У дома Как да изберем Малки домакински уреди ТОП 12 най-добри парни почистващи препарати според отзивите на клиентите

ТОП 12 най-добри парни почистващи препарати според отзивите на клиентите

Искате ли пространството ви да блести с чистота? След това спрете да харчите пари за домакински химикали и едва изтрийте мръсотията! Модерно устройство - прахосмукачка отдавна спечели сърцата на милиони потребители. С помощта на такова устройство ще почистите труднодостъпни места и благодарение на горещата пара ще се отървете от вируси, бактерии и алергени. Само си представете, перфектна чистота и дори с ползи за здравето. Тъй като е доста трудно да си купите добро устройство и не всеки знае какво да търси, ще ви помогнем да го разберете и в статията ще ви разкажем подробно как да изберете прахосмукачка за вашия дом и сме съставили рейтинг на най-добрите на годината!

Устройството и принципът на работа на парочистачката

Моля, обърнете внимание, че производителите само всяка година подобряват технологиите си за производство. И дори ако прахосмукачката не е ново устройство, моделите от ново поколение са идеалният спътник във всеки дом. Дизайнът на модерна прахосмукачка се състои от:

 • Приставки и аксесоари
 • Елемент за загряване на течност
 • Резервоар за вода
 • Пистолетен спусък
 • Еластичен маркуч

Преди да използвате това устройство, парният котел трябва да се напълни с вода. Едва след това се свържете към електрическата мрежа. След няколко минути ще забележите как водата кипи и се превръща в пара. Моля, обърнете внимание, че има бутони и режими на спусъка, които позволяват само след натискане да освободите поток от пара, достигащ температура до 100 градуса по Целзий. Не е нужно дори да се притеснявате, че горещата пара ще навреди на вашето здраве! Поради разхлабената структура на изходящия поток няма да се изгорите и ще бъдете напълно безопасни.

Вижте също - Кой е най-добрият парен моп - рейтинг на годината

Области на употреба

Парочистачката се счита за един от най-ефективните и универсални уреди на нашето време. Първоначално устройството се използва в болници и медицински заведения за дезинфекция на подове, но с течение на времето обхватът на приложение разшири хоризонта си. Сега с негова помощ можете да почиствате не само помещенията, но и да го използвате, когато почиствате интериора на автомобила или домакинските уреди. Избраният пароочистител най-често се използва за почистване на банята, но има и много други възможности за употреба, включително:

 • Почистване на стъклени повърхности
 • Премахване на кексовата мръсотия от съдове и домакински уреди
 • Дезинфекция и почистване на мека мебел
 • Почистване на постелки от акари и алергени

Имайки предвид всички горепосочени възможности, устройството може гордо да се нарече многостранно и практично за използване.Единственото е, че не се препоръчва използването на прахосмукачка върху повърхности от восък и лак, както и за почистване на студени стъкла през зимата (стъклото може да се напука, ако температурата спадне).

Вижте също - Топ 10 параходи според отзивите на клиентите

Видове пароочистители

Широката гама от домакински уреди за дома ще зарадва както скъпите, така и бюджетните модели. В зависимост от предпочитанията и областта на приложение, професионалистите разграничават три основни типа прахосмукачки:

 1. Прахосмукачки. Устройствата от този тип са най-подходящи за професионална употреба. Сред аналозите устройството се отличава с високи характеристики на мощността и ефективност. Като се има предвид високото качество на сглобяване, дълготрайността и опаковката, той се счита за най-скъпия. Искате ли да изберете помощник за повече от десетина години? Тогава е по-добре да харчите пари, отколкото да харчите нерви и пари за ремонти.
 2. Compact. Планината на популярност е заета от модели от компактен тип. Поради местоположението на резервоара на пода, те могат да бъдат сравнени с прахосмукачки. Това е предимство, защото не е нужно да поддържате устройството дълго време. Преди да изберете, запознайте се с пълния комплект и дължината на маркуча и кабела. Трябва да се помни, че моделите от този тип трябва да имат маркуч, дълъг поне 3 метра, и колкото по-дълъг е захранващият кабел, толкова по-удобно е да се използва. По правило компактните пароочистители са оборудвани с приставки за почистване на различни повърхности.
 3. Ръчно. Мнозина ще попитат: „Коя е най-добрата прахосмукачка за закупуване на вашия дом на достъпна цена и с добри параметри? - Разбира се, наръчник. Това уникално изобретение ще ви позволи бързо и лесно да почистите всякакви повърхности. Лекото тегло и малкият дизайн е лесен за работа и лесен за съхранение.

Вижте също - Парна почистваща машина или прахосмукачка - кое е по-добре да изберете?

Как да изберем най-добрата прахосмукачка за вашия дом?

Все още не сте сигурни кое е най-доброто средство за почистване на пара? За да направите това, не е необходимо да препрочитате тон информация, просто трябва да вземете решение за обхвата. Най-доброто почистващо средство за пара е това, което напълно удовлетворява предпочитанията и нуждите на клиента, затова обърнете внимание на следните параметри:

 • Ел. Сред по-голямата част от параметрите се счита за основен и важен при избора на домакински уреди. Колкото повече мощност, толкова по-висока е скоростта на подаване на пара и по-ефективно почистване. Най-доброто парно почистващо устройство според отзивите на клиентите е този с мощност над 1000 вата. Моля, обърнете внимание, че прахосмукачките на пода са с мощност 1300-2300 W, докато ръчните прахосмукачки от своя страна имат мощност 700-1600 W.
 • Обем на котела на пара. Този индикатор варира от 0,5 до няколко литра. Моля, обърнете внимание, че колкото по-малък е контейнерът, толкова по-често ще трябва да го напълните с вода. Като вземете предвид количеството работа, вие сами ще изберете подходящата опция. Така че контейнер с вместимост 1 литър с глава ще бъде достатъчен за 30-40 минути работа без прекъсване.
 • Декларирано тегло. Главно за ръчни прахосмукачки и варира от 1-6 кг (обикновено се измерва празно).
 • Дюзи и тяхното предназначение. Когато купувате скъпо оборудване, обърнете внимание на компонентите, които трябва да включват: точкова дюза, дюза за почистване на подове и плочки, права и ръчна дюза, четка за почистване, дюза за почистване на повърхности на прозорците. Минималният брой допълнителни компоненти трябва да бъде най-малко 3 броя.
 • Дължина на захранващия кабел. Най-добре е да изберете устройство с максимална дължина на захранващия кабел (4-6 м). Също така си струва да се има предвид функцията за навиване на кабели. Много е удобно и не е нужно ръчно да развързвате и навивате кабела.
 • Гъвкава дължина на маркуча. Както показва многогодишната практика, дължината на маркуча не винаги има добър ефект върху качеството и ефективността по време на работа. Ако вземем предвид рейтинга на прахосмукачките, тогава почти всички модели имат средна дължина на маркуча. Това е придружено от факта, че при ниски мощности парата, преминаваща през дупката, се охлажда. В резултат на това се появяват чести пръски с вода, което не е желателно за обработка на деликатните повърхности.
 • Размери на конструкцията.Средно ръчните и подвижните почистващи средства за пара достигат размер 20x15x25 см, но устройствата, стоящи на пода, например: Karcher SC 1702 (която е включена в класацията на парочистачите), има размер 50x33x33 cm.
 • Време за отопление и максимална температура. Моля, обърнете внимание, в зависимост от характеристиките на мощността и обема на резервоара, средното време за загряване е от 10 секунди до 10 минути. Ако е необходимо най-бързото загряване, има възможност за пълнене на резервоара с предварително загрята вода. При пълно нагряване температурата на водата достига 140 ° C, докато налягането на парата е около 3,5 bar. Поради високите температурни показатели, качеството на почистване и бактерицидните свойства се повишават.
 • Парно налягане. Оценката на парните почистващи препарати показа, че съвременните модели имат налягане на пара 2-6 Bar. В характеристиките често можете да видите точно такива индикатори, но е важно да разберете, че това е налягането вътре в резервоара, а не доставената пара. Също така, парната струя зависи от използваната дюза и дължината на маркуча. Ако сте на загуба във въпроса коя прахосмукачка е по-добре да закупите за дома си, потребителските отзиви ще ви насочат и по-специално ще дадат съвети.
 • Тип отопление. Важен параметър, който е еднократен или с генерирането на пара в самия котел. Вторият вариант се счита за най-търсения и се препоръчва при закупуване, тъй като мощността и температурата на подаване на пара ще бъдат много по-високи.
 • Производствен материал. Висококачествената конструкция гарантира дълготрайност и удобство. Най-добре е да закупите оборудване, основата на което е направена от термоустойчива пластмаса. Професионалистите препоръчват да вземете прахосмукачка с алуминиев резервоар за вода. Поради добрата топлопроводимост на метала водата загрява по-бързо, а скалата не седи на повърхността.
 • Допълнителни удобства. Много скъпи модели имат разширена функционалност, която ви позволява да наблюдавате дебита на течността, да регулирате мощността и т.н. Но за да разберете коя прахосмукачка е по-добра, прегледите на реални купувачи ще ви позволят да направите правилния избор.

Вижте също - 5 Парочистители и парни Kitfort

5 най-добри домашни почистващи препарати

Периодично почистване на мебели, интериор на автомобили, огледала, дрехи. Общи характеристики - достъпна цена, компактност, лекота на използване.

Grand Master GM-VSC38

Grand Master GM-VSC38

Отваря се нашият ТОП модел с интересен дизайн. Червен пластмасов калъф. Парната дюза и секцията на резервоара с вместимост 250 мл са черни. Компактно устройство с максимална мощност на парата 28 g / min. Консумирана мощност 1050 W, налягане на пара 2.4 / 4.2 bar. Леко тегло 1,85 кг. Навиване на кабела на ръка. Пълен комплект: две дюзи - точка и четка, за основната дюза има памучен капак, измервателен капацитет и фуния. Цена .

Професионалисти:

 1. Компактен, лесен за съхранение.
 2. Евтин и функционален.
 3. Ефективно премахва замърсяванията в купето, измива плочки, прозорци.
 4. Премахва прах и прахов акар от повърхността на мека мебел.

Минуси:

 1. Лошо изпарява дрехите, липсва силата на парата.
 2. След 15-20 минути работа, трябва да изключите, да изчакате да се охлади, едва след това добавете вода в резервоара.

Вижте също - 6 най-добри параходи ENDEVER

Kitfort KT-918

Kitfort KT-918

Стабилна форма под формата на кана в бяло. Има сортове с акценти на червено, сиво и синьо. Обемът на резервоара за вода е малко по-малък, отколкото в Grand Master GM-VSC38 - 200 мл. Консумацията на енергия също е малко по-ниска - 1000 W. На изхода, съответно, по-ниско налягане на парата - максимум 3 бара. Пълно загряване на водата до работно състояние - 3 минути. Висока безопасност на използване благодарение на предпазния клапан. Дължината на маркуча за пара е 70 см, захранващият кабел е 5 м, а теглото е 1,9 кг. Допълнителни функции: автоматично изключване. Пълен комплект: дюзи - точка, четка, скрепер, чаша за вода. Цена

Професионалисти:

 1. Налягането на парата е добро.
 2. Загрява бързо до работна температура.
 3. Богат набор от дюзи за всички поводи.
 4. Маркучът не се нагрява, удобно е да се държи в ръката.
 5. Два бутона за управление не позволяват случайно натискане.
 6. Компактно устройство, красив дизайн.
 7. Лека, ръката не се уморява при обработка на вертикални повърхности.

Минуси:

 1. Резервоарът е много малък.
 2. Работното налягане не се държи добре - само 10 s.
 3. Включена нискокачествена дюза за четка. Меката четина се набръчва след първата употреба.
 4. Пръска вода с пара.

Вижте също - Как работи парният моп

Vitesse VS-330

Vitesse VS-330

Производителна парна почистваща машина с капацитет 1200 W, с обем на резервоара 480 мл. Красив естетичен вид, корпус, изработен от устойчива пластмаса. Загрява вода за 4 минути, поддържа максимално налягане на парата от 3,5 бара за 12 минути. Захранващ кабел 3,5 м. Максимална мощност на пара 36 г / мин. Допълнителни функции: автоматично изключване. Можете да използвате почистващ препарат. Под него има отделен резервоар от 200 мл.

Пълен комплект: стандартен комплект дюзи - точка, четка, стъргалка, плат, извит, прав, кръгъл найлон. За разлика от предишните две почистващи препарати за пара, е добавен удължителен маркуч, специална дюза за миене на стъкло, за мека мебел и килими. Измервателна чаша, фуния и транспортна чанта. Цена

Професионалисти:

 1. Мощен продуктивен парогенератор.
 2. Compact.
 3. Отлични аксесоари за всички повърхности.
 4. Поддържа добре пара, не пръска с вода.
 5. Обемът на резервоара е достатъчен за обработка на 20 м2 (според прегледите).

Минуси:

 1. Силна умора на ръцете при почистване на вертикални повърхности.
 2. Неудобно допълване. Първо устройството се изключва от електрическата мрежа, след това налягането се освобождава, 10-20 минути изчакване температурата да спадне и едва след всичко това щепселът се развие.

Вижте също - Къде и как се използва парогенераторът?

Ми завинаги чист

Mie Forever Clean

Парочистител със същата мощност и обем на резервоара като Vitesse VS-330 - 480 ml / 1200 W. Но дава повече налягане на парата - 4 бара. Черен пластмасов калъф с ефектен червен елемент. Ръчно намотка на кабела. Висока производителност на подаване на пара 50 g / min. Допълнителни функции: може да се използва почистващ препарат. Индикация за готовността на парата, края на водата в резервоара. Стандартен комплект дюзи, както при трите предишни модела. Плюс извита дюза, мерен контейнер, фуния. Цена

Професионалисти:

 1. Красив дизайн.
 2. Удобен за употреба.
 3. Приставките са удобни за почистване на мека мебел и стъкло.
 4. Гъвкава дюза удобна за почистване на радиатори.
 5. Не пропускайте, когато водата изтича, започва да мига червена светлина.
 6. Обемен, мощен, за 4 атмосфери и с температура 120-130 ° C.

Минуси:

 1. Нестабилна конструкция.
 2. Кабелът не е достатъчен, имате нужда от удължителен кабел.
 3. Комплектът не включва много необходимата удължителна дюза.

KARCHER SC 1 EasyFix

KARCHER SC 1 EasyFix

Затваря първите пет, модел на популярна немска компания. Високопроизводителна прахосмукачка с мощност 1200 W и размери 18.6х32.1х12.7 см. Обемът на резервоара, както в Kitfort KT-918, е 200 мл. Загряване на вода 3 минути Дълъг захранващ кабел - 4 м. Корпусът в цветовете на корпоративната марка е жълт с черни елементи. Извит чучур за парно почистване. Допълнителни функции: предпазен клапан, защита на детето. Към стандартните дюзи се добавят специален препарат за почистване на пода, салфетка, удължителни тръби, кръгла четка и мерителна чаша. Цена .

Професионалисти:

 1. Приляга ергономично в ръката.
 2. Ефективно почиства плочките, премахва замърсяванията.

Минуси:

 1. Няма бутон за включване на отоплението.
 2. Водата изтича бързо.
 3. За такава цена бих искал повече индикация на устройството: краят на водата.
 4. Къс шнур.

5 най-добри парни почистващи препарати за пода за дома

Bort BDR-2500-RR

Bort BDR-2500-RR

Мощен - 2200 вата. Производство на пара - 45 g / min. Капацитет на резервоара 1,5 л. Хубав пластмасов калъф в сини и сини цветове. Телескопичната стойка. Парен маркуч 1,5 м. Ключ за управление на пистолета. Ръчно навиване на 2 метра кабел. Създава налягане на парата с температура 143 ° C в 4 атмосфери. Загрява вода за 2 минути. Работи 1000 минути. Леко тегло - 4,7 кг. Допълнителни функции: регулира се подаването на пара, има предпазен клапан и автоматично изключване, той се изключва, когато в резервоара няма достатъчно вода. Отделение за съхранение на прикачени файлове.Дюзи: скрепер, петно, четка, за пода, четки с метални и полимерни четки, кърпа от кърпата, удължителни тръби, държач за дрехи, мерителна чаша, за непрекъсната работа клапанът се долива в резервоара. цена

Професионалисти:

 1. Високо качество на сглобяване.
 2. Можете да добавяте вода по време на работа.
 3. Просто и удобно източване на вода.
 4. Мощен агрегат, произвежда силен поток от пара.
 5. Високоскоростно отопление.
 6. Отличен пълен комплект.
 7. Регулиране на потока на пара.
 8. Има система за защита срещу прегряване, с липса на работна течност.
 9. Винаги можете да закупите маркови консумативи.

Минуси:

 1. Къс шнур.
 2. Слаба дюза с кърпа.
 3. Няма механично навиване на кабела.
 4. За парене дрехи не е подходящ, прави го мокро.

Kitfort KT-917

Kitfort KT-917

Красив дизайн. Калъфът е с правоъгълна форма 23,5х37,5х27 см. Отделението за резервоара е от прозрачна здрава синя пластмаса. Удобна дръжка за носене. Ергономичен пистолет за държане на маркуч за пара с ненагряваща се пластмаса.

Със същия обем на резервоара, по-малко мощност от Bort BDR-2500-RR - 1500 вата. Съответно налягането на парите е по-ниско - 3,5 бара. Температурата на подаване на пара също е по-ниска - 98 ° C. Повече тегло - 5,46 кг. Течността се загрява по-дълго - 8 минути. Дължината на маркуча за пара е почти 2 пъти по-малка - 0,7 м. Но дължината на захранващия кабел е 5 м, можете да направите без удължителен кабел. Производителност 35 g / min. Захранването на пара е регулируемо, защитата от прегряване е предпазен клапан. Дюзи: петна, четка, скрепер, за пода. Плат за подови настилки и пара, стъкло за доливане на течност, фуния, удължителни тръби. цена

Професионалисти:

 1. Парен блокер.
 2. Голям обем на резервоара е 1,5 литра. Достатъчно за общо почистване на кухнята и кухненските повърхности.
 3. Вътрешно отделение за съхранение на дюзи.
 4. Компактен интересен дизайн.
 5. Подобрена четка за под.
 6. Лесна смяна на парцали за пода.
 7. Мощността на парата е достатъчна за леко почистване на цепнатините между процепите.
 8. Дюзи за различни заявки и нужди.

Минуси:

 1. Ъгълът на наклон на дюзата на пода не се регулира.
 2. Много стегнат бутон за пара.
 3. Плътна и твърда гума върху почистващото средство за стъкло. Оставя петна и ивици.
 4. Лошо закрепване на адаптери за разширение.

KARCHER SC 2 EasyFix Premium

KARCHER SC 2 EasyFix Premium

Компактен заоблен бял калъф 26x38x25.4 см. По-малък резервоар от 1 в 2 предишни модела е 1 литър. Но голямата мощност е 1500 W, за да произведе максимално налягане на парата от 3,2 бара. Продължителност на работата 25 минути. Загрява водата по-бързо от Kitfort KT-917 - 6,5 минути. 2 м дълъг пар маркуч, 4 м ръчно изтеглен захранващ кабел Допълнителни функции: регулируемо подаване на пара. Контролните клавиши са разположени на пистолета. Съхранение на дюзите в специално отделение в корпуса. Защита на детето. Дюзи: петно, за под, четка. Салфетка от микрофибър за пода и прилепващ ръчен накрайник. Удължителни тръби. цена

Професионалисти:

 1. Голям гаранционен срок е 5 години.
 2. Многофункционална.
 3. Поддържа стабилна температура на парата.
 4. Compact.
 5. Надежден монтаж, висококачествени консумативи.

Минуси:

 1. Няма нивомер.
 2. Не попълвайте вода в работно състояние.

МИЕ Юнона

МИЕ Юнона

Компактна прахосмукачка с вместимост 1,1 л. Консумацията на мощност от 1500 W е достатъчна за подаване на максимално налягане на парата от 5 бара. Едно запълване е достатъчно за половин час работа. Показва се за 5 минути. Тялото е яркочервено. Парен маркуч 1,5 м. Захранващ кабел 2,8 м. За удобство при обработката на вертикални повърхности, интериорът осигурява презрамка. Накрайници: четка, петно, за под, скрепер. Чифт кръгли четки, една удължителна тръба, кърпа за дюзата за пода, обемна колба. цена

Професионалисти:

 1. Висококачествен монтаж.
 2. Мощен и продуктивен.
 3. Лесно премахва старата мръсотия.
 4. Маневрен, може да се носи, да се поддържа на тегло.
 5. Лесен за управление.

Минуси:

 1. Не е подходящ за миене на стъкло, оставя петна.
 2. Няма багажник за дрехи.

Kitfort KT-903

Kitfort KT-903

Интересен модерен дизайн, високоякостен пластмасов корпус с приятен зелен цвят. Големи 51,5x35,4x24,7 см. Тежки - 8,1 кг. Обем на резервоара, както в KARCHER SC 2 EasyFix Premium - 1 литър. Но мощността е най-високата сред всички рейтингови модели - 2000 вата.Максималното налягане, както в Bort BDR-2500-RR, е 4 бара. Основната разлика е 1,5 литровия котел. Общото работно време е 1 час. Резервоарът е подвижен. Загряване в продължение на 3 минути. Захранващ кабел с ръчно навиване 3 м. Допълнителни характеристики: отделение за дюзи, дръжка за носене. Дюзи: за под, точка, четка, стъргалка, ъглова. Плат за пода и на пара. Чифт кръгли четки: найлон и месинг. Измервателна чаша. Адаптор към четката за пода. цена

Професионалисти:

 1. Чудесен за риза на пара.
 2. Премахва остарялата мазнина от съдовете.
 3. Почиства плочките и шевовете, възвръща блясъка.
 4. Лесен за използване.
 5. Висококачествен монтаж.
 6. Пълно съответствие с всички характеристики на производителността.

Минуси:

 1. Оставя петна по стъклото.
 2. Колелата са само за красота, не се върти.

Най-добрите първокласни почистващи препарати

MIE Bello

MIE Bello

Продуктивна почистваща машина за парно 210 g / min, с мощност 2300 W и максимално налягане на парата от 6.5 bar и температура 200 ° C. Пластмасов червен калъф в класическа форма. Загрява до работно състояние за 7 минути. Има 1,2 литров бойлер. Парен маркуч 2,5 м. Захранващ кабел с ръчно навиване 4,1 м. При високи скорости, той е доста компактен и лек - 4,5 кг. Обемът на резервоара 1,7 л осигурява 1 час работа без доливане. Регулиране на пара Хоризонтално задушаване. Система против капки. Носете дръжка. Опции: ютия с коркова дръжка и накрайници - стъргалка, четка, с фино туфирана възглавница, за пода, място, гладене. цена

Професионалисти:

 1. Високо налягане на парата.
 2. Гладене.
 3. Мултифункционално.
 4. Богато оборудване.

Минуси:

 1. Не съвпада с цената. Не висококачествени части и аксесоари.
 2. При задушаване плюе вода.
 3. Бързо се повреди компонентите на маркуча за подаване.
 4. Не всеки град в Руската федерация има сервизна поддръжка.

KARCHER SC 5

KARCHER SC 5

Калъф в цветовете на марката - жълто-черен. Обемът на сменяемия резервоар е с 200 мл по-малко, отколкото в MIA, по-малко, а консумираната мощност е 2200 вата. 50% по-малко налягане на изпусканата пара - 4,2 бара. Котелът е наполовина по-малко - 200 мл. Но той показва работната сила по-бързо от само 3 минути. Дългият захранващ кабел за ръчно навиване е 6 м. Маркучът за пара е 2,5 м. В корпуса има отделение за съхранение на дюзи и дръжка за носене отгоре. Компактни 30.5x43.9x30.1 см. Производителност 150 g / min. Регулиране на потока на пара. Автоматично изключване при липса на вода. Замък от децата. Функция VapoHydro. Три дюзи: петна, за пода, четка. Микрофибърни кърпички. Удължителни кабели за тръби цена

Професионалисти:

 1. Високо качество на сглобяване.
 2. Мощен, напълно съобразен с декларираните характеристики.
 3. Функция VapoHydro - комбинирана обработка на много мръсни места и натрупвания на мазнини с пара и вряла вода.
 4. Висока защита срещу повреди.
 5. Защита на детето.

Против не намери потребители.

74067 2

2 мисли за „ТОП 12 най-добри прахосмукачки по отзиви на клиенти“

 1. яхт клуб:

  интересува се от дъската, всичко подхожда, но ако го остави мокро, тогава как да почистите мека мебел.

 2. Джулия:

  Благодаря!


Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите