У дома Как да изберем Аудио инженерство ТОП 15 най-добри микрофони по отзиви на клиентите

ТОП 15 най-добри микрофона според отзивите на клиентите

Изборът на добър микрофон не е лесен, особено за лаирсъна. Проучих много отзиви и експертни мнения, отзиви на клиенти и съставих ТОП-15 от най-добрите микрофони година. Те се различават значително по характеристики, оборудване, възможности. Предлагам да проучите оценката, за да направите по-лесно да направите най-добрия избор за вашите изисквания.

ТОП 4 микрофона за вокали

Sennheiser E 835-S

Sennheiser E 835-S

Ръчен динамичен кардиоиден микрофон (нечувствителен към звука от противоположната страна), 4,8 x 10,8 x 4,8 cm (Ш х В х Г). Може да се използва за запис на професионални вокали в изпълнения на живо или в домашното студио. Корпусът е изработен от метал. Работи в честотен диапазон от 40 до 16000 Hz. Чувствителността е средна - 51 dB, както и устойчивостта (350 Ohms). Звукът произвежда сочен, без външен шум поради еластичното окачване на капсулата и намотката на потискане на електромеханичните смущения, както и доброто потискане на обратната връзка. Фантомна сила. Има бутон за включване / изключване. XLR конектор. Тежи само 330 гр. Комплектът включва калъф за микрофон и държач.

Ползи:

 1. Compact.
 2. Удобен.
 3. Гладък превключвател.
 4. Нормално техническо оборудване.
 5. Добър звук.
 6. Висококачествен запис.

Недостатъци:

 1. Няма включен кабел.
 2. Случаят е слабо защитен от шок.

Sennheiser E 835-S струва ... Евтин, достатъчно прост, но надежден и функционален, с широк спектър от висококачествен звуков запис. Възпроизвежда по-малък честотен обхват от Audio-Technica AT2020USB +.

Audio-Technica AT2020 USB +

Audio-Technica AT2020 USB +

Кондензатор на настолен микрофон с малко по-големи размери (височина - 16,2 см). Той се различава от предишния модел по възпроизвеждането на по-широк честотен диапазон - от 20 до 20 000 Hz. Има доста нисък импеданс. Въпреки че, според експерти, този параметър не влияе значително на качеството на записа. Подходящ за цифров запис на различни акустични източници. Той получава захранване чрез USB, за което е осигурен подходящ конектор. Има изход за слушалки. Няма бутони за деактивиране. Дължина на кабела - 3 м. Леко тегло. Комплектът включва статив, разглобяем кабел.

Ползи:

 1. Приятен дизайн.
 2. Много добра чувствителност.
 3. Широк честотен обхват.
 4. Възможност за свързване на слушалки.
 5. Отличен и висококачествен запис на глас.
 6. Прецизна цена.

Недостатъци:

 1. Бюрото е много неудобно.
 2. Висококачественият запис се получава само при добри настройки на филтъра.
 3. Няма бутон за изключване.

Микрофон Audio-Technica AT2020USB за възпроизвежда звук добре не само на закрито, но и на открити площи. Той има ниско ниво на шум и широк честотен обхват от Shure BETA 58A.

Shure BETA 58A

Shure BETA 58A

Динамичният микрофон Shure BETA 58A има сходни характеристики и е почти идентичен по размер с Sennheiser E 835-S.Различава се в суперкардиоидна диаграма. Това означава, че има по-тясна зона за улавяне на аудио. Той улавя малко звук отзад, но осигурява две зони на абсолютна безчувственост. Микрофон в пластмасов калъф. Възпроизвежда по-малък честотен диапазон (50-16000 Hz) и има стандартна чувствителност (51 dB). Импедансът е малко по-висок от този на Audio-Technica (150 ома). Конектор за свързване - XLR. Тежи малко по-малко.

Ползи:

 1. Приятен външен вид.
 2. Добър запис на ясен глас.
 3. Елиминира външния шум в записа.

Недостатък:

 1. Някои клиенти намират пластмасовия калъф за малко ненадежден.

Shure BETA 58A за - Добро решение за домашно и професионално студио. Някои експерти оценяват суперкардиоидния фокус. По отношение на чувствителността и възпроизводимия диапазон, RODE NTK губи.

RODE NTK

RODE NTK

Професионален тръбен кондензаторен микрофон с кардиоиден модел. Различава се в големи размери (5.5x20.8x5.5 cm). Честотният диапазон по-горе е 20-20000 Hz. Чувствителността е по-висока - 38 dB. Импедансът е среден (200 ома). Звуково налягане - 158 dB. Снабден е с държач, капак, захранващ кабел и подвижен кабел. Тежи почти два пъти повече от предишните модели.

Ползи:

 1. Чудесно качество на записа.
 2. Висока чувствителност.
 3. Елиминира външния шум.
 4. Богато оборудване.

Недостатък:

 1. Цена.

RODE NTK е с порядък по-висок от останалите модели на рейтинг - предназначени за професионална употреба. Той надминава Shure BETA 58A и Audio-Technica по много начини, особено по чувствителност, което е толкова важно за качеството на звука.

ТОП 3 инструментални микрофона

Shure BETA 57A

Shure BETA 57A

Динамичен ръчен концертен микрофон със суперкардиоидна диаграма за предаване на звук от скубани струни, ветрове и ударни инструменти с малки размери (3,8 х 16 х 3,8 см). Калъфът е от пластмаса. Възпроизвежда честоти в диапазона от 50-16000 Hz. Чувствителен (51 ома). Фантомна сила. Пакетът включва адаптер с резба, въртящ се държач и кутия за съхранение.

Ползи:

 1. Приятен дизайн.
 2. Здрав калъф.
 3. Чудесно качество на звука.

Недостатък:

 1. Лошо оборудване.

Цената на микрофона Shure BETA 57A е ... Той е предназначен за професионална употреба и е подходящ за работа с много инструменти. Устройството е оптимизирано за най-детайлно предаване на звук, с отрязване на външен шум. Той е надежден, издържа на падания и механични натоварвания и се характеризира с дълготрайна безупречна работа.

AKG P420

AKG P420

Стационарно устройство за кондензатор с превключваем (всепосочен) кардиоиден модел. Различава се с голям диаметър и дизайн (метален корпус). Проектиран за работа с клавишни, ударни, духови инструменти. Проектиран за по-голям диапазон - 20-20 000 Hz. Чувствителността е много по-висока от тази на Shure BETA 57A (20 dB). Средна устойчивост - 200 ома. Има атенюатор (PAD). Съотношение сигнал / шум 79 dB. Тежи почти два пъти повече. В комплект - метален калъф за съхранение, противошоково окачване ("паяк").

Ползи:

 1. Пише както вокали, така и инструменти.
 2. Spider окачване.
 3. Удобен надежден калъф за съхранение.
 4. Добро качество на звука.
 5. Добро качество на изграждане.

Недостатък:

 1. Не е включен адаптер.

AKG P420 за използва се за професионален запис при работа с музикални инструменти. Той превъзхожда Shure BETA 57A във всички основни аспекти. Има достатъчна технология за осигуряване на висококачествен звуков запис.

Audio-Technica ATM250

Audio-Technica ATM250

Динамичен инструментален микрофон с хиперкардиоидна диаграма, който прекъсва влиянието на външния шум върху основния сигнал, като гарантира неговата чистота. Калъфът е надежден, изработен от метал. Различава се в по-малък диапазон (40-15000 Hz) и по-малка чувствителност (54 dB). Импедансът е доста висок - 600 ома. Снабден със позлатен 3-пинов XLRM конектор. Тежи по-малко. Пакетът с пакети е доста обширен: държач за стелажи, адаптер и мека кутия за съхранение.

Ползи:

 1. Метално тяло. Надеждно изпълнение.
 2. Лек, удобен.
 3. Изписва добър ясен звук.
 4. Хиперкардиоидна диаграма.
 5. Богато оборудване.

Недостатък:

 1. Цена.

Audio-Technica ATM250 за професионалистите, особено тези, които работят с ударни инструменти, ще го оценят. Широк честотен диапазон, хиперкардиоидна насоченост на диаграмата позволяват на устройството да изключи външния шум и да получи ясен звук на инструмента. Въпреки че в много отношения той е по-нисък от по-евтиния AKG P420.

ТОП 3 микрофона за подкасти / радио / телевизия

Maono AU-A04

Maono AU-A04

Кондензационен стационарен микрофон за студиото с кайодиоиден модел. Корпусът е изработен от метал. Възпроизвежда средния диапазон - 30-16000 Hz. Чувствителността е доста висока (38 dB). Максимално звуково налягане 120 dB. Проводникът е дълъг - 2,5 м. Сигнал / шум - 70 dB. Комплектът включва стойка за триножник, антивибрационен монтаж, поп-филтър, защита от вятър.

Ползи:

 1. люлка
 2. Лесна инсталация.
 3. Добро качество на записа.
 4. Нормално оборудване.
 5. Страхотен микрофон с добър звук.
 6. Цена.

Недостатъци:

 1. Лошо монтиране на стена.
 2. Поп филтърът е малко неудобно да се прикачи.

Микрофонът Maono AU-A04 струва ... На толкова ниска цена това е висококачествен модел за звуков запис в студио. Той има доста добър пакет, осигуряващ надеждно закрепване по време на работа. Той осигурява добър диапазон от честоти и възпроизвежда доста висококачествен звук.

Син йети нано

Син йети нано

Настолен кондензатор микрофон. Размери - 9.6 × 21.1 × 10.9 см, с превключваема диаграма. Повечето от техническите параметри са подобни на предишния модел. Честотният диапазон е по-голям (20–20000 Hz), има бутони за изключване. Има атенюатор (PAD), изход за слушалки. Тегло - 630 g.

Ползи:

 1. Красив дизайн.
 2. Ергономичен.
 3. Лесна употреба.
 4. Регулируем честотен обхват.
 5. Страхотен звук.
 6. Страхотен качествен запис.

Недостатък:

 1. Цена.

Blue Yeti nano струва ... Това е добър модел за професионален звуков запис в студиото. За разлика от Maono AU-A04, той възпроизвежда по-широк диапазон от честоти, а също така ви позволява да ги коригирате. Повечето потребители го препоръчват за покупка.

Shure SM7B

Shure SM7B

Фиксиран динамичен микрофон с подобен размер с кардиоиден модел. Различи в изпълнението - пластмасов калъф. Честотният обхват е почти еднакъв - 50-20000 Hz. Но има малко по-ниска чувствителност (59 dB). Средната устойчивост е 150 ома. Фантомна сила. Снабден с нискочестотен филтър. Характеристиките включват предно стъкло и капак на превключвателите. Тежи малко повече.

Ползи:

 1. Атрактивен външен вид.
 2. Нискочестотен филтър за потискане на пулсацията на напрежението.
 3. Звукът е висококачествен, чист.
 4. Няма външен шум.

Недостатъци:

 1. Цена.
 2. Някои купувачи са недоволни от пластмасовия дизайн на калъфа.

Shure SM7B цена -... Но на висока цена моделът е по-нисък от Blue Yeti nano в някои параметри, въпреки че това на практика не влияе на качеството на звука. Благодарение на нискочестотното филтриране, басите лесно се различават и високите честоти се филтрират. Купувачите са доволни от функционалността и оборудването на микрофона.

ТОП 2 микрофона за компютър

Доверете се на GXT 212 Mico

Доверете се на GXT 212 Mico

Кондензаторен настолен микрофон за компютър с пай диаграма. Той възпроизвежда честоти в диапазона от 50-16000 Hz. Свързва се по стандартен начин - чрез мини жак 3,5 мм. Той е оборудван с доста дълъг кабел - 1,8 м. Той получава захранване чрез USB. Включва USB адаптер, стойка, USB тип A, B кабел.

Ползи:

 1. Хубава гледка.
 2. Удобна въртяща се стойка за монтаж.
 3. Доста ясен звук.
 4. Няколко метода на свързване, включително чрез USB адаптер.
 5. Евтините.

Недостатък:

 1. Когато сте свързани чрез USB адаптер, звукът не е напълно ясен, макар и доста силен.

Доверете се на GXT 212 Микрофон ... Бюджетен, но доста добре оборудван модел. Лесен за инсталиране и свързване, възпроизвежда звук с съвсем нормално качество.

Razer seiren x

Razer seiren x

Микрофон с хиперкардиоиден шаблон с диаметър 5 см и височина 18,4 см. Той възпроизвежда по-широк спектър - 20–20 000 Hz. Съпротивлението е много ниско - 16 ома. Има бутон за изключване. Съвместим с Open Broadcaster Software и Xsplit.Осигурява изход за слушалки Обхватът на доставка е по-широк: лента за подкрепа, стойка за маса, монтиране на вибрации, Micro-USB кабел.

Ползи:

 1. Красива гледка.
 2. Compact. Удобен.
 3. Удобно е, че на корпуса има бутон за захранване (с индикатор).
 4. Чист, свеж, добър звук.

Недостатък:

 1. Фонит при стандартни условия на обем. Изисква се персонализиране.

Микрофонът на Razer Razer Seiren X е на цена ... Това е добър модел с отлични показатели. Той е сигурно фиксиран, добре инсталиран. Има изолиран случай на трудности с настройките, което води до фонови проблеми.

ТОП 3 универсални микрофона

Maono AU-A03T

Maono AU-A03T

Кондензаторен фиксиран микрофон за студио с кардиоиден модел. Корпусът е изработен от метал. Той възпроизвежда почти стандартен честотен диапазон - 30-16000 Hz. Чувствителността е доста висока - 38 dB, фантомна мощност. Има атенюатор (PAD). Осигурява изход за слушалки Проводникът е доста дълъг - 2,5 м. Комплектът включва стойка за триножник, монтаж на багажник, антивибрационен монтаж, защита от вятър, поп филтър, XLR кабел, Y-адаптер.

Ползи:

 1. Красива гледка.
 2. Надеждна здрава стойка.
 3. Богато оборудване.
 4. Добро качество на звука.
 5. Достъпна цена.

Недостатъци:

 1. Много тънко Y-парче.
 2. Изисква се на звукова карта.
 3. Трудно е да настроите стъпалото на поп филтъра.

Използвайте Maono AU-A03T за може да се използва за различни цели (видео презентации, интервюта, караоке, запис в студио). Микрофонът е удобно и сигурно закрепен. Различава се в добро оборудване и производителност. Благодарение на различни аксесоари, той може да бъде свързан към повечето компютри и записващи устройства. Тя изпълнява функцията си перфектно. Нямаше конкретни недостатъци, които пречат на работния процес. Според отзивите на потребителите, това е чудесен микрофон за парите, не отстъпва по качество на работа на още по-скъпи модели, въпреки че безупречният звук ще изисква усилвател или добра аудио карта.

AKG P120

AKG P120

Моделът възпроизвежда честоти с по-широк спектър (20–20000 Hz) и малко по-висока чувствителност (33 dB). Максимално звуково налягане 150 dB. Има ниско и високочестотни филтри, което дава повече възможности за висококачествен запис на звук. Няма изход за слушалки Съотношение сигнал / шум - 75 dB. Включена е само стойка за стелаж

Ползи:

 1. Надеждна конструкция. Метално тяло.
 2. Висококачествен монтаж на багажник.
 3. Вокалите са невероятни.
 4. Страхотен професионален микрофон за начално ниво.

Недостатък:

 1. Лошо оборудване.

AKG P120 - студиен микрофон за... Оказа се доста добър при запис на вокали и други композиции. Надеждно устройство в метален калъф, с честотен контрол и добро качество на звука. Купувачите са напълно доволни от качеството на този модел и неговата функционалност.

Доверете се на GXT 252 Emita

Доверете се на GXT 252 Emita

Trust GXT 252 Emita има честотен обхват (18-21000 Hz) и по-ниско звуково налягане (135 dB). Захранването се захранва чрез USB. Няма честотни филтри. Кабелът е по-малък - 1,8 м. Пакетът с пакети е доста обширен: стойка за бюро, паяк за окачване, поп филтри, чанта за съхранение, USB кабел.

Ползи:

 1. Хубава гледка.
 2. Надеждна конструкция.
 3. Ергономичен.
 4. Прилично ниво на запис на звука.
 5. Богато оборудване.

Недостатък:

 1. Цена.

Микрофон Trust GXT 252 Emita струва ... Въпреки че моделът не превъзхожда по-евтините модели по характеристики, той осигурява отлично качество на звука. Купувачите препоръчват продукта за покупка поради доброто оборудване, богатата конфигурация и липсата на проблеми с връзката и настройките.

1140 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите