У дома Как да изберем Компютри ТОП 10 най-добри безжични мишки по отзиви на клиентите

ТОП 10 най-добри безжични мишки според отзивите на клиентите

Когато избирате мишка, трябва да вземете предвид за какво е предназначено: да работите на компютър или лаптоп, да правите презентации, да контролирате таблет, да играете игри. Игралните модели са оборудвани с допълнителни бутони и имат висока разделителна способност, отзивчивост, за да се гарантира точност и отзивчивост. Някои безжични мишки могат да комуникират чрез Bluetooth. Това ще освободи USB конектора, ако е необходимо. Моделите се различават по радиус на действие, форма и други характеристики. Има само за дясната ръка и универсални, подходящи за левци. Подготвих ТОП 10 най-добри модели за 2020 г., които ще ви помогнат да разберете характеристиките на мишките и да направите най-добрия избор за себе си.

ТОП 3 бюджетни безжични мишки до

A4Tech G10-810F

A4Tech G10-810F

Мишката от популярната компания A4Tech отваря рейтинга. Черна безжична мишка за дясната ръка със среден размер, изработена от пластмаса. Овална форма, леко сгъстена отстрани за лесно захващане. Има колело за превъртане и 6 работни бутона - два основни, два отстрани под палеца (назад / напред в браузъра), един малко по-нисък (двойно щракване) и един малко по-висок от колелото (DPI). Комуникацията се осъществява по радио канал. Обхватът на радиомодула е до 20 м. Той може да бъде променен. V-Trac сензорът е оптичен сензор с добра разделителна способност (до 2000 dpi). Той има вградена памет (48 Kb). Особеността на модела е функцията "вълшебен молив". Това е лазерен показалец с надпис под основните бутони. Когато провежда презентация, потребителят може да посочи някои точки на разстояние. Показалецът се изключва автоматично след 10 минути неактивност, можете да го включите с едно щракване. Предлага се с пластмасова повърхност AirPad. Можете да го носите в ръцете си, да контролирате действия върху монитора или върху проектора отдалеч. Храна - от батерията.

Ползи:

 1. Оптималният размер.
 2. Приляга добре в ръката ви.
 3. Плъзга се добре по повърхността.
 4. Удобно свързване, превключване.
 5. Лазерна показалка.
 6. 5 профила за настройки.
 7. Допълнителни бутони за бърз контрол.

Недостатъци:

 1. Няма известие за изтощена батерия.
 2. Бързо разреждане на батерията
 3. Колелото и два странични бутона са бъги (според единични рецензии).

A4Tech G10-810F цена -, Мишката е с ергономична форма, приляга удобно в ръката. Благодарение на добре обмисленото си оборудване и големия радиус на работа, той е подходящ за презентации. Съдейки по прегледите, има случаи на брак. Следователно само 76% от купувачите са напълно доволни от мишката.

Logitech Wireless Mouse M280

Logitech Wireless Mouse M280

Моделът се отнася до универсални компютърни мишки, които могат да бъдат контролирани от дясната и лявата ръка. От A4TechG10-810F той се различава леко в дизайна на каросерията (извит с релефни малки триъгълници отстрани), по размер. Производителят го предлага в два цвята - черен и син. За разлика от тях, A4TechG10-810F е оборудван само с два работни бутона и колело. Работи в по-голям радиус - до 25 m.Оптичният сензор има по-ниска разделителна способност (1000 dpi). Захранва се от батерия. Теглото й е повече - 98 g.

Ползи:

 1. Красив дизайн.
 2. Добро качество на изграждане.
 3. Работи на всякаква повърхност.
 4. Движението на бутоните и колелото е плавно, щракването е слабо.
 5. Връзката е проста.
 6. Съвместим с много операционни системи.
 7. Автоматичното изключване спестява батерията.

Недостатъци:

 1. Малък размер, не удобен за всяка ръка.
 2. Поради релефната текстура, тя събира повече прах (мръсотията се запушва в триъгълниците на страничната повърхност).
 3. Малка резолюция.
 4. С времето бутоните имат двойно щракване.

Цена LogitechWirelessMouseM280 - , Мишката е приятно изглеждаща, работи върху всякаква повърхност, освен стъкло. A4TechG10-810F стои зад броя на бутоните, но не всеки има нужда от тях. Но е подходящ за левичари поради добре обмисления си дизайн. Поради ниската си разделителна способност не е особено подходящ за игри, по-добре е да го изберете за работа в офис. 73% от потребителите препоръчват този продукт за покупка.

Безжична мишка Xiaomi Mi

Безжична мишка Xiaomi Mi

Моделът от Xiaomi продължава оценката. Той има малко по-малък размер (5.6 × 3.4 × 9.8 см). Има овална форма с меко покритие (мека на допир пластмаса). Подвижният горен капак е магнитно закрепен, което улеснява смяната на батерията и инсталирането на USB адаптер, за който в долната част има място за съхранение. Мишка с три бутона, един от тях е за управление на браузъра. Обхватът е около 10 метра. Разделителната способност на оптичния сензор е по-висока от тази на Logitech Wireless Mouse M280 (1200 dpi), което го прави подходящ и за игри. Благодарение на технологията One-Click можете да се върнете с една стъпка назад с левия клавиш. Мишката работи и при захранване на батерията.

Ползи:

 1. Приятен дизайн.
 2. Тяло без маркировка
 3. Подвижен горен капак.
 4. Отлични материали и изработка. Тактически приятна повърхност.
 5. Лесно.
 6. Удобно за ръката.
 7. Добра чувствителност.
 8. Бърз отговор.

Недостатъци:

 1. Работи идеално само на равна повърхност.
 2. Твърде малък.

Разходите за безжична мишка Xiaomi Mi , Това е чудесна мишка за ежедневни задачи в офиса или за домашна употреба, включително за игри, със солиден дизайн с калъф без маркировка. Той надминава Logitech Wireless Mouse M280 с по-висока разделителна способност, въпреки че е по-нисък от него по отношение на обхвата. Висококачествените сглобени, достатъчно клавиши и опции правят този модел един от най-популярните в класацията. 89% от потребителите смятат така.

ТОП 4 безжични мишки за игри

A4Tech Bloody Warrior RT7

A4Tech Bloody Warrior RT7

TOP е безжична игрална мишка с дясна ръка с атрактивен дизайн и донякъде необичайна овална форма с "нарязани" очертания. Черното тяло е изработено от пластмаса. Мишка с гумирани странични повърхности и качествени крака. Има колело, DPI бутон и 7 програмируеми клавиша. Скоростта на реакция на бутоните е 0,2 ms. Сензорът с отлична разделителна способност е до 8200 dpi. Има RGB подсветка. Захранва се от акумулаторна батерия 600 mAh. Съединителят за зареждане е разположен отпред, кабелът е включен. Ниско ниво на батерията се показва с индикатор.

Ползи:

 1. Стилен дизайн.
 2. Удобна форма.
 3. Красиво осветление.
 4. Плъзга се добре.
 5. Работи дълго време след презареждане.
 6. Чувствителен сензор.
 7. Много бутони.

Недостатъци:

 1. Миризмата на пластмаса.
 2. Периодични изключения по време на работа за 1-2 секунди.
 3. Батерията седи и се износва бързо.
 4. Подсветката не се регулира.

A4Tech Bloody Warrior RT7 струва , Моделът е предназначен за игри, оборудван с програмируеми бутони с кратко време за реакция, има висока резолюция. 72% от потребителите оценяват работата й положително. Но има оплаквания за непрекъснатостта и бързия отказ на батерията.

СВЕТЛИНА Logitech G305

СВЕТЛИНА Logitech G305

Мишката Logitech G305 LIGHTSPEED се различава от предишния модел с по-стандартна форма. Горният панел е изработен от матова пластмаса, устойчив на замърсяване. Тефлонови крачета за добро плъзгане. Мишката може да се използва с две ръце. 5 бутона, сензорът е по-чувствителен - резолюция 200-12000 dpi. Има вградена памет за един профил. Благодарение на технологията LIGHTSPEED, безжичната комуникация достига до 1000 Hz. Захранва се от батерия, нивото на заряд на която се показва с малък индикатор до колелото.

Ползи:

 1. Лека, удобна, ръката не се уморява.
 2. Бутоните са добри.
 3. Бърз сензор.
 4. Интуитивен софтуер.
 5. Качествена работа.

Недостатъци:

 1. Силно щракване.
 2. Страничните бутони са неудобни за натискане.
 3. От презареждане.

Logitech G305 LIGHTSPEED струва , Това е страхотна опция за игра благодарение на внимателното поставяне на бутони, висока разделителна способност, бърза реакция. По всички тези показатели моделът надминава A4TechBloodyWarriorRT7. Подходящ и за левичари. Замисленият дизайн е удобен за използване, мишката се плъзга перфектно. 90% от потребителите препоръчват модел за покупка.

Razer Mamba Wireless

Razer Mamba Wireless

Горната версия на мишките Mamba, с ергономична форма, е проектирана да работи с дясната ръка. Отстрани има гумирани вложки. Снабден с колело и 7 програмируеми ключа. Моделът има дори по-голяма разделителна способност от Logitech G305 LIGHTSPEED - 16000 dpi. Вградената памет е проектирана за 5 профила (броят им не е ограничен в облачната памет). Персонализирано осветление на Razer Chroma. Захранва се от вградена литиево-йонна батерия, която издържа до 50 часа.

Ползи:

 1. Красив дизайн.
 2. Ергономична форма.
 3. Качествен монтаж и материали.
 4. Отличен сензор.
 5. Дълго зареждане.

Недостатъци:

 • Двойното щракване се появява след няколко месеца употреба.
 • Не съвсем качествени крака, забийте се в ожулванията на килимчето.
 • След като излезете от режим на заспиване, подсветката не работи.

Razer Mamba Wireless е на цена , Това е страхотен геймърски модел с добро изграждане и обмислено оборудване. Но поради редица недостатъци, само 57% от потребителите препоръчват продукт за покупка.

LogitechG Pro Wireless

LogitechG Pro Wireless

Той разполага с по-малък брой клавиши (5) с пружинен механизъм. Страничните бутони могат да бъдат премахнати с помощта на щепселите, които се доставят с комплекта. Той има същата висока разделителна способност като RazerMambaWireless. Снабден с ниво на батерията и DPI индикатор. Подсветката се осигурява от технологията LIGHTSYNG. Захранва се от батерия, която издържа 60 часа (48 часа с подсветка). Лек - 80гр.

Ползи:

 1. Приятен дизайн.
 2. Качествена пластмаса.
 3. Лек, удобен.
 4. Плъзга се добре.
 5. Бутоните са с пружина. Отлична реакция, чувствително колело.
 6. Задържа такса за дълго време.
 7. Подвижна подсветка.

Недостатъци:

 1. Обемно кабелно зареждане.
 2. За някои геймъри бутоните не са достатъчни.
 3. Неудобно разположение на DPI ключ.
 4. Висока цена.

Logitech G Pro Wireless заслужава , Моделът е превъзходен по качество и характеристики на сглобяване спрямо бюджетните проби. Различава се в доброто изпълнение на бутоните, има индикация за нивото на зареждане. 89% от потребителите съобщават за отлични показатели на мишката. Но като се вземе предвид доста висока цена, е невъзможно да се счита този модел за най-добрия в класацията.

ТОП-3 безжични мишки за лаптоп

Преносима мишка Xiaomi Mi

Преносима мишка Xiaomi Mi

Компактна мишка с тънък пластмасов калъф с алуминиева вложка, с атрактивен дизайн - бутоните и колелото изглеждат като кръг. Модел в три цвята - черен, сребърен и златист. Подходящ за употреба с дясна и лява ръка. Работи чрез Bluetooth, Wireless. Сигналът се захваща в радиус от 10 м. Мишката е съвместима с Android - таблети, Smart TV и други джаджи. Възможно е да се свържете с две устройства наведнъж. Разделителната способност на сензора е приемлива (1200 dpi). Захранване - две батерии AAA. Лесно - 77 g.

Ползи:

 1. Интересен дизайн.
 2. Нормално изграждане.
 3. Тънък. Лесно.
 4. Приятно пътуване с ключове.
 5. Точен сензор.
 6. Добра връзка с лаптоп.

Недостатъци:

 1. Батериите се изчерпват бързо.
 2. Моментно колело (има свитъци).

Цената на преносимата мишка Xiaomi Mi е , Това е добър модел с висококачествен монтаж, ергономична форма. Според характеристиките си е подходящ за работа с устройства, които можете да носите със себе си (таблет, лаптоп). Може да се сдвоява с различни устройства. Благодарение на специално покритие, калъфът не се надрасква, така че мишката може да се носи с вас.

Microsoft Mobile Mouse 3600

Microsoft Mobile Mouse 3600

Microsoft Mobile Mouse 3600 в три цвята - черен, син, червен. Подходящ за двете ръце, с два бутона и колело. Може да се свърже чрез Bluetooth. Съвместим с повечето съвременни операционни системи. Разделителната способност е по-малка - 1000 dpi. Благодарение на технологията BlueTrack, тя работи по-точно от конвенционалните оптични мишки и върху всякаква повърхност, включително стъкло, купчина, камък. Една батерия е достатъчна за захранване.

Ползи:

 1. Спокоен дизайн.
 2. Побира се добре в ръката.
 3. Приятен на допир.
 4. Комуникацията е възможна чрез Bluetooth, няма нужда да заемате USB порта.
 5. Стабилна връзка за лаптоп.

Недостатък:

 1. Щракване на клавиш

Разходите на Microsoft Mobile Mouse 3600 , Моделът е по-нисък от XiaomiMiPortableMouse с по-спокоен дизайн и ниска резолюция. Но оборудвани с опции, които подобряват производителността и сдвояването с повърхности. По отношение на показателите цена - качество, моделът принадлежи към линията на лидерите в класацията (според 81% от собствениците).

Оценка на най-добрите мишки с Aliexpress според отзивите на клиенти

Apple вълшебна мишка 2

Apple вълшебна мишка 2

Затваря класацията, най-скъпата мишка Apple Magic Mouse 2 е представена в бели и сиви цветове. Мишката с неправилна форма е по-плоска за допълнителна елегантност. Единственият модел без централно колело. Горният панел е чувствителен на допир, тоест симулира тъчпад. Лазерната технология предполага по-прецизно позициониране на курсора, което е важно в игрите или при работа с графика. Комуникация - чрез Bluetooth. Той получава захранване от Li-Ion батерия, която издържа 30 дни. Съединителят за зареждане е отдолу, така че няма да можете да използвате мишката, докато презареждате.

Ползи:

 1. Дизайн.
 2. Качеството на материала.
 3. Тактически приятна повърхност.
 4. Работи дълго време при захранване на батерията.
 5. Технически напредък (мултитъч подкрепа, контрол на жестове).

Недостатъци:

 1. Гнездото за зареждане е в долната част, така че не може да се използва при презареждане.
 2. Не съвсем удобен дизайн, ръката бързо се уморява. Отнема време, за да свикнеш.
 3. Малка резолюция на сензора, неговата фалшива реакция.
 4. Няма нормално щракване с десния бутон.

Разходите на Microsoft Mobile Mouse 3600 , Въпреки популярността и цената на производителя, купувачите не са напълно доволни от работата на мишката. Недостатъкът му е неергономичната форма, необичайна за ръката. Но 75% от потребителите са доволни от функционалността и новите функции на мишката (тъч панел).

407 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите