У дома Как да изберем Малки домакински уреди ТОП 10 най-добри роботи за вакуумно почистване в домашни условия според отзивите на клиентите

ТОП 10 най-добри роботи за вакуумно почистване в домашни условия според отзивите на клиентите

Всяка година роботизираните прахосмукачки се модернизират и се появяват модели с подобрени функции, навигационни системи и функции. За да не бъдем неоснователни, съставихме ТОП 10 роботи прахосмукачки за дома. Направете рейтинг на най-добрите роботи на прахосмукачки години, ние бяхме подпомогнати от отзиви от клиенти и експерти в домакинските уреди.

baner_ali_gradient

Какво да търсите при избора?

За да изберете прахосмукачка за дома за дома, трябва да определите кои елементи са най-важни за висококачественото почистване.

Брой сензори

Сензорите помагат на автоматизирана прахосмукачка да се движи в пространството. Колкото повече от тях, толкова по-добра ще бъде траекторията на движението. Почти всички модели са оборудвани със сензори за сблъсък, разпознаване на препятствия. Първите променят пътя, когато се сблъскат с мебели или стени. Вторите виждат препятствие отдалеч и избягват сблъсък. Обикновено сензорите са инфрачервени. Използвайки гредата, те преценяват разстоянието до препятствието. По-напредналите роботи могат да имат допълнителни сензори:

 • ултразвук - счита се за по-добър в сравнение с инфрачервения;
 • лазер - сканиране на пространството с лазерен лъч;
 • замърсяване - определяне на нивото на повърхностно замърсяване за повторно преминаване през площадката или за повишаване на смукателната мощност;
 • покрития - някои модели могат да разпознаят промяна в повърхността на пода, което ви позволява да промените мощността за висококачествено почистване (например, увеличаване на килими).

Вижте също - Рейтинг на най-мощните прахосмукачки за дома на годината

Брой режими на работа

Почти всички роботизирани прахосмукачки имат автоматичен и локален режим на работа. Първият включва независимото преминаване на прахосмукачката по своя собствен път. Вторият е предназначен за почистване на мръсни зони (главно със спирала). Също така, почти всички почистващи препарати могат да се разхождат из стаята, влизайки в ъглите. Това са основните режими, наличието на които е необходимо за висококачествено почистване.

Има модели със специални режими, например с повишена или намалена мощност. В първия случай се извършва по-щателно почистване, във втория - операцията се характеризира с ниско ниво на шум. Има и ускорен режим за бързо преминаване през апартамента или предназначен за почистване само на една стая.

Ако прахосмукачката ви позволи да направите график, тя ще се включи автоматично в определено време и ще извърши почистване според избрания режим, например, всеки друг ден или в определени дни. По-прости роботи само ви позволяват да зададете времето на таймер, т.е.почистването ще се извършва всеки ден по едно и също време. Добра характеристика е възможността да се ограничи времето за почистване.

Обем и автономност на кутията за прах

Колкото по-голям е капацитетът на контейнера за боклук, толкова по-дълго може да работи прахосмукачката без нужда от изпразване. Когато се напълни, роботът не може да продължи да чисти. Средно контейнерите са 0,4-0,6 литра, което е достатъчно за почистване на цялата къща с площ до 80 кв.м.

Особено внимание трябва да се обърне на вида и капацитета на батерията. Колкото е по-голям, толкова по-дълго роботът ще може да функционира автономно. Ако батерията седна, устройството ще се върне в основата за презареждане (ако има такава функция). След това някои модели са в състояние да продължат да работят от спирателната точка. Батериите са:

 • Ni-MH: изискват пълно изхвърляне преди монтажа на основата (в противен случай те бързо губят капацитет);
 • Li-Ion: зареждайте по-бързо и продължава по-дълго;
 • Li-Pol: екологична опция, по-лека, но по-скъпа.

Функция за мокро почистване в роботизирани прахосмукачки

Функция за мокро почистване

Някои прахосмукачки могат да избършат пода с парцал. За да направите това, прикрепете салфетка на дъното. В модерните модели се осигурява резервоар за вода, от който течността се подава равномерно (автоматично) към салфетката. Понякога се получава капково, в този случай мокрите следи могат да останат на пода.

Резервоарът за вода може да бъде незабавно фиксиран в корпуса, т.е. избърсването на пода се извършва заедно с събирането на прах или се поставя вместо прахоуловителя (сухото и мокро почистване се извършва последователно). Някои прахосмукачки не включват резервоар. Парцалът трябва да се навлажни ръчно. Такава функция е практически безполезна, тъй като салфетката ще трябва да бъде постоянно навлажнена, спирайки устройството.

Мокрото почистване е подходящо за всякакви твърди повърхности: плочки, ламинат, линолеум.

Вижте също - Как да изберем преносима прахосмукачка за дома

Препятствие на височина на изкачване

Роботните прахосмукачки са в състояние да преодолеят праговете, което им позволява да почистват целия апартамент, свободно прониквайки от стая в стая. Колкото по-висока е прахосмукачката, толкова по-добре. Това означава, че той също може да отиде на килима, да „промъкне“ някакъв случаен предмет на пода и т.н. Средно роботите преодоляват прагове до 1,5-1,8 см, но има модели, които минават на височина до 2,5 см.

Форма и височина

Почти всички роботизирани прахосмукачки са кръгли. Това увеличава тяхната способност и маневреност на междуградските страни. Странични четки за събиране на боклук от ъглите, покрай дъските. Някои производители разработват овални и правоъгълни модели, обяснявайки това с по-голяма ефективност. Но няма достоверни факти за влиянието на формата върху качеството на почистването.

Височината на робота играе важна роля, ако в къщата има много мебели, под които е необходимо да се почиства. Средно прахосмукачките са с височина около 7-10 см, но има и модели от 3-6 см, което им позволява да проникнат дори под най-ниските мебели.

Всмукателна мощност

Всмукателната сила на робота влияе върху способността за събиране на по-големи отломки. В някои прахосмукачки този параметър може да се регулира или да се променя автоматично, като се вземе предвид вида повърхност, степента на замърсяване. Така че, подобреният режим се използва главно върху килими за по-добро почистване. Също така, с висока мощност, почистването е много по-бързо.

Ниво на шум

Тъй като прахосмукачката може да се почиства дълго време, постоянното тананикане може да бъде досадно. Затова е по-добре да изберете робот с шум до 50 dB. Ако почистването ще се извърши автоматично в отсъствие на собствениците, особено не можете да обърнете внимание на този параметър.

оборудване

В допълнение към всичко необходимо за работа (батерия, отделение за прах, захранващ адаптер), прахосмукачките могат да бъдат оборудвани с резервни четки, филтри, салфетки за мокро почистване. Такъв резервен комплект консумативи ще бъде много полезен. Някои модели имат ограничител на зона за почистване (виртуална стена), специални устройства за почистване на кофата за боклук, кърпа за почистване на шкафа и т.н.

Вижте също - Коя вертикална прахосмукачка е най-добре да изберете за дом

Какви функции отличава премиум сегмента от бюджета?

Роботите от първокласен сегмент значително се различават от бюджетните с по-обмислена функционалност, наличието на навигационни системи, картографиране на помещенията и възможност за програмиране на работните графици.

Функции Премиум сегмент Бюджетни роботи
Картиране на стаята +
Наличието на жироскоп, камера +/- +/-
Придвижване по независимо съставен маршрут +
Добре обмислен алгоритъм, така че устройството да не преминава през почистените зони многократно +/-
Допълнителни режими на работа +
Автоматична смяна на режим, сила на засмукване, метод на движение според вида на повърхността или наличието на препятствия +
Повърхностно разпознаване и автоматично управление на мощността +/-
Звукови сигнали + +/-
Програмиране за деня от седмицата +
Възможност за планиране на почистване за конкретна зона с помощта на карта, създадена от робот +/-
Управление на смартфон + +/-
Съвместим със системата „Умен дом“ +/-
Наличие на дисплей, който показва текущото състояние и избрания режим +/-

5 от най-добрите роботи прахосмукачки в премиум сегмента

Okami u100 лазер

Първият ред в класацията е зает от автоматична прахосмукачка от Okami Group, известен производител на роботи. Кръг робот с диаметър 33 см, височина 9,8 см, повърхността е с лъскаво огледало, моделът наподобява цифров камуфлаж. Обемът на контейнера за прах е 600 ml, а обемът на резервоара за течност е 360 ml. Този робот е оборудван с японски двигател от Nidec, който създава налягане от 2500 Па, лесно се справя с почистване на килими с малка купчина. Капацитетната литиева батерия от 3200 mAh осигурява непрекъснато време на работа до два часа. Okami U100 е оборудван с лазерен далекомер (лидар), който измерва разстоянието до околните предмети и картографира стаята. Дистанционно управление или управление на смартфон. В последното можете да зададете режимите на работа, да планирате, да видите кои зони се премахват (на картата). Възможно е също така да се определи график за седмица с избор на конкретни дни. Роботът U100 може да регулира нивото на подаване на вода от резервоара в три режима. Иновативно мокро почистване - прахосмукачката се движи напред и назад, обръщайки се в страни. Моделът на неговото движение повтаря буквата Y. Нивото на шума е по-малко от 50 dB. Цена: 36 990 rub. Прочетете повече в рецензията Okami U100.

Професионалисти:

 • Лазерна навигация
 • Мокро почистване
 • Всмукателна мощност
 • Капацитетна 3200 mAh литиева батерия
 • приложение
 • Говори руски

недостатъци

 • местоположение на двигателя в контейнер за прах (не може да се измие с вода)
 • виртуална стена само в приложението

Okami U100 е водещият модел на марката, силно изявление за себе си от компанията Okami Group, която вече претендира за водеща позиция на пазара на битова роботика. Притежава впечатляващи характеристики, прахосмукачката е много по-евтина от аналозите. Предвид пълната локализация и присъствието на официален представител у нас, препоръчваме да разгледате по-подробно тази прахосмукачка с роботи по-подробно.

Вижте също:

iClebo Omega O5

iClebo Omega O5

За разлика от другите роботизирани прахосмукачки в класацията, Omega O5 е яйцевидна (с форма на яйца), което според производителя допринася за по-добро почистване в ъглите и по стените. Размерите са 35.4x34.6x8.7 см. Отделение за събиране на прах 0,6 литра, тип циклонен филтър HEPA-11, който се разрешава да се мие при почистване на кошчето. Роботът може да работи в 5 режима: автоматичен, локален, турбо (с висока мощност), нощен (с намален шум), мокър. Последното се извършва чрез свързване на мокра кърпа. Той се движи със змия или скара. Роботът изгражда карта на стаята, изгражда пътека за движение и запомня маршрутите. Управлява се от дистанционно управление и чрез смартфон. В приложението на картата можете да посочите зона или стая за почистване. Таймерът може да се използва за задаване на дни, час, зона и режим на работа. Характеристика е наличието на гласови команди. На кутията е инсталиран дисплей с подсветка.Той влиза сам в базата. Той е оборудван с Li-Ion батерия с капацитет 5200 mAh, което осигурява работа за 120 минути (до 70 минути с повишена мощност на засмукване). Необходими са 180 минути за презареждане. Ниво на шума 44-68 dB. Цена: , Прочетете повече в рецензията iClebo Omega O5.

Ползи:

 • наличието на различни режими, включително с повишена мощност на засмукване и безшумно;
 • просторна батерия;
 • почиства различни повърхности;
 • преодолява прагове от 1,5 см;
 • регулиране на смукателната мощност;
 • обмислена траектория на движение;
 • изграждане на карта на стаите;
 • възможност за задаване на време за включване и режим по дни;
 • контрол от смартфон;
 • гласови подкани.

Недостатъци:

 • не е автоматизирано мокро почистване (парцалът трябва да се навлажни ръчно);
 • няма спирално движение при почистване на местно замърсяване.

iRobot Roomba i7

iRobot Roomba i7 / i7 +

Следващият робот в класацията е стандартна кръгла форма с диаметър 34 см и височина 9,2 см. Вместим контейнер за прах - 1 литър Версията i7 + има специална докинг станция, която автоматично изпразва контейнера. Кошче се премества в торба за еднократна употреба. На основата те могат да се поберат до 30 броя. Моделът е адаптиран към тази технология, но ще трябва да закупите док отделно. Той е оборудван с тристепенна система за филтриране. Благодарение на вградените сензори, роботът е добре ориентиран в пространството. По време на първоначалния пасаж той прави карта на всяка стая и ги комбинира в обща карта, като взема предвид броя на етажите. Той определя оптималния алгоритъм за движение по стаите. В същото време той оставя за себе си забележителности, за да не минава отново през вече почистените зони. Чрез смартфон можете да зададете своя собствена процедура за почистване на картата. Начините на движение са познати на повечето модели: спирала, по стените, автоматично, локално и по график. Благодарение на сензорите, разположени на дъното, самият робот се адаптира към вида на подовото покритие, увеличавайки или намалявайки мощността. Съвместим със системата Smart Home и гласовите асистенти Google и Alexa. Снабден е със система против объркване. Включена е виртуална стена за ограничаване на работното пространство. Връща се сам в базата. Работи с едно зареждане за 75 минути. Ниво на шума 60 dB. Тегло 3.37 кг. Цена: , Прочетете повече в рецензията iRobot Roomba i7 +.

Ползи:

 • автоматично адаптиране към вида на пода;
 • оптимален набор от режими;
 • висококачествена филтрация на въздуха (включително избавяне от алергени);
 • дизайнът на електрическата четка предотвратява навиването на косата;
 • изграждане на карта на помещенията;
 • обмислен алгоритъм за движение;
 • възможност за промяна на маршрута и задаване на графика чрез смартфон;
 • система против объркване;
 • просторен контейнер за боклук, възможност за автоматично изпразване;
 • висока мощност на засмукване.

Недостатъци:

 • само една странична четка;
 • кратко време за работа с едно зареждане;
 • липса на контрол от дистанционното управление;
 • За Roomba i7 трябва да закупите станция, която да изпразва контейнера отделно.

Xiaomi Mi Roborock Sweep One S55

Xiaomi Mi Roborock Sweep One S55

Робот от популярната китайска компания Xiaomi заслужено влезе в ТОП на най-добрите. Прахосмукачка 35,3х35 см, височина 9,65 см. Тегло 3,5 кг. Кошче за боклук 0.64 l. Резервоар за вода 140 мл. За по-добра филтрация е оборудван с филтър, който отрязва най-малките частици. На дъното е инсталирана електрическа четка. Има 13 сензора. Лазерният скенер извършва 360 ° проверка. Има автоматичен и локален режим. Може да се движи по периметъра, в зигзаг. Позволява ви да планирате почистване. Изгражда карта на стаите. Батерията Li-Ion 5200 mAh осигурява работа за 150 минути. Ако се освободи или забие, дава сигнал. Мощност 58 W. Управлява се от дистанционно управление и от смартфон. Цена от , Прочетете повече в рецензията Xiaomi Mi Roborock Sweep One S55.

Ползи:

 • Красив дизайн;
 • добра маневреност, преодоляване на прагове до 1,5 см;
 • висококачествено събиране на всякакъв боклук;
 • обмислена навигация;
 • поради изграждането на картата на апартамента, алгоритъмът за движение е по-ясен;
 • лекота на персонализиране;
 • мокро избърсване на пода;
 • миещ се филтър;
 • добра смукателна мощност;
 • дълго работно време.

Недостатъци:

 • няма руски език в заявлението;
 • с закачен миещ резервоар, забит на тесни места;
 • малък контейнер за вода;
 • според отзивите се обърква в завесите;
 • липсва прах от самите ъгли.

Ecovacs DeeBot DM88

Ecovacs DeeBot DM88

За да завършим нашите най-добри 5 прахосмукачки с най-високо качество, модел от китайския производител Ecovacs Robotics. Робот с диаметър 34 см и височина 7,75 см. А с кошче за боклук с обем 0,38 L има две странични четки и турбо четка в средата. Вместо турбо четка може да се монтира устройство за директно засмукване. Може да работи в пет режима: автоматично, локално, интензивно, събиране по периметъра, почистване на една стая. Маршрутът се избира независимо. Можете да коригирате пътя с помощта на дистанционното управление. Мокро почистване се извършва, когато блокът и салфетката са свързани. Водата се подава към плата автоматично. Можете да програмирате часа и деня, в който започва почистването. Контролът може да се извършва с помощта на бутони на устройството, дистанционно управление или от смартфон. Роботът може да работи в системата Smart Home. Сензорите предупреждават за препятствия и разлики във височината. Той може да преодолее прагове до 1,8 см. Съобщава за проблеми и изключения. Той отива сам до гарата, когато зареждането е ниско. Снабден с 3000 mAh NiMH батерия. Може да работи 90 минути. Необходими са 240 минути за презареждане. Тегло 3,12 кг. Всмукателна мощност 30 W. Скорост на движение до 16,8 м / мин. Ниво на шума 54 dB. Цена: , Прочетете повече в рецензията Ecovacs DeeBot DM88.

Ползи:

 • след пробно почистване запомня местоположението и внимателно избягва препятствията;
 • ви позволява да почиствате без четка, за да избегнете навиването на косата върху нея;
 • автоматизирано водоснабдяване на парцала;
 • висококачествена навигационна система;
 • обмислен маршрут на движение;
 • добра филтрационна система;
 • достатъчно тих;
 • лесен за управление;
 • висока мощност на засмукване, която може да се регулира.

Недостатъци:

 • малък прахоуловител;
 • няма ограничител на зоната за почистване;
 • трябва да регулирате мощността самостоятелно с всяко почистване (по подразбиране е зададено на минимум).

ТОП 5 бюджетни роботизирани прахосмукачки

360 S6

360 S6

Продължава ТОП модел със средна цена , По-висока е не само цената, но и функционалността на прахосмукачката. Разполага с лидар, връзка със смартфон за контрол, мокро почистване. Дизайнът е подобен на известния производител прахосмукачка xiaomi - калъфът е кръгъл, бял, в горната му част е разположен лазерен далекомер и бутони за управление.

Захранва се от батерия Li-lon с капацитет от 3200 mAh, достатъчно до 120 минути работа, зареждането продължава 150 минути. Мощността на абсорбция е 1800 Pa. Събиране на отпадъци в циклонен филтър от 450 ml. Шум до 65 dB. Снабден с HEPA филтър от клас 11. За един цикъл прахосмукачката може да премине площта на апартамента до 100 квадратни метра.

За мокро почистване се използват салфетка и специален контейнер, от който се намокря. Системата за овлажняване не е автоматична, водата изтича от контейнера и мочи парцалите чрез гравитация. Прахосмукачката е оборудвана със система, подобна на тази, използвана в продуктите на iRobot - Casper Boost, която ви позволява да увеличите мощността на засмукване, когато прахосмукачката задвижва в килима.

Приложението за смартфони предлага много функционалност. В него можете да ограничите зоната за почистване, да изберете точки за интензивно почистване, да инсталирате робота на станцията за зареждане. Показва се историята, задава се работен график, показва се състоянието на всички консумативи. Прахосмукачката преминава препятствия до 17 мм, минава над килими със средна купчина. Прочетете повече в рецензията 360 s6.

Ползи:

 • Лидар и изграждане на карта на стаята.
 • Стилен дизайн.
 • Възможност за мокро почистване.
 • Свързване на смартфон.
 • Увеличава мощността върху килимите.
 • Голям капацитет на батерията.
 • Добра мощност на засмукване.
 • Широка функционалност.

Недостатък:

 • Пакетът не включва консумативи - кърпички за мокро почистване, четки и др.
 • Вдига много шум.

Genio Deluxe 500

Genio Deluxe 500

Прахосмукачка с диаметър 32 см, височина 7,5 см. Тегло 2,5 кг. Контейнер за боклук 0,6 л. Двустепенна филтрация на въздуха. 300 мл резервоар за вода с регулиране на подаването му. Роботът е оборудван с гумена и тройни четка. Инфрачервени сензори. Той има шест режима на работа.Когато извършва почистване, той използва седем варианта за движение, включително спирала, зигзаг, по протежение на дъските. Включването на устройството може да бъде зададено през деня. На кутията е екран с часовник. Той има ограничител, за да предотврати достъпа до някаква част от помещението. Инсталира се на самата станция. Снабден с 2600 mAh Li-Ion. Минимално време за почистване 90 минути, максимум 250 минути. Мокрото почистване може да продължи до 250 минути. За зареждането на батерията са необходими 240 минути. С понижаване на нивото му и с проблеми с напускането на трудно достъпно място, той сигнализира със сигнал. Мощността е 50 W. Всмукателна мощност 22 вата. Шум 50 dB. Работи в системата Smart Home. Контролът и настройките се извършват от дистанционно управление или от телефон. Цена , Прочетете повече в рецензията Genio Deluxe 500, За тези, които не се нуждаят от контрол от мобилен телефон, има по-бюджетен модел Делукс 480, цената му .

Ползи:

 • добър кръст поради ниски размери;
 • мощна батерия;
 • удобна подвижна кошче за боклук;
 • виртуална стена;
 • достатъчен брой режими на движение из стаята;
 • ниско ниво на шум;
 • автоматично включване в зададено време;
 • дистанционен старт;
 • сменяеми четки в пълен комплект;
 • перфектно събира сух боклук, работи добре като полиращ под;
 • безчетков мотор;
 • наличност на приложението

Недостатъци:

 • хаотична траектория на движение;
 • мокрото избърсване не може да се извършва заедно с химическо чистене;
 • работата като полиращ не е изцяло обмислена.

iLife A9s

iLife A9s

Робот прахосмукачката с размери 33x32x7.6 см. Подобно на други модели в рецензията, тя е оборудвана с циклонен филтър. Капацитет контейнер за боклук 0,6 л. Две странични четки и централен водач за прах в контейнера. Работи в 4 режима: автоматичен, локален, покрай стени, турбо. Може да преодолява прагове до 1,5 см. Снабден е с резервоар за мокро почистване. Обемът му е 0,3 литра. Управлението се осъществява чрез приложението iLife APP. Той е оборудван с жироскоп и камера за оценка на стаята и изграждане на адекватен маршрут на движение. В същото време тя запазва маршрута си за последващо почистване. Той изхвърля картата през смартфона. Капацитетът на батерията в комплекта Li-Ion е 2600 mAh. Автоматично почиства 150-180 минути, зарежда се за 300 минути. Цена: , Прочетете повече в рецензията iLife A9s.

Ползи:

 • външен вид;
 • оптимални режими на почистване;
 • определя добре препятствията;
 • просторна батерия;
 • при избърсване на пода осигурява тесен контакт между парцала и пода (автоматично водоснабдяване);
 • висока мощност на засмукване, наличието на режим на работа с висока мощност;
 • висококачествена навигация;
 • управление от смартфон.

Недостатъци:

 • Виртуалната стена се купува отделно.
 • Системата за гласов контрол не е налична за нашата страна.
 • Маркираща повърхност.

GUTREND FUSION 150

GUTREND FUSION 150

Роботът с размери 32,3 x 31,7 x 7,9 см. Той е оборудван с две странични четки, електрическа четка и контейнер за прах от 0,45 литра. Осигурява тристепенна система за филтриране. Работи в 8 режима, включително автоматичен, локален, бърз, турбо. Има отделна програма за премахване на петна с помощта на подаване на течност. Може да се движи по спирала и по периметъра. Той има три режима на смукателна мощност. Позволява да се ограничи времето за почистване. Таймер, вграден часовник, можете да програмирате по време на ден. Подава сигнал, когато батерията е заседнала или разредена. Снабден с 30 инфрачервени сензора. Предоставя възможност за ограничаване на зоната за почистване (виртуална стена). Позволява мокро почистване на повърхности. Течността се дозира с регулиране на три нива. Зареждането се задава автоматично. Работи за 150 минути на 2600 mAh Li-Ion батерия. Зарежда се за 300 минути. Нивото на шума е 50 dB. Тегло 2,36 кг. Цена: 20, Прочетете повече в рецензията GUTREND FUSION 150.

Ползи:

 • почиства старателно;
 • голям списък от режими;
 • Можете да регулирате количеството вода, подавана в салфетката;
 • таймер ви позволява да настроите изключеното време;
 • тройна филтрация;
 • работи върху всякакви повърхности;
 • можете да увеличите мощността на килимите;
 • определя добре препятствията (не удря мебели);
 • сам намира изход, когато влиза в тясно пространство.

Недостатъци:

 • захранването не се променя автоматично (само от дистанционното управление);
 • на основата е невъзможно да се остави с вода;
 • косата се увива около четката;
 • траекторията на движение е донякъде хаотична;
 • без управление на смартфона.

baner_ali_gradient

Polaris PVCR 0826

Polaris PVCR 0826

Моделът е с кръгла форма с диаметър 31 см и височина 7,6 см. Отстрани има две четки и електрическа четка в средата. Малко кошче за отпадъци 0,5 л. Проектиран за 5 режима на работа. В допълнение към обичайните за повечето почистващи машини автоматични и локални, има турбо и бързи програми. Може да се движи по стени. Снабден е с инфрачервени сензори, които откриват промени във височината на пода и възникване на препятствия по пътя. Бийп при засядане. Има таймер за програмиране на началното време на почистването. Избърсването с мокър под става с автоматизирано подаване на вода към парцала. Управлява се от дистанционното управление. Той влиза независимо в базата. Работи автономно в продължение на 200 минути на Li-Ion батерии с капацитет 2600 mAh. Зарежда 300 минути. Ниво на шума 60 dB. Всмукателна мощност 22 W. Цена: 13, Прочетете повече в рецензията Polaris PVCR 0826.

Ползи:

 • висококачествено почистване;
 • автоматизирано подаване на вода към парцала при мокро избърсване на пода;
 • дълъг живот на батерията;
 • лесно почистване на контейнерите;
 • няма гумена четка, върху която косата обикновено е навита;
 • изключва се, когато се повдигне от пода;
 • дистанционното управление може да бъде насочено към желаното място.

Недостатъци:

 • невъзможно е да се задават различни времена всеки ден (таймерът осигурява ежедневно активиране в даден момент);
 • се движи хаотично, може отново да премине през вече почистени зони;
 • не почиства близо до основата;
 • не разпознава черни мебели, крака на столове;
 • завесите са сбъркани с пречка.

Вижте също:

Актуализирана видео рейтинг от нашите колеги

152756 7

7 мисли за „ТОП 10 най-добри роботи за вакуумно почистване в съответствие с отзивите на клиентите“

 1. Инга:

  Съгласен съм, че по отношение на съотношението цена-качество iClebo Arte е най-добрият робот. Затова го купихме. И мога да посоча още един негов плюс - надеждността. Той работи с нас от 4 години. Никога не се е счупил. Сменихме четките и филтрирахме, купихме нови салфетки, нямаше повече проблеми с нея. А отсъствието на ултравиолетова лампа не е минус. Те пишат, че не е ефективен при роботизирани прахосмукачки.

 2. Marrrina:

  Ох ... как мога да избера роботна прахосмукачка за апартамент (2 стаи) за дълго време, не можете да си представите. Прочетох хиляда статии и рецензии, вероятно) Таймери стартира, контроли на смартфона, размер на чантата, тиха работа - това са все глупости в сравнение с една точка (както се оказа, най-важното за мен). Живот на батерията !! Погледнете размера на батерията. Ако роботът работи 1 час, а след това зарежда 3-4 часа, тогава това не е така! Оставете го да почиства по-малко старателно, но го правете за по-дълъг период от време. И не преследвайте твърде много разходите.В рамките на 30 хиляди рубли можете да вземете повече от приличен модел.

 3. Женя:

  Странно е, че Clever & clean избраха такъв бележит модел, те имат серия Z, супер роботи с куп функции. Има и тънка серия, те се катерят под всякакви мебели практически, защото Те имат много малка височина - като цяло премахват необходимостта от преместване на мебели или къпане под нея с моп. Бих ги поставил на 4-ти, 5-ти, защото предимството е значително.

 4. Екатерина:

  И защо в този рейтинг няма първи и втори модел прахосмукачка Xiaomi? Той е топ! Нито един отрицателен отзив от тези, които са го купили във всички сайтове! Интелектуалният робот почиства по същия начин като човек по зигзагообразен маршрут, тъй като вижда карта на стаята, а не в хаотичен алгоритъм като другите. Бързо, тихо, с отлично усвояване. Не е просто играчка, тя наистина замества почистването от човек. Първият има само химическо чистене, вторият - мокро. Можете да зададете графика на почистване, гласови команди, правилното място и т.н. в приложението.

 5. Иля:

  Погледнете ревютата на Xiaomi - те са аутсайдери по много начини

 6. Саша:

  Xiaomi има достатъчно голям минус - много левичари, двамата ми приятели имат един и същ модел, но са абсолютно различни по качество и материали, сякаш са сглобени в различни фабрики.

 7. Андрей:

  Вярвам, че най-нормалната е прахосмукачката за робот Xiaomi Roborock S55. Много функции, адаптирани към всяка стая, премахват много чисти, лесни за използване. Лично аз го тествам от една година и съм доволен от всичко.


Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите