У дома Как да изберем телевизори ТОП 6 най-добри сателитни приемници според отзивите на клиентите

ТОП 6 най-добри сателитни приемници според отзивите на клиентите

Сателитен приемник е устройство, което приема сателитен сигнал и го предава на телевизор. Тези устройства могат да поддържат различни стандарти за излъчване, имат различна функционалност. Всичко зависи от модела и производителя. Добрите тунери ви позволяват да гледате няколко канала наведнъж, да записвате телевизионно предаване, да получавате информация за телевизионна програма или филми. След като проучих коментарите на потребителите, отзивите на експертите, направих рейтинг на най-добрите сателитни приемници през 2020 г.

World Vision Foros Combo T2 / S2

World Vision Foros Combo T2 S2

Отваря оценката на евтин модел от комбиниран тип. Приемникът T2 / S2 е проектиран да приема дециметрова честота наземни телевизионни канали в стандартите DVB-T и DVB-T2 и кабелна телевизия DVB-C (114–858 MHz), сателитни канали в стандартите DVB-S и DVB-S2 с MPEG2, MPEG4 компресия стандартни (SD / 720 px) и изображения с висока разделителна способност (HD / 1080 px).

Продуктът е оборудван с продуктивен процесор GUOXIN GX6605S с честота 600 MHz, 8 MB и 64 MB постоянни и RAM модули. Има хардуерна поддръжка за T2-MI (за приемане на T2-програми от сателитни предаватели) и AC3 звук (Dolby Digital), взаимодействие с HDD и USB с различни файлови системи (FAT32, NTFS).

Отзад има конектори за превключване: ANT IN и LNB IN - антенни входове за DMV и SAT, HD OUT и AV - за свързване към цифрови (HDMI) и остарели аналогови (mini-Jack / 3RCA) телевизионни приемници, още един допълнителен USB 2.0, DC - за захранващ адаптер (12 V / 1 A). Моделът Foros Combo има необходимите функции: автоматично търсене, редактор със списъци с любими, смяна на времето, запис на предавания на преносимо устройство, програмно ръководство, родителски контрол, изключени таймери, субтитри, телетекст.

Вграденият медиен плейър възпроизвежда повечето формати на видео, аудио и фото файлове от домашната колекция на флаш устройство, а интернет връзка ще добави други интерактивни функции и съдържание към онлайн дейности и услуги като Youtube, Megogo, WebTV, IPTV.

Ползи:

 1. Ниска цена.
 2. Цялата необходима функционалност.
 3. Дистанционно.
 4. HDMI конектор
 5. Поддръжка за всички стандарти.

Недостатъци:

 1. Силно забавя менюто.
 2. Забавете приложението.
 3. Няма автоматично завършване на екрана.
 4. Ниско качество. Често се проваля след 3-6 месеца.
 5. Загрява много при работа.

Устройството е много добро, поддържа всички необходими стандарти, има необходими конектори. Устройството се свързва бързо, лесно е да конфигурирате, така че няма да има проблеми. Нямам оплаквания относно наличната функционалност, но има проблеми с качеството. По време на работа е много горещо, особено при стартиране на тежки приложения, които сами се отварят за дълго време, замръзват. Това се отразява негативно на времето на работа на приемника. Често се проваля след 3-6 месеца. Цена - , На портала на Yandex. Пазарен 82% от купувачите препоръчват този продукт.

DTS 54

DTS 54

Приемникът DTS-54 е оборудван със сателитен тунер, който приема сигнал по DVB-S / S2 стандарти, използвайки QPSK и 8PSK модулация. Не поддържа приемащи канали с HEVC компресия. Приемникът има сателитен тунер за работа с един телевизор. От комуникационните конектори има само HDMI порт, така че към него могат да бъдат свързани само модерни LCD телевизори, оборудвани с този порт.

По-старите кинескопски телевизори не могат да бъдат свързани към този приемник, тъй като няма аналогови RCA или SCART конектори. Моделът DTS-54 е оборудван с четец на карти с разрешение чрез смарт карта. Моделът DTS 54 има следните функции: EPG програмен справочник, телетекст / субтитри, списък на любимите канали. Моделът World Vision Foros Combo T2 / S2 е по-функционален, по-разнообразен е от DTS 54.

Ползи:

 1. Не се затопля по време на работа.
 2. Малки размери и тегло.
 3. Достъпна цена.
 4. Превключването на канала работи без забавяне.

Недостатъци:

 1. Малък брой функции.
 2. Само една връзка - чрез HDMI.
 3. Не може да се свърже с по-стари телевизори.

Модел с малко функционалност, подходящ само за по-модерни телевизори с HDMI порт. Този приемник не е подходящ за стария модел на телевизора. Това считам за основен недостатък на устройството - то не е универсално. Останалото работи безупречно, не се забавя, не се нагрява, за разлика от World Vision Foros Combo T2 / S2. Въпреки че DTS 54 има по-малко функционалност, което се отразява на скоростта на самия приемник. Цена - .

Galaxy Innovations S8120

Galaxy Innovations S8120

Galaxy Innovations GI S8120 е популярен приемник с поддръжка на FullHD резолюция. Използва се за приемане на отворени и кодирани телевизионни канали на популярни сателити. Galaxy Innovations S8120 работи с отворена Linux операционна система, приемникът може да бъде зареден в една от 2 обвивки - Spark или Enigma2. Първият е подходящ за начинаещи потребители, той е по-прост, по-удобен, вторият е по-сложен, за напреднали потребители, можете да конфигурирате всичко за себе си. Вграден процесор STi7111 с честота 450 MHz, модули с постоянна и RAM памет от 256 и 512 MB.

За да видите криптирани канали, GI S8120 е оборудван с универсален четец на карти с поддръжка за смарт карти на популярни доставчици. Можете да разширите броя на кодираните канали, налични поради мрежовите възможности чрез жична или безжична връзка. Ethernet връзка - чрез 100 Mb, втората - външни USB Wi-Fi адаптери.

За мултимедийните опции отговаря вграденият медиен плейър. Приемникът възпроизвежда голям брой мултимедийни формати: AVI, MKV, FLV, MPG, MP3, TS, WMA, WMV, M2TS, ASF, DAT, показва картина чрез HDMI-интерфейс с разделителна способност до 1080 px. Използвайки възможностите за подмяна на обикновен сателитен DVB-S2 тунер, приемникът лесно ще се превърне в сухоземно приемник DVB-C или DVB-T. Сменяемият RF модул трябва да бъде закупен отделно.

GI S8120 има доста дълъг списък от поддържани интернет услуги: Youtube видео хостинг, фото хостинг в Picasa, интернет радио Shoutcast, RSS емисия, прогноза за времето. По този начин той е много подобен на модела World Vision Foros Combo T2 / S2 и се различава от DTS 54. В сателитния приемник GI S8120 е интересно да можете да работите с USB HDD устройства, на които можете да запазвате записани телевизионни предавания или медийни файлове (видео, снимки, аудио) , създайте отделни секции, проверете скоростта на работа, форматирайте елементи. Записването се осъществява чрез високоскоростен USB 2.0 интерфейс и е възможно в три варианта: редовен, таймер, с функцията TimeShift.

Ползи:

 1. Linux операционна система.
 2. 2 черупки.
 3. Много поддържани формати и функции.
 4. Поддръжка на интернет услуги.
 5. Актуализация на софтуера чрез RS232, USB, Ethernet.

Недостатъци:

 1. Enigma 2 не е инсталирана.
 2. Когато включите устройството, веднага се изисква актуализация на софтуера.
 3. Това отнема много време за зареждане.
 4. Старо неудобно дистанционно. В новите модели дистанционното управление се подменя.

Това е популярен модел сред потребителите поради голямата функционалност и ниската цена. По отношение на множеството връзки и функции, този модел е разрез над DTS 54. С World Vision Foros Combo T2 / S2 те са много сходни, но S8120 все още работи по-бързо поради по-голямото количество RAM. Но ако вземете S8120, първо ще трябва да го конфигурирате (може би без помощта на специалист няма да можете да го направите). Във всички останали аспекти това е добро устройство, което няма да ви причини неудобства. Цена - .

NTV-Plus 710HD

NTV-Plus 710HD

Сателитен приемник за гледане на телевизионен стандарт NTV-PLUS и висока разделителна способност. Вграден продуктивен процесор MSD7S55BZ3 и модули с постоянна и RAM памет от 128 и 256 MB. Според тези показатели той е по-нисък от Galaxy Innovations S8120. Снабден е с Ethernet порт за свързване към Интернет със скорост 100 Mb / s, а чрез USB 2.0 можете да свържете външни твърди дискове или флаш устройства. Това прави възможно записването на програми (PVR), ако те не са обект на ограничения за авторски права.

Можете да използвате паузата, докато гледате предаване на живо (смяна във времето). От външни устройства можете да възпроизвеждате файлове в следните формати: DivX, AVI, MKV, MP3, JPEG и др. Поддържа надеждно приемане на канали в стандартите DVB-S и DVB-S2 с 8PSK, QPSK модулация и видео компресия MPEG-2 и MPEG-4 (AVC / H.264). Тунерът може да управлява външни комутационни устройства чрез DiSEqC 1.0 и 1.1 протоколи. Има Ethernet порт за свързване на приемника към Интернет. NTV-PLUS 710 HD VA има типични изходи за свързване с различни телевизионни модели: HDMI-интерфейс и RCA (лалета).

Ползи:

 1. Можете да гледате канали в HD качество с FullHD резолюция.
 2. Много удобна навигация по канала, бързо превключване между тях.
 3. Интуитивно меню.
 4. Много конектори за свързване към телевизор на задния панел.

Недостатъци:

 1. Висока цена.
 2. За по-правилна работа трябва незабавно да актуализирате софтуера.
 3. Поради слаб процесор приемникът се забавя.

Моделът не се откроява от останалите, победи само DTS 54. Иначе по своята функционалност и параметри много прилича на Galaxy Innovations S8120 и World Vision Foros Combo T2 / S2 с разликата, че цената на приемника NTV-Plus 710HD е, За по-малко пари можете да вземете устройството не по-лошо от този модел. Когато е свързан, 710HD ще трябва да актуализира софтуера самостоятелно, но това не спестява: приложенията ще се забавят поради слаб процесор и малко количество RAM памет. Няма оплаквания относно качеството на изображението, сглобяването, скоростта на превключване на каналите, всичко работи добре.

Общ сателит GS B528

Общ сателит GS B528

Сателитният приемник B528 ви позволява да гледате 4K видео съдържание на модерни UltraHD телевизори - „трикът“ на това устройство, който конкурентите, посочени в рейтинга, нямат. Той има два вградени тунера DVB-S2 за приемане на сателитни сигнали и излъчване на телевизия. Приемникът поддържа всички съвременни стандарти за телевизия с висока резолюция, включително видео кодек HEVC (High Efficiency Video Coding).

Възможно е да свържете външен USB, Wi-Fi адаптер за безжична връзка към домашната мрежа като „сървър“ за независимо и „огледално“ предаване на видео съдържание към клиентски устройства: смартфон, таблет, игрова конзола GS Gamekit. Потребителите на GS B528 могат да използват кабелната връзка на клиент-приемника GS C592 за независимо гледане на излъчването от екрана на втория телевизор. B528 разполага и с новия стандарт за мултимедиен интерфейс HDMI 2.0, необходим за гледане на с висока резолюция, когато е свързан към UHD телевизор.

Приемникът е оборудван с два usb конектора за възпроизвеждане на медийно съдържание, единият от които е с USB 3.0 интерфейс. Обновената софтуерна платформа Stingray TV има приятелски графичен интерфейс, поддържа интелигентни функции PVR (запис на въздух), TimeShift (забавено гледане), кинозали, най-доброто от телевизия, онлайн телевизия, трикольорна поща, телеархив, дори е вградена играта Tetris. Възможностите за използване на функциите се определят от притежателя на авторските права на излъчваното съдържание. Новият сървър за телеприставки GS B528 има ултра тънък калъф, елегантен дизайн.

Ползи:

 1. Възможност за гледане на видео съдържание в 4K качество.
 2. 2 USB връзки - 2.0 и 3.0.
 3. Много кинозали, вградени приложения, игри.
 4. Красив дизайн.

Недостатъци:

 • Висока цена.
 • Малко забавя менюто в кинозалите.
 • Не винаги открива USB 3.0 флаш устройства.

Този модел дава възможност за гледане на видео съдържание в 4K формат, останалите „чипове“ (например USB 3.0 конектор) не са толкова важни. Ако не се нуждаете от 4K формат и подхожда на Full HD, бих ви посъветвал да помислите за по-евтини модели - Galaxy Innovations S8120 или World Vision Foros Combo T2 / S2. General Satellite GS B528 дава отличен образ, Интернет работи интелигентно, не се откъсва, USB флаш памети с 2.0 формат се разпознават без проблеми, но 3.0 - веднъж.Този приемник забавя по-малко от изброените проби, но все пак има забавяне в кината. Цена - .

Openbox AS4K CI PRO

Openbox AS4K CI PRO

Openbox AS4K CI Pro сателитен приемник - Aloys Co. Усъвършенстван дизайн Ltd. Pro версията значително увеличи обема на оперативни DDR4 модули и вградената NAND-флаш памет (до 2 и 16 GB). Това са много добри показатели, те са по-високи от тези на прегледаните конкуренти, те дават значително увеличение на производителността и скоростта. Openbox AS4K CI Pro е предназначен за гледане на отворени и кодирани сателитни програми в DVB-S, DVB-S2 стандарти, във формати MPEG2, MPEG4 и H.265 (HEVC), в SD, HD и UltraHD, 4K резолюции, както в общия модел Сателит GS B528, който отговаря на всички изисквания в тази област.

Тунерът се пуска в метален калъф със стандартен размер в черно. Отпред има вграден 4-цифрен дисплей, USB порт за лесно свързване на различни устройства. Задният панел съдържа всички основни комуникации: DC вход за свързване на 12V захранване, IR IN за външен инфрачервен датчик, A / V OUT композитен изход във форма на мини-жак за фактор за свързване към остарели телевизори, HDMI v.2.0 за модерни телевизори- приемници, 2 USB изхода - 2.0 и 3.0 за съответните устройства (WI-FI адаптер или USB-светкавица), S / PDIF гнездо за аудио изход чрез оптичен аудио кабел, LAN RJ-45 порт за свързване към Интернет чрез кабел със скорост до 100 Mbit / s, слотове за microSD, карти с условен достъп и за инсталиране на CAM модул. Приемникът е снабден с надежден процесор Hisilicon Hi3798Mv200 и работи на операционна система Android 7.1 - това е един от „чиповете“ на модела.

Поддържа се функцията на отложено гледане, запис на телевизионни предавания и програмни графици. След като се свържете с интернет, имате почти пълна и добре позната функционалност на Android с Google Play Market, YouTube, IPTV, браузъри и други приложения. Предварително инсталираният плейър Kodi има всички възможности на дигитален медиен център.

Заедно с него можете да гледате филми, да слушате музика, да разглеждате снимки както от вашата колекция, така и от интернет услуги. Много добавки от разработчици и ентусиасти, почти всички поддържани аудио и видео формати, персонализиран интерфейс (скинове) - това е непълен списък на предимствата на медийния плейър. Може да се добави, че Kodi се използва в много домашни театри. Openbox AS4K CI Pro актуализира софтуера както от преносими устройства, така и чрез интернет. Приемникът е оборудван с всичко необходимо от кутията: външно захранване (12V / 2A), съвместим WI-FI USB адаптер (RT5370), дистанционен IR приемник, HDMI кабел, дистанционно обучение с батерии, инструкция за употреба.

Ползи:

 1. RAM е DDR4.
 2. Висока производителност.
 3. 4K поддръжка.
 4. Голям обхват на доставка.
 5. Операционна система - Android 7.1.
 6. Инсталиран плейър на Kodi.

Недостатък:

 1. Висока цена.

Този модел е ясният лидер в класацията във всички отношения. Той поддържа всички формати, дори 4K, работи под Android 7.1, а не като Galaxy Innovations S8120 под Linux. Благодарение на DDR RAM и добър процесор, той лесно сваля всички програми, телевизионни канали, филми от кинозалите. Нито един от моделите не може да се похвали с такава гладкост и скорост. Комплектът за доставка е необичайно голям. Цена - : подходящ за малък брой хора, но устройството си струва парите.

4693 1

Една мисъл за „ТОП 6 най-добри сателитни приемници според отзивите на клиенти“

 1. шура:

  Тунер NTV +
  колко е

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите