година според купувачите. Най-добрите модели по отношение на съотношение цена-качество. Сравнение на функции и функции. " />
У дома Как да изберем Малки домакински уреди ТОП 10 най-добри парни почистващи препарати до отзиви на клиенти
според отзивите на клиентите " /> според отзивите на клиентите " />

ТОП 10 най-добри парни почистващи препарати до отзиви на клиенти

Когато купувате прахосмукачка, първо изберете типа производителност. Подовите модели са от съществено значение за цялостното почистване на дома. Те са маневрени, с голям обем на резервоара, дълго време на работа и много удобни. Ръчните изискват изчакване, докато водата се превърне в пара. Но те са по-евтини и по-компактни, достатъчни са за тези, които не се нуждаят от систематична обработка на цялата стая. Съставих ТОП 10 най-добри парни почистващи препарати за година въз основа на рейтинги на продажби, експертизи и отзиви на клиенти. Изучете го, за да направите най-добрия избор за себе си.

Най-добрите ръчни прахосмукачки

Grand Master GM-VSC38

Grand Master GM-VSC38

Парочистачката е изработена от пластмаса в червени и черни цветове. Дръжката има издутини, за да е удобно да се държи, а ръката не се подхлъзва. Той има бутон за пара, който може да бъде блокиран. Когато е включен, индикаторът светва. Когато изгасна - температурата достигна необходимата стойност за пара (135 °). Капакът на резервоара е фиксиран към резбовата връзка, има и гумено уплътнение. Необходимо е да попълните не повече от 175 мл (обемът на резервоара е 250 мл). За залива използвайте фуния и мерителна чаша с чучур (включен в комплекта). Късата накрайник за пръскане (5,5 см) е фиксирана към сферичната фуга. Всички останали приставки са прикрепени към него. Комплектът включва още три дюзи - обща (под ъгъл), удължена с маркуч в средата (52,5 см), дълга конусовидна форма (17,5 см) с тесен отвор за обработка на труднодостъпни места. Върху общата дюза можете да поставите спрей за почистване на прозорци, накрайник от плат с гумено уплътнение, четка. Извитото закрепване и четката могат да се приплъзват към къс, дълъг или продължителен закрепване. Създава налягане на пара от 4,2 бара - това е най-големият параметър сред преносимите устройства, включени в класацията.

Ползи:

 1. Безопасно закрепване на капака.
 2. Кокетно сглобяване, качествени материали.
 3. Равномерен поток на пара. След изтичане на захранването, трябва да изчакате малко, докато налягането се покачи.
 4. Удобните дюзи ще ви помогнат да стигнете до всяко място.
 5. Справя се добре с почистването на решетката за изгорели газове.
 6. Дюзите с тясна дюза са по-ефективни, когато се отделя пара в насочена струя. Може да се почисти много трудно замърсяване.
 7. Лесна за работа и поддръжка.
 8. Без шум. Когато излезе парата, той излъчва съскане.
 9. Водата се загрява за две минути.

Недостатъци:

 1. Петната от мазнини, ръжда, стари петна не се отстраняват.
 2. За обработка на огледала не е много подходящ. Гуменото уплътнение на четката не приляга плътно към повърхността.
 3. Според прегледите, той не е съвсем подходящ за парене на дрехи поради ниската температура на парата.
 4. Къса жица, според купувачите.

Цена - , Предвид малкия размер, ниската цена и лекотата на използване, устройството може да се препоръча за покупка.Ниската мощност на струята при използване на широки дюзи (от 2,5 бара) е основният недостатък, който се изравнява от възможностите си.

Вижте също - Парна почистваща машина или прахосмукачка - кое е по-добре да изберете?

Kitfort KT-918

Kitfort KT-918

Модел с не толкова атрактивен дизайн поради "кубичните" форми. Предлага се в няколко цвята. Капакът на резервоара е красиво проектиран. Обем - 200 мл. Към дюзата можете да прикрепите струйна дюза, върху която да фиксирате скрепер, четка, накрайник за пара. Можете да фиксирате маркуча, върху който е поставена дюза за струя, за да боравите с труднодостъпни места. Бутонът за заключване е разположен от вътрешната страна на дръжката, подаването на пара е отгоре отвън. От всички описани прахосмукачки най-тежките (1,9 кг), но с най-ниска консумация на енергия (1000 вата).

Ползи:

 1. Бързо загряване - 2-3 минути.
 2. Изключително дълга жица (5 м).
 3. Измервателна чаша с чучур и маркировка за максимално ниво, която може да се излее в резервоара.
 4. Измива добре прозорците, но процедурата отнема много време.
 5. Справя се със сложно замърсяване, гъбички, варовик, натрупвания на мазнини, отломки по дъската, по ставите на кухненските мебели и др.

Недостатъци:

 1. Съветите изглеждат ненадеждни в сравнение с качеството на телесния материал.
 2. При задушаване се появява миризмата на нагрята пластмаса.
 3. Дрехите не са сплескани и върху тях остават мокри петна.
 4. Маркучът не е достатъчно дълъг (70 см).
 5. Преди да отворите резервоара, оставете го да се охлади за 15 минути.
 6. Гумата на скрепера е с лошо качество.
 7. Четката бързо се влошава (четините се смачкват).

Цена - , Kitfort върши добра работа при твърди петна и почистване на шевове, но не е подходящ за обличане. Голям плюс е дълга жица, която ви позволява да парате във всеки ъгъл на апартамента. В сравнение с Grand Master качеството на сглобяване и материалите са по-лоши.

Вижте също - 5 Парочистители и парни Kitfort

Mie Forever Clean

MIE Forever Clean

Парочистител с контрастен дизайн в черно и оранжево. За разлика от първите две копия, той има голям подвижен резервоар за вода (0,48 L), в който можете също да добавите почистващ препарат или дезинфектант, за да подобрите почистването и дезинфекцията на твърди и меки повърхности (килими, мебели). Ако налеете аромат и го оставите в стаята за известно време, можете да се отървете от неприятните миризми. Парата се разпределя с бутон (до 50 g / min.), Разположен в горната част на тялото. На дръжката има ключ за отваряне на достъп до почистващ препарат. В долната част светва зелена лампа за готовност за работа, а червена показва липса на вода. 7 дюзи, подобни на Grand Master. Има памучна торбичка за съхранението им.

Ползи:

 1. Дори се справя със стари петна, мазнини на печката, петна по стъкло, жълтеност върху плочки.
 2. Способността да се използва почистващ препарат помага много.
 3. Освежава и дезинфекцира въздуха.
 4. Някои купувачи твърдят, че е добре да парите дрехи (панталони, палта).

Недостатъци:

 1. Тежък, когато резервоарът е напълно пълен, затова си почивайте, докато работите.
 2. За удобна употреба е необходим къс кабел, удължителен кабел.

Цена - , MIE Forever Clean върши добра работа с директната си функция, може да се препоръча за покупка. Той има необходимия набор от приставки и основното предимство е възможността да се използват почистващи препарати.

Вижте също - Рейтинг на най-добрите парни мопове по потребителски отзиви

KARCHER SC 1

KARCHER SC 1

Устройството е с малки размери (32,1 × 12,7 × 18,6 см), използва се за почистване само на твърди повърхности (плочки, кранове, печки, прозорци и др.). Обемът на резервоара е 200 мл. Загрява за 3 минути. Генерира налягане до 3 бара. Оборудване: ръчна накрайник от хавлиена кърпа, малка и голяма дюза, кръгла четка. Единственият ръчен модел с детска ключалка. Има предпазен клапан. По тегло - най-леката от описаните пароочистители (1,58 кг), което улеснява работата.

Ползи:

 1. Достатъчно прикачени файлове за различни поводи.
 2. Компактен, удобен.
 3. Почиства добре недостъпни места (фуги за плочки, цепнатини).
 4. Предлагат се защитни опции.

Недостатъци:

 1. Малък обем на резервоара за вода, така че той бързо свършва, изисква се често доливане, но трябва да изчакате, докато изстине. Тази тактика забавя реколтата.
 2. Частите и компонентите са много скъпи.
 3. Според прегледите има случаи на повреди.

Цена - , Много купувачи са съгласни, че надплащането важи за популярна марка, докато по отношение на функционалност и мощност не се различава много от по-евтините модели.

Вижте също - 8 най-добри парни почистващи препарати според отзивите на клиентите

Най-добрите парно почистващи препарати

Clatronic DR 3280

Clatronic DR 3280

Подовата уред за почистване на пода изглежда като мини прахосмукачка. Корпусът е пластмасов, в сребристо-черен цвят. Тя се различава от ръчните модели по наличието на колела, което улеснява обработката на повърхности. По-горе е дръжка с контролни бутони. Резервоарът побира 1,5 литра вода. По-долу е отвор за маркуч за пара (1,6 м), към който са свързани дюзите. Чрез тях гореща пара при налягане 4 бара с температура 100 градуса навлиза в повърхността, която трябва да се почисти. Подаването на пара е регулируемо. Приставки: скрепер, закрепване на пода, място и четка. Всички описани по-долу устройства имат предпазен клапан. Автоматично изключване, система против капене. Тегло - 5 кг.

Ползи:

 1. Мощно налягане на парата, бързо загряване.
 2. Лесно се справя с почистване на подове, прозорци, килими, мека мебел, детски играчки и др.
 3. Удобно при използване.
 4. Евтините.

Недостатъци:

 1. Не успях да се справя с почистването на фурната.
 2. Има няколко разбивки.
 3. Парният маркуч, преминаващ вътре в гъвкавия маркуч, може да се усуче, което намалява подаването на пара.

Цена - , Съдейки по прегледите, устройството е удобно в експлоатация, качеството на пара също е на ниво. Направено по аналогия с немския боман, но много по-евтино. Тя се различава от него с качеството на сглобяване, поради което са възможни счупвания поради прегряване на маркуча и други части.

Вижте също - 10 най-добри параходи според отзивите на клиентите

Bort BDR-2500-RR

Bort BDR-2500-RR

Устройството е атрактивно в тюркоазено черно. Маркучът (1,5 м) завършва с пистолет с контролни бутони. За разлика от предишния модел, в допълнение към изброените дюзи, той е оборудван с допълнително малки четки - с метална и полимерна дрямка. Има хавлиена салфетка, която може да се постави на дюзи за подове, прозорци, килими. Телескопична стойка. Парочистител с клапан за добавяне на вода, без да се прекъсва работата, което не се предлага при други модели за преглед. При липса на вода индикаторът свети в червено и устройството се изключва независимо. От описаните почистващи препарати за пода моделът Bort има минимално време за отопление (2 минути). Захранване с пара 45 g / min, температура 143 ° C. Комплектът включва държач за дрехи, удължителни тръби. Има отделение за съхранение на прикачени файлове. Най-мощният рейтинг модел (2200 W).

Ползи:

 1. Добро качество на изграждане.
 2. Богато оборудване, висока мощност - можете да извършвате различни видове работа.
 3. Паровият контрол ви позволява да избършете праха в помещения с минимум влага, оставяйки въздуха чист и свеж.
 4. Бързо загряване, добра мощност на пара.
 5. Възможност за добавяне на вода по време на работа.

Недостатъци:

 • Той е неефективен като параход, дрехите стават мокри. Подходящ само за деликатните материи.
 • Захранващият кабел е къс (2 м), не можете да направите без удължителен кабел. Потребителите не обичат да го навиват на ръка.

Цена - , За този ценови сегмент парното устройство за почистване има отлични характеристики на работа, включително мощност и температура на парата, дълго време на непрекъсната работа, зареждане с гориво без прекъсване на почистването. Препоръчвам го за покупка.

Kitfort KT-931

Kitfort KT-931

Черно-жълто парно почистващо устройство с устройство за закрепване на работещ пистолет, точно под който е прикрепен маркуч с дължина 2,7 м. Резервоар за вода - 1,5 литра. В допълнение към основния комплект дюзи, има четка за почистване (месинг, найлон и триъгълник), парцали за пода. По време на загряване най-високата цифра е 8 минути. Времето за работа е ограничено до 45 минути. Ниско налягане на парата (3,5 bar) в сравнение с Clatronic и Bort. Захранване на пара - 37 g / min.Моделите за подови тежести обикновено тежат около 5 кг, но тази прахосмукачка е много по-тежка от 6,5 кг. Но има най-дългата жица от описаното - 4,7 m.

Ползи:

 1. Малък, удобен, пъргав, красив.
 2. Почиства и дезинфекцира повърхностите добре.
 3. Защитна ключалка на дръжката гарантира безопасност.
 4. Много закрепвания за различни повърхности.

Недостатъци:

 • Мощността и налягането са ниски.
 • Дълго време на чакане за отопление.
 • Ръчното навиване на кабела и отсъствието на държач за навиване на маркуча създават неудобства по време на съхранение.

Цена - , Парочистачката има по-ниско налягане на парата от по-евтините модели Clatronic и Bort. Но според прегледите на клиентите, това е достатъчно за повърхностна обработка без натрупвания на трудно отстраняващи се замърсители. Посоченото продължително време на работа е достатъчно за почистване на помещението. Устройството заслужава внимание.

Вижте също - Преглед на най-добрите парни мопове Kitfort

KARCHER SC 2 EasyFix Premium

KARCHER SC 2 EasyFix

Устройството е весело жълто с черна основа. Това е най-малкото и най-лекото (3 кг) парно почистване в този раздел. Малък обем на резервоара (1 л), минимален набор от дюзи: четка, петно ​​и за пода с технологията EasyFix, която улеснява закрепването на салфетки с велкро. Времето за загряване е 6,5 минути. Създаденото налягане е минималното в сравнение с описаните модели - 3,2 бара. Проектиран да работи до 25 минути - това е минималният показател в рейтинга на стоящите на пода модели. Но единственият от всички предвижда детска ключалка на пистолет.

Ползи:

 1. Лек, пъргав.
 2. Надежден, висококачествен монтаж.
 3. Компактен, но с достатъчно капацитет на резервоара за своите размери.
 4. Удобна употреба и движение по време на почистване.
 5. Добре почиства и дезинфекцира плесен, стари петна.

Недостатъци:

 • Не мие стари капки мазнини.
 • Не използвайте обикновени парцали.
 • Има случаи на счупване на дюзата на пода.
 • Скъпи аксесоари и дюзи.
 • Неудобната технология за шнур, не отива никъде.

Цена - , Тя се различава от по-евтините парни почистващи средства с ниско ниво на подаване на пара. Според прегледите, той се справя добре със задачата. Минус - за подмяна са необходими само оригинални консумативи и дюзи, които ще летят доста стотинка.

МИЕ Юнона

МИЕ Юнона

Устройството е червено с приятен дизайн. 1.1 литровият резервоар за вода осигурява загряване за 5 минути. Работи до 30 минути. Модел с максимално налягане на парата от 5 бара. Предлага се с десет приставки, които могат да се съхраняват в специално отделение. Парен маркуч - 1,5 м. Снабден с презрамка за лесно носене.

Ползи:

 1. Може да се използва на пода или да се окачи над рамото.
 2. Дължината на кабела и маркуча ви позволява свободно да се движите из стаята.
 3. Голямо разнообразие от дюзи за извършване на различни работи - от измиване на пода, прозорците и повърхностите до паренето на дрехи.
 4. Наличие на място за съхранение на прикачени файлове.
 5. Мощен струя, добре издухва прах, почиства упорити петна, включително мазнини.

Недостатъци:

 1. Не всички неща са на пара, парата не е достатъчна за дънки и плътни тъкани.
 2. Лошо миещи се огледала.

Цена - , Най-скъпото от почистващите препарати за парно парно. Различава се в най-високите показатели за мощност на подаване на пара, по-добре се справя с мръсотията.

Най-доброто парно почистващо средство 2 в 1

Kitfort KT-1003

Kitfort KT-1003

Парочистачката изглежда като вертикална прахосмукачка. Комбинирани функции на моп и прахосмукачка. Резервоар за вода - 0,45 л. Съдът за почистващ препарат от 0,15 литра е разположен върху четката за пода, откъдето автоматично тече върху парцала. Той е завършен с накрайник за под, скрепер, точка и четка. Комплектът включва също кръгла месингова дюза, 3 найлонови четки (плоски, кръгли малки и големи), мастилено-струйни, ъглови и за пара. Също така има парцал с велкро за пода и парцал за пара. Четката на четината е прикрепена към гърба на мопа: използва се за измиване на упоритите замърсявания. Можете да премахнете работния модул за ръчна употреба. Максималното подаване на пара е 25 g / min. Включва удължителна дръжка и маркуч, рамка за килим.

Ползи:

 1. Изглежда стилен, удобен вертикален паркинг.
 2. Загрява се бързо и изпълнява функциите си перфектно дори без допълнителни средства.
 3. Резервоарът за вода е достатъчен за стандартно почистване.
 4. Можете да миете подове с почистващ препарат.
 5. Комплект приставки за различни видове почистване.

Недостатъци:

 1. Не много удобно съхранение.
 2. Включени са малко подови кърпи.

Цена - , Уредът извършва идеално почистване с мокра пара, като елиминира редица вредни микроби. В сравнение с другите почистващи средства за пара има по-ниска мощност на подаване на пара, но комбинира две функционални устройства в едно.

1590 0


Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите