У дома Как да изберем Малки домакински уреди ТОП 11 най-добри електрически четки за зъби според отзивите на клиенти

ТОП 11 най-добри електрически четки за зъби според отзивите на клиенти

Красива усмивка е страхотна! Използвате ли вече електрическа четка за зъби? Ако не, значи е време за покупка. Класирахме най-добрите електрически четки за зъби година.

ТОП 13 най-добри електрически четки за зъби с Aliexpress

Избор на правилната четка: какво да търсите

изберете електрическа четка за зъби

На първо място, нека поговорим за това как правилно да подходим към въпроса за избор. И малко по-долу ще направим малка класация на най-интересните модели.

Така че, без значение каква марка решите да купите, погледнете това:

Захранване

Електрическите четки могат да се захранват от акумулаторна батерия или обикновена батерия AA или AAA. Първите са много по-скъпи, но придобиването на второто е само привидна икономия. Всяка батерия струва пари и ще трябва да се сменя доста често.

Тип движение на работната глава

Най-евтините четки използват 1-D технология. Това означава, че дюзата може да се движи само в кръг и в една посока. Отзивите на собствениците на такива аксесоари ни казват, че такива четки не са много по-ефективни от обикновените четки.

По-добре е да изберете модела, който има поне две посоки на движение (2-D). Възможността за извършване на възвратно-постъпателни движения значително подобрява работата на устройството.

Най-добрата електрическа четка за зъби е направена с 3-D вибрационна технология. Тоест, не само „върви“ напред-назад, но може да пулсира. Това позволява най-ефективно отстраняване на пигмент и бактериални плаки.

Брой режими на работа

Дори най-евтината електрическа четка за зъби ще има поне един режим: „ежедневна употреба“. Като цяло това е достатъчно. Но ако сте готови да преплатите за опции, ще се интересувате от тези режими:

 • дълбоко почистване;
 • грижа за венците;
 • избелване;
 • почистване на езика;
 • програма за особено чувствителни зъби.

Най-добрите електрически четки за зъби имат всички тези режими и повече. Вярно, всичко това струва много повече.

Вижте също - Кой орален иригатор е по-добре да изберете: оценка на годината

Сменяеми дюзи

По правило бюджетните модели имат само една дюза. Допълнителен набор от други може да бъде закупен отделно въз основа на броя на желаните функции или броя на членовете на семейството. Добре е да закупите почистващи "глави", които вече са маркирани по различни начини, например с многоцветни пръстени. В противен случай, за да не могат членовете на домакинството да объркат "главата си" с чужди, те ще трябва да бъдат маркирани сами.

Системи за управление

Най-добрите електрически четки за зъби години са оборудвани с вградени сензори за наблюдение на процеса.Някои модели са в състояние да проследяват налягането на работещата "глава". Това предотвратява ненужното изтриване на зъбния емайл. Други предлагат специален таймер в комплекта, който показва колко да почистите определена зона.

Видове четки

видове четки

В зависимост от устройството на механизма, който задейства четините в движение, електрическата четка може да бъде от три вида:

 • с обичайния механичен принцип на работа;
 • звук;
 • ултразвукови.

Всеки има своите предимства и недостатъци. Ето защо, преди да закупите този или онзи модел, все пак трябва да получите съвет от зъболекар.

Вижте също - 15 най-добри сешоари - рейтинг на годината

Електромеханични четки

При тези аксесоари четините се задвижват от миниатюрен електромотор. Устройството всъщност симулира обичайното ръчно почистване, само в силно ускорен режим. Най-близките до "ръчните" четки в 2-D технологията.

Такива устройства ефективно почистват зъбната плака, практически не засягат пломбите и значително намаляват времето, отделено за почистване. Сред недостатъците са следните:

 • не може да се използва за обостряне на заболяване на венците, тъй като рискът от нараняване в този случай се увеличава многократно;
 • ако се използва неправилно, може да се наблюдава увреждане на емайла;
 • не се препоръчва за тези, които имат кариес поне в първия етап (бели петна по зъбите).

За да ви помогнем да направите своя избор, ние съставихме ТОП 3 популярни електрически четки за зъби на годината.

Braun Oral-B Genius 9000

Oral-B Genius 9000 Черен

Genius 9000 заслужено заема 1-во място в нашата класация. Ако цената не е толкова важна за вас, колкото техническото съдържание, не забравяйте да разгледате по-подробно тази четка за зъби. Genius 9000 Black е буквално запълнен с различни функции. Вярно, че струва около 150-220 американски долара. Комплектът съдържа до 4 приставки за всички членове на семейството. Освен това има приспособление за полиране. Той може значително да избели зъбния емайл.

Други облаги:

 • 6 режима на работа;
 • сензор за ниво на налягане (ако натиснете четката твърде силно, ще се задейства сигнал);
 • ъптайм - 48 минути;
 • има функция за масаж на венците;
 • калъф за пътуване, калъф за съхранение на прикачени файлове;
 • таймер;

Само отсъствието на такава функция като "пристрастяване", както и много високата цена на устройството, може да развали настроението малко.

Прочетете повече за функциите и предимствата в прегледа Oral-B Genius 9000.

Oral-B Vitality Precision Clean

Търговската марка Oral-B е един от признатите лидери в производството на този тип продукти. В почти всеки известен рейтинг устройствата на тази компания заемат водеща позиция. Моделът Vitality - Precision - Clean е един от най-простите, но въпреки това най-ефективният. Това е точно случаят, когато няма нищо излишно.

Ползи:

 • захранване на батерията (време на работа - 20 минути, пълно зареждане - 16 часа);
 • има индикатор за износване на четина;

Отрицателните аспекти включват наличието само на един режим на работа, отсъствието на всевъзможни „звънци и свирки“ и „звънци и свирки“. Този много висококачествен и прост модел стана един от лидерите през 2017 г., именно поради своята простота и достъпна цена. Цената в търговските обекти варира от 25 до 40 долара.

Panasonic EW-DS90-K Compact

Panasonic EW-DS90-K Compact

Ако пътувате често и искате да се насладите на всички предимства на електрическите четки на пътя, не можете да направите без този модел. Достатъчна е само една батерия AAA и устройството ще прави около 16 хиляди движения в минута. Не се нуждаете от електрически контакт или зарядно устройство, можете да използвате Panasonic EW-DS90-K Compact дори в дълбоки гори. Почистващата глава има 3 вида четина и едновременно осигурява висококачествено почистване, масаж на венците и премахване на зъбна плака. Сега внимание! Цената на устройството е само $ 18-20! За такъв тип пари той просто няма недостатъци.

Сонична електрическа четка за почистване на зъбите

Тези аксесоари са подредени малко по-различно. Вътре в корпуса е разположен малък звуков генератор. Принуждава четините да се движат с честота от около 20-30 хиляди повторения в минута.Освен това динамичният поток от течности, генериран от ворсините, ефективно премахва дори най-малките хранителни частици от пролуките между зъбите и гингивалния sulcus.

Такива модели вършат отлична работа с труднодостъпни места от устната кухина, премахват пигментирана плака и изобщо не засягат безопасността на пломбите и коронките. Трябва обаче да използвате правилно такова устройство. Не можете да оказвате натиск върху четката, да останете на едно място повече от 1-2 секунди, да нанасяте пасти с висока степен на абразия.

CS Medica CS-262

Първият в нашия рейтинг е един от най-бюджетните модели в тази категория. Цената на тази четка е само 25-28 долара, което отчасти се дължи на факта, че вместо скъпи батерии тук се използват прости батерии. От една страна, трябва да харчите пари за „консумативи“. От друга страна, благодарение на това, четката тежи три пъти по-лека от колегите си. Ако бързате, батерията може да бъде заменена с едно движение на ръката, но батерията ще се зареди за няколко часа.

Сред другите приятни моменти може да се отбележи следното:

 • две дюзи;
 • режим на избелване;
 • отлично качество на сглобяване;
 • живот на батерията - 150 часа;
 • тегло е само 45 gr.

Феновете на голям брой дюзи и режими ще бъдат малко разстроени. По-добре да насочите вниманието си към друга опция.

Вижте също - Сортове електрически четки за зъби

Remington SFT-100 Sonicfresh

Този модел има три режима:

 • стандартно почистване;
 • съхраняващи;
 • масаж на венците.

Работата използва импулсна технология със скорост на пулсации около 31 хиляди оборота в минута. Има и вграден таймер, който контролира процеса. Сигналът напомня за необходимостта от промяна на местоположението на почистващата глава, а също така уведомява за края на процедурата.

Това хубаво устройство е снабдено с калъф за съхранение, е удобно и лесно за използване. Единственият неприятен момент може да бъде цената на устройството - около 65 долара. Не всеки може да си позволи четка за зъби за такъв тип пари.

Hapica Minus - iON

И този модел струва само около 25-27 вечнозелени единици. Но тя не влезе в нашия рейтинг следователно. Първото нещо, което отличава Hapica Minus - iON е най-високото качество на сглобяване. Това не е изненадващо, защото педантичен японец събира четката. Няма абсолютно нищо излишно. Но има интересен момент: устройството може да се използва успешно дори без използването на паста за зъби. Разбира се, у дома това може да изглежда ненужно или малко необичайно, но за пътешествениците е така.

Освен това само две обикновени батерии Hapica Minus-iON ще работят без прекъсване в продължение на 5 часа. А сменяемите дюзи са съвсем разумни пари.

Ултразвукови модели четки за зъби

Сега нека поговорим за това как работи един от новите продукти - ултразвукова четка за зъби. В средата на такова устройство е разположен специален генератор. Преобразува електрическия ток в ултразвукова вълна. В този случай честотата на движение (трептене) на четините се увеличава до 100 милиона, а амплитудата намалява. Може да изглежда, че четините изобщо не се движат.

Ултразвукова вълна се предава на плаката. Поради разликата във физическите свойства този ефект не е един и същ. Това води до факта, че плаката и микроорганизмите просто слизат от емайла. По този начин ултразвуковите четки за зъби качествено почистват устната кухина, унищожават микроорганизмите и ефективно въздействат на меки и твърди отлагания. Времето за процедурата е минимално.

Има още едно положително качество. Ултразвукът леко загрява течността в устната кухина и това допринася за по-добро проникване на компонентите на почистващата паста в зъбната тъкан.

Но всички предимства могат незабавно да се превърнат в недостатъци. Ултразвуковите устройства влияят негативно на нелекуваните зъби, унищожават пломбите и фасетите и могат да причинят обостряне на заболяването на венците. В допълнение, такива четки за зъби са противопоказани за бременни жени и такива, които имат пейсмейкър.

По принцип само хора с абсолютно здрави зъби могат да използват това чудо на технологията.И представяме на вашето внимание най-добрите ултразвукови модели според потребителските отзиви.

Emmi-dent 6 Professional

Това е един от най-ефективните и надеждни модели. Максималната скорост на движение на четините е над 80 милиона пулсации. Един от най-високите резултати сред конкурентите! Вярно, това е почти всичко, което този модел може да зарадва. Emmi-dent 6 няма други звънци и свирки.

Комплектът включва капак и два допълнителни приставки. И благодаря за това.

И цената оставя много да се желае. За повече от 210 долара оборудването можеше да е по-голямо. Но това не спира купувачите, защото такова качество на четкането тепърва ще се намира.

Вижте също - Преглед на електрическа четка за зъби Braun Oral-B Genius 9000

CS Medica CS-333

Тази четка създава такива нежни вибрации, че е подходяща за хора дори с много чувствителни венци. Това е четка 2 в 1, с 31 000 звукови вибрации и над 95 милиона ултразвукови импулси. Работи на обикновена батерия и за дълго време. Бактериите не се натрупват върху четината, така че не е необходимо четините да бъдат допълнително почистени на ултравиолетова светлина. Много ефективен срещу смятане и стара плака. И цената е много по-привлекателна от предишния модел, около 155 "зелени" бройки.

Donfeel HSD-008

И този модел с повече от приятна цена от около 60 долара има една от най-пълните конфигурации. Има:

 • калъф за пътуване със зарядно за батерии;
 • зарядна станция с ултравиолетов дезинфектор;
 • три дюзи за различни цели, включително за по-лесно проникване между зъбите и други недостъпни места;
 • индикатор за състоянието на батерията

Donfeel има 3 режима на работа, включително избелване и масаж. Между другото, в този модел няма конкретни недостатъци.

ТОП 13 най-добри електрически четки за зъби с Aliexpress

Модели за деца

На пазара има и модели, специално изработени за деца. Вярно е, че много зъболекари не препоръчват постоянната употреба на такива устройства, поне до десет години. Но перспективата да научите децата да се коригират и най-важното - редовната стоматологична грижа вдъхновява много родители.

Hapica Kids

Един от най-популярните в този пазарен сегмент е детският модел от японската компания Hapica. Тази ярка и удобна четка е чудесен приятел за деца на възраст 3 и повече години. Можете да го използвате без използването на паста за зъби. Качеството на процеса няма да се повлияе.

Предимствата на това устройство са очевидни:

 • меката четина, изработена от керамика, не само няма да навреди на зъбите на бебето, но и ще предотврати растежа на бактериите;
 • теглото е само 58 грама, дори и най-малкият потребител може да си позволи;
 • типът на устройството е звук, който осигурява най-висококачественото почистване, като същевременно не разрушава деликатния детски емайл;
 • работи на батерии, до 5 часа непрекъснато почистване на една батерия;
 • доста достъпна цена ще зарадва родителите (около $ 25–28).

При този модел не са открити особени недостатъци. Това малко ли е строго, що се отнася до детската версия на дизайна, но е доста поправима. Можете да залепите любимия стикер на вашето дете на писалката.

Вижте също - Електрическа четка за зъби Oral-B Precision Clean 700 / D16.513.UX

Човекът-паяк

И този модел ще ви зарадва не само с отлична цена (около 8 долара), но и с впечатляващ дизайн. Компанията Colgate предлага на децата избор на модели с Мики Маус, Спайдърмен, Принцеса, Малката русалка и, разбира се, приятел на всички деца, красив Спонджбоб. Заедно с любимите си герои, децата охотно ще си мият зъбите толкова често, колкото е необходимо. Меката четина не наранява устата на детето, а нежното бръмчене ще превърне хигиенния процес в забавна игра.

Четката работи с обикновени батерии, удобната тънка форма на дръжката се вписва идеално в ръката на детето. Електромеханична вибрираща глава. Colgate Spider-Man е чудесен избор за обучение по хигиена за вашето малко дете.

Сега знаете точно коя електрическа четка за зъби е най-добрата. Затова направете правилния избор в година вече няма да е трудна.

Вижте също:

13986 0


Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите