У дома Отзиви Телевизионен преглед STARWIND SW-LED40F305BS2

Телевизионен преглед STARWIND SW-LED40F305BS2

Китайската продукция STARWIND SW-LED40F305BS2, която попадна на пазара през 2018 г., е един от най-достъпните модели с 40-инчов екран и Full HD резолюция. Цената е само , Въпреки принадлежността си към бюджетния сегмент, телевизорът радва със стилен дизайн, сочна картина, богат избор от настройки. Това е добър телевизор за тези, които не се нуждаят от Smart TV и други функции на операционните системи. Прочетете повече за предимствата и недостатъците на STARWIND SW-LED40F305BS2 в този преглед.

Този модел участва класиране на най-добрите телевизори 40 инча.

екран

STARWIND SW-LED40F305BS2

Телевизорът STARWIND SW-LED40F305BS2 има екран с диагонал 40 инча (102 см), с класическо съотношение 16: 9. Качеството на картината е стандартно - Full HD. Плътността на пикселите на инч е доста висока, така че от разстояние повече от метър изображението е ясно, без „квадратчета“. Скоростта на опресняване на екрана е 60 Hz. Ъглите на видимост са средни - 176 градуса. Хоризонтално те достигат до 45 градуса, но вертикално картината затъмнява по-бързо. Моделът има LED подсветка. Светодиодите са разположени отстрани на LCD матрицата, така че понякога можете да наблюдавате светлината.

Телевизорът има обширни настройки за качество на съдържанието. Потребителят може да избере една от съществуващите предварително зададени настройки или да настрои яркостта, контраста, остротата, подсветката независимо. Пиковата яркост достига 230 cd / m22, контраст - 5000: 1. С тези значения съдържанието е приятно за окото.

След анализ на характеристиките на екрана на по-скъп телевизор TCL LED40D3000, имайте предвид, че STARWIND SW-LED40F305BS2 не му е по-нисък в почти нищо. Следователно, ако картината е индикатор за приоритет при избора на нов телевизор, тогава не можете да платите повече.

Външен вид

STARWIND SW-LED40F305BS2

STARWIND SW-LED40F305BS2 не блести с оригиналност на дизайна, но изглежда не по-лошо от другите телевизори. Матрицата е рамкирана в тънки черни рамки с лъскаво покритие, логото на марката е поставено отдолу. Блясъкът лесно събира пръстови отпечатъци, привлича прах - трябва редовно да избършете повърхността.

Комплектът се предлага със стойка под формата на два крака. Той гарантира стабилността на телевизора и го фиксира сигурно. Предлага се VESA стенен монтаж. Монтажен стандарт - 200 × 200 мм. Тегло - 6,85 кг.

Трябва да се отбележи доброто качество на изграждане. Екранът обаче е чувствителен към кликвания: ако пъхнете пръст в него, тогава петна се разминават по него.

конектори

STARWIND SW-LED40F305BS2

STARWIND SW-LED40F305BS2 е оборудван с голям брой конектори:

 • AV
 • VGA
 • HDMI (3 бр.);
 • USB
 • коаксиален изход;
 • жак за слушалки;
 • CI +.

Поддържа CI +. Това е интерфейс за свързване на модерни модули, който осигурява достъп до кодирани канали. Потребителят може да записва или запазва съдържание, осигурява поддръжка за гледане с възможност за деактивиране на реклами. Разликата между CI + и CI е в допълнителната защита на съдържанието от копиране.

Звук

STARWIND SW-LED40F305BS2

Звуковата система в STARWIND SW-LED40F305BS2 - два вградени високоговорителя, всяка мощност - 6 вата. Общата звукова мощност е 12 вата. Внедрен модерен многоканален формат за съраунд звук - Dolby Digital. Въпреки това, недостатъчно ниски честоти.За да подобрите качеството на звука, се препоръчва да свържете външни говорители или да закупите телевизор с по-мощен звук. Например, Polarline 40PL11TC-SM от същия ценови сегмент звукът е 16 вата.

Функции

STARWIND SW-LED40F305BS2 е скромен по функционалност. За потребителя той има само 4 функции:

 • запис на видео на външни носители за съхранение;
 • Функция TimeShift, която ви позволява да преглеждате излъчвани програми с бутоните „Пауза“ и „Пренавиване“;
 • таймер за сън, който автоматично изключва телевизора в определено от потребителя време;
 • детска защита, която заключва копчетата.

Няма функция Smart TV, която осигурява достъп до Интернет. Ако е важно, тогава е по-добре да вземете Polarline 40PL11TC-SM.

Предимства и недостатъци

Ползи:

 • висококачествено и сочно изображение;
 • широки настройки на изображението;
 • вграден цифров тунер;
 • голям брой конектори.

Недостатъци:

 • лош звук;
 • стенен монтаж само с два горни болта;
 • бримки в динамични сцени.

Ако искате да закупите 40-инчов телевизор с HD резолюция, тогава STARWIND SW-LED40F305BS2 е оптимален. Предвид скромната цена, той ще оправдае очакванията и дори повече. Изображението радва с яснота, богатство на цветовете, добър ъгъл на видимост. Картината практически не се различава от тази, която дава TCL LED40D3000което е по-скъпо , Недостатъкът е липсата на функция Smart-TV. Ако имате нужда от „умен“ телевизор, тогава обърнете внимание на Polarline 40PL11TC-SM от същия ценови сегмент.

892 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите