У дома Как да изберем Компютри ТОП 15 най-добри 144 Hz монитори според отзивите на клиентите

ТОП 15 най-добри 144 Hz монитори според отзивите на клиентите

Оценката включва монитори с честота на опресняване от 144 Hz, всеки от тях е игрален. Проучих пазара на монитори с такава честота и различни диагонали на екрана, заключих, че тяхната функционалност се различава малко. Почти всички имат игрови функции - зрение, адаптиране на цветовете към различни игри и т. Н. Само качеството на самия монитор може да се различава: при някои потребителите често намират мъртви пиксели или отблясъци, в други монитори почти няма такива случаи. Подробно за всеки модел е очертано допълнително в прегледа на най-добрите 144 Hz монитори до 2020 г.

Рейтинг на най-добрите монитори с Aliexpress

ТОП 5 най-добри монитора 24 инча 144 Hz

BenQ ZOWIE XL2411P

BenQ ZOWIE XL2411P

Серията BenQ ZOWIE XL е специално разработена за нуждите на игрите. Мониторите осигуряват плавни движения и реакции на героите, яснота на изображението. В този модел се забелязва максимална плавност на движенията в FPS и MOBA игрите. Дава висока разделителна способност на тъмните изображения поради функцията Black eQualizer, не изисква преекспониране на светли зони, което създава висок комфорт по време на играта.

Втората технология е Color Vibrance: проста настройка на цветовия фон, ясно градация. Мониторът има голям брой входове: DisplayPort, DVI-DL, HDMI, жак за слушалки. Мониторите от тази серия са оценени и признати от геймърите на професионални спортни състезания.

Професионалисти:

 • цена;
 • ергономичност;
 • Бърз отговор;
 • честота на актуализация;
 • яркост, контраст.

Минуси:

 • цветопредаване "извън кутията" - отнема време и умения за коригиране на изображението;
 • миризмата на пластмаса.

Много атрактивен монитор - както по цена, така и по характеристики. Заслужава си , TN сензор с много висок отговор - 1 ms, висока яркост на екрана - 350 cd / m22, Няма начин да свържете стерео високоговорители. Ако това е минус, разгледайте по-отблизо модела ASUS VG248QE - има тази функция, но екранът в този модел не е извит, за разлика от BenQ ZOWIE. Размерът на ASUS също е малко по-голям, цената е по-висока, по други характеристики е подобна на BenQ.

Acer ED242QRAbidpx

Acer ED242QRAbidpx

Успешен модел от средния ценови сегмент. Извита матрица, направена с VA технология, висок контраст и дълбочина на сянка, перфектно възпроизвежда графики. Честотата и реакцията на метене ви позволяват да играете динамични игри с максимална плавност на движенията на героите. Честотата на кадрите се синхронизира с видеокартата с помощта на AMD FreeSync технологията. Мониторът има DisplayPort, HDMI, DVI портове.

Ползи:

 1. Добро качество на картината и цветово възпроизвеждане.
 2. Много опции за персонализиране.
 3. Бързо време за реакция
 4. Полугланкова повърхност на монитора без кристален ефект.
 5. Пикселната решетка е невидима от нормално разстояние.
 6. Извит екран с почти никакви отблясъци.

Недостатъци:

 1. Голям размер на стойката
 2. Когато използвате Freesync, има колебания в яркостта на подсветката.

Не е позициониран като геймърски монитор.Времето за реакция е по-голямо от това на предишния модел за оценка BenQ ZOWIE XL2411P - 4 ms, по-ниска яркост - 250 cd / m2но екранът на Acer е извит за разлика от BenQ. Височината не се регулира, BenQ има такава функция. След като проучих характеристиките и отзивите, мога да кажа, че това е добър монитор, въпреки че за игри бих ви посъветвал да вземете предвид предишния рейтинг модел: на цена от отдолу дава по-атрактивни функции за геймърите.

ASUS VG248QE

ASUS VG248QE

Мониторът осигурява стабилна гладкост на картината поради намалената латентност на електрониката. Изображението се показва от буфера на рамката към екрана с максимална скорост, тоест реакцията на изображението на екрана към действията на плейъра ще бъде възможно най-бърза. Честотата и времето на реакция позволяват предаване на изображението без призраци и избледняване.

ASCR технологията динамично променя яркостта на подсветката въз основа на текущото изображение, така че контрастът винаги е висок. Поддържа Full HD формат, има резолюция 1920 × 1080. Splendid Video Intelligence технологията бързо приспособява монитора към задачата, от която се нуждаете - игри, нощна работа и др. Лесно превключване между режимите с едно натискане на бутон.

Ергономична стойка за монитор: можете да промените ъгъла, височината му, да се завъртите на 90 градуса. Мониторът е насочен към геймърите, от функциите му има четири опции за кръстосана коса, таймер за оценка на действително изминалото време в играта. И двете се активират и превключват с клавиша GamePlus. Поддържа стереоскопичен образ. Вградени стерео високоговорители.

Професионалисти:

 • дизайн;
 • ергономичност;
 • Бърз отговор;
 • честота на актуализация;
 • широк диапазон за регулиране на яркостта

Минуси:

 • цена;
 • не най-доброто цветопредаване;
 • лъскава повърхност;
 • не са включени 3D очила;
 • използването на Lightboost и 3D технология изисква NVIDIA карта и предварително конфигуриране;
 • качество на звука.

Модерен гейминг монитор за, Добро представяне, богат набор от функции. Единствената трудност, която може да се срещне, е сложността на калибрирането: стандартните настройки не са достатъчни и е трудно да се изберат необходимите характеристики.

Но дори и да вземем предвид трудностите с калибрирането, мониторът се представя добре. Ако го сравним с по-скъп конкурент (Samsung C24RG50FQI за ), времето за реакция в него е по-голямо - 4 ms, в ASUS - 1 ms, яркостта е по-ниска - 250 cd / m22, но зрителното поле е по-високо. В ASUS - стерео високоговорители, 3D поддръжка, каквато Samsung няма. ASUS има повече конектори, може да се завърти на 90 градуса, но екранът на Samsung е извит. На ниска цена ASUS предлага по-интересна функционалност, няма и оплаквания за качеството на картината, но с правилна калибриране.

MSI Optix G24C

MSI Optix G24C

Мониторът използва извит панел на Samsung с радиус на кривина 1800R, в сравнение с 4000R или 3000R, стойността се счита за по-удобна, щадяща за очите и подходяща за всяка задача - игри, мултимедия, офис приложения. True Color технологията предава реалистични цветове, площта им на покритие е 20% по-широка от конвенционалните монитори.

Мониторът е с намалена синя светлина - LESS BLUE LIGHT технология, по-малко уморени очи. Предвидена е гледка за FPS стрелците - FPS FRONT SIGHT. Технологията FreeSync синхронизира изхода на кадрите между видеокартата и монитора, така че изображението се сервира без прекъсвания. Мониторът е оптимизиран за настолни компютри за MSI GAMING, специално приложение избира оптималните параметри за текущата задача.

Професионалисти:

 • дизайн;
 • VA матрица;
 • Бърз отговор;
 • честота на актуализация;
 • яркост, контраст;
 • цветопредаване;
 • ъгли на видимост - 178 градуса.

Минуси:

 • задният капак, който покрива конекторите, е много труден за отстраняване;
 • монтажът на скобата е невъзможен;
 • стойката не се регулира по височина, има скромна настройка по отношение на наклона.

Мониторът е напълно подходящ за изискванията на геймърите, впечатлението може да бъде развалено само от неудобна стойка с минимално възможното регулиране. Голямо зрително поле - 1780 хоризонтално и вертикално. Например, ASUS VG248QE има изглед 170 на 160 градуса, но ASUS поддържа 3D, MSI няма такава функция, но екранът му е извит и има антиотражателно покритие, за разлика от ASUS. На цена мониторът не е лош, но ако имате нужда от 3D и стерео поддръжка, по-добре вземете ASUS.

Samsung C24RG50FQI

Samsung C24RG50FQI

Samsung беше първият, който въведе извити монитори на пазара и все още е лидер в тази област, въпреки че цената на продуктите на марката е по-висока от тази на конкурентите. Кривината на монитора е 1800R. Честотата на кадрите може да се променя в диапазона от 60, 100, 120 и 144 Hz.

Режимът на играта регулира гама нивата на черно, контраст и острота според нуждите на играта. Осигурена е виртуална гледка. Плавни движения на героите с AMD Radeon FreeSync технология.

Ценен бонус за запалените геймъри - Eye Saver Mode, минимален блясък на синия екран и минимална умора на очите. Flicker Free технологията също помага за намаляване на умората.

С контраст на екрана 3000: 1 можете да видите най-малките детайли в пълен мрак или в най-ярките сцени.

Ползи:

 1. Голям зрителен ъгъл.
 2. Извит екран.
 3. Изход за слушалки
 4. Икономично потребление на енергия.
 5. Висококачествен звук през слушалки.
 6. Ярко, добро цветопредаване.
 7. Равномерно осветление.

Недостатък:

 1. Няма DVI вход.

Ако не намерите вина, мониторът е много добър, дори като се има предвид цената му -, което е значително по-високо от това на конкурентите. Добра цветова репродукция, обещани 144 Hz, ясна картина без замръзване. Изобилие от полезни функции и защита на очите. Можете да грешите с удобството на поставянето - няма монтаж на стена, регулиране на височината. Ако тези функции са важни, помислете за ASUS VG248QE или BenQ ZOWIE XL2411P, които бяха разгледани по-горе: те също имат въртене на 90 градуса, което Samsung също няма, но компенсира отсъствието им с извит екран. ASUS все още има стерео високоговорители и 3D.

ТОП 5 най-добри монитора 27 инча 144 Hz

ASUS VG279Q

ASUS VG279Q

Full HD монитор с IPS панел, ниско време за реакция - 1 ms, неговите функции са специално съобразени с нуждите на геймърите, има FreeSync, предварително инсталирани режими на GameVisual изображение. Добро цветопредаване, контраст - 1000: 1, панелът е направен по IPS технология, широк зрителен ъгъл - 178 градуса.

Предаване на детайли в тъмни сцени с помощта на технологията ASUS Shadow Boost. За да се ускори реакцията на игровия герой на натискането на клавиша, е осигурена технологията GameFast Input с незабавен отговор. Тесна рамка на екрана - дебелина 1 см. Производителят дори се е погрижил за удобството на потребителите, като е поставил държач за кабел на стойката на монитора. Самата стойка също е добра: можете да регулирате височината, ъгъла на наклона, да се завъртите на 90 градуса или да завъртите на 180. Има стенен монтаж.

Виртуален курсор GamePlus. Намалено синьо трептене, регулируемо в менюто на монитора или чрез приложението DisplayWidget.

Ползи:

 1. IPS матрица.
 2. Висока яркост, много цветове.
 3. Стерео високоговорители.
 4. Наличие на DVI вход.
 5. Входове - аудио, стерео.
 6. Широк обхват на регулиране на монитора, въртящ се на 90 градуса, монтиране на стена.
 7. Тънки рамки
 8. Висококачествена картина, без зърно.

Недостатъци:

 1. Настройките на предварително зададения режим оставят много да се желае.
 2. Лошо качество на звука във вградените високоговорители.

Цената на този монитор е , За тази сума предлага много добра функционалност и качество на картината. Ако очаквате да използвате стандартните високоговорители за монитор, бързам да ви разочаровам: качеството на звука е много ниско.

Мониторът използва LED подсветка. Например Samsung C27HG70QQI го няма, яркостта също е по-ниска - 350 cd / m2, в ASUS - 400. Но в Samsung има повече цветове. Екранът е извит и също може да се завърти на 90 градуса.

Acer Nitro VG270UPbmiipx

Acer Nitro VG270UPbmiipx

Първото нещо, което ви хваща окото, е безрамният дизайн, хубава стойка с три точки на закрепване. Гладкото изображение по време на игри се осигурява гладко от Radeon FreeSync технология, ярък IPS панел, 144 Hz и време за реакция (1 ms). Acer не се върти на 90 градуса, не се регулира по височина, ASUS има такава функция. Родната стойка в Acer е някак неразмислена - прекалено лека, поради което мониторът вибрира, когато използвате клавиатурата на масата. Оборотите, настройките на екрана върху него не се правят. Повечето потребители трябваше да оборудват монитора със стойка.Качеството на картината на монитора е добро, има много малко оплаквания от мъртви пиксели, други проблеми от потребителите, всички други недостатъци лесно се компенсират.

Професионалисти:

 • дизайн;
 • цена;
 • IPS матрица;
 • качество на изображението;
 • разделителна способност - от Full HD до 2K;
 • Бърз отговор;
 • честота на актуализация;
 • ъгли на видимост;
 • голям запас от яркост.

Минуси:

 • осветяване на матрицата;
 • стойката е нестабилна, не се регулира по височина, има скромна настройка по отношение на наклона;
 • бримки в динамични сцени;
 • минималното ниво на яркост е голямо;
 • качество на звука.

Добър монитор с IPS матрица за, В сравнение с предишния модел в класацията на ASUS VG279Q, в много отношения те са много сходни: и двата монитора имат вградени високоговорители, които не могат да се използват поради качеството на звука. Посоченото време за реакция на Acer е по-ниско, както и яркостта. ASUS има DVI вход с HDCP поддръжка, който Acer няма, но има два HDMI входа, единият от които е версия 2.0.

Samsung C27HG70QQI

Samsung C27HG70QQI

За разлика от предишните два монитора в класацията, този е извит. Samsung, както във всички свои продукти, се стреми да „напълни“ електрониката с максималния набор от полезни качества: висока разделителна способност, QLED матрица, поддръжка на HDR, квантова точка технология за перфектно цветово възпроизвеждане. Разделителната способност на монитора е 2560 × 1440, т.е. е по-висока дори от Full HD монитори.

Интересна технология Arena Lighting - звукът е синхронизиран с осветлението, което подобрява игровото изживяване. В менюто има много предварително зададени настройки за различни жанрове на игри. Дву шарнирната стойка, създадена специално за геймърите, можете да регулирате монитора в няколко позиции. Мониторът защитава очите с технологията FlickerFree.

Професионалисти:

 • дизайн;
 • ергономичност;
 • подсветка зад монитора;
 • качество на изображението;
 • резолюция - WQHD;
 • Бърз отговор;
 • вграден USB хъб.

Минуси:

 • Поради конструктивните характеристики на стойката не е възможно да се монтира близо до стената (хлабина около 20 см)
 • без допълнителни функции за игра;
 • неприятно скърцане, когато подсветката е включена;
 • матрични акценти;
 • няма вградена акустика.

Не е лош монитор за, Идеално е, ако не сте готови да платите повече от 40 хиляди за по-модерен вертикален модел. Моделът е висококачествен, добър монтаж, равномерна осветеност, добро цветопредаване. Дълбок черен цвят.

Мониторът използва VA матрица, която е малко по-ниска от IPS. Ако това е важно, помислете за AORUS AD27QD за или ASUS и Acer, които разгледахме по-рано. Моля, обърнете внимание, че нашият Samsung управлява само AMD FreeSync поддръжка, NVIDIA G-Sync не е в него. AORUS е по-интересен и от наличието на USB изход, функция за картина в картина, но в него е вграден захранващ блок.

MSI Optix MAG271CQR

Друг извит монитор с рамка на тялото. Вградена LED подсветка - Mystic Light. Има приложение Gaming OSD - оптимизира настройките на монитора за игри с различни формати. Широка цветова гама, адаптивна синхронизация на AMD FreeSyng, без ефекти на разрушаване на рамката. Очите не се уморяват по време на работа благодарение на технологиите Anti-Flicker и Less Blue Light - те потискат трептенето, включително синия цвят.

Ползи:

 1. Дизайн без рамки с извит екран и големи ъгли на видимост за потапящи игри.
 2. Добро възпроизвеждане на цветове, контраст.
 3. Висококачествена матрица без отблясъци.
 4. Разделителната способност на екрана е по-добра от Full HD.
 5. Висококачествена метална стойка с широк спектър от настройки.
 6. USB портове.
 7. Удобен джойстик за настройки.
 8. Филм против отблясъци.
 9. От лявата страна на монитора е прибираща се кука за слушалки.
 10. Липса на отблясъци.
 11. Високо качество на сглобяване.

Недостатъци:

 1. Потребителите бяха изправени пред брак - хоризонтални сиви ивици по целия монитор.
 2. Надценена цветова температура в повечето предварително зададени профили.
 3. Изгаряне на цветовете, когато гледката е изместена от центъра.

Дори Samsung C27HG70QQI може да даде начален старт на геймърския монитор за качество на сглобяването, въпреки че тази компания е известна със своята технология за качество. Богат набор от функции за геймърите. Голямо внимание към детайлите: монтаж на слушалки и собствен софтуер за гъвкава настройка.Ако се страхувате от загуба на ъгли на видимост, съветвам ви да разгледате монитори с IPS матрица: ASUS VG279Q, Acer Nitro VG270UPbmiipx, AORUS AD27QD. Последният има повече цветове, но екранът не е огънат и цената е малко по-висока.

AORUS AD27QD

AORUS AD27QD

Монитор с IPS-матрица и HDR поддръжка. Висока яркост, бърза реакция, голям брой цветове. Има USB хъб, USB версията е 3.0. Функция картина в картина. Мониторът щади очите - подсветка без трептене, отслабване на синия цвят. Много удобна ергономична стойка, мониторът може да се завърти на 90 градуса, VESA-съвместим монтаж.

Професионалисти:

 • ергономичност;
 • пълен комплект (всички необходими кабели);
 • качество на изображението;
 • удобно управление на функции с помощта на специален софтуер;
 • резолюция - WQHD;
 • Бърз отговор;
 • голям запас на яркост;
 • набор от игрови функции;
 • вграден USB хъб.

Минуси:

 • цена;
 • матрични акценти;
 • къс захранващ кабел;
 • няма вградена акустика;
 • Отмяна на шум от микрофон се поддържа само за собствени слушалки AORUS GIGABYTE;
 • USB и аудио жакове надолу;
 • голяма стойка.

Монитор с богат набор от игрални функции, но някои от тях работят само във връзка със специален софтуер. Многоцветната статична или динамична подсветка на задния панел и стойката на конзолата само подчертава, че това е геймърски монитор. Въпреки че по отношение на функциите е подходящ за офиса, работа с графика или за редактиране на видео.

Трудно е да го сравним с други. Цена - , Двата предишни модела в класацията имаха по-ниска цена, но бяха оборудвани с VA матрица и извит екран. Поддръжката на HDR сред всички прегледани по-рано монитори беше само в Samsung C27HG70QQI. За разлика от MSI Optix MAG271CQR е оборудван с USB 3.0. Функцията картина в картина е достъпна само на този монитор сред всички прегледани. Добър универсален монитор, който може да се използва за най-различни цели.

ТОП 4 най-добри монитори 32 инча 144 Hz

AOC C32G1

AOC C32G1

Мониторът е впечатляващ - голям диагонал с панел без рамки и кривина, само VA матрицата разваля впечатлението малко. Резолюция - Full HD. Гладкостта на изображението се основава на AMD FreeSync технологията, а Flicker-Free AOC намалява умората на очите с минимално трептене.

Ползи:

 1. Удобно меню.
 2. Добро цветопредаване.
 3. Извита и без рамка, максимална свобода на действие.
 4. Пикселите са невидими на работно разстояние.
 5. VGA вход.
 6. Подсветка без трептене.
 7. Големи ъгли на видимост.

Недостатъци:

 1. Матрицата не реагира на декларираните 1 ms, следи се забелязват при резки движения на картината.
 2. Стойката не се регулира по височина.
 3. Няма USB хъб.

Цена на монитора - , което не е достатъчно за такива характеристики. Разделителната способност е Full HD, не е достатъчно за такъв диагонал, но потребителите отбелязват, че пикселите са видими само на много близко разстояние. Яркостта също не е най-голямата: следващият модел в класацията на LG 32GK650F е с няколко хиляди по-скъп, но предлага малко по-висока яркост, въпреки че има по-висока реакция, има покритие против отблясъци, възможност за въртене на 90 градуса. Ако USB хъб е важен, вижте BenQ EX3203R, но той не се предлага като геймърски монитор.

LG 32GK650F

LG 32GK650F

Тази извадка има настройки за игри, които потребителят може да избере според нуждите си. Има черна стабилизация, динамичен стабилизатор на движение, зрение. Екран против отблясъци. Мониторът може да се завърти на 90 градуса, да се регулира по височина, да се монтира на стена.

Ползи:

 1. Ярки и наситени цветове.
 2. Висока разделителна способност.
 3. Удобен джойстик за персонализиране.
 4. Регулируема по височина стойка.
 5. Подсветка без трептене.

Недостатъци:

 1. Забележим шум от захранването.
 2. Няма USB хъб.

Ако HDR и извит екран са важни, тогава разгледайте модела BenQ EX3203R: той ще струва още няколко хиляди, но има и USB изход. По принцип много добър геймърски монитор, но имайте предвид неговия размер: за да премахнете удобно за очите разстояние, ще ви трябва голяма маса. Добро изграждане, производителят, както винаги, държи на марката. Цена - .

BenQ EX3203R

BenQ EX3203R

QHD извит геймърски монитор с кривина 1800R и ултратънка рамка.Обхваща широка цветова гама, технологията FreeSync 2 - най-гладкото изображение на героите на екрана. Има USB-C конектор за свързване само с един кабел. HDR 400 технологията осигурява най-реалистичните цветове. Opt-Clarity е отговорен за точното детайлизиране. Ергономична стойка - регулируема по височина и ъгъл.

Мониторът не уморява очите ви дори при продължителна употреба, технологиите Eye-Care и Brightness Intelligence Plus се грижат за това - следи нивото на осветеност в помещението и цветовата температура, настройва параметрите на дисплея за тях и увеличава пропорцията на топъл бял цвят, който действа успокояващо на очите, или студен бяло.

Ползи:

 1. Дълбоко черна, приятна сочна цветова линия.
 2. Висок контраст.
 3. Компактна и ергономична стойка.
 4. Добра универсална HDR настройка, без „танци с тамбур“ за регулиране на цвета.
 5. Извит екран с тънка рамка и добра разделителна способност, пикселите не се виждат на работно разстояние, широки ъгли на видимост.
 6. Интерфейс - USB TYPE-C.
 7. Екранно покритие против отблясъци.

Недостатъци:

 1. Работният индикатор свети непрекъснато.
 2. Лъскави хромирани крака, много лесно се замърсяват.
 3. Не се регулира хоризонтално - само височина и наклон.

Монитор с добра картина, много нисък процент на дефекти и мъртви пиксели, сравнително равномерна подсветка, което е рядкост за такъв диагонал. Потребителите забелязват малки акценти на черен фон, но не критични, само ако намерят грешка. Като цяло, приличен геймърски монитор за .

Единственият монитор с такъв размер в нашия преглед с HDR поддръжка. Най-висока яркост сред останалите - 400 cd / m22, след него в яркост - LG 32GK650F с 350 cd / m2, Това е единственият модел в нашата класация с USB видео вход. Но няма MINI DISPLAYPORT вход в него. Ако се интересувате от тази функция, помислете за ASUS ROG Strix XG32VQ, но тя няма USB порта TYPE-C, който има BenQ.

ASUS ROG Strix XG32VQ

ASUS ROG Strix XG32VQ

Извит, тънък дисплей без рамка с висока скорост на опресняване и 125% sRGB цветова гама. FreeSync адаптивна технология за синхронизиране. Удобна стойка - регулируем наклон, завъртане и височина. Вградената LED подсветка на Aura е синхронизирана с други съвместими компоненти и периферни устройства.

Друга функция, въпреки че нейната полезност е съмнителна, е цветният подпис: в пакета са включени две наслагвания с ROG лога, които могат да се използват за проектиране на изображения върху масата с помощта на вградената подсветка. Можете да създадете свои собствени изображения с празен слой. Но това е само играчка, а не полезна функция.

Има бутон GAMEPLUS, той реализира различни опции, полезни за геймърите. Приложение за бърза промяна на настройките на монитора без използване на екранното меню. Намалено трептене на екрана и синьо филтриране за по-малка умора на очите.

Ползи:

 1. Голям диагонал, извит екран и тънък панел за комфорт по време на игра.
 2. Добро антиотражателно покритие.
 3. Пикселите са с висока разделителна способност, които се виждат само на много близко разстояние.
 4. Дълбоки черни, наситени ярки цветове.
 5. Добро качество на изграждане.
 6. Големи ъгли на видимост.
 7. Приложения за геймъри.
 8. Вход MINI DISPLAYPORT.
 9. USB хъб, интерфейс - USB TYPE B, версия на USB - 3.0.

Недостатъци:

 1. Повишени изисквания към видеокартата.
 2. Масивен крак, заема много място на масата.

Не евтин монитор -, но характеристиките му са отлични, потребителите нямат оплаквания относно работата му или качеството на картината. Единственото нещо, за което трябва да се подготвите, ако решите да го купите, е да подобрите собствения хардуер на компютъра, за да съответства на този монитор, за да получите максимално качество и скорост от него. В същото време тя консумира електричество много икономично.

Само BenQ EX3203R може да се аргументира в представянето. BenQ няма MINI DISPLEYPORT, той е тук, но ASUS има USB видео вход. В BenQ интерфейсът е USB TYPE B, в ASUS - TYPE-C. Останалите монитори са много сходни по качество и характеристики на картината, но цената на BenQ е малко по-ниска.

Рейтинг на най-добрите монитори с Aliexpress

Най-добър широкоекранен (21: 9) 144 Hz монитор

LG 34UC89G

LG 34UC89G

Монитор с IPS-матрица 21: 9 с G-Sync осигурява снимка без сълзи и закъснения, може да овърклок до 166 Hz (в зависимост от видеокартата). Екранът е извит.Ергономична стойка - мониторът може да се накланя и височината му да се регулира. Съотношението на страните 21: 9 ви позволява да виждате области, които не са били видими в мониторите със съотношение на страните 16: 9.

Виртуалната гледка за улесняване на прицелването може да се използва дори и в онези игри, където не е предоставена. Вградена игрална технология за лесно персонализиране.

Ползи:

 1. Диагонал - 34 инча със съотношение на страните 21: 9.
 2. Висока скорост на работа.
 3. По-малко взискателни към видеокарта от други подобни монитори.
 4. Добро възпроизвеждане на цветове, широки зрителни ъгли.
 5. Удобна стойка.
 6. Способността да се ускорява до 166 Hz.

Недостатъци:

 1. Разделителната способност е 2560 × 1080.
 2. Някои потребители се сблъскват с появата на хоризонтални ивици след известно време - очевидно, недостатъци или дефекти в дизайна.

Много добър монитор, състоящ се от солидни добродетели. Разделителна способност 2560 × 1080 не е достатъчна за такъв диагонал, но цената на този монитор е - , Моделите с по-висока разделителна способност струват порядък повече. Поради тази резолюция мониторът е по-малко взискателен към инсталираната видеокарта. Като цяло отлична проба с голям диагонал и функционалност за скромна цена.

6029 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите