У дома Как да изберем Вградени уреди ТОП 16 най-добри газови котлони според отзивите на клиентите

ТОП 16 най-добри газови котлони по отзиви на клиентите

В тази статия ви предлагаме рейтинг на най-добрите газови котлони за преглед. на годината. Това са наистина най-добрите модели на пазара от всички съществуващи днес.

Освен това ще разберете кои функции са от съществено значение за тази техника и на какво да разчитате, когато избирате плот.

Общи препоръки за избор на газова котлон

Клас на газова котлони

Панелите са много различни и колкото е по-прост моделът, толкова по-достъпен е той. Но сега има толкова много нови продукти и пренебрегването на някои от тях няма смисъл. Преплащайки много малка сума, ще се радвате на предимствата в продължение на много години. И така, какви са предимствата на най-добрите газови котлони?

Капак на плота - в най-евтините версии това е обикновен емайл. Но, както мнозина знаят, миенето му все още е удоволствие. Особено ако нещо избяга и изгори. След това такова покритие се надрасква с течение на времето, парчетата емайл се откъсват и ръжда на тези места.

Сега на пазара има алтернативни варианти: неръждаема стомана и стъклокерамика или закалено стъкло. Първата от тези опции е доста функционална, но цветът, разбира се, е много аматьорски. Но стъклената керамика или закаленото стъкло са много по-скъпи, но това е много добър вариант. Много лесно е да измиете такава печка, почти невъзможно е да я счупите и гледката остава елегантна в продължение на много години.

решетки - на най-простите модели те са тънки, като клонки и е много неудобно да ги миете. Е, просто е много неудобно! Те трябва да се накисват, след това да се търкат с четка, което е много дълго време, тъй като има много клонки и те са свързани помежду си с решетка. Но по-скъпите модели приемат, че мрежата не е непрекъсната, а се състои от различни блокове и самата конфигурация е по-добра. Те са плоски, а не кръгли, което значително улеснява грижите.

горелки - конвенционален котлон винаги е оборудван с прости горелки, които се различават само по размер. Но по-скъпите котлони имат специални горелки, които включват ускорено готвене. Тоест, те запалват не един кръг, а два или три наведнъж, по желание. Това е много удобно от гледна точка на спестяване на време.

Също така има горелки, които работят толкова тихо, че напълно заместват обичайната парна баня. Пламъкът дори не се появява изпод кръга и нищо не може да изгори. Има и овални горелки, на които можете да готвите в съдовете с подходяща форма.

Функция за автоматично изключване на газ - незаменим, ако в къщата има деца или възрастни хора, които може просто да не забележат миризмата на газ, ако пламъкът внезапно изгасне поради течността, разпръсната върху диска. И наистина, според нас, такъв предпазител няма да навреди на никого.

Електрическо запалване - ако има такава, няма да се притеснявате за наличието на кибрит или запалки в къщата. В същото време те също са различни. Някои от тях са направени под формата на отделен бутон, а други са вградени директно в дръжката на печката, а горелката се запалва с едно завъртане.

Химикалки - Някои скъпи модели имат дръжки, които винаги са вътре в кутията и само при натискане те се появяват на повърхността. Чрез задаване на желания режим те могат отново да бъдат върнати в първоначалното си положение. Такива химикалки са просто богиня! Ами те изобщо не се цапат. В крайна сметка измиването им не е по-приятно от решетка.

Специални стойки за малки ястия - на много модели те не са, следователно става невъзможно да се вари същото кафе в cezve. Опитайте се да изберете къде е включена стойката.

Колко горелки ще бъдат оптимални за вас, Сега има нещо на пазара! От модели на единични горелки до седем модели горелки. Разбира се, седем парчета вече са малко за обикновено семейство, а едното е много малко. Като цяло най-удобните са четири и пет горелки. Но, като цяло, тук е просто невъзможно да се посъветва, защото всичко зависи от това как и колко храна готвите. Ако само пържени яйца, а понякога и тестени изделия, тогава защо да не се сдобиете с евтин и с две горелки? И ако всеки ден сте зад печката и имате голямо семейство, по-добре е да вземете повърхност с много дискове.

И по-долу можете да видите рейтинга на газовите котлони на годината.

Вижте също - 10 най-добри стъклокерамични котлони

Плотът по същество е подобрена, добре позната на всички ни печка. Те могат да бъдат от различни видове, класификацията на които зависи от принципа на работа или монтаж на оборудване. Газовите котлони се предлагат от закалено стъкло, неръждаема стомана, стъклокерамика и емайлирана стомана. Анализирах пазара, проучих потребителските отзиви и съм готов да ви представя моята оценка за най-добрите газови котлони на годината.

Най-добрите емайлирани котлони

GEFEST СГ СН 1210 К2

GEFEST SG CH 1210 K2

Газова котлона с 4 горелки с емайлово покритие. Корпусът на оборудването е направен в сребро, лесно се почиства от замърсители. Той има емайлирана повърхност и 4 газови горелки с различни размери, една от които е експресен комфорт. Ротационните превключватели са разположени отпред. Електрическото запалване прави старта на готвенето бързо и удобно. Общата мощност е 7600W. Горната решетка е от чугун. Размери: височина - 10,5см, ширина - 59см, дълбочина - 52см, а тегло е 9кг.

Ползи:

 • Ниска цена.
 • Стабилна скара.
 • Размерът.
 • Качествено изграждане.

Недостатъци:

 • Липса на контрол на газа.
 • При най-голямата горелка на максимум, газът излъчва скърцане.

Прост и в същото време добър и надежден плот, той е напълно съобразен с цената му, която е , Той няма големи размери, което го прави лесно да се впише във всяка кухня. Значителен недостатък бих нарекъл липсата на система за контрол на газа, която спира подаването на газ, тоест ако случайно наводните комфорта и пламъкът угасне, тази система автоматично ще изключи подаването на газ. Това е много важна и полезна система за сигурност.

DARINA T1 BGM 341 11 At

DARINA T1 BGM 341 11 At

Газова котлона с 4 горелки с емайлирана повърхност. Корпусът на оборудването е направен в черен цвят, лесно се почиства от замърсители. Има и модел DARINA T1 BGM 341 11 W, който е направен в бяло и също изглежда много прилично. От 4-те газови горелки с различни размери едната е експресна горелка. Превключвателите са въртящи се, разположени отстрани, което е много удобно, когато имате малки деца, това е различно от GEFEST SG SN 1210 K2, в който превключвателите са отпред. Горната решетка е от чугун. Размери: височина - 8см, ширина - 59см, дълбочина - 51см, а тегло 7,3 кг.

Ползи:

 • Цветни схеми и дизайн.
 • Емайл панел с добро качество.
 • Удобно оформление на панела с превключватели
 • Не висока цена.

Недостатъци:

 • Липса на система за контрол на газа.
 • Краищата на решетката са заоблени, трябва да внимавате.

Красива газова повърхност с много удобни превключватели, които са разположени отстрани. Той е толкова компактен, колкото GEFEST SG CH 1210 K2, но тежи дори по-малко от 7,3 кг. Но уви, липсва и система за контрол на газа и това веднага е голям минус. Цената на този панел е и модели в бяло , Честно казано, заслужава да се отбележи, че и в двата цвята тя изглежда много добре.

Hotpoint-Ariston PCN 642 (BK)

Hotpoint-Ariston PCN 642 (BK)

Газова котлона с 4 горелки с емайлирана повърхност. Корпусът на оборудването е направен в красив черен матов цвят, лесно се почиства от замърсители. Този модел веднага се различава от предишните по това, че горелките му са подредени в кръст, а не в квадрат. От 4-те газови горелки с различни размери едната е експресна горелка с повишена мощност. Ротационни превключватели, разположени пред 2 от лявата и дясната страна. Пещта е оборудвана със система за контрол на газа, каквато не беше нито в DARINA T1 BGM 341 11 At, нито в GEFEST SG CH 1210 K2. Горната решетка е от емайлирана стомана. Размери: височина - 10см, ширина - 59см, дълбочина - 51см, а тегло 7,3 кг.

Ползи:

 • Необичаен и стилен дизайн.
 • Система за контрол на газа.
 • Повърхността е добре почистена и не е надраскана.
 • Автоматичното запалване работи моментално.

Недостатъци:

 • Благодарение на това подреждане на горелките, превключвателите се нагряват бързо.
 • Не обичайното подреждане на горелки, но мисля, че това е въпрос на навик.

Hotpoint наистина създаде много висококачествен, модерен и стилен панел. Считам този подход за подреждането на горелки за нестандартен и на практика поради това превключвателите в плота специално се нагряват. Но в допълнение към яркия дизайн, тази печка има много важна функция за контрол на газа. Според мен безопасността в такива кухненски уреди е много важна и това е много голям плюс за този модел. Цената му е 13.

Gorenje GW 65 CLB

Gorenje GW 65 CLB

Газова котлона с 4 горелки с емайлирана повърхност. Корпусът на оборудването е направен в черно и за моя изненада тази повърхност е доста проблематична. В този модел горелките също са разположени на кръста, както в Hotpoint-Ariston PCN 642. От четирите газови горелки с различни размери едната е експресна горелка (WOK горелка) с повишена мощност. Ротационни превключватели, разположени пред 2 от лявата и дясната страна. Панелът също има функция за контрол на газа. Горната решетка е от чугун. Размери: височина - 10,2 см, ширина - 60 см, дълбочина - 51 см, а тегло 7,3 кг.

Ползи:

 • Приятен външен вид.
 • Чугунена решетка не позволява чиниите да се подхлъзват.
 • Дръжките не се нагряват, за разлика от Hotpoint.

Недостатъци:

 • На панела има малко място при готвене на 3 или 4 горелки едновременно.
 • В голяма горелка газовете свирят на някои позиции.
 • Проблемно се измива след готвене.

Gorenje пусна добър панел, който взе предвид недостатъците на Hotpoint-Ariston PCN 642 модела и ги коригира, сега при готвене копчетата за смяна не се загряват. Но горелките са разположени така, че ще имате малко място при готвене веднага на 4 горелки, в Hotpoint те са разположени по-правилно. От предимствата мога да отбележа наличието на система за контрол на газа. Цената на този модел е 15.

Electrolux GPE 363 MW

Electrolux GPE 363 MW

Газова котлона с 4 горелки с емайлирана повърхност. Тялото на оборудването е направено в светъл цвят, заслужава да се отбележи, че след готвене повърхността се измива без проблеми. От 4-те газови горелки с различни размери едната е горелка WOK, тя се различава от обикновените по троен пламък, както и специален адаптер за чинии, който е включен в пакета, Hotpoint-Ariston PCN 642 няма такава горелка.Това позволява да се готви в чинии със сферично дъно или в други ястия с голям диаметър, в допълнение, времето за готвене значително се намалява. Ротационните превключватели са разположени отпред. Пещта е оборудвана със система за контрол на газа и функция за електрическо запалване. Горната решетка е от чугун. Размери: височина - 5,3 см, ширина - 59 см, дълбочина - 52 см, а тегло е 6 кг.

Ползи:

 • Компактен размер и леко тегло.
 • WOK горелка.
 • Включен адаптер за съдове
 • Система за контрол на газа.

Недостатъци:

 • Цена.
 • Качествено изграждане. Проблеми с превключване. Разбиват се бързо и падат.

Този модел се откроява от всичко по-горе не само заради завишените си цени, но и поради наличието на специално проектирана WOK-горелка, която ще ускори времето за готвене в пъти. Но бях изненадан от лошото качество на изграждане от такава реномирана компания, не беше приятна изненада. Но като цяло това е много добър панел, придобивайки който няма да съжалявате за избора си. Цената на този модел е 16.

Най-добрите котлони от неръждаема стомана

GEFEST СГ СН 1210 К5

GEFEST СГ СН 1210 К5

Този модел е практически идентичен с GEFEST СГ СН 1210 К2, с единствената разлика, че нашият модел е покрит с неръждаема стомана, а K2 е с емайлирано покритие. 1210 K5 също има 4 горелки, едната от които е експресна горелка. Превключвателите са въртящи се, разположени отпред. Електрическото запалване прави старта на готвенето бързо и удобно и работи от бутона. Горната решетка е от чугун. Размери: височина - 10,5см, ширина - 59см, дълбочина - 52см, а тегло е 9кг.

Ползи:

 • Достъпна цена.
 • Удобна горна решетка.
 • Размери.

Недостатъци:

 • Липсата на система за контрол на газа, както в модела GEFEST SG CH 1210 K2.
 • Скарата се вози по повърхността на панела.

Не скъп и добре сглобен панел. Повечето купувачи не се нуждаят от повече, затова този модел е спечелил много положителни отзиви и отговори в света. Но разбира се, тя има същия недостатък - липсата на система за контрол на газа. Цената на този модел е .

Weissgauff HGG 641 XH

Weissgauff HGG 641 XH

Най-усъвършенстваният панел за газ върху метал на Weissgauff е оборудван с допълнителна повърхностна защита за максимална стабилност на решетката и скосен преден панел за максимална лесна употреба. Разположението на контролния панел отпред под ъгъл не само прави достъпа до дръжките по-удобен, но и допълнително ги предпазва от нагряване. Нито един от предишните модели не може да се похвали с подобна характеристика, това решение трябва да бъде прието от Hotpoint-Ariston, който има много горещи превключватели в модела PCN 642. три пръстена пламък наведнъж и позволява загряване дори на най-големите съдове в най-кратки срокове.Контролът на газа на всяка горелка гарантира най-висока безопасност: ако пламъкът изгасне, подаването на газ ще бъде автоматично спряно. Автоматичното електрическо запалване, независимо вградено във всяка от дръжките, ще запали котлона само за секунда, само с едно докосване и завъртане на ръката, без да се прибягва до допълнителни устройства. Горната решетка е от чугун. Размери: височина - 4см, ширина - 58см, дълбочина - 51см, а тегло е 6 кг.

Ползи:

 • Ъгловата контролна позиция избягва прегряване.
 • Допълнителни елементи за защита на повърхността, така че решетката да не се изплъзва.
 • Система за контрол на газа.

Недостатъци:

 • Поради формата на решетките, това, което се поставя отгоре, се люлее в различни посоки.

Много добър панел с успешен и лаконичен дизайн, той ще се впише в интериора на всяка кухня. Поради ниската си цена, качество, система за контрол на газа и горелка WOK, този панел е с голямо търсене сред купувачите. Цената на този модел е 10.

Ханза BHGI63130

Ханза BHGI63130

Добър, стилен и солиден газов котлон, който може да се конкурира с по-скъпите си конкуренти. Освен това по отношение на функционалните характеристики газовите повърхности се различават малко една от друга и главните роли се играят от изработката и външните данни. И с това Hansa BHGI63130 е в пълен ред.

Моделът има набор, който е почти стандартен за тази категория: 4 горелки, едната от които е експресна горелка с повишена мощност, при модела Weissgauff HGG 641 XH е вградена горелка WOK вместо експресна горелка, това е много важна забележка. Освен това разполага с автоматично електрическо запалване и система за контрол на газа. Устойчиви решетки от чугун, издържат на високи температури и предотвратяват подхлъзване на чинии.Необходимата степен на нагряване се контролира от 4 въртящи се превключватели, разположени отпред вдясно. Размери: височина - 10см, ширина - 49см, дълбочина - 55,3см, и тегло 9 кг.

Ползи:

 • Прилична изработка.
 • Лесен за инсталиране и поддръжка.

Недостатъци:

 • Липса на горелки WOK.
 • От презареждане.

Цената на този модел е 11, Според мен ценовата марка е твърде висока, не се откроява от бюджетните модели за 7, Мисля, че би било по-правилно да вземем модела Weissgauff HGG 641 XH, в който се прилагат нови системи за защита, както и WOK пръстен.

Hotpoint-Ariston PCN 641 T IX

Hotpoint-Ariston PCN 641 T IX

Италиански газов котлон с 4 горелки. Корпусът на оборудването е направен в красив сив цвят. От 4-те газови горелки с различни размери едната е горелка WOK, тя се различава от обикновените с троен пламък. Необходимата степен на нагряване се контролира от 4 въртящи се превключватели отпред, по 2 броя от всяка страна. Електрическото запалване прави старта на готвенето бързо и удобно и работи от бутон. Има и функции „минимален огън“ и система за контрол на газа. Горната решетка е от чугун. Размери: височина - 4см, ширина - 59см, дълбочина - 51см, а тегло 7,2кг.

Ползи:

 • Отлично италианско качество.
 • Функция "минимален огън".
 • Система за контрол на газа.

Недостатъци:

 • Маркираща повърхност.
 • Лесен за надраскване.

Модел с отлично качество с красив дизайн, със система за контрол на газа и пръстен WOK, този модел има всичко необходимо за готвене. Но при готвене винаги има следи и повърхността на този панел е много лесно замърсена, върху него се виждат всички капки. Освен това тя е много склонна към повреди и драскотини, така че трябва да бъдете изключително внимателни. Цената на този модел е .

Fornelli PGA 45 Tordo

Fornelli pga 45 tordo

Газова котлона с 3 горелки, която веднага ви хваща окото и се различава от всички предишни модели в нашата класация. Корпусът на оборудването е направен в красив сив цвят. От 3 газови горелки с различни размери едната е горелка WOK, тя се различава от обикновените с троен пламък. Необходимата степен на нагряване се контролира от 3 въртящи се превключватели отпред, по 2 броя от всяка страна. Електрическото запалване прави старта на готвенето бързо и удобно и работи от бутон. Има и функции „минимален огън“ и система за контрол на газа. Горната решетка е от чугун. Размери: височина - 4см, ширина - 45см, дълбочина - 51см, а тегло 5кг.

Ползи:

 • Не големи размери и тегло.
 • Удобно и практично подреждане на пръстени.
 • Функция "минимален огън".

Недостатъци:

 • Повърхността се замърсява много бързо.
 • Много податливи на драскотини.
 • Висока цена.

Панелът е направен в интересен дизайн. На първо място, тя се различава от всичко по-горе по това, че няма 4 горелки като всички останали, но 3. Какво прави една много голяма горелка WOK, с такива размери, тя ще намали времето за готвене в пъти. Много е практично и удобно, за това сложих голям плюс за този панел. Бих посъветвал тези, които имат малка кухня, да си купят този уред, тази печка лесно може да се побере там. Цената на този модел е 16.

Най-добрите котлони от закалено стъкло

LEX GVG 321 BL

LEX GVG 321 BL

Газова котлона с 2 горелки, тя веднага се откроява от всички предишни модели в нашата класация. Корпусът на оборудването е направен в красив черен цвят. От 2 газови горелки с различни размери, едната от които е експресна горелка. Необходимата степен на нагряване се контролира от 2 въртящи се превключвателя отпред. Електрическото запалване прави старта на готвенето бързо и удобно и не работи от бутона, както при моделите по-горе, а автоматично. Има и функции „защитно изключване“ и система за контрол на газа. Горната решетка е от чугун. Размери: височина - 4см, ширина - 30см, дълбочина - 52см, а тегло 4кг.

Ползи:

 • Красив дизайн.
 • Не големи размери.
 • Добра, голяма горелка с повишена мощност.
 • Достъпна цена.

Недостатъци:

 • Само 2 пръстена.
 • Покритието бързо се замърсява.
 • Лошо качество дръжки на предния панел.

Много добър модел за парите. Той е идеален за малки кухни заради размерите си.Но ако обичате да готвите или имате голямо семейство, очевидно нямате достатъчно 2 горелки, това няма да ви осигури удобство при готвене. Но ако това не ви притеснява, тогава моделът LEX GVG 321 BL е много добър вариант, цената му е .

Fornelli PGA 45 Fiero

Fornelli pga 45 fiero

Газова котлона с 3 горелки. Корпусът на оборудването е направен в красив матов черен цвят. От 3 газови горелки с различни размери едната е горелка WOK, тя се различава от обикновените с троен пламък. Този модел е почти идентичен с модела Fornelli PGA 45 Tordo, като единствената разлика е, че PGA 45 Fiero има покритие от закалено стъкло. Необходимата степен на нагряване се контролира от 3 въртящи се превключвателя отпред. Електрическото запалване прави старта на готвенето бързо и удобно и работи от бутон. Има и система за контрол на газа. Горната решетка е от чугун. Размери: височина - 4см, ширина - 45см, дълбочина - 51см, а тегло 10кг.

Ползи:

 • 3 горелки.
 • Wok горелка
 • Достъпна цена
 • Включена стойка за WOK.

Недостатъци:

 • Електрическото запалване не винаги работи от първия път.
 • Дръжки пред лошо качество.
 • Неудобно местоположение на горелки. Предната част е по-малко мощна, а задната - по-мощна.

Ключовата разлика от модела LEX GVG 321 BL е 3, а не 2 пръстена и наличието на WOK пръстен. Този модел според мен е за предпочитане, като се има предвид, че цената му е , но според мен има смисъл да плащаш допълнително и да купуваш този конкретен модел. Той е идеален и за малка кухня, но възможността да се готвят повече ястия върху него поради броя на горелки очевидно го прави фаворит в тази двойка.

Ханза BHKW61138

Hansa bhkw61138

Газова котлона с 4 горелки с панел от закалено стъкло. Случаят с оборудването е направен в светъл цвят, заслужава да се отбележи, че след готвене повърхността не се отмива толкова лесно и се замърсява с всяко готвене. От 4-те газови горелки с различни размери едната е горелка WOK, тя се различава от обикновените с троен пламък, както и специален адаптер за съдове, който е включен в пакета, този модел веднага се различава от предходните две по брой горелки. Ротационните превключватели са разположени от предната страна на дясната страна. Пещта е оборудвана със система за контрол на газа и функция за електрическо запалване. Горната решетка е от чугун. Размери: височина - 9,8 см, ширина - 56 см, дълбочина - 48 см, а тегло е 10 кг.

Ползи:

 • Началото на 4 горелки.
 • WOK горелка.
 • Съд адаптер за горелка WOK.
 • Не големи размери.

Недостатъци:

 • Цена.
 • Не за първи път се задейства електрическо запалване.
 • С течение на времето около горелките се появява жълто.
 • Не удобно разположение на маркуча за газ (той е направен назад, който се опира на стената)
 • Захранващият кабел излиза от средата на печката, което също не е много практично.

Моделът има повече недостатъци, отколкото предимства. Това изобщо не съответства на "немско качество и практичност", като се започне от местоположението на кабелната и газовата тръба, до появата на жълтеникаво покритие в близост до горелките. Не бих ви препоръчал този панел, с изключение на 4 горелки, той няма повече предимства. Цената на този модел е 11, Според мен е по-добре да закупите Fornelli PGA 45 Fiero с 3 горелки, но той е направен с по-високо качество и е по-практичен и лесен за инсталиране.

ПЕЧЕЛЕН ЕГХГ 64.1CB G

ПЕЧЕЛЕН ЕГХГ 64.1CB / G

Газова котлона с 4 горелки с панел от закалено стъкло. Корпусът на оборудването е направен в черно. За разлика от Hansa BHKW61138, тук всички 4 горелки са обикновени, не с висока мощност или WOK горелки. Ротационните превключватели са разположени от предната страна на дясната страна. Пещта е оборудвана със система за контрол на газа и функция за електрическо запалване. Друга негова характеристика е възможността за свързване на панела не само от основния газ, но и от газа в резервоара, включени са 4 дюзи за Sourdillion за бутилиран газ и ръководство за инструкции на руски език. Горната решетка е от чугун. Размери: височина - 5,1 см, ширина - 59 см, дълбочина - 51 см, а тегло е 10 кг.

Ползи:

 • Възможност за свързване от газ в бутилката.
 • Наличието на 4 джета в комплекта.
 • Добре се измива след готвене.

Недостатъци:

 • Липсата на колона WOK.
 • Електрическото запалване не винаги работи от първия път.

За парите ми, а това е 13 това е много хубав панел.Въпреки факта, че има 4 конвенционални горелки, той превъзхожда Hansa BHKW61138 по качество на изработка и практичност. Това е и първият модел от цялата ни класация, който има възможност да работи от газ от цилиндър. Това е много добро и много удобно на практика. Този модел определено си струва парите, похарчени за него.

GEFEST SG SVN 2230 K11

GEFEST SG SVN 2230 K11

Газова котлона с 4 горелки с плот от закалено стъкло. Корпусът на автомобила е направен в бяло. Подобно на MAUNFELD EGHG 64.1CB / G, всички 4 горелки са обикновени, а не с висока мощност или WOK горелки. Превключвателите са въртящи се, разположени отстрани, от дясната страна. Пещта е оборудвана със система за контрол на газа и функция за електрическо запалване. Между другото, панелът е доста обемист и не е подходящ за всяка кухня, така че този модел няма да подхожда на тези, които имат малка площ, и това е основният недостатък на този панел. Горната решетка е от чугун. Размери: височина - 10см, ширина - 60см, дълбочина - 53см, а тегло 14 кг.

Ползи:

 • Италиански компоненти.
 • Измива се добре след готвене.
 • Красив дизайн.

Недостатъци:

 • Трябва да изчакате около 10 секунди, докато електрическото запалване работи.
 • Големи размери и тегло.
 • Не е универсален панел.

Моделът се оказа доста високо качество, но поради размерите си, той не е подходящ за всяка кухня. Тя е обемиста, но може лесно да се поберат 3 съда и тиган за пържене наведнъж. Ако mestr ви позволява, тогава не се колебайте да вземете този панел и няма да съжалявате, но ако имате ограничено пространство в кухнята, тогава бих ви посъветвал да вземете MAUNFELD EGHG 64.1CB / G за 4 горелки или Fornelli PGA 45 Fier® за 3 горелки. Цената на този модел е 15.

Hotpoint-Ariston TQG 641 (BK)

Hotpoint-Ariston TQG 641 (BK)

Газова котлона с 4 горелки с плот от закалено стъкло. Корпусът на автомобила е изработен в черно. За разлика от MAUNFELD EGHG 64.1CB / G, той има 2 конвенционални горелки и 2 горелки с висока мощност, което значително ще спести време при готвене. Ротационните превключватели са разположени отпред, два отляво и два отдясно. Пещта е оборудвана със система за контрол на газа и функция за електрическо запалване. За разлика от горните модели, този плот има горелка с кръстосана форма, което в началото изглежда необичайно, но след това ще почувствате всички предимства на това решение. Горната решетка е от чугун. Размери: височина - 5см, ширина - 60см, дълбочина - 51см, а тегло е 17,6 кг.

Ползи:

 • 2 горелки с висока мощност.
 • силиконово уплътнение между стъклената повърхност и металната основа на горелката - там няма да се стичат мазнини, мръсотия и вода.
 • Електрическото запалване работи почти първия път.
 • Местоположението на горелките.

Недостатъци:

 • Размери. Не е подходящ за всяка кухня.
 • За да почистите самите горелки, трябва да изберете почистващо средство, тъй като конвенционалните продукти създават матиращ ефект, осветяват метала и не измиват петна.
 • От презареждане.

Този модел, подобно на GEFEST SG SVN 2230 K11, не е много универсален панел, който не е подходящ поради размерите си за малки кухни. Също така, когато измивате горелките, ще се сблъскате с проблема с избора на почистващ препарат и като се има предвид цената на този панел, подобни проблеми очевидно не трябва да възникват. Цената на този панел е , и мисля, че цената е очевидно завишена. Бих препоръчал да обърнете внимание на MAUNFELD EGHG 64.1CB / G, който е по-евтин, няма такива проблеми при миене и е с универсални размери и може да се побере във всяка кухня.

Вижте също - Което е по-добро от индукционен или електрически котлон

43104 3

3 мисли за „ТОП 16 най-добри газови котлони според отзивите на клиенти“

 1. Герасимова О.:

  Погледнах - позната плоча със светъл цвят на снимката .. погледнах внимателно - моя))) тази, която е гореща точка-аристон. Дори когато избирах, на първо място, тези горелки бяха хвърлени в очите ми с диамант)) ами се оказа, че наистина е удобно .. съпругът вече не запретва ръкави, когато стигне през цялата печка до чайника)))

 2. Валя:

  Hotpoint-Ariston е готин, харесва ми начина, по който изглежда

 3. Алина:

  Горещата точка има и по-красиви газови .. Много харесвам комбинираните повече, точно там е огънят. Изглежда направо от съкровено кулинарно шоу)

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите