У дома Ремонти Малки домакински уреди Телевизорът започна да се показва лошо - какво да правя?

Телевизорът започна да се показва лошо - какво да правя?

Много експерти прогнозираха изоставането на телевизиите и телевизията като цяло от интернет, но това не се случи. С развитието на технологиите и до днес не е било възможно да се реши проблема с изображението на телевизора и мнозина се чудят защо и какво да правя ако показва лоша телевизия?

Фактори, влияещи върху изображението

Показва лошо телевизията защо и какво да правите

  • Настройката на телевизора не работи правилно;
  • несъответствие на техническите характеристики на устройството с обхвата на предадения сигнал;
  • неблагоприятни метеорологични условия като сняг, дъжд или мъгла;
  • задръстване на комуникационния канал с други източници.

Вижте също - Как да промените независимо матрицата на телевизора

Провеждане на превантивна работа по телевизионния канал

Понякога има случаи, когато сигналът по канала изчезва за определено време (най-често за период от няколко часа), за да се извършат редица технически манипулации за поддържане на оборудването. В случай, че другите канали функционират нормално, трябва да изчакате известно време и самото излъчване ще се възобнови. В някои случаи, по време на поддръжката, на екрана може да се покаже специален скрийнсейвър, който служи за сигнал, че тези работи се извършват.

Струва си да се отбележи, че изображението може да не е достъпно, ако има повреда от страна на вашия телеоператор. За да сте сигурни, че няма сигнал, трябва да се свържете със съседите, свързани към същия оператор. В случай, че проблемът за вас и вашия съсед е един и същ и не отшумява за дълъг период от време, трябва да се свържете с оператора по телефона или лично да посетите офиса, за да проверите състоянието на личната си сметка или да научите за евентуални ремонти по линията.

Възможни проблеми с антената

Възможни проблеми с антената

Повечето хора у нас използват доста стари радиоприемници. По време на лоши метеорологични условия, като виелица, дъждовна буря и мъглявина, тези приемници започват да взимат лошо сигнала и може да имате проблеми със звука и изображението. За да изравните тези фактори, просто трябва да инсталирате антената по по-мощен начин.

В допълнение към горните фактори, повредена антена също може да причини проблеми с изображението. Може да бъде причинено от силен вятър или градушка. Опасността се причинява и от натрупването на сняг, който може да остане на повърхността на устройството и да не може да издържи теглото си да се деформира.

При липса на видими повреди антената може да промени позицията си в пространството и да се завърти в другата посока. Това може да се случи в резултат на лоша инсталация или използване на неправилно заключващи устройства.

Смущения по време на приемане на сигнал

Най-често с този проблем се сблъскват жителите на летните вили, а не градските апартаменти. Много хора се оплакват, че телевизията им показва лошо. И това се случва поради свойството на радиосигнала да се разпръсква в пространството, тъй като градските предаватели най-често се намират в големите градове, а сигналът не покрива лошо дълги разстояния. За да се реши този проблем, е необходимо приемникът да бъде заменен с по-мощен или да го повишите антена ако е възможно от няколко метра. Струва си да изоставим антените, които са инсталирани директно на корпуса на телевизора, тъй като те просто не могат да осигурят необходимия сигнал.

Жителите на високи сгради са изправени пред тази неприятност в случай на незаконна намеса в телекомуникационната система. Често инсталирането на ново оборудване води до задръстване на въздуха, а сигналът просто не достига. Инсталиране на всички антени и сателитните антени трябва да се произвеждат само с одобрението на надзорните органи. При липса на това разрешение можете да поискате демонтирането на това оборудване, като се свържете със съдилищата.

Неизправна жица или закрепване

Неизправност на проводника или монтажа

Има случаи, когато телевизорът показва лошо поради липсата на тесен контакт между жицата и входа на приемника, инсталиран в устройството. Поради пориви на вятъра или други причини, контактът може периодично да напусне, след което изображението започва да боклуци или на екрана се появява сиво-черна пулсация. За да се отстрани този проблем, е необходимо да изключите жицата от конектора и да проверите целостта му за окисляване, ако тя бъде открита, почистете я и след това я върнете на мястото си. Ако имате няколко устройства, инсталирани във вашата стая, трябва да инспектирате адаптера, тъй като той често е монтиран неправилно и може да се отдалечи с течение на времето.

След като приключите всички проверки за монтаж, трябва да прегледате самия кабел за видими повреди. Понякога домашните любимци разрушават цялата структура на кабела със зъби и нокти. Категорично е забранено да окачвате някакви предмети върху кабела или да го свързвате с големи ъгли на огъване, това може да доведе до вътрешно счупване на кабела, което не можете да забележите визуално. Ако кабелът не е във входа, а навън, тогава той трябва да бъде неподвижно фиксиран към фасадата на сградата, тъй като по време на лошо време може да започне да виси и да се хване за нещо, впоследствие да се счупи, особено ако е със значителна дължина.

Неправилни настройки на устройството

Този проблем се проявява в отсъствието на повечето телевизионни канали и спонтанната промяна в позициите на каналите на вашето устройство. В този случай само специалист трябва да конфигурира устройството, тъй като този процес отнема доста време и изисква специални знания. Ако получите услуги за излъчване от частен оператор, можете да се свържете с екипа за поддръжка и той ще изпрати човек до вас.

В редки случаи могат да възникнат смущения при прекомерен сигнал.

Хардуерна неизправност на телевизора

Струва си да насочите вниманието си върху тази точка, ако устройството ви е станало лошо да показва изображения неочаквано за вас и по време на процеса на превключване на каналите няма видими промени. Този проблем е особено остър при старата технология, но в някои случаи моделите на новите телевизори са податливи на него, тъй като са спрели нормално да показват картината и да издават звук след кратко време на работа.Най-често този проблем е свързан с неуспешен преобразувател, който е необходим за преобразуване на сигнала в ниска честота. По-рядко приемникът е този, който е отговорен за получаването. Малко вероятно е да можете сами да подчините тези части, така че замяната на частта с нова е най-добрият вариант за вас. Ако оборудването е в гаранция, можете да се свържете със сервизния център, който ще извърши диагностика и ще разберете причината за повредата. Ако бракът е фабричен, вероятно ще замените всичко безплатно.

продукция

В тази статия разгледахме защо и какво да правя ако не показва добре телевизията проучи всички възможни причини и варианти за тяхното премахване и обсъди всички нюанси, свързани с този въпрос.

Вижте също:

16366 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите