У дома Отзиви Преглед на роботизираната прахосмукачка Xiaomi Mijia Sweeping Robot 1C

Преглед на роботизираната прахосмукачка Xiaomi Mijia Sweeping Robot 1C

През октомври на годината, марката Mijia, дъщерно дружество на Xiaomi, представи новата прахосмукачка Sweeping Robot 1C. Моделът има разширена функционалност и отлични технически характеристики: има камера за навигация, режим на мокро почистване и увеличена смукателна мощност. Цената е доста ниска в сравнение с други роботи и е само , Ако искате да знаете повече за този нов продукт, тогава прочетете нашето ревю.

baner_ali_white

оборудване

Xiaomi Mijia Sweeper Robot 1C

Основният пакет на прахосмукачката за робот включва:

 • станция за презареждане;
 • захранващ кабел;
 • накрайник за мокро почистване;
 • четка за почистване;
 • кърпа от микрофибър;
 • инструкции за употреба.

Прахосмукачката се управлява чрез мобилно приложение, инсталирано на смартфона. Следователно пакетът не включва дистанционно управление и ограничител на движението.

В приложението можете да актуализирате работния софтуер, да настроите планирано почистване, да изберете оптималния режим на почистване и много други. Той обаче е достъпен само на английски, което може да бъде трудно.

Външен вид

Xiaomi Mijia Sweeper Robot 1C

Прахосмукачката за роботи има стилен и лаконичен дизайн, който няма да развали интериора. Кръглият калъф е изработен от бяла пластмаса с гланцово покритие. В горната част има двоен бутон: с него можете да изпратите прахосмукачката до зареждащата станция или да започнете да почиствате. Над бутоните е черното око на камерата. Този елемент е визуален сензор и допълва лазерната навигационна система.

Отстрани има вентилационни отвори, контакти за зареждане, няколко сензора за ориентация в пространството. Отдолу има две гумирани колела, които преодоляват препятствия по пътя с височина до 2 см. Освен това има отделение за батерия, сензори за разлика във височината и други конструктивни елементи.

Размерите на устройството са 353 × 350 × 81,5 мм, а теглото е 3,6 кг. Не можете да го наречете компактен.

Функционалност

Xiaomi Mijia Sweeper Robot 1C

Робот прахосмукачката е оборудвана с четириядрен чип за обработка на данни на CortexTM-A7, двуядрен процесор за обработка на изображения Mali 400 и интелигентен алгоритъм VSLAM. Поради това е възможно да се определи точното местоположение на робота и да се изгради оптималният път за почистване.

Прахосмукачката има визуална навигация, която улавя 30 хиляди точки в секунда. Затова по време на работа той бързо сканира стаята и създава точни карти. Сензорът за изображение и 15 сензора с висока честота, разположени върху тялото, му помагат да избегне сблъсъци с обекти. А камерата Omnivision ви позволява да проследявате реколтата. Прахосмукачката има японски мотор без четки NIDEC, който осигурява увеличена смукателна мощност от 2500 Па. Роботът извършва почистване със странични и централни турбо четки. Те насочват всички отпадъци към всмукателния отвор, през който той навлиза в 600 мм прахоуловител. Времето за химическо чистене е 90 минути, а мокрото - 45-50 минути.

Прахосмукачката може да работи в три режима:

 • тихо с малко сила;
 • балансиран, при който прахосмукачката работи със средна мощност;
 • силен, при който се постига мощност на засмукване от 2500 Pa, а нивото на шума е 72 dB.

Прахосмукачката има интелигентен електронен резервоар за вода.Той е предназначен за 200 мл. Това е достатъчно, за да възстановите пълния ред в стая на 100 m2, тъй като течността се изразходва икономично и се следи постоянно от системата. Системата регулира притока на течност към салфетката, която не оставя петна по пода.

Предимства и недостатъци

Професионалисти:

 • изграждане на точни карти;
 • три режима на работа;
 • функция за мокро почистване;
 • удобен контрол от мобилно приложение;
 • висока мощност на засмукване;
 • икономична консумация на енергия.

Минуси:

 • интерфейс за приложение - на английски.

baner_ali_white

присъда

Новата прахосмукачка Xiaomi Mijia Sweeping Robot 1C в много отношения превъзхожда своя предшественик прахосмукачка Xiaomi Mi Robot 1S. Основното му конкурентно предимство е възможността за мокро почистване. За течността е осигурен интелигентен електронен резервоар, който контролира нейното количество. Всмукателната мощност на новите елементи е 2500 Па. В предишния модел този показател беше 2000 Pa. Устройството стана по-леко с 200 g.

Капацитетът на батерията стана по-малък - 2400 mAh в сравнение с 5200 mAh. Поради това времето за почистване бе намалено до 90 минути. В предишния модел тази цифра беше 150 минути.

Няма оплаквания за качеството на почистване - роботът се справя перфектно със задачите си, изгражда оптимални маршрути и старателно почиства пода дори и на най-недостъпните места.

1353 1

Една мисъл за „Преглед на прахосмукачка за робот 1C на Xiaomi Mijia“

 1. шевиот:

  В заглавието на статията е снимката на Xiaowa C102, а не Mijia 1C

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите