У дома Ремонти Големи домакински уреди Как да сменим нагревателя в пералнята на Samsung

Как да сменим нагревателя в пералнята на Samsung

Както всеки домакински уред, пералнята има тенденция да се разруши. По-точно, определена част или няколко счупвания в нея, в зависимост от тежестта на разбивката. Пералните машини на Samsung не правят изключение. По-конкретно, в тази статия ще говорим за това как се извършва подмяната на нагревателния елемент в пералнята на Samsung.

Понякога това се случва, когато по време на измиването машината дава грешка, което показва, че водата не е достатъчно гореща или напълно студена, което показва неизправност на нагревателния елемент. Пералнята ще спре програмата за пране и трябва да стигнете до самия нагревателен елемент и да го разглобите, за да разберете причината. Как да смените нагревателя в пералнята ще бъде разгледано по-долу.

Как да получите нагревателния елемент на пералня Samsung

Как да получите нагревателния елемент на пералня Samsung

Характерна особеност на тези перални е, че нагревателният елемент е разположен директно върху една от външните стени на резервоара и стигането до него не винаги е лесна задача. Независимо от това, това не е невъзможно действие. Така че може да изглежда само на пръв поглед. Следователно не е необходимо да се свързвате с майсторите и срещу допълнително заплащане заменете нагревателния елемент за пералнята на Samsung. Можете да направите това сами. Преди да смените нагревателния елемент, е необходимо да разглобите пералнята на Samsung. Ето как да свършите работата:

 • първо оттичаме водата, останала в резервоара, за това е необходимо да развиете маркуча с филтъра и водата ще изтича сама;
 • след това трябва да изключите предния панел на пералнята, като развиете болтовете, които го държат;
 • извадете кутията с прах, развийте всички останали крепежни елементи;
 • отвинтеният контролен панел може да бъде избутан настрани, за да не се намесва;
 • сега трябва внимателно да премахнете уплътняващата гума около люка. Това трябва да се направи много внимателно, за да не се повредят маншетите. не е лесно да го замените;
 • използвайте плоска отвертка, за да откъснете пластмасовия панел и да изложите тялото на машината;
 • Сега контролния панел може да се развие и извади, след като изключите сносите и контактите;
 • предният панел вече е лесно сменяем и можем да видим вътрешността на пералнята.

След демонтирането на предния капак можете да видите самия нагревателен елемент на пералнята на Samsung. В това положение тя може да бъде проверена, без да я премахвате. Първоначално трябва да измерите съпротивлението с мултицет. Процесът е прост и не отнема много време, ако имате определени знания. Прикрепете краищата на мултицета към контактите на нагревателния елемент и включете устройството. Отчитането на измервателния уред трябва да варира от 25 до 30 ома. В този случай електрическият нагревателен елемент е работещ.

подмяна на нагревателния елемент в пералнята Samsung

Ако се окаже, че нагревателят все още е дефектен, той трябва да бъде изключен и заменен с нов, предварително закупен. Ето реда на подмяната:

 • развийте гайките от монтажните болтове;
 • отпийте контактите отстрани;
 • с чук можете леко да почукате няколко пъти по шиповете, от които току-що са усукани гайките;
 • внимателно издърпайте дефектния елемент.

След отстраняването на дефектния нагревателен елемент е необходимо отново да проверите съпротивлението на новата част и ако тя е в добро състояние, тогава можете да я поставите на мястото си. Поставете първо машинно масло върху венеца. Процесът на инсталиране е обратната страна на демонтажа.

Вижте също - Пералнята на Samsung дава грешка 5E: решаваме проблема сами

Свързани действия

След като премахнете нагревателния елемент, трябва да обърнете внимание на неговото местоположение. По време на използването на пералнята може да се натрупват остатъци върху нагревателния елемент и неговото местоположение (мащаб, остатъци от прах, конци, копчета и др.). На това трябва да се обърне пряко внимание, тъй като премахването на нагревателния елемент и подмяната му в този случай няма да бъде достатъчно, защото това може да доведе до ранен отказ на елемента.

Препоръчва се да се провери и почисти старателно отоплителния отвор след отстраняване на нагревателния елемент. В зависимост от модела, това може да се направи просто на ръка или, както съветват майсторите, със супена лъжица. След почистване можете да инсталирате ново отоплително устройство и да сте сигурни, че работи по своя начин.

Надяваме се тази статия да ви даде груба представа за това как нагревателният елемент се заменя в пералнята на Samsung.

Вижте също:

13503 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите