кабел, така че въпросът за съхранението е лесен ...

MJeZ Журавинка SVSP-303

МЕЗ Журавинка SVSP-303

Цена - Мощност - 160 W, което влияе върху степента на извличане на сок. В сравнение с BBK JC060-H02, моделът е много по-тежък. Тегло в сглобено състояние - 5 кг. Сокоизстисквачката е снабдена с комплект чаши за сок, стоящи свободно.

Ползи:

 • надежден електромотор. Надеждността му е тествана в продължение на много години работа;
 • устойчивост. Теглото на устройството е значително, по време на работа, дори и при вибрации, не се наблюдава движение.

Недостатъци:

 • дизайн. Това по никакъв начин не влияе на функционалността, но някои потребители намират дизайна за суров;
 • шум по време на работа.

В сравнение с европейските модели, например, Kitfort KT-1112 е по-нисък в дизайна. Но сравнително ниската цена, надеждността в работата и качеството на електродвигателя остават безспорни предимства.

Scarlett SC-JE50S31 32

Scarlett SC-JE50S31 / 32

Цена - Мощност - 1500 W. Устройството е снабдено с електронен панел за избор на скорост, защита срещу случайно включване. 5 скорости: Сок меки плодове, твърди зеленчуци и костилки с костилка.

Ползи:

 • широк врат. Малките плодове могат да се обработват без рязане;
 • избор на скорост според количеството пулпа в сока;
 • мрежа от центрофуга от неръждаема стомана Издържа на контакт с плодови киселини;
 • лесен за почистване. Освен това комплектът включва четка за почистване.

Недостатъци:

 • някои купувачи намират недостатък, че ако сокоизстисквачката не е сглобена правилно, няма да се включи. Въпреки че повечето го смятат за добродетел.

Scarlett SC-JE50S31 / 32 сокоизстисквачка с 1 литър свободно стоящо стъкло и ширина 85 мм. За сравнение, BBK JC060-H02 има ширина на шията само 65 мм. Подходящ за обработка на плодове и всички видове плодове.

Колекция на Viva от Philips HR1832

Колекция на Viva от Philips HR1832

Цена - В сравнение с Scarlett SC-JE50S31 / 32, мощността на Philips HR1832 Viva Collection е по-малка - 500 вата. При сглобяване устройството тежи 2,73 кг. Освен това има отделение за съхранение на кабела.

Ползи:

 • лекота на разглобяване Достатъчно е да "откъснете" две скоби;
 • крака с вендузи. Не позволявайте устройството да се движи по време на работа.

Недостатъци:

 • малък диаметър на зареждащия бункер Големите плодове, зеленчуците трябва да се подготвят предварително;
 • скъпо сито за нож. Според отзивите на клиентите цената му е половината от цената на устройството, а при честа употреба той се чупи бързо;
 • височина. В сглобено състояние е 42 см, има проблеми със съхранението.

Сокоизстисквачката Philips HR1832 Viva заслужава своето внимание, но за почти същата цена можете да вземете Scarlett SC-JE50S31 / 32 с разширена функционалност.

Kitfort KT-1112

Kitfort KT-1112

Цена - Мощност - 1000 W, максимална скорост на въртене - 16000 об / мин - можете да се насладите на вкусен пресен сок всеки ден. Калъфът е изработен от здрава стомана. Тегло - 4,1 кг. 3 скорости на работа. За сравнение: има 5 от тях в Scarlett SC-JE50S31 / 32. Възможност за регулиране на степента на натискане на тортата.

Ползи:

 • широк врат - 78 мм. Достатъчно за предварително нарязване на плодове и зеленчуци;
 • удобен монтаж. За работа е необходимо да съберете само три части;
 • сензорно управление. Скоростта и режимът на работа се задават с едно щракване.

Недостатъци:

 • често почистване. Почистването на ситото отнема 2 минути, но при обработка на големи обеми е неудобно;
 • взискателност към почистването. Ако ситото не е почистено, се появява силен шум и вибрации. Някои потребители отчитат влошаване на въртенето.

В сравнение с Philips HR1832 Viva Collection Kitfort KT-1112 се различава по увеличен капацитет, по-широк диаметър на зареждащия бункер. Цените и на двете устройства остават на едно и също ниво.

Penzmash SVPR-201 Saljut

Пензмаш SVPR-201 Салют

Цена - Добро представяне при сравнително ниска мощност (400W). За сравнение: в Scarlett SC-JE50S31 / 32 тя е равна на 1500 вата. Пластмасовият калъф може да издържи на механично напрежение, но е важно правилно да разположите устройството.

Ползи:

 • добри дългосрочни резултати. Единицата не е необходимо да се спира след всяка порция изцеден сок;
 • надежден двигател. Може да работи без прекъсване в продължение на няколко часа.

Недостатъци:

 • найлоново сито. Потребителите отбелязват неговата ненадеждност;
 • силна вибрация. За преработката на плодове е необходимо да се включи човек, чиято физическа сила е достатъчна, за да поддържа сокоизстисквачката неподвижна;
 • затруднено почистване. Сокоизстисквачката Salute практически не се сглобява, така че за измиването е необходимо повече време, отколкото при сгъваеми модели.

Моделът Penzmash SVPR-201 Salute, в сравнение с Kitfort KT-1112, е подходящ само за използване в летни къщи, ще бъде ефективен при обработка на големи обеми.

Bosch MES3500

Bosch MES3500

Цена - Корпусът на модела е изработен от твърда стомана. В сравнение с Kitfort KT-1112, управлението тук е механично. 2 скорости за регулиране на степента на натискане на тортата. Снабден с разделител на пяна, система „Drop-stop“, защита срещу случайно активиране.

Ползи:

 • обемът на чаша за сок е 1,25 литра, позволява да изстискате ябълка или да правите смесени версии;
 • безшумна работа;
 • системи за защита Ако е сглобен неправилно, устройството просто няма да се включи;
 • Може да се мие в съдомиялната машина.

Недостатъци:

 • потребителите отбелязват, че при честа употреба цедка ръждясва. Проблемът се решава, ако всички части на устройството се измият веднага след приключване на работата;
 • при ниска (700 W) мощност (за сравнение: мощността на Scarlett SC-JE50S31 / 32 е 1500 W) и само с 2 работни скорости, цената на устройството е твърде висока.

ТОП 3 цитрусови сокоизстисквачки

Такива устройства са полезни за тези, които предпочитат пресни лимони, грейпфрути и портокали и са безразлични към зеленчуковите и плодовите сокове.Нашата класация включва трите най-популярни модела на годината.

Bosch MCP3000 3500

Bosch MCP3000 / 3500

Цена - Функционалната сокоизстисквачка консумира само 25 вата. Тази сила е достатъчна за изцеждане на сок от меки плодове. Една скорост. В сравнение с Kitfort KT-1108, тук е вграден контейнерът за сок. Калъфът на модела Bosch MCP3000 / 3500 е изработен от здрава пластмаса, управлението е механично.

Ползи:

 • лесен монтаж. Според отзивите на клиентите дори дете се справя с монтажа и демонтажа на устройството;
 • издръжлива пластмаса. Сокоизстисквачката може да се мие в съдомиялната машина. Според субективните оценки, след измиване не остават ивици върху матовия контейнер;
 • има отделение за кабела. Прави малко устройство от 850 g още по-компактно;
 • гумирани крака. Сокоизстисквачката не се плъзга по повърхността.

Недостатъци:

 • в комплекта няма филтър - регулатор на пулпата. В зависимост от вида на цитрусовите плодове, много каша попада в сока, което го прави като пюре;
 • капакът не е прикрепен към тялото. Според клиентите тук е важна личната хигиена.

Сокоизстисквачката Bosch MCP3000 / 3500 с обем на резервоара от 0.8 литра е подходяща за ежедневна употреба. Но в сравнение с Ariete 402 Spremi, капацитетът е вграден, което може да причини неудобства. Съотношението цена-качество е добро.

Moulinex PC 302B10 Vitapress 1000

Moulinex PC 302B10 Vitapress 1000

Цена - Моделът е изработен в пластмасов калъф. Подобно на Bosch MCP3000 / 3500, консумацията на енергия е само 25 вата. Универсален конус: Сокът може да се изцеди всички цитрусови плодове. Механично управление, една скорост.

Ползи:

 • подвижни метални филтри: можете да изцеждате сок със или без целулоза;
 • обем на резервоара - 1 л. Контейнер се прави под формата на чайник (удобно е да го излеете в чаша);
 • работят в две посоки. Конусът завива наляво / надясно, което ускорява въртенето;
 • жлеб на кабела (улеснява съхранението).

Недостатъци:

 • обратна работа. Купувачите се оплакват, че е необходимо да се „адаптират“ към работата му;
 • прозрачен съд за сок. Нивото на съдържанието е ясно видимо, но върху прозрачната пластмаса остава честа плака при честа употреба.

Moulinex PC 302B10 Vitapress 1000 е идеален за бързо сокове. Цената остава на достъпно ниво. За сравнение: Braun CJ 3050 със сходни характеристики е включен скъпо.

Kitfort KT-1108

Kitfort KT-1108

Цена - В сравнение с Moulinex PC 302B10 Vitapress 1000, този модел е снабден с изтласкващ механизъм, който улеснява екструдирането. Свободно стоящият резервоар 0.75 L е отговорен за удобството по време на работа. Мощността на устройството е 160 W, което е по-високо от повечето модели цитрусови сокоизстисквачки.

Ползи:

 • високи обороти - 118 об / мин. Изцежда сока буквално до последната капка;
 • материал на случая. Силната стомана издържа както на механично напрежение, така и на контакт с плодови киселини;
 • дръжки за налягане. Отговорен за лекота на управление. Според прегледите дори дете може да се справи.

Недостатъци:

 • Не мийте в съдомиялна машина. Субективна оценка: устройството се почиства лесно под чешмата;
 • няма отделение за захранващия кабел - не особено, но усложнява съхранението.

Здравият, мощен Kitfort KT-1108 струва два пъти повече от Bosch MCP3000 / 3500, но стоманеното му тяло, лекотата на използване и свободно стоящият резервоар за сок го правят идеалната покупка.

ТОП 3 комбинирани

За най-голяма обективност, нека да направим и малка оценка за комбинираните модели. По правило всички те са центробежни сокоизстисквачки с допълнителна приставка или вградена преса за цитруси.

Philips HR 1836

Един от лидерите сред комбинираните модели. Идеален за онези, които не обичат да вълнуват много в кухнята.

Професионалисти:

 • широк товарен врат (8 см) ви позволява да сервирате целия плод;
 • мощен, има високо качество на въртене;
 • работи бързо и не твърде силно;
 • запушен рядко;
 • лесен за почистване със специална четка;
 • има преса за цитрусови плодове.

Tefal ZN355C Elea Duo

Страхотно устройство за ежедневна употреба. Той има минимум подвижни части, така че се мие лесно и лесно. Мощен и много продуктивен, способен да изстиска сок от три килограма ябълки или моркови за няколко минути. В допълнение към устойчивия на удар пластмасов калъф има висококачествени стоманени ножове.Това значително намалява цената на устройството, без да се жертва надеждността.

Професионалисти:

 • средната цена е около 50 долара;
 • дренажният чучур е оборудван със система за спиране на капки, той може да се повдигне нагоре и сокът може да бъде спрян;
 • има две скорости на работа;
 • удобен дълъг кабел, ако е необходимо, прибиращ се в кутията на устройството;
 • всички подвижни части могат да се мият в "съдомиялна машина";
 • малък размер;
 • има гумени вендузи и система за защита срещу случайно включване;
 • конусовидният филтър осигурява най-висококачественото извличане;
 • Има накрайник за цитрусови плодове.

Минуси:

 • няма контейнер за изхвърляне на тортата, всичко остава в отделението под цедка, така че след всеки килограм продукти сокоизстисквачката ще трябва да се почисти;
 • няма кана за сок, тя отива директно в чашата;
 • не твърде широка товарна врата;
 • вендузите не се държат много добре;
 • не е подходящ за обработка на голям брой продукти.

ТОП 10 най-добри сокоизстисквачки с Aliexpress

MOULINEX JU 385 H 30

Почетният „бронз“ на нашата класация получава моделът JU 385 H-30 от компанията Mulinex. Според техническите си характеристики се различава малко от предишната версия. Освен ако не струва малко повече - около 70 долара. Друг недостатък е неговата много шумна работа. Но измиването и почистването му е изненадващо лесно, така че без усилие да се наслаждавате без усилия с ежедневни освежители.

Наистина се надяваме, че нашите препоръки ще ви помогнат да направите правилния избор и да разберете коя сокоизстисквачка е по-добре да изберете за вашия дом или офис. А новата технология ще ви осигури не само здравословен продукт за закуска, но и добро настроение.

33060 0


Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите