У дома Отзиви Samsung UE55NU7090U TV ревю

Samsung UE55NU7090U TV ревю

Samsung UE55NU7090U е модерен телевизор със стандартен екран Ultra HD (4K) с резолюция 3840 × 2160 пиксела. Ярката, подробна картина на него изглежда възможно най-реалистична благодарение на технологиите PurColour и UHD Dimming, а функцията за цифрово намаляване на шума елиминира шума и изкривяванията. Устройството е оборудвано с технология Smart TV и приложение SmartThings. Можете да управлявате телевизора чрез смартфон. В моето ревю ще ви разкажа подробно за основните параметри на телевизора и ще го сравня с друг модел Samsung UE55NU7300U.

екран

Samsung UE55NU7090U

55-инчовият (139 см) LCD екран има съотношение 16: 9. Разделителна способност на дисплея —3840 × 2160 px (4K UHD, HDR), честота на опресняване - 100 Hz. Например, Samsung UE55NU7300U Той има подобна разделителна способност и диагонал, но екранът е извит, което веднага привлича вниманието. Футуристичен дизайн, изглежда по-ефектен от UE55NU7090U. Снабден с UHD Dimming технология - това е локална система за затъмняване на квантови точки. Samsung TV за първи път е внедрен в модели от 9-та серия, а през 2018 г. е използван и в 7-ма серия. В телевизорите с екрани на квантови точки се използва подсветка на екрана - това са същите LED телевизори, но бяха използвани по-добри материали. PurColor технологията подобрява качеството на цвета и изображението на екрана. Благодарение на нея цветната точност и общият брой полутонове в цветно изображение се увеличиха с около 7 пъти. Реализирана възможност за преглед на HDR съдържание с повишена яснота и точно възпроизвеждане на цветовете. UHD осигурява по-точен трансфер на детайли в най-ярките и мрачни сцени. UHD Dimming технологията разделя и обработва изображението на малки блокове, така че да можете да видите снимката с по-точни детайли. Конкурентът Samsung UE55NU7300U има технология AUTO DEPTH ENHANCER, която автоматично увеличава контраста на централните обекти в сравнение с контраста на фоновите обекти. Той създава вълнуващ ефект от потапяне в случващото се на екрана. Както се оказа, тази функция качествено влияе на детайла на изображението, но описаният модел го няма.

Външен вид

Samsung UE55NU7090U

Калъфът е много тънък, направен в красив черен цвят.

Моделът е поставен на 2 крака отстрани на телевизора. Предвиден е монтаж на стена, размерът на монтажа е 200 × 200 мм, теглото на телевизора без стойка е 17,3 кг. Размери —123 × 71.4 × 6 cm.

конектори

Samsung UE55NU7090U

 • RJ-45 (Ethernet) - за свързване на интернет кабел.
 • AV вход (червено, бяло, жълто) - свържете аналогови устройства (видеокамери, DVD, Blu-ray плейъри, някои телевизионни предаватели).
 • USB (1 бр.) - свържете USB флаш устройство или външен твърд диск.
 • HDMI (2 бр.) - Свързване на цифрови устройства за предаване на изображение и звук (компютри, лаптопи, DVR).

Звук

Звук

Общата звукова мощност е 20 W, 2 вградени високоговорителя по 10 W всеки. Dolby Digital Plus обработка на сигнали се използва за създаване на съраунд звук.

Функции

Samsung UE55NU7090U

Smart TV е оборудвана с базирана на Linux операционна система Tizen. Това е доста добра система, но със своите „клопки“. Samsung се опитва да го рекламира, но потребителите са срещнали редица проблеми при използването му.Най-често срещаните от тях не са достатъчно приложения и игри, плаща се повече съдържание, има много малко безплатни приложения. Инсталираните приложения могат да се изключат по всяко време, те са много бавни. Но видеоклиповете в YouTube могат да се гледат без проблеми с каквато и да е резолюция, без забавяне. Същото бързо сърфиране в браузъра.

Картина в картина - две изображения се показват едновременно на телевизионния екран. Първото видео се показва на целия екран, второто в ъгъла. Можете да гледате паралелно телевизионен канал и да стартирате например видеоклип в YouTube в долната дясна част на „прозореца“.

Видео запис - възможно е да се записват излъчвани канали на носител за съхранение (USB устройства).

Time Shift е функция, която ви позволява да спрете излъчването на телевизионна програма по всяко време и да я запишете, за да продължите гледането от момента на пауза в друго време.

SmartThings е едно интелигентно приложение за всички смарт устройства на Samsung. Свържете, автоматизирайте и контролирайте всичките си съвместими устройства на Samsung в едно удобно приложение SmartThings.

Сензорът за светлина се използва за автоматично промяна на яркостта на екрана в зависимост от нивото на осветеност на стаята. В резултат на това се намалява консумацията на енергия и изображението става по-удобно за очите.

Предимства и недостатъци

Samsung UE55NU7090U

Ползи:

 • Ultra HD (4K) с резолюция 3840 × 2160;
 • Умен телевизор
 • Функция SmartThings.

Недостатъци:

 • само 1 USB порт;
 • има проблеми при свързването на приложението SmartThings;
 • без bluetooth;
 • няма вход за слушалки;
 • висока цена.

присъда

Samsung UE55NU7090U

Samsung UE55NU7090U заслужено държи върха в продажбите. Моделът реализира всички необходими функции и технологии, необходими за комфортно гледане на телевизия с Ultra HD (4K) и резолюция 3840 × 2160. Техниката определено си заслужава да се разгледа. Цена - , Но не всеки може да си позволи телевизор за такива пари: цената е основният му недостатък. Но ако предпочитате скъпо оборудване, бих ви посъветвал да обърнете внимание UE55NU7300U, Телевизорът има подобна функционалност, но има извит екран - това е основният "чип" на модела. Изглежда стилно, скъпо, но струва , Ако не можете да похарчите тази сума, тогава помислете Samsung UE40NU7170U със сходни функции, но с диагонал на екрана от 40 инча Ultra HD (4K), разделителна способност 3840 × 2160 пиксела на .

6785 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите