Как работи парният моп

Жените се опитват по всякакъв начин да намалят домакинската работа до минимум време. В същото време въпросът за чистотата все още остава на първо място. Затова всички нови продукти за домашна грижа представляват голям интерес. Използването на специално почистващо оборудване повишава неговата ефективност и става много по-лесно и по-бързо да се постигне чистота в къщата.

Не е нужно да купувате цялото оборудване. Изберете само необходимите уреди, които са най-подходящи за почистване на вашия дом. Затова към избора трябва да се подхожда рационално. Важно е да имате ясно разбиране за функционалността на устройството. Предлагаме ви да се запознаете с принципа на работа на парния моп.

Принцип на работа

Паровият моп е нещо между прахосмукачка и обикновен моп. Целта на такова устройство е да почисти покритието. Ако го сравнявате с друго оборудване, тогава това е нещо близко до парочистачка. Принципът на действие е следният:

Мопът съдържа резервоар за вода, за предпочитане до 500 ml. Трябва да се напълни с обикновена чешмяна вода.

Устройството се захранва от електричество. Следователно, трябва да го включите. Водата веднага се нагрява до висока температура и се разпределя пара.

Парата се освобождава през подметката за моп. Високата му температура е в състояние да:

 • Почистете от замърсяване.
 • Премахнете упорити петна.
 • Унищожете праховия акар.
 • Неутрализирайте неприятните миризми.
 • Навлажнете (опреснете).
 • Дезинфекцирайте.

Принципът на работа не изисква използването на почистващи препарати. По този начин почистването е доста екологично. Здравословно почистване на стаята, което старателно почиства пода, без да пропуска бит. По принцип всички видове предвиждат регулиране на силата на неговата работа, която се избира в зависимост от стабилността на замърсяването.

Вижте също - Къде и как се използва парогенераторът?

Плюсове на парен моп

Паровият моп е наистина приятно устройство, което е удобно във всеки дом. Особено за семейства с малки деца или страдащи от алергия. Устройство, което едновременно почиства и дезинфекцира, има редица присъщи предимства. Нека ги разгледаме.

 • Широката му функционалност позволява да се използва за почистване на целия дом, благодарение на набор от различни приставки.
 • Четката (главата) на устройството има плаващ ефект, тоест лесно прониква на труднодостъпни места.
 • Лек. Като цяло устройството тежи приблизително 3 кг. Следователно за тях е доста удобно да маневрират.
 • Не изисква използването на химикали по време на употреба.
 • Модерен дизайн.
 • Не заема много място.

Вижте също - Преглед на най-добрия Kitfort Steam Mops

Противопожарни пара

Разбира се, устройството е много полезно в ежедневието. Трябва обаче да се има предвид, че нищо не е идеално.Ако не идеализирате, но обективно оцените нещата, тогава няма да има разочарования. Всъщност, за да може идеята за устройството да е сложна и да съответства на начина, по който работи парен моп на практика, ще разгледаме недостатъците му.

 • Листата ивици. Устройството се характеризира по такъв начин, че напълно събира вода. В действителност всичко не е толкова съвършено. Просто технически, устройството не предоставя такава възможност. Следователно, след като го използвате, могат да се образуват мокри петна и петна.
 • Не събира боклук. Парният моп е наистина способен да неутрализира прах и дребни отломки. Но срещу значително запушване, това не е панацея. Удобно е да го използвате, след като сте ходили с метла или прахосмукачка.
 • Възможността за премахване на петна. Да, този домакински уред е наистина ефективен за премахване на обикновена битова мръсотия. Например, разлят сок или друга напитка, мръсни стъпки от обувки. Ако обаче на повърхността се появи нетипична, упорита мръсотия, тогава не можете да направите без специално лечение.
 • Качество. Качеството на техниката често се проваля. И няма нищо общо с марката му. Най-често е трудно да се разграничи фалшив от оригинал. Въпреки това, по време на работа се отразява. Затова експертите препоръчват внимателно да погледнете производителя, когато избирате. Това често се отразява в цената. По-икономично е обаче да купите качествен артикул веднъж, макар и по-скъпо, отколкото да хвърляте пари в канализацията за фалшификат.

Вижте също - Рейтинг на най-добрите парни мопове според потребителските отзиви

Какво да търсите при избора

Ефективността на парния моп зависи от това как ще изберете правилния. Имайки предвид площта, вида, повърхността на покритието, наличието или отсъствието на килим, критериите на устройството трябва да бъдат внимателно обмислени и да се избере подходящият тип.

 • Ел. Високата мощност гарантира бързо и висококачествено почистване. Парната струя ще бъде по-силна и водата ще се загрее бързо. С по-слаба мощност всичко ще е по-бавно и с по-слабо действие.
 • Наличието на филтър. Обърнете внимание на този момент. Обикновено резервоарът за моп се пълни с обикновена чешмяна вода. Затова е важно да се контролира това с филтър, така че да не остане скала. Също така е важно да разберете колко често трябва да се сменя този филтър.
 • Закрепване от микрофибър. Присъствието му в комплекта е много важно. Този материал лесно и добре абсорбира прах и мръсотия, което прави почистването ефективно. Материалът се измива лесно и е подходящ за следващо приложение. Въпреки това, не всички модели идват с него. Това е, което трябва да разберете, когато купувате.
 • Капацитет за вода. Обикновено е малък. За големи площи обаче трябва да се избират големи обеми, най-често до 600 мл.
 • Продължителност на употреба. Обърнете внимание на този факт и проверете информацията при продавача. Това устройство не е проектирано за дългосрочна непрекъсната работа. По принцип това е до 15 минути работа, след което трябва да го изключите и да го оставите да се охлади за известно време (20 минути). И също така времето за работа зависи от мощността. Колкото повече е, толкова по-дълго е работното време.

6845 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите