У дома Как да изберем Аудио оборудване ТОП 8 най-добри AV приемници според отзивите на клиенти

ТОП 8 най-добри AV приемници според отзивите на клиенти

Изборът на AV приемник не е лесен. Днес има толкова много оферти с различна функционалност и цени. Прекарах няколко часа в търсене на най-добрите, подбрах най-добрите модели на 2020 година. В зависимост от вашите нужди и финансови възможности, да направите избор заедно с ТОП-8 най-добрите приемници ще бъде много по-лесно.

Pioneer VSX-832

Pioneer VSX-832

Петканален полупроводников приемник. Работи чудесно с повечето системи за домашно кино, въпреки че има средна мощност. Снабден с голям брой декодери за подобряване на качеството на картината до 4K качество. Мощност - 130 W на канал. Малко съпротивление (4-16 ома), което е отговорно за чистотата на звука. Проектиран за възпроизвеждане на звук в широк диапазон - 10–100000 Hz (като повечето модели с рейтинг). Ниският хармоничен коефициент (0,08%) показва високо качество на звука и пестене на енергия. Има много конектори: 2 композитни, 4 HDMI, коаксиален, оптичен, 2 линейни изхода за субуфер, слушалки, USB. Има Bluetooth, Wi-Fi. Дистанционно. Тежи 8,6 кг.

Ползи:

 1. Чудесно качество на звука. Подробен съраунд звук.
 2. Аудио декодери за Dolby Atmos и DTS: X.
 3. Много ръчни настройки.
 4. Автоматично се включва / изключва, когато включите или изключите телевизора.
 5. Можете да актуализирате софтуера.
 6. Стабилна Wi-Fi връзка.

Недостатъци:

 1. Не поддържа двузонов звук.
 2. С автоматичните настройки качеството на звука през микрофона не е много удовлетворяващо нуждите на купувачите (можете да постигнете оптимален звук чрез ръчни настройки).
 3. Има изолиран случай на повреда на дистанционното управление (те го заместват в услугата).

Pioneer VSX-832 цена -, Евтин модел с по-скъпи функции на AV приемник. Купувачите отбелязват високото качество на звука, лекотата на настройките. Моделът е приличен, заслужава вниманието на тези, които не искат да плащат повече за допълнителна функционалност.

Denon AVR-X1500H

Denon AVR-X1500H

Седемканален приемник (7.2) с по-висока мощност - 145 W. Приемникът се свързва с повечето високоговорители. Той разполага с двузонов режим: можете да свържете например 5.1 AV-система в една стая и 2.1 в друга. Поддържа всички най-нови формати, има автоматично калибриране на звука (технология Audyssey). Високоговорителите са адаптивни, за да отговарят на стаята. Снабден с голям брой конектори, допълнителен HDMI, Phono, втори изход на събуфер.

Ползи:

 1. Добро качество на звука.
 2. Автоматично калибриране.
 3. Можете да видите кои кодеци са активирани при възпроизвеждане на съдържание.
 4. Пет HDMI изхода.
 5. Модерни аудио кодеци.

Недостатъци:

 1. Някои клиенти намират менюто за комплексно „объркано“.
 2. Има оплаквания за бавни преходи от менюто.
 3. В съраунда няма стерео миксер.

Denon AVR-X1500H за - добър приемник, оборудван със съвременни технологии и кодеци, с висококачествен звук. По отношение на редица характеристики моделът надминава Pioneer VSX-832, но съдейки по ревютата, не е необходимо да се използват всички декларирани възможности. Може да не си струва да плащате повече за тях.

YAMAHA RX-V485

YAMAHA RX-V485

5.1 приемник с Cinema DSP 3D процесор. Програмистът е опростил максимално функционалността, за да направи достъпен модел. Но ако се съди по данните от тестовете и отзивите на потребителите, приемникът напълно се справя със задачата си. Снабден със система YPAO за калибриране на звука, като се вземе предвид конфигурацията на помещението. Има по-висока мощност - 165 вата. Предоставя минимални изкривявания при работа на два канала (80 W всеки). Той има по-малко конектори от Denon AVR-X1500H - само един изход на събуфер, 4 HDMI, но три линейни и композитни. Тежи по-малко - 7,8 кг.

Ползи:

 1. Отлично качество на звука.
 2. Удобно приложение за контрол от смартфон.
 3. Прости настройки, изчистено меню.
 4. Съвместим с безжичните системи MusicCast 20 и 50.

Недостатъци:

 1. Силно кликва при включване / изключване.
 2. Понякога може да има леко забавяне на предаването на аудио през Bluetooth.
 3. Не можете да слушате онлайн радиостанции от .pls файлове.

YAMAHA RX-V485 струва , Надеждна евтина технология. Подходящ за потребители, които искат да преминат от стандартен телевизионен звук за ниска цена. Купувачите са доволни от приемника и препоръчват покупка.

Onkyo TX-NR686

Onkyo TX-NR686

Седемканален 165 W приемник. Доставя 80 вата на канал за 8 ома високоговорители, което е достатъчно за повечето високоговорители от средния клас. По отношение на консумацията на енергия в режим на готовност, тя има най-ниския параметър сред описаните конкуренти. Поддържа Dolby Atmos и DTS: X формати, което прави звука по-дълбок, премерен. Разликата между приемника е огромен брой конектори: 6 HDMI, 2 композитни, компонентни и оптични, 6 линейни, коаксиални, Phono, изход за слушалки, два към събуфера.

Ползи:

 1. Страхотен звук.
 2. Голяма мощ.
 3. Лесно е да разберете настройките.
 4. Ръчно регулиране по канал.
 5. Приложение за смартфон.
 6. Запомня режимите за различни входове и настройки при превключване: например от музика към филм, автоматично променя режима.

Недостатъци:

 1. При един отговор бе забелязана неправилна работа с ARC.
 2. Има леко забавяне при работа от дистанционното управление.
 3. Има проблеми с свързването чрез Bluetooth.

Цена Onkyo TX-NR686 -, Различава се в надежден монтаж, предният панел е от алуминий. Въпреки декларираната висока мощност, някои купувачи отбелязват, че звучи още по-тихо от по-ранния модел от този производител. Приемникът е достоен за внимание. Повечето купувачи са доволни от качеството на звука и функционалността.

Sony STR-DN1080

Sony STR-DN1080

7.2 AV приемник поддържа всички аудио формати, включително Dolby Atmos, DTS: X, Dolby Pro Logic II и DTS Neo: 6. Те осигуряват дълбоки детайли и простор. Различава се в индикатори за висока мощност: 165 W при 6 ома и 130 - при 8 ома. Според тези характеристики моделът е подходящ за всеки говорител. Приемникът осигурява почти същия брой изходи с изключение на Phono. Подобно на Onkyo TX-NR686, той поддържа 4K.

Ползи:

 1. Отлично качество на звука.
 2. Интуитивни настройки.
 3. Сдвояване със смартфон.
 4. Картината чрез HDMI е отлична, цветовете са сочни и контрастни.

Недостатъци:

 1. Няма преден HDMI порт.
 2. Някои клиенти забелязват скърцане по време на режим на готовност.
 3. Нерусифицирано меню.

Цена Sony STR-DN1080 -, Потребителите са съгласни, че това е страхотен приемник, който напълно оправдава цената му. Той издава дори по-добър звук от киносалона. Но има някои недостатъци в софтуера, някои от които се решават чрез актуализиране на фърмуера.

Arcam FMJ AVR390

Arcam FMJ AVR390

Производителят е разработил този модел за истински ценители на реалистичния звук. Това е солиден, добре направен 7.1 приемник, отличаващ се със солидно тегло от 15,7 кг. Яснотата и качеството на звука се гарантират от ниско хармонично съотношение (0,02%). Индикаторът се съхранява в целия честотен диапазон. Мощността на предните канали е 80 W, централните, задните канали са 60 W. Снабден е със 7 конектора и 3 HDMI изхода. Има 7 винтови клеми за свързване на акустика. Технологията Dirac Live се използва за адаптиране към конфигурацията на стаята. Самата тя анализира звуковите системи и създава профил за всеки канал.

Ползи:

 1. Добро качество на звука.
 2. Автоматично настройване на многоканален звук.
 3. Поддръжка за всички аудио формати.
 4. Много качествено видео.
 5. Удобен контрол чрез приложението.

Недостатъци:

 1. Няма фоно сцена.
 2. Екранът не е много информативен.

Приемникът показва невероятни резултати. Може да коригира дори най-линейната акустика. Подходящ както за домашно кино, така и за слушане на музика. Има най-добрата система за настройка на звука към днешна дата (Dirac). Единственият минус за ценителите е липсата на фонов коректор за игра на винил.

Denon AVC-X8500H

Denon AVC-X8500H

13.2 приемникът е оборудван с технология HEOS за безжично възпроизвеждане на аудио. Във всеки усилвател мощността може да развие до 150 вата на канал. Максималната мощност на предните канали достига 280 вата. Качеството на звука се осигурява от AKM AK4490EQ чипове. Снабден с голям брой конектори. В допълнение към наличните от Arcam FMJ AVR390, има 2 допълнителни спусъка, Phono. Тежи още повече - 23,3 кг.

Ползи:

 1. Топ моделът за истински ценители.
 2. Удивителен звук с всяка система от високоговорители.
 3. На практика няма изкривяване.
 4. Лесно свързване на всякакви източници (благодарение на специална диагностична програма).
 5. Тя е представена в черни и сребърни цветове.

Недостатъци:

 1. Някои експерти посочват леко превишение на високите честоти.
 2. Без ръчни настройки (само автоматично).

Denon AVC-X8500H за - първият приемник с 13 канала, пуснат през 2018 г. Експертите са съгласни, че този модел е лидер години във функционалност и оборудване.

Marantz SR8012

Marantz SR8012

Първият единаканален модел на производителя. Той е напълно универсален: подходящ за винил, гледане на филми, всякаква музика. Качеството на звука е наистина реалистично и подробно. Усилвателите осигуряват 140 вата на канал, докато хармоничното изкривяване не надвишава 0,05%, тоест практически няма изкривяване. Специална система Audyssey MultEQ XT32 отговаря за точните настройки на конфигурацията. По отношение на възможностите тя губи донякъде на Dirac от Arcam, но потребителят няма да почувства тази разлика. Приемникът поддържа всички формати, отворен за актуализации. Броят на портовете е почти същият като на Denon AVC-X8500H.

Ползи:

 1. Чудесно качество на звука.
 2. Проста настройка.
 3. Дешифрира аудио файлове, като същевременно поддържа качество.
 4. Режим на пестене на енергия.

Недостатък:

 1. Някои клиенти намират дистанционното за не особено удобно.

Цена Marantz SR8012 -... В своя сегмент той е един от най-добрите приемници, който поддържа оптимални технологии за настройка и обработка на звук. Предоставя страхотен звук, независимо от източника.

4500 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите