У дома Отговори на въпроси Кое е по-добро от самолет или мултикукър?

Кое е по-добро от самолет или мултикукър?

Какво е по-добре да закупите - въздушен фритюрник или мултикукър? Сравнително наскоро стана майка. Притесненията се увеличиха. Бих искал леко да облекча домакинските си задължения. Винаги беше много мила с готвенето, приготвянето на месо, салати и основни ястия. Съпругът се опитва да помогне, но все пак е много трудно да настроите масата, както преди. Бих искал да закупя апарат, който би улеснил процеса на готвене. Просто не знам кое от тези устройства да спре?
Нашите експерти отговарят:

Устройство като въздушен фритюрник или мултикукър улеснява живота на домакинята, имате свободно време, което е толкова необходимо, когато в къщата има малко дете.

Ако спокойно прехвърлите това, което вашият домашен уред ще приготви за вас, тогава определено няма да намерите най-добрия помощник в домакинството. В края на краищата, както фризерът, така и мултикукърът се справят отлично с готвенето без вашето присъствие в кухнята. Те обаче не могат да се заменят един друг, защото функциите им са напълно различни. Тъй като не сме запознати с вашите навици за готвене, не можем да кажем кой конкретен уред е по-добър. Нека да разгледаме техните характеристики.

Вижте също - Как да миете мултикукър отвън и отвътре: основни правила за грижа

Какви са разликите между тези две устройства?

Основното, което ги отличава, е принципът, по който работят.

Мултикукър е тенджера с капак, вътре има чаша и елементи, които загряват съдовете. Продуктите се нагряват на дъното с помощта на обикновена спирала, която се намира под купата. Отоплението се контролира от термостат. Оказва се, че е вид готвене на плочка, само че не е нужно да сте там. Единственият недостатък е, че само едно ястие може да се готви в мултикукър.

Хладилникът е стъклена колба с нагревателен елемент в капака на колбата. Като бюджетна опция можете да разгледате модел, при който халогенната лампа играе ролята на нагревателен елемент. Но въпреки това е по-добре да не пестите от себе си и стомаха си и да се задържате на модел, при който нагревателят е нагревателен елемент, изработен от метал. Авиобазата има и вентилатор, който издухва горещ въздух около храната в колбата. Конвекционната фурна работи по същия начин с въздушната фризер. Това устройство също не изисква да сте в кухнята.

Вижте също - Колко вреден е мултикукър за човешкото здраве?

Какво готвим в хладилника и мултиварката?

За да направите окончателния избор между двете устройства, първо трябва да се запознаете с основните им функции. Несъмнено всеки модел има свои собствени характеристики, но основното предназначение на мултиварката е готвене и задушаване, а самолетът е за пържене на храна и печене. Ако най-често ядете супи, зърнени храни и ястия на пара, тогава по-добре дайте предпочитание на мултикукър.Ако всеки ден пържите котлети, пилешко месо или готвите пайове, тогава вашият вариант е въздушен фритюрник.

Много важен момент: тъй като имате малко дете. По-добре изберете мултикукър. Защото с помощта на това устройство е много лесно да се приготвят не само вкусни, но и здравословни ястия. Но когато се грижите за дете, не забравяйте за съпруга си. Всъщност по правило повечето от тях не могат да изкарат ден без вкусна котлета или пиле със златисто кафява коричка, т.е. те биха избрали въздушен фризер.

Разбира се, най-добрият вариант е да закупите тези две устройства. Само можете ли да ги монтирате във вашата кухня и толкова лесно ли е да се грижите за тях? Нека да го разберем по-подробно.

Вижте също - Как да използвате мултикукер правилно

Как правилно да се грижите за вашия фризер и мултикукър, какво е включено в състава им?

Устройствата са с почти идентични размери, само решетката е с по-голямо тегло и поради стъклената колба възникват трудности с нея по време на транспортиране. Разбира се, можете да го поставите в кутия по време на транспортиране. Но с мултикукър ще ви бъде много по-лесно по този въпрос. Ето защо, ако ще почивате, тогава й дайте предпочитание.

Освен това мултикукърът се почиства доста лесно:

  • Почвата с незалепващо действие се почиства лесно;
  • По време на процеса на готвене ще избегнете изгарянето на храната.

Но след като готвите във фризера, трябва да се справите с останалата мазнина на скарата. И тъй като основната ви цел е да се спасите от ненужните домакински задължения, многофункционалният готвач е по-подходящ за вас в това отношение.

Ако все пак решите грил, тогава изберете модел с подвижен капак.

Комплектът за мултикукър включва чифт чаши, специализирана лъжица и стойка за готвене на пара. Можете да готвите само в чиниите, които са включени в комплекта; самият гъсталак трябва да се борави много внимателно. Авиобазата съдържа много повече компоненти: решетки, които се различават по височина; листа за печене; шишчета; специална стойка за пилето; мрежест лист за печене на пара и много други прибори. Също така, допълнителен плюс на скарата е възможността да се готви в нея върху ястия, които не са част от устройството.

В обобщение: Мултикукърът е идеално устройство за приготвяне на здравословна храна на пара (можете дори да готвите млечни ястия), той е доста лесен за почистване и лесен за транспортиране. В самолетната печка имате повече възможности за „кулинарно творчество“, има възможност да готвите уникални печени ястия с хрупкава ароматна коричка, можете да готвите няколко ястия едновременно. Смятаме, че вие ​​сами вече сте решили кое е точно за вас и вашето семейство. Приятно пазаруване!

Вижте също - Каква е разликата между мултикукър и въздушен фритюрник

Нови отговори на въпросите на читателите:

Всички отговори
4067 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите