У дома Условия за ползване Малки домакински уреди Устройства за пестене на енергия: мит или реалност?

Устройства за пестене на енергия: мит или реалност?

В този момент в огромните интернет мрежи започнаха активно да се обсъждат устройство за пестене на енергия. С по-подробно проучване на инструкциите можете да направите заключение за принципите на устройството, а именно да го включите и незабавно да получите положителни ефекти, фазите, по които ще се забавят потоците на електричество.

Активен "индуктивен" ток се използва за захранване на домакински уреди в апартамент или къща.

PR двигател на икономиката

Уред за пестене на енергия

Как да спестите пари от плащането на сметки за къща или апартамент винаги е притеснявало хората, независимо дали са бизнес магнати или обикновено семейство. Хората обаче не са свикнали да се ограничават в използването на домакински уреди и различни джаджи. Въпреки това, когато получават огромни сметки, те хващат главите си и си мислят: как да плащаме за всички тези киловати, защото токът става все по-скъп с всеки изминал ден?

Именно за такава лековерна прослойка от хора корпорацията проведе компетентна рекламна компания, а именно пуснаха устройства за спестяване на електроенергия до 50 процента включително.

В интернет много видеоклипове от щастливите собственици на такива устройства, както и много рекламна информация, която работеше с гръм. А сега нека се опитаме да разберем този мит или реалност.

Вижте също - Как да си направите собствено устройство, за да пестите енергия

Енергоспестяващи устройства измама или вярно?

На пазара имаше просто грандиозен „BOOM“ за чудо от устройства, което накара всички да мислят за толкова лесен начин да спестят пари и да получат малка печалба от него. Рекламата за тези устройства беше кратка и ясна, тя казваше, че е необходимо да се свърже такъв енергоспестител към мрежата и да се насладите на процеса на икономия на киловати. Според създателите това устройство работи на принципа „компенсация на реактивната мощност.

Не е необходимо веднага да се втурнеш с глава към магазина и да купиш тези единици в кутии, защото много производствени компании просто печелят пари за лековерността на населението. Китайските пазари са изпълнени с такива джаджи, със сравнително ниски цени. Такава „кутия“ струва около четири долара, в същото време ние имаме подобна кутия ще ви струва поне 40 завинаги зелено. За да сте сигурни в "производителността" на такова устройство, трябва да разберете какво има вътре. Тогава ще разберем дали си струва да купите или не.

Вижте също - Как да изберем телевизор за вашия дом: съвет на експерт

Вътрешната структура на устройството

Вътрешната структура на устройството

Един от най-скъпите артикули е пластмасовият калъф на устройството. Ако погледнете с един поглед, ще видите висококачествена пластмаса, но в действителност това е просто обикновена подсилена пластмаса. Цветовата схема на устройството е избрана много компетентно, защото ярките цветове не биха пасвали на тези устройства, но сиво-черният (по-рядко зелен и кафяв) просто го пасва. Сглобяването на двете половини на тялото става чрез завинтване на малък винт.

И така, от какво се състои вътрешното пълнене?

  • добре фиксирана платка с интегрална схема;
  • филмов кондензатор;
  • микросхема, поради която се получава запалването на крушките.

Работа на устройството

По време на развитието кутия за пестене на енергиях инженерите само мислеха как да създадат лесно разбираемо устройство. По някаква причина беше решено, че именно филмовият кондензатор е в състояние да балансира използвания ток, но те не взеха предвид текущия факт, че той има много ниска номинална мощност, около 5,18 микрофарада. Такъв кондензатор е предназначен за работа с оборудване с малки размери, като например лампи, зареждане за смартфони и подобно оборудване. Той няма да може да издържи на напрежението на устройства с големи размери, като хладилници, перални машини, телевизори, качулки и други.

Заслужава да се отбележи, че повечето електрически уреди консумират електричество директно от мрежата, поради което не можем рационално да консумираме енергия. За да се предотврати това, бяха измислени подобни енергоспестяващи устройства. Някои кулибини направиха опити да създадат такива устройства със собствените си ръце. След създаването на известна прилика от такива устройства, използването им се ограничаваше само до инсталиране на продукти в електрически контакт, след което веднага можете да започнете да „спестявате“.

Прави ли принципа за превръщане на енергията в активна

Запълването на произведеното устройство ни казва, че това все още е възможно. В електротехниката се допуска възможността за подобна реакция. Но дали този принцип работи в енергоспестяващи устройства от този тип, вече е въпрос, защото клиентът иска да плати не само за „присъствието” на устройството в къщата, но все пак иска да получи резултата от приложението. Резултатите от изучаването на принципа на работа на устройството до ден днешен обаче са били неуспешни и тази загадка е обвита в мистерия и тъмнина.

Експертите и майсторите в електротехниката ни убеждават, че могат да направят подобни устройства със собствените си ръце, ефективността на които ще зависи само от микросхемите, кондензаторите и LED крушките, използвани по време на монтажа. В крайна сметка, „завинтете“ щепсела и опаковайте всичко в красив случай, не се изисква голям ум.

Къде да купя и какви са гаранциите за пестене на електроенергия

какви са гаранциите за кутията за пестене на електроенергия

Малко вероятно е да успеете да намерите подобно устройство в ботанически магазини или около тази тема във вашия град. Можете да го закупите на „специализирани“ интернет ресурси, на които характеристиките му ще ви кажат и „дадете“ някакъв малък бонус, или да продадете два за цената на един. Звучи примамливо, но не бързайте. Първо се запознайте с техническите спецификации на устройството и гаранцията, предоставена за него.

  • Гаранцията е валидна само при липса на следните дефекти: механични повреди в корпуса, течност в резервоара на устройството, насекоми и други предмети.
  • Гаранционният печат не трябва да се разкъсва.
  • Транспортирането на устройството до мястото на обслужване се извършва изключително за сметка на клиента.
  • Пакетът за гаранционно обслужване включва: подмяна на вътрешни микросхеми и други части, както и незначителна поддръжка за кратък период от време;
  • Гаранцията не покрива случаите, когато клиентът сам е причинил дефект на устройството, пълни го с течност или е страдал от екстремни природни явления.

Някои хора твърдят, че не изпълняват функциите си по фалшифициране на тези устройства, но ако купите истинско, това ще ви служи дълго време.

Какви аспекти трябва да мисли потребителят

Не забравяйте за такъв важен елемент като електромер, който се намира в апартамента на всеки или извън него, защото той отчита енергията в мрежата, следователно устройството за пестене на електроенергия ще помогне за намаляване на консумацията на електроенергия. Тъй като устройството преобразува реактивната енергия в активна енергия, като по този начин увеличава мощността в мрежата и намалява разходите. Дали да купувате такова устройство или не, зависи от вас.

Да поговорим за реалността

Трезвен анализ, извършен при проучването на всички аспекти, които се отнасят енергоспестяващо устройство, ни казва, че най-добрите методи за пестене на електроенергия са най-простите. Просто трябва да изключите домакинските уреди, които не използвате, да изключите светлините, когато излизате от стаята. Също така е необходимо да изключите от контакта оборудването, в което дори след натискане на бутона за изключване индикаторите продължават да светят.

Всички тези малки правила ще бъдат полезни за хората, които искат да спестят от сметките за ток.

Вижте също - Прости правила за пестене на електроенергия у дома

2681 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите