У дома Как да изберем Компютри ТОП 20 най-добри мишки от Aliexpress според отзивите на клиенти

ТОП 20 най-добри мишки от Aliexpress според отзивите на клиенти

Компютърните мишки са достъпни жични и безжични, тоест свързани чрез USB предавател или Bluetooth. Всяка от тези групи може да бъде разделена на много категории според различни критерии, но в рецензията си съм откроила игрални мишки и модели за дома и офиса.

Разликата между тях се крие в дизайна и броя на бутоните: геймърските мишки имат много допълнителни бутони, някои от тях дори с възможност за програмиране според вашите нужди, мишките за дома и офиса имат само стандартен комплект.

В дизайна игралните мишки често имат ярка подсветка, много елементи, предназначени само за декорация. Мишките за офис и дом са проектирани в класически стил, от най-ярките елементи може да има индикатор за батерията само ако моделът работи на акумулаторна батерия.

ТОП 5 лазерни мишки за игри

Realibale 5500 DPI

Realibale 5500 DPI

Кабелна мишка със 7 допълнителни бутона за 5 милиона кликвания. Регулируем DPI с индикатор: 1000 - червена подсветка, 1600 - зелена, 2400 - синя, 5500 - оранжева. Колело с висока прецизност. Оптичният индикатор работи на всяка повърхност, нечувствителна към избора на постелка. Мишката се свързва с компютър просто, не изисква инсталация на драйвери и е съвместима с повечето ОС.

Ползи:

 1. Приятна ненатрапчива подсветка с възможност за промяна на цвета.
 2. Дълга тел в тъкан плитка.
 3. Добър отговор.
 4. Приспособими режими на чувствителност.

Недостатъци:

 1. Голям, оптимален за широка длан.
 2. Първоначално се програмират допълнителни бутони, които не могат да се препрограмират.

Обикновена евтина китайска мишка. зад безсмислено е да грешите с ниското качество на материалите, не бива да очаквате повече от него, материалите са крехки, евтини. Това е бюджетен пример за игрална мишка с малък ресурс на работа. Персонализирана ергономична форма. Следващият модел в ревюто, HXSJ A869, е проектиран за по-дълъг период на работа - превключвателите му могат да издържат на 10 милиона кликвания, което е два пъти повече, отколкото при този модел, а цената е по-висока само от .

Aliexpress.com

HXSJ A869

HXSJ A869

Регулируем DPI - 1600/1200/2400/3200. Ергономичен дизайн. Поддържа се от най-разпространените операционни системи. Има функция за автоматично изключване за дълги периоди на бездействие, за да се спести енергия. 7 допълнителни бутона. Цветна подсветка.

Ползи:

 1. Дълъг експлоатационен живот
 2. Пестене на енергия.
 3. Приятна повърхност, нехлъзгаща се в ръка.
 4. Бърз отговор.
 5. Дълга плетена жица.
 6. Прост класически дизайн.
 7. Чувствителна оптика, работи дори без мат.

Недостатъци:

 1. Сравнително тежък.
 2. Не е подходящ за динамични игри: сензорът не винаги реагира на рязко движение.

Тази мишка е малко по-малка и по-лека от предишната, но все пак не е малка - 12,7 на 7,4 см, преди да купите, помислете дали ще пасне на дланта ви.Качеството на пластмасата тук е малко по-добро, отколкото в предишното, има изключване при празен ход. Външно тази мишка се различава и от Realibale 5500 DPI - класически дизайн без игрални звънци и свирки, но DPI е по-нисък.

ZELOTES C-12

ZELOTES C-12

DPI до 8000, регулируем. 12 бутона, светкавица с подсветка в 6 цвята. Под палеца има 6 програмируеми бутона, така че мишката няма да пасва на лявата ръка. Комплектът включва допълнителни гумирани крачета, патрон с 8 тежести за регулиране на теглото на мишката. Дълъг кабел - 1,8 м, влакно с позлатен конектор. Съвместим с най-често срещаните операционни системи, има собствен софтуер за настройка на бутони и подсветка, диск е включен в комплекта. Бутоните са проектирани за 12 милиона кликвания.

Ползи:

 1. Добро оборудване.
 2. Възможността да регулирате теглото, за да отговаря на вашите нужди.
 3. Програмируеми бутони
 4. Собствен софтуер за настройки.
 5. Стилен дизайн, ще зарадва играта.
 6. Страхотен деклариран работен ресурс.
 7. Дълъг траен кабел.
 8. Комплект сменяеми гумирани крачета за мишка.

Недостатъци:

 1. Суров софтуер, има замръзвания.
 2. Само частично съвместим с MAC; някои функции може да не работят.

Тази мишка вече е с порядък по-близо до игрите от предишните модели, има настройка на подсветката, теглото, собствения софтуер, в който можете да програмирате бутони за нужните нужди. Но цената на тази мишка е повече от предишните - , Този модел също е масивен, за някои може да е недостатък.

Redragon m908

Redragon M908

С тази мишка е по-лесно да се изпълнят всички ваши нужди за игри - 2 допълнителни бутона в горната част и 12 програмируеми бутона за палец, има ги 19. Формата им е създадена по такъв начин, че да се намери лесно чрез докосване, без да напускате играта. Дълъг кабел с плат плитка. RGB подсветка. DPI се регулира наведнъж по две оси - X и Y, можете да зададете скоростта на движение хоризонтално и вертикално.

Специалният софтуер ви позволява да конфигурирате мишката и да запазите настройките в профили, а след това бързо да превключвате между тях с бутона MODE. За всеки профил можете да зададете свой собствен цвят на подчертаване. Налични са 5 профила, които могат да бъдат запазвани и споделяни с други потребители. Настройките се записват в паметта на самата мишка, възстановяват се, когато я прехвърлите на друг компютър. Подсветката с 65 милиона цвята може да се регулира в целия диапазон на окото. Вградено окачване с 8 тежести за регулиране на теглото. Макроредактор. Цена -

Ползи:

 1. Персонализираща подсветка, много цветове.
 2. Програмируеми бутони
 3. Дълъг траен кабел.
 4. Фина настройка на DPI.
 5. Собствен софтуер.
 6. Запазване на настройките в паметта на мишката.
 7. Регулиране на теглото
 8. Ясна програма.

Недостатък:

 1. Стегнатите и малки странични бутони няма да са удобни за всеки пръст.

Тази мишка е с малко по-малка дължина, но по-широка от предишните, пропорциите са напълно различни, което я прави по-подходяща за малка длан. Функционалността е по-интересна от предишните, всичко е описано в плюсове и минуси, функционалността е подобна на ZELOTES C-12, но има повече програмируеми бутони, можете да запишете настройките в софтуера. Ако искате обикновена мишка без излишни функции, върнете се към модела Realibale 5500 DPI. Това е просто мишка с много бюджетна стойност, но с добро представяне.

.

Aliexpress.com

Rocketek GM900

Rocketek GM900

DPI е регулируем до 24 хиляди от 1000. Тук потребителят веднага ще намери 17 програмируеми бутона. Регулируемо тегло - 4 тежести. Колело с покритие против хлъзгане. Оптичен кабел за намаляване на смущения. Има подсветка в 8 режима, яркостта и видът на светене се регулират. Ресурсът на бутоните е 10 милиона кликвания. Комплектът включва сменяеми бутони с различни размери, можете да подредите страничния панел по ваша преценка - 12 малки бутона, 6 средни и 3 щепсела.

Ползи:

 1. Регулируемо тегло.
 2. Програмируеми бутони
 3. Твърда жица, защитена от смущения.
 4. Инсталируем софтуер за настройки.
 5. Удобни странични бутони, случайното натискане е изключено.
 6. Включени сменяеми бутони, има тапи, ако това количество е твърде много.
 7. Добър отговор.
 8. Работи върху всякаква повърхност, може да се използва без килим.
 9. Персонализирано RGB осветление.

Недостатък:

 1. Комплектът не включва диск с инсталационен софтуер, трябва да го изтеглите от уебсайта на производителя.

Китайците са се опитали да копират оригиналната мишка ROCCAT Nyth. Те почти успяха, но това все пак е Китай. Удобните бутони са разположени леко под ъгъл, за да се изключи случайното натискане. Всяка комбинация може да бъде програмирана върху тях. Подсветка, софтуер - всичко, както в предишните модели. По-интересен е Redragon M908 със своите програмируеми профили и памет в самата мишка. Rocketek разполага с много удобно колело с противоплъзгащо покритие. Мишката е много удобна, евтина за своята функционалност. Цена - .

ТОП 5 LED игрови мишки

iMice WM5000X7

iMice WM5000X7

Този модел е оборудван със 7 бутона, те не са програмируеми. Има LED подсветка, постоянно блести с различни цветове, невъзможно е да поставите един цвят. Дълъг шнур с тъкан плитка. Максималният DPI е 5500, той се регулира от бутона на мишката. Ресурсът на бутоните е 5 милиона кликвания. Няколко конфигурации на този модел мишка са в продажба. Те се различават по цвят и звук в основните бутони: Звук - със звук, Безшумен - без него. Тази мишка е малко по-малка от традиционните модели за игри.

Ползи:

 1. Безшумна работа на основните бутони в някои конфигурации.
 2. Много удобна форма, приляга добре в големи и малки ръце. Но е подходящ само за хора с дясна ръка, заради прорезите под малкия пръст и пръстена.
 3. Не изисква инсталиране на драйвери; всички популярни ОС го приемат автоматично.
 4. Дълга тел в тъкан плитка.

Недостатъци:

 1. Подсветката не се регулира.
 2. Няма софтуер за мишката, стойностите на бутоните се задават първоначално.

Една добра, евтина игрална мишка за, На толкова ниска цена той има сравнително високо качество, издръжлива пластмаса и дълъг експлоатационен живот според потребителите. Но 5 милиона кликвания, декларирани от производителя, са среден ресурс на работа. Софтуерът за мишка не е включен - това е минус. Ако искате да играете с настройките, трябва да го потърсите сами от трети разработчици. Или използвайте предварително зададените настройки.

Ако сте свикнали да използвате мишки с класически дизайн, помислете за следния рейтинг модел. Освен това има допълнителни бутони, но дизайнът на класическата мишка е без излишни жлебове и издатини. Във модела Delux M625 PMW3360 има програмируеми бутони, ще го разгледаме по-долу.

Aliexpress.com

Hongsund HS-A89

Hongsund HS-A89

Мишка с класически дизайн. Общо има 7 бутона на него, DPI е регулируем от 1200 до 3200. За връзката не се изисква инсталация на драйвери, съвместими с всички популярни ОС. Ресурсът на бутоните е 10 милиона кликвания. 7-цветна подсветка, блестяща. Жицата е 1,5 m, което е по-малко от това на предишния модел, където дължината е 2 m е декларирана.

Ползи:

 1. Удобни бутони с добра обратна връзка.
 2. Работи лесно на всякаква повърхност.
 3. Приятно иридисцентно осветление.
 4. Дълъг експлоатационен живот

Недостатъци:

 1. Сравнително нисък DPI, максимален - само 3200.
 2. Няма софтуер за настройка на подсветката и бутоните.

Тази мишка не е подходяща за динамични игри, по-добре е да вземете предишния модел - iMice WM5000X7. DPI е по-висок в него, а самата форма е по-подходяща за геймърите. Но за по-малко динамичните игри подхожда добре, геймърите са доволни. зад това е добър избор, експлоатационният живот е два пъти по-висок от този на iMice. Ако не харесвате лаконичния му класически дизайн, погледнете следващия модел, външният му вид е впечатляващ.

Wolf v6

Wolf V6

Тази мишка в космически стил представлява маса от изпъкналости, осеяна с осветление, напомняща космически кораб или състезателен автомобил. Приликата с последните се допълва от декоративни колела, разположени отстрани. Моделът се предлага в няколко цвята, от които да избирате, има дизайн, който момичетата определено ще харесат - бял и розов. На подметката има метална плоча за защита на лазера.

Функцията за превключване на подсветката се реализира малко странно: можете да я превключите с бутон, но не можете да спрете потока от цветове, така че бутонът за превключване е просто излишен. Ако го блокирате, преливането на цветове ще спре, но колелото за превъртане престава да функционира.

6 допълнителни клавиша, включително колело. DPI е настроен на максимум само 2400. Ресурсът на бутоните е 10 милиона кликвания. Кабел с дължина 1,4 м. Впечатляващо тегло - 157 g, не се регулира. Цена - По-нататък в класацията ще има външно идентичен безжичен модел YMZ3WZY 80846.

Ползи:

 1. Много интересен ярък дизайн.
 2. Дълъг експлоатационен живот
 3. Здрав калъф и метална плоча отдолу за защита на лазера.
 4. Тихо работи.
 5. Свързва се с обща ОС без инсталиране на драйвери.

Недостатъци:

 1. Подсветката всъщност не е регулирана.
 2. Сравнително нисък DPI.
 3. Няма софтуер за конфигуриране.
 4. Големи пролуки отстрани, прахът може да се запуши.

Мишката впечатлява с дизайна си, качеството на пластмасата, но за динамичните игри не бих я препоръчала, като Hongsund HS-A89. DPI е много по-висок за iMice WM5000X7. Но в повечето игри се държи адекватно, потребителите са доволни. Мишката свети като коледна елха, осветлението отгоре, отстрани и като цяло, където и да е било възможно да я поставите, не се изключва. Ако не сте сигурни, че постоянното сияние и игра няма да ви разсейва, върнете се в Хонгсунд. Той също има подсветка, но е с порядък по-малък. Или помислете за следния рейтинг модел: тук подсветката може да бъде напълно изключена.

Delux M625 PMW3360

Delux M625 PMW3360

Тази мишка има високо регулируем DPI - от 1000 до 12 хиляди, програмата може да инсталира до 24 хил. Скоростта на опресняване също е висока - до 1000 Hz. RGB подсветка, регулируема чрез програмата, деактивирана. Само 7 клавиша са програмирани да отговарят на вашите нужди чрез софтуер. Дизайнът е прост и сбит, с подобен дизайн в класацията на лазерните мишки Hongsund HS-A89 може да се похвали.

Ползи:

 1. Равномерно осветление с възможност за регулиране и изключване.
 2. Софтуер за настройка на осветление и настройка на макроси.
 3. Лаконичен дизайн.
 4. Висока чувствителност и скорост, подходящи за динамични игри.
 5. Добър софтуер.
 6. Допълнителен комплект крака в комплекта.
 7. Висококачествен сензор за малка цена.

Недостатъци:

 1. Скърцане в средата на мишката при натискане. Това важи за всички модели: очевидно недостатъци в дизайна.
 2. Дискът със софтуера не е включен в комплекта, трябва да търсите и изтеглите себе си, за да инсталирате.

Цената на този модел е , Трудно е да намерите мишка със сензор PMW3360 за парите. Но качеството на сглобяване страда: хрускане, люфт, мишката е просто боядисана, тя може да загуби своята привлекателност след известно време. Но скоростта на реакцията му, функционалността, програмируемите бутони, възможността за изключване на подсветката говорят в полза на покупката. Дизайнът е лаконичен, както казах по-горе, ако имате нужда от нещо по-оригинално, върнете се към Wolf V6: той е по-нисък по функционалност, но дизайнът е един от най-оригиналните от всички мишки в класацията.

Redragon LEGEND M990

Redragon LEGEND M990

Тази мишка има максимален брой бутони - 22, 16 от които могат да бъдат програмирани според вашите нужди. Формата на бутоните е проектирана така, че да се намери лесно чрез докосване и да не се обърка при натискане. Има вграден макроредактор за 52 команди. Скоростта на курсора може да се регулира от 1000 до 16400 DPI. Подсветка за 65 милиона цвята, регулирана от програмата. AVAGO сензор. Метално дъно за лазерна защита. Комплектът включва 8 тежести, можете да регулирате теглото на мишката. Всички настройки могат да се съхраняват в паметта, налични са 5 профила. Скоростта на актуализация може да се регулира.

Ползи:

 1. Тегло, регулируемо с тежести.
 2. Настройки в софтуера.
 3. Възможност за запазване на настройките в 5 профила.
 4. Висока реакция и скорост на актуализиране.
 5. Метално дъно.
 6. Удобна форма на бутон, трудно е да се сгреши.
 7. 16 програмируеми бутона.

Недостатъци:

 1. Софтуерът е само на английски език, няма да можете да намерите русифициран. Дискът не е включен.
 2. Не са включени допълнителни тефлонови подложки.

Цената на тази мишка е но е напълно оправдано. Много богата функционалност. Някои потребители се оплакват, че е неудобно да се използват страничните бутони, докато други казват, че навикът се развива бързо, неудобството е само натискането на най-долния ред бутони. Ако не сте сигурни, че можете да се справите с толкова малки бутони, върнете се към модела Delux M625 PMW3360: има по-малко бутони в него, по-удобно е да ги използвате, можете да го програмирате. Степента на опресняване е еднаква за тези мишки, а Delux има по-висок DPI на по-ниска цена.

ТОП 5 безжични мишки за игри

ZOUGOUGO W011

ZOUGOUGO W011

Мишка за всеки бюджет, цената е за , Захранва се от две батерии AAA. Стабилен прием на сигнал до 10 метра.Мишката има приятен класически дизайн с противоплъзгащи се ивици отстрани. Леко тегло и размер. Няколко цвята, от които да избирате - черно, червено, сиво, синьо и златисто. Приемникът може да бъде поставен в задната част на мишката, за да не се загуби по време на транспортиране. 6 клавиша. 2000 DPI В долната част има бутон за изключване на захранването.

Ползи:

 1. Преминава да спи за период на бездействие.
 2. Той улавя сигнал на голямо разстояние.
 3. Компактното, леко тегло е субективно предимство.
 4. Бюджетни разходи.
 5. Удобен джоб в корпуса за съхранение на приемника.
 6. Модел в няколко цвята, от които да избирате.

Недостатък:

 1. Малък ресурс на работа.

Проста бюджетна мишка за игри. Няма собствен софтуер, други звънци и свирки, но все пак той е оборудван с 6 бутона за подобряване на функционалността. Дизайнът е класически, ако имате нужда от по-интересен (с осветление и други изкушения), преминете към маллум модела T1, който ще разгледаме по-нататък.

Aliexpress.com

iMice Wireless Mouse

iMice Wireless Mouse

Формата на тази мишка се различава от класическата: има издатини за пръсти отстрани, тя няма да подхожда на левичари. Но предишният модел ще бъде еднакво удобен и за двете ръце. DPI регулируем в диапазона 800/1200/1600. Прием на сигнал - до 10 м. Живот на бутоните - до 10 милиона кликвания. Храна - от една АА батерия. В долната част има бутон за изключване на захранването.

Ползи:

 1. Побира се удобно в ръката.
 2. Той получава сигнал на голямо разстояние.
 3. Ергономична форма, приляга удобно в ръката.
 4. 4 точки на подкрепа, стабилни на масата.
 5. Захранва се само от една батерия.
 6. DPI е регулируем.

Недостатъци:

 1. Ниска чувствителност на индикатора и колелото, не е подходяща за динамични игри.
 2. Няма джоб за съхранение на приемника.

Разликата с предишната е малка, но е така. Тази мишка се захранва от една батерия AA, което е по-удобно. iMice е малко по-голям, за да пасне на мъжка ръка, а интересната му форма го прави подходящ само за десни. По отношение на теглото и двете мишки са еднакви - без батерия те не тежат почти нищо. зад мишката не е лоша за дома и игрите.

Malloom T1

Malloom T1

Дизайнът на тази мишка е по-интересен: ако първите двама бяха в по-стандартна класическа форма, тогава тази прилича повече на игрална - ярка подсветка, допълнителни елементи, които не влияят на функционалността, но добавят стил. Предлага се в два цвята - черно и бяло.

Разликата от предишните модели - той е оборудван с акумулаторни литиеви батерии 400 mAh (включени в комплекта със зарядно). Зарежда се чрез USB. DPI е регулируем от 1000 до 2400. На мишката има 6 бутона. Безшумни основни клавиши. Ресурсът на бутоните е до 10 милиона кликвания. Теглото вече е по-забележимо - 125 g.

Ползи:

 1. Батерията задържа заряд дълго време.
 2. Подсветката е сменяема.
 3. Интересен дизайн.
 4. Тихо натискане на бутоните.
 5. Работи на всякаква повърхност.
 6. DPI е регулируем.

Недостатъци:

 1. Не можете да промените цвета на подсветката, само постоянно мигане.
 2. Лъскава, хлъзгава повърхност.
 3. Без функция за хибернация.
 4. Само основните бутони са безшумни, а допълнителните забележимо щракват.
 5. Няма джоб, който да съхранява приемника.

Интересна мишка по отношение на функционалност, качество и цена. Той няма собствен софтуер, но вече има подсветка, дизайнът е необичаен, но подходящ за всяка ръка - дясна или лява. Подсветката се изключва. Средна цена - , Вградените батерии могат да се считат за плюс или минус. Потребителите отбелязват, че зареждането продължава няколко седмици, но ако подсветката и батериите не са ви необходими, върнете се към предишните модели с по-скромен дизайн и захранвани от обикновени батерии. ZOUGOUGO W011 има предимството да премине в режим на заспиване с проста, полезна функция за пестене на енергия.

YMZ3WZY 80846

YMZ3WZY 80846

Следващият модел за преглед също има интересен дизайн, напомнящ външно лазерна мишка Wolf V6, който беше обмислен по-рано - същият дизайн с подсветка, странични декоративни колела, които го правят да изглежда като състезателен автомобил.

Приемникът улавя сигнал на разстояние до 10 м. Ресурсът на бутоните е до 20 милиона кликвания. Захранва се от батерия от 600 mAh, зарежда се през USB. Теглото е малко по-малко от предишното - 120 г. Само 6 бутона. DPI е регулируем до 1800. В долната част - бутон за изключване на захранването, джоб за съхранение на приемника.

Ползи:

 1. Тиха работа.
 2. Джоб за съхранение на приемника.
 3. 7 цвята за подсветка
 4. Интересен и ергономичен дизайн, приляга на двете ръце.

Недостатък:

 1. Подсветката не се изключва.

Мишката е красива, интересна, цената е приятна - , Еднакво подходящ за всяка ръка, малка и лека. Ако се объркате от невъзможността да изключите подсветката, върнете се към предишната мишка в прегледа.

Sunrose pro геймър

Sunrose pro геймър

Много ярка и интересна мишка, изглежда, че дойде при нас от космическия кораб, дизайнът му е толкова необичаен. Предлага се в два цвята - сив и черен. Приемникът стабилно приема сигнал на разстояние от 15 м. На тялото има общо 7 бутона. Ресурсът на бутоните е до 10 милиона кликвания. Това е акумулаторна мишка, захранвана от вградена батерия, включена. Не е включен кабел за презареждане.

Ползи:

 1. Прием на сигнал - до 15 метра.
 2. Метална ролка против хлъзгане.
 3. Регулируема подсветка - 6 цвята и без режим на светене.
 4. DPI превключватели.
 5. Презареждане на батерията чрез USB.
 6. Безшумна работа на бутоните.
 7. Много ярък и нестандартен дизайн.

Недостатъци:

 1. Батерията издържа само един ден, постоянно изисква презареждане.
 2. Работи само на килимчето.
 3. Превключвателите на подсветката, но все още мигат, не са фиксирани върху същия цвят.

Цена - Следователно мишката не може да предложи голям брой допълнителни странични бутони или възможност за програмирането им, но има най-голям обхват на приемане на сигнал. Вградената батерия не поддържа заряд толкова дълго, колкото в предишните модели, например в YMZ3WZY 80846 изисква по-малко зареждане. Но като цяло присъствието му е субективно предимство: смяната на батериите е по-лесна от свързването на мишка към зареждащ проводник.

Ако ви харесва ярък дизайн, съветвам ви да изберете между YMZ3WZY, маллум T1 и този модел. И трите са с акумулаторни батерии. Първите две имат по-класически дизайн, захранвани от обикновени батерии.

Aliexpress.com

ТОП 5 мишки за дома и офиса

iMiceLM501601

iMiceLM501601

Безжична мишка с класически дизайн - без излишни декорации, подсветки и т.н. 4 цвята, всеки от които е представен в безшумна версия и със звук, т.е. бутоните излъчват кликвания или не по време на работа. В кутията има общо 4 бутона. DPI регулируем до 1600. Прием - на разстояние до 10 м. Захранване - от една АА батерия. Ресурсът на бутоните е до 10 милиона кликвания. Цена - .

Ползи:

 1. Тиха работа.
 2. Регулируем DPI.
 3. Класически елегантен дизайн.
 4. Автоматичен режим на заспиване по време на периоди на бездействие.
 5. Бутон за изключване на захранването в долната част.
 6. Компактност.
 7. Захранва се от една батерия.

Недостатък:

 1. Кликва силно колелото.

Компактна проста мишка - скромен дизайн без излишъци, малък размер, пасва на всяка ръка. Работи от една батерия, което е удобно; ако е разреден, можете просто да смените източника на захранване и да не се заблуждавате с проводници. Но ако сте почитател на акумулаторните батерии, погледнете следния модел: дизайнът му също е кратък, DPI е по-висок и работи на акумулаторна батерия.

Aliexpress.com

Безжична мишка EASYIDEA

Безжична мишка EASYIDEA

Безжичната мишка, както вече беше написано по-горе, се захранва от акумулаторна батерия. Разликата му е връзката чрез Bluetooth: няма нужда да заемате USB порта с предавателя. Тази функция е достъпна само за компютри, оборудвани с Bluetooth.

Дизайнът е прост, няма допълнителни бутони и дизайнерски елементи. 8 цвята, DPI регулируем от 1200 до 2400. Получава сигнал до 10 м. Включва кабел за зареждане от 60 см. При зареждане колелото за превъртане се маркира в синьо. Цена -.

Ползи:

 1. Тиха работа.
 2. Включено зарядно жило.
 3. Класически дизайн, много цветове за избор.
 4. Индикатор за зареждане
 5. Регулируем DPI.
 6. Bluetooth връзка.

Недостатък:

 1. Без хибернация при празен ход.

Проста и класическа домашна мишка. Формата му може да изглежда неудобна - удължена, тясна, но това е само въпрос на навик. Захранва се от акумулаторна батерия, докато се зарежда, колелото светва в синьо, което е удобно. Ако формата на мишката предизвиква безпокойство, погледнете следния модел: формата й е малко по-различна, подходяща за средни и големи ръце.

HP S1000

HP S1000

Формата на тази мишка е малко по-различна: тя се сгъстява към края, има малки издатини отстрани, тя се побира по-удобно в ръката, особено в голяма. Бутоните работят безшумно. Захранва се от конвенционална АА батерия. Преминава в спящ режим, когато работи в режим на празен ход. Предавателят работи на разстояние 10 м. DPI - до 1600, регулируем. Цена -.

Ползи:

 1. Гофрирано метално колело.
 2. Превключване в режим на готовност.
 3. Тиха работа.
 4. Приляга добре дори на голяма длан.
 5. Има бутон за изключване на захранването.
 6. Регулируем DPI.

Недостатък:

 1. Малко стегнато колело.

Добра мишка, работи на обикновена батерия. Удобна форма, еднакво добре подходяща за големи и малки ръце. Стандартната домашна мишка. Захранва се от сменяема батерия. Ако предпочитате акумулаторни батерии, върнете се към модела на мишката EASYIDEA Wireless: неговият плюс е, че работи с Bluetooth и преминава в режим на заспиване по време на празен ход.

XIAOMI XMSB02MW

XIAOMI XMSB02MW

Много издръжлива мишка от алуминиева сплав. Свързва се чрез Bluetooth или адаптер. Обърнете внимание на необичайната форма на мишката: тя е плоска, може да ви се стори неудобно, особено под голямата длан. Стабилна връзка на разстояние до 10 м. Захранва се от 2 батерии AAA. Той може да се свързва с два компютъра наведнъж: единият чрез Bluetooth, другият чрез 2.4G Wireless. DPI - 1200, не се регулира. Цена - .

Ползи:

 1. Връзка - чрез Bluetooth и адаптер.
 2. Корпус от алуминиева сплав.
 3. Лек, плосък, необичайна форма и дизайн.
 4. Удобен звук при натискане на клавиш.
 5. Добро строителство, солидна конструкция.

Недостатъци:

 1. Няма бутон за настройка на DPI
 2. Не работи върху пухкави повърхности.
 3. Работи само с Windows 8 или по-нова версия.

За да свържете мишката чрез Bluetooth, трябва да натиснете превключвателя на дъното с тънък предмет и след това да го задържите за няколко секунди, докато устройствата не се намерят. Кокетна и добра мишка. Захранва се от две сменяеми батерии AAA. Някои потребители намират за по-удобно да работят с една батерия AA. Ако сте един от тях, върнете се към модела HP S1000. Другите му две предимства са регулируем DPI, преминаване към режим на заспиване, когато е в режим на празен ход.

HUAWEI AF30

HUAWEI AF30

Универсална мишка, подходяща за всяка длан. Плоската форма го прави удобен за транспортиране. Сензорът работи върху всякаква повърхност, дори стъкло. Свързва се с компютър чрез Bluetooth. Храна - от една АА батерия. Цена - .

Ползи:

 1. Пластмаса с меко докосване на долния панел.
 2. Връзка - чрез Bluetooth.
 3. Универсална форма, подходяща за всяка длан.
 4. Работи на всякаква повърхност.

Недостатък:

 1. Връзката е само чрез Bluetooth.

Плоска, стилна и удобна мишка, но имайте предвид, че тя се свързва само с компютъра чрез Bluetooth, няма адаптер за него. Захранва се от една сменяема батерия. Мишката е много удобна, висококачествена, но ако трябва да се свържете чрез адаптер, върнете се към XIAOMI XMSB02MW.

429 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите