У дома Как да изберем Малки домакински уреди Каква е разликата между епилатор и депилатор

Каква е разликата между епилатор и депилатор

Атрактивно и добре поддържано тяло, гладка и нежна кожа е това, към което се стремят жените. Процедурите за обезкосмяване играят съществена роля в това. Тази досадна процедура принуждава жените да прекарват много време в специализирани салони или борба у дома.

За щастие има устройства и инструменти за решаване на този проблем. Като цяло се разграничават два вида - епилация и депилация. В зависимост от вида на процедурата, средствата за тяхното изпълнение също се различават. Каква е разликата между тези подобни понятия? Сега нека разберем и да разберем как депилаторът се различава от епилатора.

ТОП 15 най-добри епилатори с Aliexpress

Каква е разликата между устройствата

Епилацията е начин за премахване на косата за дълъг период от време. Всяка епилация се извършва с помощта на устройства, които излъчват светлинни лъчи, насочени към унищожаване не само на скалпа на косата, но и проникват в кожата и я унищожават отвътре. Тоест фоликулът се унищожава и по този начин отнема много време за възстановяване и растеж на нова коса.

Депилацията е механичен процес на епилация, действието е насочено само към видимата коса. Следователно процедурата не предполага дългосрочен ефект. В края на краищата космите бързо растат навън и се образуват свежи четинки.

Разбира се, разликата в механизма на действие върху космения слой води до разлики между използваните средства и устройства. По-конкретно обяснение каква е разликата между епилатор и депилатор, ще получим, когато разгледаме подробно техните разновидности.

Вижте също - Каква е разликата между епилатор и депилатор

Видове устройства за депилация

Методите за премахване на нежеланото окосмяване се подобряват всеки път, намират се нови средства, технологичният процес напредва по този въпрос. Най-често срещаните методи за депилация са:

Машината е ръчно устройство на базата на острие, което премахва косата от кожата, прави я гладка и чиста само за няколко минути. Вярно, ефектът няма да продължи дълго. Най-лесният метод за тези, които искат бързо да се отърват от нежеланата коса. За това обаче се плаща от честотата на процедурата.

Специализираните кремове за депилация са начин за премахване на видимия слой на косата. Но, този метод е по-лоялен към кожата. Процесът на отстраняване е по-малко агресивен, така че косата расте по-бавно, отколкото след бръснач. Такива кремове сякаш корозират косата по повърхността на кожата. Кожата след епилация на крем е по-мека и няма риск от порязване.

Биокомпозиция - вид депилация, която се състои в механично обезкосмяване чрез използване на лепкава смес. Тоест, това включва добре познатата кола маска.

В зависимост от зоната, която ще се третира, се разграничават няколко вида епилация, в зависимост от температурата на восъка:

  • Топъл восък - прилага се върху почти цялата площ на тялото. Лесен за нанасяне със специален валяк. Поради простотата на операцията е лесно да се извършите сами у дома.
  • Топъл восък - Нанесете върху зони, които са особено чувствителни. Горещият восък помага за отваряне на порите, така че процедурата е по-деликатна.
  • Студеният восък - призовава се за твърди стърнища, най-често се прилага върху краката, където кожата е по-малко чувствителна. Можете да го намерите във всеки магазин под формата на райета.

Shugaring. Процедурата е популярна заради ефективността и продължителността на ефекта. Както при восъчната депилация се използва специална паста, на базата на която разтопената захар се нанася върху кожата. Лепилната основа абсорбира космите, съответно върху нея се нанасят ивици, които отделят лепилната основа и заедно с нея издърпват косата и оставят кожата гладка.

Специални устройства. Това са електрически устройства, които са предназначени за премахване на горния (видим) слой коса. Те са в търсенето от дълго време, водещи позиции са заети от такива марки като Brown, Philips, Roventa. Компактните и удобни електрически самобръсначки не заемат много място, те работят на батерии или са свързани към мрежата.

Видове епилация

Както вече разбрахме, самата епилация е премахването на космите от корена и за дълго време. Някои процедури гарантират, че растежът на косата в нежеланите зони ще бъде елиминиран с години.

Сред най-популярните и ефективни методи са:

Фотоепилация - епилация с устройство, което е оборудвано със специална лампа, която произвежда нагряващи вълни. Лъчите проникват във фоликула, те се абсорбират от меланин, което води до смъртта на космения фоликул.

Лазерна процедура - извършва се с помощта на устройство, което излъчва лазерно лъчение. Прониква дълбоко и разрушава косата отвътре. За разлика от фотоепилацията, лазерната процедура се забавя с много месеци, за да се постигне желания ефект. Подходящ за всички типове коса.

Елозирането на Elos е процедура, при която част от излагане на светлина се прилага в комбинация с радиовълни. Тази комбинация е насочена към унищожаване на фоликула. Необходимо е от порядъка на десет процедури, но желаният ефект се постига.

Термолизата е начин за ликвидиране на косата, тоест е насочена към унищожаване на фоликула и багажника с помощта на ток. Тази процедура не е за особено нежни хора. Той носи неприятни усещания по време на неговото изпълнение.

Методът на смесване е комбинация от термолиза, комбинирана с химическо действие. Безмилостният и неудобен метод обаче дава добър резултат.

ТОП 15 най-добри епилатори с Aliexpress

Кое е по-добре да изберете

Кой е най-добрият епилатор или депилатор? За всеки човек най-добрият вариант ще бъде този, който му подхожда най-добре, като се вземат предвид всички плюсове и минуси.

Мнозина не задават тези въпроси и не се притесняват от живота. Те периодично използват машината и са доволни от резултата.

Други представители на женския пол, напротив, гледат на тяхната мисия за красота да се отърват от досадната коса на нежелани места завинаги или поне за дълго време. Те не пестят пари и усилия. Затова се тестват най-новите методи на тези процедури.

Несъмнено всеки ще има своя превъзходна опция, но като цяло при избора си всеки се основава на основни критерии.

  • На разходите. Не всеки може да избере ефективна процедура за премахване на косми в салон или да закупи подобно устройство за домашна употреба.
  • Продължителност на процедурата. Не всеки има търпение да отдели няколко месеца, за да постигне ефекта. Понякога просто трябва да се отървете от косата си вече и веднага.
  • Аспект на болка. Не всеки е готов да издържи на болезнените усещания, които някои от процедурите предизвикват, дори въпреки ненадминатия ефект.

Следователно те избират, може би, не толкова ефективен, но надежден и безболезнен процес.

По принцип информацията в статията е предоставена за лица, които все още не са взели решение за метода на епилация / депилация.Всъщност, общо описание на всяка процедура може да бъде ръководство за правилния избор.

Вижте също:

3430 0


Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите