У дома Как да изберем Климатична техника Кой електрически конвектор е по-добре да купите за дом в година

Кой електрически конвектор е най-добре да закупите за дом в година

Всички искаме да дойдем в топла къща, особено ако замразеният извънсезон или жесток студ царува на улицата. Лятото не е скоро, но няма особено желание да се разхождате из къщата, обвита в сто дрехи. Ако по някаква причина основната отоплителна система не работи, тогава на помощ идва компактен и ефективен помощник - битов конвектор. Те са различни - с различни размери, мощност и конфигурация, но изпълняват една и съща задача - отопляват нашите жилища. Днес ще ви кажем кой конвектор е най-добре да купите за дом в година, така че домът ви да е винаги топъл и комфортен, независимо от градусите извън прозореца.

ТОП 10 най-добри нагреватели с Aliexpress

Как е уреден конвектор?

Как работи конвекторът

За да започнем, нека поговорим за самите устройства. Отоплителните конвектори работят в съответствие с принципа на физическото явление на конвекция, според което нагрятият въздух се издига нагоре и охлаждащият въздух слиза.

Всеки конвектор има отвор в тялото си за подаване на студен под отдолу и отвор за подаване на отопляем въздух отгоре. Вътре в устройството има нагревателен елемент - нагревателен елемент. Тя може да бъде електрическа или газова, но скоростта и ефективността на отоплението на вашата стая или друга стая зависи от нейната работа. Също така, във всеки модел конвектор има регулатор за отопление на нагревателния елемент - термостат. Някои модели нагреватели са оборудвани с електронен термостат, други с механичен.

И така, студеният въздух във вашия апартамент или къща се вкарва в конвектора, загрява се, излиза навън и се издига до тавана. В този случай студен въздух се изтласква и слиза надолу, където влиза в конвектора и се загрява. Както разбирате, промяната на въздушните потоци е почти незабележима за някой, който е в стаята, тоест няма да бъдете редуван с нито студен, нито горещ въздух.

Какви конвектори има?

Както вече казахме, в зависимост от типа нагревателен елемент, използван в конвектора, устройствата са разделени на два вида - електрически конвектори и газови. Първите са по-често срещани в ежедневието, те са удобни за отопление на малки жилищни помещения, апартаменти, стаи. По-добре е да закупите газов конвектор, ако ще отоплявате огромна зала или къща и имате под ръка централизирана система за подаване на газ.

По вида на инсталацията битовите конвектори също са разделени на два вида - подови и стенни. По правило добрите модели електрически конвектори се продават в комплект с крака за монтаж на пода и със скоби за окачване на устройството на стената.

Вижте също - Изберете електрическа камина за дома или апартамента

Как да изберем добър конвектор?

Как да изберем конвектор за вашия дом

За да направите правилния избор, когато идвате в магазин за домашни уреди, има няколко прости препоръки.

 1. На първо място, обърнете внимание на силата на конвектора. Този индикатор влияе пряко върху скоростта и интензивността на нагряването на въздуха в стаята. За да изберете оптималното устройство по отношение на мощността, разберете площта на стаята, където планирате да инсталирате конвектора. Добре е, ако има 15 кв.м на 1 kW мощност на устройството. площ на стаята. Тази формула е валидна за стандартни тавани с височина около 2,7 м. Ако таванът е по-висок, тогава за всеки 10 см височина добавете 10% от мощността на конвектора.
 2. Съвременните модели конвектори са оборудвани с всякакви функции - забавен старт, изключен от време, защита срещу преобръщане или замръзване, контролно заключване, различни програмируеми режими на работа. Тези индикатори влияят на цената, но помагат да се направи използването на устройствата по-практично, удобно и подходящо специално за вашите изисквания. Помислете и преценете за какво сте готови да доплатите и какви функции няма да използвате.

Научихте какво да търсите при избора си, а сега е моментът да разберете кой електрически конвектор е по-добър според потребителските отзиви в Интернет.

Вижте също - Рейтинг на най-добрите нагреватели за дома 2019

Оценка на домашните конвектори

Рейтинг на най-добрите конвектори за дома

Разбира се, закупуването на конвектор за отопление директно зависи от финансовите възможности на купувачите. Затова сме разделили списъка си на ценови сегменти. Дори сред евтините модели можете да изберете надеждно и функционално устройство, но високата цена, както знаете, не винаги определя качеството. Нашата оценка на най-добрите включва само най-популярните и обсъждани модели конвектори за дома. Затова нека разберем кои електрически и газови конвектори си струва да купите година?

Вижте също - Рейтинг на най-добрите котли на твърдо гориво за дълго горене

Бюджет за

 • Atlantic Bonjour 1000W - тези електрически конвектори са проектирани за малка стая от около 10 квадратни метра. За един час работа консумацията на енергия на конвектора е само 1 kW. Нагревателните елементи вътре в уреда не изсушават въздуха и работят безшумно. Освен това производителят се е погрижил за безопасността на използването на своя продукт. Atlantic Bonjour е защитен от прегряване, замръзване, разпръскване и пречупване. Добър и безопасен модел за монтаж в спалня или малка стая в страната.
 • Hyundai H-HV14-20-UI540 - мощен, компактен и стабилен. Устройството е проектирано за помещение от 24 кв.м., има механичен термостат, защитен е от прегряване. Може да се монтира само на пода. Конвекторът е лек и нисък, има три режима на работа и се откроява с висококачествения си монтаж. Един от най-добрите конвектори за отопление на дома просторни помещения.
 • Ballu BEC / EZER-1000 - удобен, функционален и мобилен нагревател. Съдейки по отзивите на потребителите, с мощност от 1 кВт, той тихо загрява стая с площ от 15 квадратни метра. в доста кратко време. Има възможност за регулиране на температурата, както и защита от прегряване и автоматично изключване при преобръщане. Сред предимствата: таймер за 24 часа и йонизатор на въздуха.

Рейтинг на най-добрите на цена от 4-7 хиляди рубли

 • Петро Noirot E-3 - Най-оптималните електрически конвектори със стенен монтаж. Има два модела - с разход 1000 вата, за помещения от 10 кв.м. и консумация от 2000 вата, за по-просторни помещения. Вътре в устройствата има стабилизатор на напрежението, защита от замръзване, запечатан калъф. От плюсовете купувачите отбелязаха паметта за настройки по време на прекъсване на електрозахранването, компактност и безшумност.
 • Electrolux ECH / AG-1500EF - има висока ефективност с бързо нагряване и интересен дизайн. Мощност 1,5 кВт за стая от 15 кв.м. Разполага с таймер, LED дисплей, многокомпонентна система за пречистване на въздуха и увеличена площ за пренос на топлина. Модели, достойни за внимание на купувачите, отличаващи се с дълъг експлоатационен живот и бързо нагряване на въздух в стаята.
 • Timberk TEC.PS1 LE 1500 IN - добри, качествени подови електрически конвектори за дома или лятото. Ще помогне за бързото затопляне на стая от 15-17 кв.м.Арсеналът включва ефективен нагревател с вграден йонизатор. Устройството се управлява електронно с интелигентен термостат и таймер, има няколко режима на работа, включително експресно отопление и икономичен режим. Освен това осигурява защита срещу преобръщане и навлизане на влага, заключване на контролния панел, превключвател със светлинен индикатор.

Горната лента на цена от 10 - 20 хиляди рубли

 • Nobo C4F 20 XSC Viking Е: висока мощност, производителност, надеждност и дълготрайност на работата. Консумация на електроенергия 2000 вата на час, електронен контрол, термостат, опция за монтаж на стена. Благодарение на алуминиевите перки, нагревателят не се нагрява до високи температури, но затопля достатъчно въздуха. Така кислородът в помещението се изгаря до минимум, а въздухът се нагрява до максимум. Най-добрият скъп електрически конвектор.
 • Noirot Melodie Evolution 1500 - Интересен, практичен и ефективен модел на електрически нагревател-конвектор. Мощност - 1000 вата, отопление на стая от 10-15 кв.м. Размерите на устройството ви позволяват да поставите нагревателя под прозореца или на пода - това ще отнеме минимум пространство. Конвекторът издържа на падане на напрежението, защитен е от замръзване, влага и преобръщане. Реализирана възможност за регулиране на температурата, програмиране на работата на устройството, както и запазване на настройките по време на прекъсване на захранването.
 • Hosseven HP-3 - най-добрият газов конвектор. Икономичен, грациозен, ефективен. Проектиран за 50-60 кв.м. площ, достигайки необходимата мощност - след 1 - 2 минути. Работи както от основния, така и от балонния газ. Лек, компактен и надежден. Оборудван със затворена горивна камера, целият преден панел е изработен от термоустойчиво стъкло, зад което можете да видите красив синкав пламък по време на работа. Предназначен за монтаж на стена.

Тези 9 конвекторни модела са преминали най-строгия контрол на качеството - те са закупени и тествани от нашите клиенти в обикновени апартаменти и къщи. Сигурни сме, че нашият преглед ще ви помогне да направите правилния избор, защото сега знаете кой конвектор е по-добре да купите за къща по рейтинг на годината. Топлота и комфорт за вас, скъпи читатели!

ТОП 10 най-добри нагреватели с Aliexpress

Вижте също:

12132 1

Една мисъл на тема „Кой електрически конвектор е най-добре да купите за дом в година “

 1. Алла Александровна:

  Добър вечер! Помогнете ми да избера конвектор ниско и широко под прозореца на Noirot Sport.Какъв вид са те и какви размери височината е важна за моя случай.

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите