У дома Отзиви Thomson T49FSE1170 телевизионен преглед

Thomson T49FSE1170 телевизионен преглед

След като разгледах всички технически спецификации и функционалност, искам да ви предложа преглед на телевизора Thomson TF49FSE1170. След като наблюдавах пазара, установих, че това не е единственото такова предложение. Пуснах много евтините, откровено слаби телевизори, но HARPER 49U750TS зад и Xiaomi Mi TV 4S 50 зад Интересувах се. Ще успеят ли да се конкурират с марката Thomson? Направих подробно сравнение на тези три телевизии и направих заключения, за които ще научите в края на прегледа.

Този модел участва класиране на най-добрите телевизори 49 инча.

екран

Thomson T49FSE1170

Диагоналът е 48,5 ”. Матрицата е с резолюция 1920 × 1080 (Full HD) пиксела с честота на опресняване 50 Hz. Разбира се, не 4K Ultra HD, но такива Full HD матрици не са загубили релевантност при година. Има директна LED подсветка, равномерно разпределена по цялата матрица. Реакцията на бързия пиксел е 6,5 ms, което гарантира ниско забавяне на изхода на изображението. Ъглите на виждане са стандартни, почти като всички други телевизори - 178 °. Яркостта според декларираните технически характеристики е 290 cd / m2, но за доста ниска цена (около ) не трябва да очаквате някакъв невероятен ефект от гледането на филми / телевизионни предавания по този телевизор.

Външен вид

Thomson T49FSE1170

Дизайнът на телевизора е направен в класически стил за текущото време. Голям 48,5 ”(123 см) правоъгълник с два крака под формата на крака. Рамките не са съвсем малки, но и не са големи. Отдолу има сребърен надпис с името на компанията Thomson и плътна сребърна линия от ръба до ръба. На задния капак в един ред са разположени входните / изходните портове на изображението и звука. Има възможност за монтаж върху стената, стандартът за монтаж е VESA 300 × 300 мм.

конектори

Thomson T49FSE1170

Следните конектори са разположени на ред на гърба на телевизора: 2 USB 2.0, RF и RF (SAT) - антена / сателитна връзка, оптичен - цифров аудио изход, 2 HDMI 1.4, HDMI (ARC) - за аудио вход / изход, общ интерфейс , AV IN, Изход за слушалки - изход за слушалки.

Звук

Звук

Звукът в модела е направен на добро ниво. Два стерео високоговорителя по 8 вата всеки (общо 16 вата) със софтуерна поддръжка за съраунд звук могат да предават ясен и силен звук. Няма да се получи като киносалон: за да направите това, струва си да свържете отделна аудио система, но не се забелязват дрънкалки, вибрации на високоговорителите или тялото на самия телевизор. Вграден аудио декодер Dolby Digital. От хубавите бонуси - автоматично изравняване на силата на звука.

Функции

Thomson T49FSE1170

Да започнем с доброто. Възможно е да свържете DVB-T2 / S2. Можете да записвате видео от екрана на външно USB устройство. Има възможност за TimeShift (пауза и пренавиване на потока), поддържа 24p True Cinema. Но за Средно не може да се говори за каквато и да е пълноценна Smart TV - не е тук. Това означава, че по всяко време губите достъп до интернет, възможността да гледате всеки филм, медия. Това може да се коригира чрез закупуване на отделен префикс, но за него функциите му ще трябва да се плащат отделно плюс заплащане на абонаменти.

Предимства и недостатъци

Ползи:

  • ниска цена;
  • голям диагонал;
  • висококачествено приемане на аналогов сигнал;
  • добър звук.

Недостатъци:

  • Full HD матрица на 48.5 ”;
  • липса на интелигентна телевизия.

присъда

Ако се съди обективно, тогава във годината е непрактично да се купува Телевизор без Smart TV с Full HD матрица, който след 1-2 години определено ще се превърне в реликва от миналото, като телевизорите с "гърди". Трудно е да си представим, че сега не можеш да „влезеш в интернет“ дори с тостер. Струва ми се, че е по-добре да натрупате поне и си позволи да купуваш HARPER 49U750TS с пълен Smart TV и 4K матрица, която е на път да прокара остаряващия Full HD формат. Или спестете около и покупка Xiaomi Mi TV 4S 50, Тези телевизори ще служат вярно най-малко 5 години, всъщност не остарявайки. А по отношение на многото качество, функционалност, да не говорим за екрана, те оставят Thomson TF49FSE1170 зад себе си. Можете да препоръчате Thomson на хора, които имат нисък бюджет или не участват в интернет или се стремят към иновативни технологии.

988 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите