У дома Ремонти Малки домакински уреди Как да ремонтирате въздушен фризер със собствените си ръце

Как да ремонтирате въздушен фризер със собствените си ръце

Ако вашите домакински уреди не са в ред, тогава не трябва да се сбогувате с тях. Не е нужно дори да го завеждате в сервизен център. Вместо това прочетете инструкциите и съветите, които ще ви помогнат да направите свой собствен ремонт на въздушна скара.. Често срещаните неизправности са описани отдавна, а дизайнът е ясен и не особено сложен, така че можете да започнете работа.

Конструктивни характеристики на въздушния фризер

Airfryer е един вид фурна за въздух, смес от нагревател и вентилатор. Специална скара служи като нагревателен елемент, който от своя страна се издухва от въздушни течения. Основният източник на топлина е инфрачервена лампа. Всички тези критични части са отделени от стъклената купа, в която е поставена храната.

Дизайнът обикновено се състои от няколко елемента:

 • запечатана стъклена купа;
 • кварцова лампа, покрита с решетка и леко спусната в купата;
 • вентилатор, състоящ се от долни и горни остриета (долните работят за издухване на храната, а горните охлаждат двигателя);
 • прегради между лопатките с отвори за изпускане на въздух;
 • биметална плоча за контрол на температурата;
 • контролно устройство и дисплейна система.

характеристики на ремонта на самолети

Капакът обикновено е снабден с функционална дръжка, която напълно изключва захранването при отваряне. Готвенето започва само когато уредът е плътно затворен. Проблемите могат да бъдат свързани с тези елементи, така че ремонтът на въздушна скара със собствените си ръце често започва с диагноза.

Бакшиш:

Прочетете също: Пералнята не загрява водата - какво да правя?

Чести проблеми

Всеки ремонт на електрическа скара самостоятелно или подобно устройство изисква запознаване с вътрешната структура. Схемата за свързване се състои от превключвател на капака и дръжка. От него сигналът преминава през таймер към мотора, който стартира вентилатора. Релетата и кварцовите лампи са свързани паралелно.

Често се налага да се справите със следните неизправности:

 • устройството не се включва и не реагира на контрол;
 • устройството се загрява слабо;
 • вентилаторът на фризера не се върти;
 • Основното устройство за управление се счупи.

Обикновено пиле с тегло около 1,5 кг се готви за около 1 час. Степента на готовност може да се наблюдава през прозрачните стени. Ако условията се увеличат значително, тогава това показва възможни неизправности. Има и други проблеми - хладилникът просто не реагира на натискане на бутони или се появяват други неизправности. Но вашето устройство все още може да бъде поправено.

Причини за неизправности и подготовка за ремонт на въздушната скара

Дизайнът на това устройство вече е разгледан по-горе.Не е трудно, което ви позволява бързо да поправите самолета със собствените си ръце. Обикновено един от трите основни компонента прекъсва:

 • термичен предпазител;
 • нагревателен елемент;
 • Блок за управление

Направете сами бърз ремонт на фризер

Третият вариант е най-сериозният проблем, тъй като в този случай е доста трудно и скъпо да се поправи устройството. Освен това само специалисти трябва да се занимават с реставрация, но дори те не могат да гарантират 100% резултат.

Повредите на термичния предпазител и нагревателния елемент могат лесно да бъдат фиксирани и можете да го направите сами с минимални знания и инструменти. За това е подходящ мултицет, с който всички елементи се „наричат”.

Съвети:

Прочетете също: Как да разглобявате и ремонтирате ютията със собствените си ръце

Направете сами бърз ремонт на въздушна фризер

Ако нагревателният елемент не е в ред, тогава можете просто да закупите нов нагревателен елемент. Един обикновен стоманен модел е евтин и може да издържи десетина години. Недостатъците обаче включват бавно загряване, високи разходи за енергия. Можете да похарчите малко повече, но да си купите по-ефективни въглеродни или халогенни нагреватели.

Ако проблемът е термичен предпазител, обикновено въздушната скара изобщо не се включва. Краткотрайният скок на захранването в мрежата често води до такъв проблем. Въпреки че преди да предприемете сериозни мерки, е по-добре да проверите контакта и окабеляването.

Разглобяването на самолета се извършва на няколко етапа:

 • решетката на кварцова лампа е развита;
 • долните лопатки на вентилатора са демонтирани;
 • преградата между лопатките се отстранява;
 • горната "клетка" се отстранява (двигателят на устройството се отваря зад него);
 • кварцовата лампа се отстранява, която се закрепва със скоби към преградата;
 • ако трябва да смените кварцовата лампа, трябва да разглобите кабелните конектори.

Причини за неизправности и подготовка за ремонта на въздушния фризер

Преди да започнете работа, трябва внимателно да огледате тялото на въздушната скара и да намерите всички винтове, които се крият в дълбоки канали или зад декоративни капачки.

Стоманените остриета трябва да бъдат отстранени отзад, където обикновено се намира гайката за захващане. По този начин ще бъде много по-удобно и безопасно.

Съвети:

Прочетете също: Направи си сам ремонт на шевни машини

Не забравяйте, че преди да започнете ремонта на вашата въздушна скара, поставете пълна диагноза. Има няколко причини, които могат да бъдат подвеждащи:

 • изходът не е в ред;
 • устройството е неправилно конфигурирано или е избран грешен режим;
 • капакът не е напълно затворен.

Понякога е по-евтино да замените една или друга част, отколкото да купите нов самолет. Можете да го поправите със собствените си ръце бързо и ефективно.

Вижте също - Кое е по-добро от самолет или мултикукър?

16914 1

Една мисъл на тема „Как да ремонтирам DIY грил“

 1. Сергей Николаевич:

  Ако ремонтирате въздушни скари у дома, моля, свържете се. Дефект: в нормално положение започна да работи много силно, а във вертикално положение - нормално.

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите