У дома Как да изберем Компютри ТОП 10 най-добри 4K монитора според отзивите на клиенти

ТОП 10 най-добри 4K монитора според отзивите на клиенти

Когато избирате 4K монитор, трябва да обърнете внимание на характеристиките, отговорни за контраста, предаването на цветовете, детайлите и яснотата. Те помагат да се определи правилно кой от моделите може да бъде подходящ за конкретна задача: работа със снимки или текстове, гледане на видеоклипове, игра на игри и др.

Рейтинг на най-добрите монитори с Aliexpress

Samsung U28E590D

Samsung U28E590D

Бюджетен 28-инчов монитор с TN матрица и практически най-ниската консумация на енергия - 38 W (0,3 W - в режим на готовност). Има възможност за монтаж на стена. Има достатъчна яркост (370 cd / m22) и среден контраст. Осигурява голям брой цветове - 1 млрд. С нисък пикселен отговор (1ms) мониторът е чудесен за геймърите. Променлива честота на опресняване - FreeSync (динамична). Ъглите на видимост не са най-големите сред рейтинговите модели - 160–170 °. Стандартен модел: 2 HDMI, DisplayPort, изход за слушалки.

Ползи:

 1. Бързо време за реакция на матрицата.
 2. Красива стойка.
 3. Добра резолюция.
 4. Наситени цветове.
 5. Много настройки. Способността да се регулира нивото на черно, което рядко се среща при други производители.

Недостатъци:

 1. Малки ъгли на видимост (неравномерно изображение).
 2. Остаряла TN матрица.
 3. Без вградени високоговорители.
 4. Лъскава рамка.
 5. Излъчва странно скърцане при включване, стартиране.

Цена на Samsung U28E590D - общо , Евтин 4К модел от известен производител, който говори за качеството на материалите и изработката. Подходящ за киномани и геймъри, както и за офис работа. Яркостта и равномерността на подсветката са оптимални. Flicker се елиминира чрез технологията FlickerFree, така че очите ви са по-малко уморени. Когато се гледат от центъра, цветовете стават по-малко живи - това е основният недостатък. Мисля, че моделът е повече от достоен предвид ниската цена. 81% от купувачите са напълно доволни от качеството на изображението.

Philips 276E8VJSB

Philips 276E8VJSB

Следете 27 инча с по-напреднала IPS-матрица. Осигурява по-широки ъгли на видимост - 178 °. Различава се в голяма цветова гама. По отношение на контраста, яркостта и цветопредаването е почти идентичен с Samsung U28E590D, но с по-дълъг пикселен отговор от 5 ms. Освен FlickerFree, той е оборудван и с антиотражателно покритие, което намалява напрежението на очите. Добър монитор за работа с графика, възпроизвеждане на мултимедийно съдържание. Екранът може да възпроизвежда снимки от два източника едновременно. Той разполага с ултратънка рамка и красива стойка във формата на полумесец, която регулира позицията на монитора от -5 до + 20 ° (за сравнение: Samsung U28E590D няма регулиране на височината). С технологията за пестене на енергия, Energy Star 7.0 консумира само 20 вата.

Ползи:

 1. Дизайн. Тесен кадър.
 2. Здрава метална стойка.
 3. Добро цветопредаване, широки зрителни ъгли.
 4. Ярка подробна картина.
 5. Ниска консумация на енергия.

Недостатъци:

 • Ходилото не се регулира по височина.
 • Дълбочината на черното е недостатъчна, което е общо за всички IPS-матрици.
 • Без стенен монтаж.
 • Минималната яркост е твърде висока.

Цена Philips 276E8VJSB -, Предвид ниската цена, малки недостатъци могат да бъдат игнорирани според 91% от купувачите. Samsung е по-ниско в качеството на сглобяване поради IPS-матрицата и ъглите на видимост в качеството на дисплея. Отбелязвам прекомерната яркост, а не най-дълбокия черен цвят, което е особено забележимо при гледане на съдържание в тъмното. Страхотен вариант, особено за фотографите, поради спокойното цветово възпроизвеждане.

LG 24UD58

LG 24UD58

23,8-инчов модел с по-ниска яркост (250 cd / m2)2) и голям диапазон на честотата на опресняване - 30–135 kHz за линии и 40–61 Hz - кадър. Пропуските между кадрите се намаляват от технологията AMD FreeSync, която синхронизира броя на кадрите със скоростта на опресняване. Въпреки че времето за реакция на модела е по-ниско от Samsung U28E590D и AOC U2777PQU, той подхожда почти идеално за игри. За разлика от предишния модел, той осигурява стабилен черен цвят. Има функция „картина в картина“: можете да разделите екрана на 14 зони, в които можете да показвате изображението от различни приложения. Има стенен монтаж.

Ползи:

 1. Сочно, богато възпроизвеждане на цветове. Висока разделителна способност. Супер подробна матрица.
 2. Изображение без разкъсване поради високата плътност на пикселите.
 3. Отлични зрителни ъгли.
 4. Трептене, без отблясъци. Очите не се уморяват.
 5. Лаконичен дизайн.

Недостатъци:

 1. Няма HDR поддръжка.
 2. Разположението на конекторите изглежда неудобно за някои клиенти. Изходът за слушалки също е разположен отзад.
 3. Поставката не се регулира по височина.

Цена LG 24UD58 -, Ако изберете този модел за игри, той ще оправдае очакванията. Отлична работна ръка за четене на документи поради яснота и детайлност, но някои потребители не препоръчват да работите със снимки и видеоклипове, отбелязвайки най-добрата цветова температура и правилната гама. Въпреки че съдейки по отзивите, мониторът предоставя сочна картина с естествени ярки цветове. 84% от купувачите препоръчват модел за покупка.

AOC U2777PQU

AOC U2777PQU

27 monitor геймърски монитор с много тесни рамки. Тя се различава от моделите, споменати в рейтинга, със 100% покритие на цветовото пространство на sRGB. Добра извадка за потребители, работещи с графични материали. Тя се различава от LG 24UD58 по висок показател за яркост на пика (350 cd / m2), по-нисък пикселен отговор (4 ms). Характеристиката на модела е огромен брой портове: DVI-D, HDMI, DisplayPort, VGA, аудио, USB и 4-портов USB хъб. Поддържа MHL за свързване на мобилни устройства. Два вградени високоговорителя от 3 вата. Стъпалото ви позволява да регулирате монитора по височина, възможно е въртене от 90 °.

Ползи:

 1. Красива гледка.
 2. Отлично цветопредаване. Сочни реалистични цветове.
 3. Равномерно осветление.
 4. Много пристанища.
 5. Богато оборудване (кабели).
 6. Вградено захранване.
 7. Екранът не отблясва. Очите не се уморяват.

Недостатъци:

 • Гланцов заден капак. Силно привлича прах.
 • Качеството на звука от вградените високоговорители е лошо.
 • Неадекватна яркост.
 • USB конекторите са неудобни, когато се използват за флаш устройства.

Цена AOC U2777PQU -, Игрален монитор с красив дизайн, надеждна регулируема доставка. Подходящ за създаване на мулти-мониторни конфигурации. Извежда сигнал от няколко свързани устройства. Страхотно за игри. Някои потребители препоръчват да вземете по-мощна графична карта. 89% от купувачите са доволни от качеството на монитора.

Viewsonic VX3211-4K-mhd

Viewsonic VX3211-4K-mhd

31,5-инчов монитор с HDR поддръжка, но с по-високо контрастно съотношение (3000: 1), което е типично за VA-матрица, с по-кратко време за реакция на пиксела - само 3 ms. Висока честота на опресняване на струните е 15–204 kHz. Възможен монтаж на стена. Той има стандартен набор от конектори. Вградени високоговорители с мощност 2,5 вата всеки.

Ползи:

 1. Поддръжка за AMD FreeSync технология.
 2. HDR
 3. Добро цветопредаване, яркост.
 4. Регулируемо време за реакция.
 5. Страхотна конструкция. Хубава рамка, удобна за закрепване на уеб камера.

Недостатъци:

 1. Някои купувачи отчитат лека неравномерност на подсветката на черен фон при слаба светлина.
 2. Неудобни контроли на менюто.
 3. Голяма стойка. Заема много място. Не осигурява стабилност.
 4. Цветовият баланс се измества към червено.
 5. Видео входовете не са много удобно разположени.

Viewsonic VX3211-4K-mhd цена -... Добър монитор с красива, сочна снимка. Показва цветовете реалистично. Без отблясъци. Превъзхожда AOC U2777PQU по контраст и скорост на реакция на пиксела. 82% от купувачите са доволни от качеството на работа. Но има и недостатъци, като основният е неудобните настройки.

Samsung U32J590UQI

Samsung U32J590UQI

Монитор 31,5 ″ с VA-матрица. Той има почти същите характеристики. Леко различно по ниво на яркост (270 cd / m22), малко по-дълго време за реакция - 4 ms. Осигурява по-дълбок черен цвят, добро предаване на цветовете. Подсветката не е най-модерната - LED (в сравнение със WLED, с който са оборудвани предишните модели).

Ползи:

 1. Строг дизайн. Тясна матова рамка.
 2. Трептене, без отблясъци. Анти-отразяващо покритие. Минимално напрежение на очите.
 3. Отличен контраст, сочна картина.

Недостатъци:

 1. Неравномерно бяло. Осветяване в краищата.
 2. Включен само HDMI кабел.
 3. Поради стойката заема много място. Не може да бъде поставено до стена.

Цена Samsung U32J590UQI -... Това е евтин пример за монитор на този диагонал с 4K. Достатъчно наситен образ, отлично цветово възпроизвеждане. Контрастът, яркостта намаляват леко към краищата на матрицата. Моделът не е лош, заслужава внимание, въпреки че има оплаквания за качеството на сглобяване. 90% от купувачите високо оцениха качеството на изображението, цветното възпроизвеждане, функционалността.

BenQ EW3270U

BenQ EW3270U

Монитор 31.5 ″ с VA-матрица и поддръжка за HDR. Благодарение на технологията Brightness Intelligence Plus, настройките се променят автоматично: те зависят от осветеността и цветната температура в стаята. Индикатор за висока яркост - 300 cd / m22... Разполага с два високоговорителя по 2 вата. Осигурява монтаж на стена. В допълнение към стандартните изходи има и USB порт за видео.

Ползи:

 1. Качеството на материалите. Надеждна конструкция.
 2. Отлично цветопредаване. Голям избор от цветове.
 3. Много ясна, висококачествена картина.
 4. Технологии за запазване на зрението.

Недостатъци:

 1. В тъмна стая ъглите на монитора изглеждат издухани.
 2. Когато се гледа от ъгъл, цветовете не са толкова ярки, колкото в центъра.
 3. USB портът не се зарежда.
 4. Регулируема стойка ограничена.
 5. Леко забавяне при преминаване към HDR.

Цена BenQ EW3270U -... Това е модел с отлична яркост, яснота и детайлност на картината. 78% от купувачите са доволни от работата на монитора. Но той може да не е подходящ за всички поради силното изкривяване на цвета, когато се гледа от ъгъл. Въпреки че има много опции за предотвратяване на умората на очите.

LG 27UL650

LG 27UL650

Монитор 27 ″ на IPS-матрица, който осигурява ярка, сочна картина. SRGB цветовата гама е 99%. Поддържа DisplayHDR 400 и HDR10. Той е значително по-нисък за разлика от BenQ EW3270U - 1000: 1. Има малко по-дълъг пикселен отговор - 5 ms. AMD FreeSync технологията е отговорна за гладкия дисплей. Различава се в енергоспестяването - консумира само 36 W (0,3 W - в режим на заспиване), като Samsung U28E590D. Предлага се и монтаж на стена. Стойката ви позволява да регулирате позицията по височина и наклон. Стандартен набор от конектори: 2 HDMI, DisplayPort и изход за слушалки.

Ползи:

 1. Дизайн, тънки рамки.
 2. Висококачествени материали. Надеждна конструкция.
 3. Удобна стойка с възможност за регулиране.
 4. Добро цветопредаване. Богата жива и естествена картина.
 5. Удобно управление.
 6. Гъвкави настройки.
 7. Широки ъгли на видимост.

Недостатъци:

 1. Неравномерна подсветка. В ъглите има акценти.
 2. За някои клиенти кабелът на Display Port изглежда малко къс.

LG 27UL650 цена -... Характеристиките на модела са малко по-ниски от BenQ EW3270U, ​​но благодарение на оборудването със специални технологии, мониторът осигурява отлично качество на изображението. Можете да конфигурирате необходимите характеристики в зависимост от целта (гледане на видео, работа с текстове). Моделът се отличава със своето качество на сглобяване. Белият заден панел се счита за уникален, въпреки че не се вижда, така че не разваля гледката.

Philips BDM4350UC

Philips BDM4350UC

Професионален монитор 42.51 ″ IPS-матрица с висока разделителна способност (3840x2160) и отлична плътност на пикселите (40 пиксела / см), изключително ясни детайли. Моделът има високо цветопредаване, показва голям брой нюанси и осигурява фини преходи между тях. Монитор със същото време за реакция на пиксела като LG 27UL650 има по-висока честота на кадъра (80 Hz). Следователно картината върви гладко, без размазване или примки, дори в екшън сцени. Той има два 7 W високоговорителя - най-високата мощност на високоговорителя в класацията. Подобно на DELL P2415Q, той има функция за компенсиране на неравномерна подсветка с подсветка. Но за разлика от него, той има по-ниска консумация на енергия - 63 вата.

Ползи:

 1. Big.
 2. Добро качество на изграждане. Надеждна стойка.
 3. Качеството на видеото е отлично. Ярки реалистични цветове, детайл.
 4. Удобно управление на джойстика.
 5. Има "картина в картина", 4 независими видео входа: могат да се използват като 4 монитора едновременно.

Недостатъци:

 1. Нерегулирана стойка.
 2. Качеството на звука изглежда посредствено за някои потребители, въпреки че много хора гледат филми без допълнителна акустика.
 3. В самите ъгли на екрана подсветката е по-малко ярка.
 4. Няма да работи, за да го завиете близо до стената, тъй като проводниците са свързани перпендикулярно.

Цена Philips BDM4350UC -... Този модел е оптимален за 3D дизайн, редактиране на видео и други работи, изискващи голямо пространство, висококачествени изображения и цветно възпроизвеждане. Може да се използва заедно с PlayStation или Xbox. Моделът е по-нисък от LG 27UL650 по отношение на максималната пикова яркост, но го надминава по контраст и скорост на реакция на пиксела. За разлика от DELL P2415Q, мониторът е оборудван с високоговорители, които осигуряват доста силен и гладък звук.

Рейтинг на най-добрите монитори с Aliexpress

DELL P2415Q

DELL P2415Q

Монитор 23.8 ″ Американски производител на IPS-матрицата. Лаконичен дизайн, който не се променя от няколко години: издръжлива матирана пластмаса, проста стойка, която регулира ъгъла на наклон, височина, въртене, въртене 90 ° (портретна версия). Почти същите характеристики като LG 27UL650. Той разполага с бърза честота на кадъра (76 Hz), но по-дълго време за реакция от 6 ms. Това не е опция за игра. Но осигурява отлично цветопредаване, широки ъгли на видимост, компенсира неравномерната подсветка. За работа с медийни файлове и документи този монитор е идеален. Снабден с технология Flicker-Free, покритие против отблясъци за защита на очите. В допълнение към стандартните конектори има Mini DisplayPort, аудио изход, USB и USB хъб (4 порта). Поддържа MHL.

Ползи:

 1. Отлично цветопредаване, яркост, детайлност.
 2. Висока дефиниция на изображението.
 3. Подсветката не мига.
 4. Всякакви корекции на позицията на екрана.
 5. Очите не се уморяват.

Недостатъци:

 1. Дълбочината на черния цвят не ми подхожда малко (според индивидуални отзиви).
 2. Менюто е някак неудобно.
 3. Скъп за малък диагонал (24 инча).

DELL P2415Q цена -... Моделът представя невероятни възможности за регулиране на положението на монитора. Потребителят може да избере всяка позиция и наклон. Благодарение на висококачествения дисплей на изображения, той е чудесен за работа с фотография (по отзиви).

1434 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите