У дома Условия за ползване Вградени уреди Как да използвате газова фурна

Как да използвате газова фурна

Жив огън в пространството на апартамента. Как да използвате газова фурна, така че в радост и без напрежение. Който не обича да се храни добре. Едно добро хранене е още по-добро. Но уви електрическа фурна неспособни да осигурим на ястията вкус, който ще покрие вкусовите ни рецептори със сладка мъка. За разлика от газова печка. Какво е животно и как да го победим? Ето кратка инструкция за тези, които търсят отговора на въпроса: "Как да използваме газова фурна?"

Бутон за старт или как да стартирате газов агрегат

как да използвате газова фурна

Когато в къщата се появи непознат елемент от домакинството, вие:

  • или проучете подробно инструкциите и след това действайте;
  • или включете „петото чувство“, настройте „оракула“ или използвайте „метода на научния трясък“.

И, видите ли, изходът от ситуацията според сценарий № 2 е очевиден. Оборудването ви е донесено. Инсталирай. Персонализиране. Оставянето. И ти си останал сам с нея. От тук започва забавлението.

Последвалите действия са сравними само с танците на африкански шамани. По време на тях те също странно бучат, бръмчат, му и излизат. И така, за да защитим вас и нервите ви от неуспешно запознаване с такъв тип технологии като фурната, ние ... Ще ви разкрием ужасна тайна - тайната на нейното включване.

Газовата печка се състои от две части - плота и фурната. Тя може да бъде зависима и независима. Зависимата готварска печка има едно управление за фурната и плота, независимо - отделно.

За да включите фурната, отворете я. Ако е необходимо, включете осветлението (има специален бутон на контрола). Намерете отвора (обикновено разположен над кръстовището на вратата). Запалете кибрит и го занесете в центъра на запалването.

Сега натиснете съответния бутон и изчакайте. Ако всичко е наред с подаването на газ, няма да има проблеми с включването на фурната. По отношение на включването с електрическа фурна е по-лесно, но газовата не е по-ниска, въпреки че трябва да свикнете.

Важно:

Бележка за домакинята. Контролът на газовата печка най-често се изразява чрез вдлъбнати дръжки (механични). Следователно, за да включите печката (фурната), трябва лесно да натиснете дръжката и да я завъртите по посока на часовниковата стрелка. И за да изключите - без да натискате, обърнете се срещу него.

Вижте също:

И дори доставката на газ е под контрол

И дори доставката на газ е под контрол

Съвременните газови агрегати не могат да не зарадват. Разбира се, в тях има много по-малко функции, отколкото в електрическите, но качеството и надеждността са на най-високо ниво. Вземете например поне словенските фурни Gorenje.

Поради качеството си и разумната цена, те са напълнили цяла Европа отдавна. Особено голям износ на продукти е насочен към Германия. И немците знаят много за качеството.

Така че, съвременните модели газови печки включват полезни режими, включително "Контрол на подаването на газ". Натиснете и задръжте специален бутон в продължение на три секунди след формирането на пламъка и едва след това го пуснете. Ако не направите това, огънят угасва.

Относно налягането на газа

Планирате ли грандиозно преместване в нова сграда? Можете да забравите за газовата печка. За съжаление доставката на газ за модерни жилищни високи сгради не е възможна. Но какво можем да кажем, дори в стари 5-9-етажни сгради често се натъквате на факта, че газта просто „не достига“ до апартамента поради ниското налягане.

Тук идва творчеството на домакините. Някои запалват огън с клонче на метла, а други правят въже от хартия. Ако имате късмет да се сблъскате с проблема с ниското налягане на газа, първо го освободете.

След това разточете хартията в епруветка, навлажнете края на ръката си с вода и изгорете другата. Използвайте тази „чудо конструкция“, за да запалите фурната. Направете това само в краен случай, ако е необходимо. Ако няма такъв, обадете се на газаря. Няма смисъл да се опитвате с „главоболие“ под формата на отговорности на други хора.

Ако няма съвпадения под ръка

Ако няма съвпадения под ръка

Ако ви свършат мачове, как да запалите огън? Използвайте обикновена запалка. Принципът е същият: пуснете газта, докарайте запалката до дупката, отворете огъня и това е всичко. Но не забравяйте, че този метод е опасен.

След като запалите фурната, не забравяйте да проветрите района. "Активирането" на плота с запалка за пушачи също е въпрос на минути. Основното е да действате внимателно, за да не се изгорите.

Важно:

Бележка за домакинята. Горните методи за „запалване на огън“ са животозастрашаващи. Можете да ги използвате, но не препоръчваме да правите това. По-добре е да купите домакинска запалка заедно с печката или да не сте мързеливи и да ходите на мачове.

Вижте също - Как да изберем електрическа фурна за плот за вашия дом

Какво следва

Честито! Включихте газта, което означава, че сте направили първата крачка към това да станете готвач. Как да използвате газова фурна за готвене? Тук вече зависи от изискванията на ястието.

Ако внимателно завъртите горелките по часовниковата стрелка, ще видите как топлината се увеличава на плота и във фурната. Но тук е по-добре без любителско представяне. За да приготвите вкусна и здравословна храна, следвайте рецептата (там е написано всичко от "А" до "Z"). И преди това, не забравяйте да прочетете отново как да използвате газова фурна.

Вижте също:

6931 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите