У дома Как да изберем Компютри ТОП 10 най-добри монитори за фотографи и дизайнери според отзивите на клиентите

ТОП 10 най-добри монитори за фотографи и дизайнери според отзивите на клиентите

Има много монитори за работа с графика. За да изберете, трябва да започнете от нещо. Тя трябва не само да е красива, да се показва нормално, но и да може да показва съдържание с висока разделителна способност. Ако всичко е повече или по-малко ясно с вида на матрицата (трябва да е IPS екран), тогава може да възникнат въпроси за останалите характеристики. След като прегледах отзивите на клиентите и коментарите на експертите, съставих списък с най-добрите монитори за фотографи и дизайнери през 2020 г.

Рейтинг на най-добрите монитори с Aliexpress

LG 29UM69G

LG 29UM69G

Нашата класация се отваря с модел LG с 29-инчова IPS-матрица с Full HD 2560 × 1080 резолюция и WLED подсветка. Скоростта на реакцията е само 1 ms, честотата на опресняване е 75 Hz, яркостта на монитора е 250 cd / m² с контрастно съотношение 1000: 1. Това е геймърски монитор, но неговите функции и функции са подходящи и за фотографи и дизайнери.

Нова технология Flicker Safe намалява трептенето на очите и осигурява удобно гледане за дълги периоди от време. А функцията за четене намалява количеството синьо в изображението, създавайки оптимални условия за защита на очите.

Ергономична стойка: Наклонът на екрана може да се регулира от -5 ° до 20 °. Технологията SUPER + Resolution подобрява качеството на изображението след мащабиране, премахвайки замъгляването, назъбените ръбове. За разлика от конвенционалните технологии, които просто елиминират замъгляването на увеличеното изображение, SUPER + резолюцията също намалява шума, който възниква по време на обработката на ръба. Той омекотява остротата на изображението, като го прави по-естествен. С него дори PSP и NINTENDO DS игри изглеждат страхотно на големия екран.

DAS режим на динамично синхронизиране на движението. Този режим синхронизира вашето преживяване в реално време с това, което се случва в играта, като минимизира забавянето на входа и ще бъде много полезно за геймърите. В стрелковите игри функцията Black Stabilizer дава пълна видимост на играчите дори в най-мрачните сцени. Устройството автоматично разпознава тъмни зони и ги прави по-ярки: можете да намерите врагове, скриващи се в тъмното, преди да ви нападнат. Комбинацията от AMD FreeSync технология и ултра широк екран 21: 9 прави играта невероятна, без претрупвания и забавяне.

Мониторът осигурява HDMI 1.4, DisplayPort 1.2, USB (видео) входове, изход за слушалки. Допълнителна "функция" - 2 вградени високоговорителя с обща мощност 10 вата.

Професионалисти:

 1. Отлично цветопредаване.
 2. Най-новата технология за подобряване на изображението.
 3. Технологията Flicker Safe намалява напрежението на очите.
 4. Красива гледка.
 5. Добър звук от високоговорителите.

Минуси:

 1. Лека стойка.
 2. Неудобно е да включвате слушалки в жака на задния панел.
 3. Много лесно замърсен калъф.

Много популярен модел сред потребителите заради цената -... Мисля, че е приемливо предвид диагонала на монитора, качеството на изображението, набор от най-новите технологии и системи. Има малки недостатъци - неясна стойка, неудобно местоположение на жака за слушалки, но всички тези малки неща избледняват, когато седнете на този монитор. На Yandex. На пазара 91% от купувачите препоръчват този продукт.

Iiyama ProLite XUB2792QSU-1

Iiyama ProLite XUB2792QSU-1

Iiyama ProLite XUB2792QSU е изграден на базата на AHVA-матрица (принадлежи към тип IPS), произведена от AU Optronics и се използва за дисплеи с "рамка" дизайн на корпуса. Рамките в този модел са много тънки, почти невидими. Това е 27-инчов монитор със съотношение 16: 9, за разлика от LG 29UM69G със съотношение 21: 9. Плътност на пикселите - при 110 ppi, WQHD резолюция - 2560 × 1440, конвенционална WLED подсветка.

Скорост на реакция - 5 ms, честота на опресняване - 75 Hz, яркост - 350 cd / m² с контрастно съотношение 5 000 000: 1. Мониторът използва адаптивната система за синхронизация AMD FreeSync, работеща в диапазона 55–75 Hz и без нея максималната честота е 72–73 Hz. Технологиите FLICKER-FREE + BLUE LIGHT са идеалното решение за комфорта и здравето на очите ви.

Монитор без трептене с намаляване на синия цвят: Нивото на умора на очите е значително намалено. Регулируема стойка (HAS, регулируема по височина стойка) за избор на удобна позиция на екрана и удобна работа, която има положителен ефект върху здравето, увеличава производителността на труда. Мониторът има 2 високоговорителя с обща мощност 4 W, което е почти 2 пъти по-малко, отколкото в LG 29UM69G. По отношение на качеството на звука LG е очевидно по-добър. Осигурява DVI-D (HDCP), HDMI, DisplayPort, аудио и стерео входове, изход за слушалки.

Професионалисти:

 1. Много фини ръбове.
 2. Стойка с регулируема позиция.
 3. Много висока максимална яркост.
 4. Вградени високоговорители.

Минуси:

 1. Недостатъчен набор от режими и технологии.
 2. Много висока минимална яркост.
 3. Лошо качество на звука.
 4. Черното не е достатъчно черно.

Моделът е подходящ, ако са важни високи детайли на обектите, но скоростта на реакция, звукът от високоговорителите, качеството на черното в тъмни сцени не са критични. Във всички останали аспекти това е висококачествен монитор с отлични изображения, детайлност на обектите с висока разделителна способност, но не толкова добър, колкото в LG 29UM69G. Цена - ... На Yandex. На пазара 88% от купувачите препоръчват този продукт.

AOC U2777PQU

AOC U2777PQU

4K UHD 3840 × 2160 монитор с висока резолюция, осигуряващ зашеметяваща плътност на пикселите (157 PPI) на голям 27-инчов екран за изключителни, детайлни изображения. 10-битовата цветова дълбочина на RGB дисплей създава значително повече естествени цветови преходи за реалната картина. Скоростта на реакцията е 4ms, което е малко по-бързо от Iiyama ProLite XUB2792QSU-1.

Скоростта на опресняване на кадъра е 60 Hz, яркостта е 350 cd / m² с контрастно съотношение 80 000 000: 1. Дисплей с усъвършенстван IPS панел, ярки цветове и широки ъгли на видимост. Изображението е красиво, ясно, независимо от ъгъла на гледане. Технология Wide Color Gamut - мониторът показва много повече цветове от традиционните, благодарение на хардуера, а не на стандартните софтуерни настройки.

Резултатът е по-реалистично цветово възпроизвеждане с фини детайли. Налични са корекции на височината, които да ви помогнат да намерите идеалната позиция за работа, възпроизвеждане или гледане на видео. Има 2 високоговорителя с обща мощност 6 W, което е повече, отколкото в Iiyama ProLite XUB2792QSU-1, но по-малко, отколкото в LG 29UM69G. Осигурява DVI-D (HDCP), HDMI 2.0, DisplayPort, VGA (D-Sub), аудио и стерео входове. Допълнителна функция са 4 USB порта.

Професионалисти:

 1. Външен вид.
 2. Качествено изграждане.
 3. Регулирайте позицията на екрана.
 4. Равномерно осветление.
 5. Добро цветопредаване.
 6. Вградени високоговорители.
 7. Много пристанища.
 8. Вградено захранване за лесен монтаж на стена.

Минуси:

 1. Посредствен звук.
 2. Неудобно местоположение на USB портове.
 3. Без автоматично регулиране на яркостта

Моделът е популярен поради 4K резолюцията си, с която малко конкуренти в този сегмент могат да се похвалят. Качеството на изображението е по-добро от Iiyama ProLite XUB2792QSU-1 и дори LG 29UM69G. В монитора практически няма допълнителни технологии и те не са необходими, когато има 4K - вече не искате да превключвате на монитор с по-ниска разделителна способност. Недостатъци - лошо качество на звука, лесно замърсено гланцирано тяло, но те едва ли са значителни. Цена - ... На Yandex. На пазара 89% от купувачите препоръчват този продукт.

HP EliteDisplay E273q

HP EliteDisplay E273q

Стил и функция се съчетават в изумителния, модерен 27-инчов монитор на HP EliteDisplay E273q QHD с резолюция 2560 x 1440 с пропорция 16: 9 и LED подсветка.Скоростта на реакцията е 5 ms, честотата на опресняване на кадъра е 60 Hz, яркостта на монитора е 350 cd / m² с контрастно съотношение 5 000 000: 1. Чрез регулиране на височината (в диапазона от 150 мм), наклона и въртящия се ъгъл, можете да изберете най-удобната позиция за работа.

Въртящата се стойка може да се променя от портретна към пейзажна ориентация, което улеснява работата с множество монитори. Намалете консумацията на енергия и по-ниските енергийни разходи с ENERGY STAR®, сертифициран с EPEAT®Gold ниско халогенен монитор и TCO Certified Edge (85% рециклирана пластмаса).

За допълнително удобство производителят предоставя софтуер на HP Display Assistant, който разделя екрана на няколко зони, защитава устройството от кражба с функция за затъмняване на монитора при неоторизирано изключване. Настройките осигуряват 6 предварително зададени режима - Low Blue Light, Night, Reading, HP Enchance +, Multimedia, Photo и персонализирани с възможност за редактиране в RGB канали. Предлагат се HDMI 1.4, DisplayPort 1.2, USB (видео), VGA (D-Sub), 2 USB конектора, въпреки че, например, в AOC U2777PQU има 4 такива порта.

Професионалисти:

 • Добро цветопредаване.
 • Без отблясъци на черен фон (поне в моето копие).
 • Удобна и надеждна стойка, удобно регулиране на височината.
 • Тесни рамки в горната и страничната част.
 • Адекватна яркост на подсветката.
 • Красив дизайн.
 • Превключваем работен индикатор (ако притеснява някого).
 • Комплектът включва HDMI кабел и DisplayPort, като и двата са с достатъчна дължина (системният ми блок не е много близо до екрана).
Минуси:
 • По-малкото отклонение е по-скоро относително, всички еднакви от ръба на изображението до външния ръб от около 6 мм, но това е практически за всички монитори от този тип.
 • Все още има кристален ефект, но е вярно, че той може да се види само от много близко разстояние със силно желание, като цяло, а не в работен режим.

Мониторът има отлично цветово възпроизвеждане и детайли с минимална технология и възможност за персонализиране на тези параметри. Хареса ми как изглежда черният цвят - наистина е черен, без светлина отстрани на рамката. Цена - , което е повече от AOC U2777PQU с 4K резолюция, по отношение на качеството на изображението и нивото на детайлност не е по-ниско от HP EliteDisplay E273q. На Yandex. Пазарен 77% от купувачите препоръчват този продукт.

BenQ PD2700U

BenQ PD2700U

Друга интересна новост от BenQ има IPS екран с 4K резолюция 3840 × 2160 и LED подсветка. Обръщайки голямо внимание на технологията и качеството на своите продукти, BenQ отличава гама от монитори AQCOLOR за професионална и комфортна работа в такива сегменти: графичен дизайн, фотография, обработка на видео. Широки ъгли на видимост IPS технология, 100% Rec. 709 и sRGB съвместим BenQ PD2700U свеждат до минимум цветовите аномалии за реално възпроизвеждане на цветове.

Скорост на реакция - 5 ms, честота на опресняване - 60 Hz, яркост - 350 cd / m², контраст - 20 000 000: 1. Всеки монитор на BenQ Designer е индивидуално калибриран, за да осигури точна производителност на Delta-E и Gamma. Резултатите от калибрирането са утвърдени според стандартите за цветовете на индустрията, за да се гарантира най-верният вид на вашето оригинално съдържание.

DesignVue PD2700U е оборудван с HDR10 технология, която позволява на дизайнерите да виждат HDR ефекта на видео докато редактират. Предлагащ превъзходен контраст за линии и форми в технически илюстрации, CAD / CAM режимът разкрива най-добрите детайли, за да гарантира добра производителност на дисплея в Pro / E, SOLIDWORKS, AutoCAD, CATIA или друг софтуер.

Важен "трик" е режимът на анимация, който увеличава яркостта на тъмните зони, без да претоварва ярките. Анимационният режим с 10 нива на яркост на дисплея разкрива всякакви тънкости във всяка светлина. KVM Switch функция - Можете да показвате и контролирате съдържание от две различни компютърни системи на един и същ екран, като използвате само един набор от клавиатура и мишка, за да спестите място и да подобрите ефективността на работа. За дизайнерите има още един много интересен режим - DualView - за показване на дизайни в два режима (например sRGB и CAD / CAM) един до друг без нужда от два екрана. Осигурява входове HDMI 2.0, DisplayPort 1.2, Mini DisplayPort, изход за слушалки.

Професионалисти:

 1. Дизайн.
 2. Нормално изграждане.
 3. Функционална стойка.
 4. Вградени високоговорители.
 5. Добра матрица с правилно цветово възпроизвеждане.
 6. Достатъчни режими.
 7. Приятно за окото.

Минуси:

 1. Един HDMI порт.
 2. Вграденото меню не е много удобно.

Целта на разработчиците беше да създадат монитор, който да бъде подходящ за дизайнерите по отношение на функции и функции и BenQ успя. PD2700U има невероятен 4K дисплей с много функции и режими. В сравнение с другия 4K монитор AOC U2777PQU, този модел има по-подробно изображение, има повече режими за опростяване на работните моменти, с които AOC не може да се похвали, но BenQ и струва повече. Цена - ... На Yandex. На пазара 89% от купувачите препоръчват този продукт.

DELL P2415Q

DELL P2415Q

Dell 24 Ultra HD 4K монитор P2415Q показва резолюция 3840x2160 на IPS LED дисплей с подсветка. Скорост на реакция - 6 ms, честота на опресняване - 76 Hz, яркост - 300 cd / m² с контрастно съотношение 20 000 000: 1. Възпроизвеждането на цветовете от различни източници е естествено и точно, тъй като мониторът е фабрично калибриран за 99% sRGB цветова гама.

Включената стойка може да се накланя до 5 ° напред и до 21 ° назад и да завърта екрана хоризонтално и вертикално. Разполага с вграден модул за свързване на кабели.

Поддръжка на MST технологията: възможно е да се свърже втори монитор, без трептене подсветка без трептене, подсветка с неравна компенсация. Сред "чиповете" - възможността за свързване към дъното на високоговорителя на монитора Dell AC511 за обемни стерео звук и висококачествен звук. За да се проучи стабилността на контраста и яркостта, е вграден персонализиран режим. Осигурява входове HDMI 1.4, DisplayPort, Mini DisplayPort, изход за слушалки, 4 USB порта.

Професионалисти:

 1. Както при DELL P2418D, MST. Свържете втори монитор директно към първия.
 2. Фабрично калибрирано до честно 99% sRGB покритие.
 3. Отлична ергономия за поставяне на монитора в пространство, ъгълът на наклона е регулируем до 4% напред и 21% назад. Завърта се в хоризонталната и вертикалната равнина. Регулиране на височината. Превключване към портретен режим.
 4. Вграден модул за свързване на кабели.
 5. Монитор с AH IPS-матрица и конвенционална WLED-подсветка, както в LG 24UD58.
 6. Високоскоростен USB 3.0 порт за зареждане на съвместими устройства.
 7. Показване на съдържание от таблет или мобилен телефон на голям екран чрез MHL конектора.
 8. Съответствие с екологичните стандарти и изисквания. Не съдържа PVC, бром забавители на горенето. Стъкло без арсен, LED панел без живак.

Минуси:

 1. Неравномерна компенсация на подсветката - ограничена: работи само за яркост.
 2. Промяната на зрителния ъгъл увеличава кристалния ефект.
 3. Контрастът е под посочените параметри.

Мониторът на DELL има добра ярка и детайлна картина в 4K резолюция, което поставя този модел ясно по-висок от например HP EliteDisplay E273q, но в сравнение с BenQ PD2700U, DELL губи тук. Той практически няма помощни технологии или режими, необходими на геймърите или дизайнерите. В този модел не ми хареса как изглежда черно - прилича повече на сиво, той се включва много дълго време - от 5 до 8 секунди, за монитор е необходимо непростимо е. На Yandex. Пазарен 76% от купувачите препоръчват този продукт.

Acer Predator XB271HUbmiprz

Acer Predator XB271HUbmiprz

Мониторът Acer Predator XB271HUbmiprz е игрален модел с бърз 27-инчов IPS панел с разделителна способност 2560 × 1440 и NVIDIA G-SYNC за игри без трептене. Скорост на реакция - 4 ms, честота на опресняване - 165 Hz, яркост - 350 cd / m² с контрастно съотношение 100 000 000: 1. Мониторът е оборудван с ергономична стойка, която ви позволява да повдигнете екрана, да го наклоните и завъртите, както е удобно за собственика.

Технологията NVIDIA G-SYNC гарантира гладко игрово изживяване с обработени с GPU кадри, синхронизирани с честотата на обновяване на екрана. Това напълно избягва прекъсване и изкривяване на картината. С помощта на системата Predator GameView, потребителят може да избере профил на настройките за играта с едно щракване на бутон, да покаже кръстосаната коса над изображението.

Комплексът от технологии Predator EyeProtect значително намалява натоварването върху човешките очи поради липсата на трептене, ниската интензивност на синьото сияние и минималните отражения върху повърхността на дисплея. Повечето съвременни монитори имат подобна опция. Въведени са технологии без трептене и технологии срещу отблясъци. Собственикът може да играе дълго време, без да се страхува от зрение. Осигурен е минималният брой входове - HDMI, DisplayPort, има изход за слушалки. Вградени високоговорители с обща мощност 4 W.

Професионалисти:

 1. Много настройки.
 2. Много широки ъгли на видимост без загуба на яркост.
 3. Няма мъртви пиксели или мигащи по краищата на екрана.
 4. Удобен държач за слушалки

Минуси:

 1. От презареждане.
 2. Бракът често се натъква. Акценти в левия край на екрана.
 3. Лошо качество на звука.
 4. Обемна стойка.

Отличен монитор за любителите на видеоигрите, въпреки че е подходящ за работа на дизайнери. Много ми хареса режимът Predator GameView, който с натискане на бутон коригира изображението за всяка конкретна игра. Нито един от изброените модели не може да се похвали с такава технология. Качеството на вградените високоговорители е по-ниско от това на LG 29UM69G, но ако закупите такъв монитор, ще ви трябва висококачествени високоговорители или слушалки. Искам да ви предупредя: този модел често се натъква на брак, така че внимателно проверете и проверете монитора, преди да купите. Цена - ... На Yandex. Пазарен 84% от купувачите препоръчват този продукт.

Viewsonic VP2785-4K

Viewsonic VP2785-4K

Viewsonic VP2785-4K използва неизвестен 27-инчов 4K IPS панел (3840x2160 пиксела) за професионална употреба. 10-битовият, с широка гама сензор за осветяване на ръба възпроизвежда до 1,07 милиарда цвята, а технологията без трептене намалява напрежението на очите и главата.

Скорост на реакция - 5 ms, честота на опресняване на кадъра - 60 Hz, яркост - 350 cd / m² с контрастно съотношение 20 000 000: 1. Цветовата гама покрива 99% от цветовото пространство на Adobe RGB и 95% от DCI-P3, отговаря на високите стандарти за цветово възпроизвеждане на фотографи, графични дизайнери, видео редактори, отдели за печат и други професионалисти в областта на дизайна. Новият сензор за подсветка VP2785-4K осигурява стандартна яркост, поддържа постоянна осветеност и гама стойност.

С технологията за превключване на клавиатура, видео и мишка (KVM) с USB 3.1 Type-C, потребителят може да контролира периферни устройства от една клавиатура и мишка. USB 3.1 Type-C за потребителите на Windows и Mac OS го прави удобен за контрол на зареждането на устройството, прехвърлянето на големи количества данни и показването на видео. Картина по картина (PBP), комбинирана с двоен цветен блок, предлага по-продуктивен подход към дигиталния дизайн.

Функцията PBP позволява на фотографите и дизайнерите да преглеждат и редактират изображения едновременно, използвайки различни цветови настройки, комбинирайки работата върху два виртуални монитора в един физически. BenQ PD2700U има много подобна функция. Мониторът е регулируем (накланяне, завъртане, завъртане и височина в широки диапазони): можете да намерите най-удобната позиция. Функцията Auto Pivot ви позволява автоматично да променяте ориентацията на вашите снимки при завъртане на екрана.

ViewSonic Colorbration Calibrator, разработен в сътрудничество с експерти по управление на цветовете X-Rite, осигурява хардуерно калибриране, което подравнява комуникацията между графичната карта и монитора за дългосрочна равномерност и точност на монитора. Важна характеристика е цветното предаване на Delta E <2, което осигурява зашеметяващо възпроизвеждане на цялата гама от цветове: на монитора те изглеждат реалистични, почти неразличими от реалните.

С технологията SuperClear изображението остава най-доброто, независимо дали го гледате отгоре, отдолу, отпред или отстрани. Входовете HDMI, DisplayPort, Mini DP и USB 3.1 предлагат изключителна гъвкавост при свързване на вашия дисплей с други устройства.VP2785-4K има защита на съдържанието за бъдещия HDCP2.2 (защита на цифрово широколентово съдържание), което не нарушава закона по отношение на цифровите изображения и аудио ресурси, копирането им, гарантира съвместимост с бъдещото 4K съдържание.

Професионалисти:

 1. Страхотен дизайн и ергономичност.
 2. Много настройки.
 3. Вградени технологии и режими за удобна работа.
 4. Съвременна защита на съдържанието HDCP2.2.
 5. Високо качество на цветопредаване и ниво на детайлност на обектите.

Минуси:

 1. Висока цена.
 2. Лека стойка.

Този монитор е практически без слаби точки, подходящ за работа на графични редактори и любители на видеоигри. Много разнообразни системи, режими, технологии значително ще опростят работата. Този модел е много подобен на BenQ PD2700U, но по отношение на качеството и детайлите той ясно печели, въпреки че тези монитори са сходни по отношение на техния набор от функции и системи. Недостатъците, които открих за себе си, са по-скоро като бране на нишки, но все пак те са, а основният е цената: тя е , Същите разходи BenQ PD2700U , така че ще се изправите пред труден избор. На портала на Yandex. Пазарен 100% от купувачите препоръчват този продукт.

ASUS ROG Swift PG348Q

ASUS ROG Swift PG348Q

ROG, Swift PG348Q е нов водещ модел в линията на геймърските монитори с извит екран, 34-инчов IPS-панел с резолюция 3440 × 1440 пиксела. Фокусът на този монитор върху компютърните игри се подчертава от поддръжката на NVIDIA G-Sync технологията, увеличената честота на опресняване на екрана от 100 Hz и агресивния дизайн в оригиналния ROG стил. Времето за реакция е 5 ms, яркостта е 300 cd / m² с контрастно съотношение 1 000 000 000: 1.

Моделът е красив, отразява агресивния характер на игрите от серията ROG, а LED подсветката с различни визуални ефекти му придава допълнителна оригиналност. Извитата повърхност означава, че всяка точка на екрана е на приблизително еднакво разстояние от очите на потребителя, което дава невероятен ефект от присъствието в компютърните игри и при гледане на филми.

Цветните цветове добавят впечатления: мониторът използва 10-битово кодиране (повече от 1 милиард цвята), показва 100% от нюансите на sRGB цветовото пространство. На корпуса ROG Swift PG348Q има бутон за превключване на честотата на обновяване на екрана между 60 и 100 Hz. Потребителят с едно докосване може да избере желаната честота незабавно, дори и по време на играта, без да влиза в екранното меню.

ROG Swift PG348Q разполага с NVIDIA® G-SYNC ™ технология, която синхронизира честотата на обновяване на екрана с честотата на кадрите на графичния процесор. G-SYNC елиминира неприятния ефект от разкъсването на рамката, намалява забавянето на дисплея за по-високо качество на картината и подобрена реакция на играта на действията на потребителя. Мониторът има няколко функции, създадени специално за любителите на компютърните игри. Те се активират с едно натискане на бутон и са известни заедно като GamePlus.

Играчът може да избере 1 от 4 опции за гледката, да извърши фина настройка, за да увеличи точността на огъня при стрелците от първо лице. Сега врагът ще се превърне в идеална мишена, дори ако изображението на мерника и предния мерник не се показва. Изключителна технология ASUS GameVisual - можете бързо да приспособите монитора към текущите задачи и условия, за да получите висококачествени изображения. На разположение са шест режима на настройка.

Можете да превключвате между тях с помощта на 5-посочния джойстик или в екранното меню. ROG Swift PG348Q се свързва към видео източник чрез DisplayPort 1.2 или HDMI. Разполага с четири USB 3.0 порта за свързване на периферни устройства, като клавиатура и мишка, или за презареждане на мобилни джаджи. Мониторът има синя филтрираща функция, която може да има вредно въздействие върху зрението. Степента на филтриране се задава в екранното меню от джойстика.

Видеоигрите могат да се изтеглят в продължение на много часове, така че PG348Q разполага с ефективна охладителна система, която предотвратява прегряване дори при най-тежки условия. Поради големия радиатор охлаждането се извършва без вентилатори. Мониторът работи напълно безшумно, не изисква редовна поддръжка, има 2 вградени високоговорителя с обща мощност 4 вата.

Професионалисти:

 1. Отличен марков ROG дизайн.
 2. Широка гама от настройки.
 3. Висока честота на опресняване.
 4. Висококачествено високо детайлно изображение.
 5. G-синхронизация система.
 6. Добро качество на изграждане.

Минуси:

 1. Висока цена.
 2. Шест месеца по-късно по време на работа се появява свирка.
 3. Голяма стойка.
 4. Ужасно качество на звука.

Външно този монитор веднага хваща окото със своя „готин“ дизайн. Ще ви зарадва с фантастични изображения, много различни функции, които работят безупречно, измежду всички ще подчертая G-sync. Охлаждащата система работи много добре, но след шест месеца употреба се чува свирка от монитора, въпреки че никой друг модел в класацията няма такова охлаждане. Не ми хареса качеството на звука на вградените високоговорители: звукът е по-лош, отколкото в евтините модели. Цена - ... Ако поръчате от Европа, цената ще бъде 2 пъти по-малка. На Yandex. Пазарен 100% от купувачите препоръчват този продукт.

Рейтинг на най-добрите монитори с Aliexpress

Samsung C49RG90SSI

Samsung C49RG90SSI

Лидерът в нашата класация е 5120 × 1440 QHD монитор с подсветка без трептене с изключително голямо съотношение ширина и височина: потребителят вижда повече съдържание на екрана с ултрависока резолюция. Този екран е еквивалентен на два 27-инчови QHD екрана, подредени заедно. Новият 49-инчов извит екран на монитора осигурява ултра широко зрително поле за геймърите.

Със своето Super Ultra-Wide 32: 9 съотношение на страните, извитият CRG9 монитор просто ви заобикаля за потапящо игрово изживяване. Поддръжката на HDR1000 технологията осигурява 1000 нита яркост за показване на HDR съдържание с висок динамичен диапазон. И технологията QLED на Samsung реализира 95% възпроизвеждане на цветовете според стандарта DCI-P3: цветовете се показват по-чисти, ярки, по-естествени. Осъществено от AMD Radeon FreeSync 2 HDR адаптивна технология за намаляване на времето, намалява трептенето на екрана.

Поддръжката на технологията FreeSync 2 осигурява HDR дисплей на съдържание, намалена латентност на входния сигнал и ниска рамкова компенсация LFC (Low Framerate Compensation LFC), която гарантира плавно показване на бързо развиващите се сцени на играта. Високата честота на опресняване от 120Hz свежда до минимум изоставането и замъгляването в най-пълните с екшън игри.

Удобното превключване на честотата 60Hz / 120Hz позволява бърз достъп до менюто с настройки. С двойни екрани едно до друго, съдържанието от множество източници може да бъде свързано и показвано на екрана, без да се нарушава качеството на изображението на оригинала. Този режим е голямо предимство за геймърите. Например по време на игрална сесия можете да гледате видео и едновременно да търсите в мрежата.

Eye-Saver Mode намалява умората на очите поради синя светлина, докато технологията Flicker Free елиминира трептенето на екрана, като ви позволява да играете игри по-дълго, без да се чувствате уморени. Вертикалното регулиране на въртене, наклон и височина на стойката осигурява удобно гледане. Поддръжката за стандартен VESA стенен монтаж ви позволява да монтирате монитора на съвместими скоби. Осигурява входове HDMI 2.0, DisplayPort 1.4, 4 USB порта, изход за слушалки.

Професионалисти:

 1. Невероятен дизайн на монитора.
 2. Много висока разделителна способност.
 3. Отлична яркост, качество и детайл на изображението.
 4. Поддържа два източника на сигнал едновременно.
 5. Плътност на пикселите.

Минуси:

 1. Висока цена.
 2. Миризмата на изгоряла пластмаса при работа.
 3. Много обемни.

Този модел с право е на първо място в класацията. Никой от конкурентите не може да се похвали с такова изображение, плътност на пикселите и разделителна способност. Мониторът ще отговаря както на любителите на видеоигрите, така и на разработчиците, дизайнерите, програмистите. QLED и AMD Radeon FreeSync 2 HDR технологиите на Samsung правят изображението просто зашеметяващо, дори ASUS ROG Swift PG348Q изостава в този показател. Но не ми хареса фактът, че след като се включи дълго време мониторът излъчва миризма на изгоряла пластмаса, като евтини китайски монитори: Надявам се, че с времето миризмата ще изчезне. Цена - но ако купите този монитор няма да искате друг - той е перфектен.

1036 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите