У дома Как да изберем Малки домакински уреди Избираме добър бавен котлон с функция на машина за хляб и омесване на тесто

Избираме добър бавен котлон с функция на машина за хляб и омесване на тесто

Мултикукър с режим на производство на хляб е незаменим помощник, който опростява живота в модерна кухня. Почти всеки мултикукър има програма за печене в своята функционалност, но основната разлика от мултиварката с режим на приготвяне на хляб е, че устройството ще може да меси съставките и да поддържа необходимата температура през целия процес на печене, тази, която е необходима за хляба. Такова устройство може напълно да замени обичайното производител на хляб и спестите място в кухнята. Статията ще опише по-подробно свойствата и предимствата на мултикукър с производител на хляб (2 в 1), както и рейтинг на най-добрите, които клиентите харесаха.

Плюсовете и минусите на машина за много хлебопекарни

Основното и очевидно предимство на мултиварката с режим на приготвяне на хляб е спестяването на кухненско пространство, тъй като едно устройство заменя две. Други предимства включват:

  • икономия на енергия;
  • заедно с устройството винаги има книга с рецепти, специално за този модел мултикукър;
  • почти всяко устройство е допълнително оборудвано с производител на пара и кисело мляко;
  • самото устройство смесва всички съставки за тестото.

Такъв мултикукър има малки недостатъци, например, потребителите на някои модели се оплакват от чести повреди на механичния тестомесител. И също така поради факта, че в повечето мултикукърни загряване се извършва само отдолу, а отстрани хлябът се пече без коричка отгоре. Ако обаче това е основен момент за бъдещ потребител, тогава проблемът се решава чрез закупуване на устройство с триизмерна функция за отопление.

Вижте също - Избор на най-добрия мултикукър от Редмънд

Как работи мултикоксер с функция за производство на хляб и какво можете да готвите в него

Функцията за приготвяне на хляб в мултикукър работи изключително просто - потребителят трябва само да постави необходимите съставки в нужното количество в купата, устройството ще направи останалото, включително омесването на тестото, независимо. Процесът на печене отнема около 4 часа. След готвене яденето на хляб веднага не се препоръчва. Ако го извадите и го оставите да се охлади на телена поставка (така че дъното на хляба да не е влажно), вкусът ще бъде по-богат и еластичен на вид.

За печене е най-добре да изберете пшенично брашно, тъй като продуктът от тъмно брашно не се пече напълно. Можете обаче да добавите слънчогледови семки към тъмното брашно и тогава хлябът ще се пече добре и вкусът ще бъде по-приятен. Дори в бавна печка с режим на машина за хляб можете да готвите безглутенов хляб, мляко и френски език.

Препоръки за нови потребители: задължително е да премахнете защитния филм от устройството, в противен случай тестото няма да се вдигне добре и няма нужда да оставяте сварения хляб в режим на отопление за дълго време, тъй като той ще остане влажен отдолу.

Вижте също - Преглед на гамата машина за хляб Philips

Рейтинг на най-добрите модели мултикукър с функция на машина за хляб

Оценката представя най-висококачествения мултикукър с функция за производство на хляб за голямо разнообразие от бюджети. Във всяка от тях хлябът е вкусен, който ще замени пълноценната машина за хляб. Описани са техните характеристики, предимства и недостатъци по мнението на потребителите, така че решавайки да купите един от тях, купувачът определено няма да сбърка. Важно е да се отбележи, че обемът на купата, която винаги може да се използва, е с един литър по-малък от посочения в спецификациите, тоест, ако е посочено, че обемът на купата с мултиварката е 4 литра, това означава, че се препоръчва да се използват само 3 за готвене, за да се изключи възможността за счупване в случай на изтичане на храна от устройства.

Polaris PMC 0517AD

Мултикукърът Polaris PMC 0517AD успешно се продава на пазара на кухненски уреди от 6 години. Печелеше такава популярност и търсене, на първо място, заради достъпната цена и редки оплаквания за качеството на функциониране. Купата за мултикукър е изработена от керамика и има обем 5 литра. Наборът от програми за работа е малък, но най-необходимия. От недостатъците потребителите отбелязват, че при готвене за първи път мултиварката имала неприятна миризма, затова се препоръчва да се вари вода с лимонов сок в нея преди първата употреба и няма да има миризма в бъдеще.

Вижте също - Най-популярният мултикукър от производителя Polaris

Panasonic SR-TMH18LTW

Мултикукерът Panasonic SR-TMH18LTW резонира с клиентите благодарение на интуитивния си интерфейс. Устройството е с мощност 650 W и обем на купата 4 литра. Купата също е с тефлоново покритие. Мултикукърът има 6 програми за готвене (включително производител на хляб), както и функции със забавено стартиране и таймер. Устройството има няколко малки недостатъци:

  • купата е лесна за надраскване, затова се препоръчва да използвате само шпатулите, които се доставят с нея за готвене;
  • купата абсорбира миризми, които не са измити, но това не се отразява на вкуса на храната;
  • таймерът не може да се използва за всички програми;
  • отоплението винаги се включва автоматично след готвене, което може да бъде вредно за някои ястия.

Вижте също - Избор на най-добрия мултикукер Panasonic

REDMOND RMC-M4502

Мултиварката с режим на производство на хляб REDMOND RMC-M4502 има 3D функция за отопление, което е важно предимство при печене на хляб. Мощността на устройството е 800 W, а обемът на купата с тефлоново покритие е 4 литра. Мултикукърът има 16 режима на работа, като е възможно и ръчно управление на програми. Основният недостатък на това устройство е, че то няма механизъм за омесване на тестото.

Вижте също - Най-популярният мултикукър от производителя Polaris

REDMOND RMC-M90

Друг мултикукър от REDMOND е сходен по характеристики с предишния модел на този производител, мощността му е 800 W, обемът на гъсталака също е 4 литра с тефлоново покритие и има функция за 3D нагряване. Разликата е, че този мултикукър има 17 режима на работа, а купата има дръжки за изваждането му от устройството. Сред недостатъците потребителите отбелязват липсата на пластмасови остриета и сложен интерфейс.

Вижте също - 15 най-добри тенджери под налягане

Panasonic SR-TMH10ATW

Multicooker Panasonic SR-TMH10ATW е с компактни размери, така че се вписва във всяка кухня. Обем на купа 2 литра, мощност 500 W и 5 режима на готвене. Основните предимства на модела са икономия на енергия и по-висока скорост на готвене в сравнение с други мултиварки. Сред недостатъците - няма начин да изключите автоматичното загряване след готвене и функцията за забавен старт не е достъпна за всяка програма.

Вижте също:

10869 0


Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите