У дома Ремонти Големи домакински уреди Грешка 4E на дисплея на пералнята на Samsung

Грешка 4E на дисплея на пералнята на Samsung

След като сте събрали всички мръсни неща в къщата, сложете ги в барабан, добавете прах и балсам, стартирайте процеса на измиване и изчакайте началото на работата. Течността обаче не влиза в отделението и грешка 4E мига на екрана в пералнята на Samsung. Такава грешка може да възникне както в началото на процеса на измиване, така и по време на операцията. Не е рядкост да възникне грешка по време на изплакване.

Онези модели, при които няма дисплей, грешка 4E в пералнята на Samsung се появява, както следва: постоянно изгаряне на показанията на температурата. Освен всичко друго, алармата се появява под формата на постоянно мигащи индикатори за скоростта на изплакване и въртене. По-подробна информация за стойностите на сигналите за грешки, машини без дисплеи, можете да намерите на уебсайта на производителя или в ръководството, което е включено в комплекта за шайбата.

Код на грешка 4E в пералнята на Samsung показва проблем на етапа на приемане на вода. Ако пералнята на Samsung не произведе събиране на течност в рамките на 2 минути след старта или ако не успее да събере необходимото количество за първоначалното ниво за 10 минути, командното устройство ще подаде сигнал и операцията ще спре или изобщо няма да започне.

Да поправим грешка 4E сами

грешка 4e в пералня Samsung

 • На първо място е необходимо да се провери наличието на вода в чешмата, тъй като тя може просто да бъде изключена и поради това имате 4E грешка в пералнята на Samsung.
 • След това проверете механизма, регулиращ процеса на подаване на течност, който може да бъде затворен и просто не подава вода в пералнята.
 • В случай на използване на входящ маркуч-aquastop, трябва да сте сигурни, че няма механични дефекти. Може би маркучът е повреден, което е довело до блокиране на потока течност в машината. Сигналният елемент, който предупреждава за теч, ще ви помогне да се уверите в това; ако системата все още работи, цветът й ще се промени в червен. В този случай просто трябва да смените маркуча.
 • Проверете филтъра, направен под формата на малка решетка, за запушване в него и, ако е необходимо, го почистете. Той е предназначен за пречистване на вода от мръсотия, котлен камък и откъснати парчета ръжда в тръбите. Филтърът е разположен на мястото, където са свързани маркучът и машината, непосредствено пред входящия клапан. Трябва да изключите подаването на вода към машината, след това развийте маркуча за подаване на вода и внимателно отстранете филтърната мрежа с помощта на клещи. След това внимателно, като използвате малка игла, я почистете и изплакнете под високо налягане.Второто решение на проблема е разтвор на лимонена киселина, в който трябва да се постави филтър за период от 30 до 60 минути, след което цялата скала трябва да се разтвори и след измиване ще получите чиста мрежа.
 • Ако кодът за грешка 4E в пералнята на Samsung се появи за първи път, трябва да го изключите до 15 минути и след това да го свържете отново. Контролерът може да се срине и може да се наложи рестартиране на системата, за да се върне към нормалното.
 • Ще трябва да проверите целостта на примките и контактните полета, които отиват на входящия клапан, който осигурява инжектиране на течност в пералнята на Samsung. Те биха могли да се отдалечат или окислят, за да се елиминира тази неизправност, е необходимо да ги приведете в първоначалното си положение или да почистите контактите.
 • Ако грешката E4 в пералнята на Samsung се прояви под формата на комплект и моментално оттичане на вода, трябва да се уверите в качеството и правилното инсталиране на канализацията в канализацията.

Ако след извършване на всички горепосочени методи грешката 4E в пералнята на Samsung не е елиминирана, най-добре е да се обърнете към специалисти, които лесно могат да установят причините и да отстранят неизправността.

Вижте също - Как да смените нагревателните елементи в пералня Samsung

Неизправности, които изискват специализирана намеса

Нека да поговорим за неизправности, които са много трудни за отстраняване със собствените си ръце и е по-добре да се обърнем към специалисти:

 1. Пералнята показва признаци на неработоспособност, например: водата не се събира. Това може да бъде причинено от неизправност на всмукателния клапан, поради което се регулира подаването на течност. При неизправност той не се отваря и водоснабдяването спира.
 2. По време на процеса на измиване или изплакване се издава грешка 4Е - това може да бъде причинено от неработоспособността на контролера, който е отговорен за контрола върху работата на пералната машина.
 3. След старта на процеса на измиване не се подава вода. Това се дължи на факта, че релето, което е проектирано да измерва водоснабдяването, се е провалило. Най-честата причина за това е:
 • блокирането му;
 • повреда или изключване на релето по време на транспортиране или неправилна употреба.

За да премахнете грешка 4E, е необходимо да почистите или замените тръбата на превключвателя за налягане.

В тази статия разгледахме причините за грешката 4E в пералнята на Samsung и действията, които трябва да бъдат предприети, ако се появят. Ако не сте уверени в способностите си, тогава горещо не ви препоръчваме да предприемате ремонти, а най-доброто решение за вас, за да не повредите нищо друго, би било да се свържете със специалисти, които знаят бизнеса им.

Вижте също:

17893 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите