У дома Как да изберем Малки домакински уреди Избор на добър производител на хляб за вашия дом

Избор на добра машина за хляб за дома

В момента има широка гама от производители на домашен хляб. Това вече не е луксозен предмет, а метод за подобряване на качеството на живот. Те могат да бъдат както малки, така и доста обемни (като фурна). Много домакини правят избора на машина за хляб, за да зарадват семейството с домашно приготвени печива с най-високо качество с минимален труд и време.

Изборът на машина за хляб може да бъде труден поради разнообразието от функции на електрически уред. Това обаче е и основното предимство на съвременните машини за хляб: те дават възможност да се експериментира, за да се създадат истински шедьоври, които не се сервират на рафтовете на стандартните магазини.

Как работи машината за хляб

Независимо кой производител на хляб сте избрали за вашия дом, всички работят по един прост принцип: изберете рецепта, например ръжен хляб, добавете всички съставки в нужното количество, натиснете няколко бутона и изчакайте, приготвяйки домашен хляб. Междувременно производителят на хляб:

 1. Ще замеси тестото;
 2. Омесването спира, тестото се "издига", "приляга";
 3. Провежда се второ месене, излишните газове, натрупани вътре в тестото, се отстраняват;
 4. Омесването спира, тестото „пасва“ втори път;
 5. Тестото се пече с помощта на специални нагревателни елементи.

Как да изберем машина за хляб за дома? Функции на машина за хляб

Производителят на хляб не изисква човешка намеса, процесът на печене на тесто е напълно автоматизиран.

Вижте също - Как да изберем производител на електрически креп: класиране на най-добрите на годината

Критерии за избор на производител на хляб

Преди да избере производител на хляб за дома, домакинята трябва да вземе решение не само за размера на устройството, но и за необходимия набор от функции. Също така трябва да изберете най-доброто място.

Важни моменти при избора на машина за хляб за дома:

 • Особено внимание трябва да се обърне на покритието на купата: Тефлонът се счита за по-малко практичен и дори опасен за здравето. Дори дървена шпатула може да съсипе това покритие; продуктите започват да горят много. Вместо тефлон, струва си да изберете по-надеждни, с керамично и дори диамантено незалепващо покритие.
 • За греблото на машината за хляб има по-малко изисквания. Предлагат се модели с множество гребла за по-щателно смесване на тестото. По-добре е да изберете непластични гребла, тъй като след известно време вещества, опасни за организма, ще се отделят в печенето.
 • Моделът за производство на хляб с широк прозорец ще ви позволи да наблюдавате и контролирате процеса на печене.

Критерии за избор на домашен хлебар

Вижте също - Кой е най-добре оцененият производител на хляб на годината

Как да изберем производител на хляб за вашия дом?

Производителите на хляб се различават по температурата на загряване, броя на програмите за печене, времето за печене на хляб, оборудването, различните функции, различни параметри и характеристики, наличието на цифров екран. Ще разгледаме всичко това по-долу:

Стандартни функции

Всички производители на хляб са оборудвани със следните основни функции:

 1. степента на хрупкавост на кора (светла, средна, тъмна);
 2. омесване на тесто с различна консистенция, а може да бъде и мая или без мая.
 3. печене на хляб с мека средна и хрупкава.
 4. Машините за хляб са оборудвани с функция за ускорено печене (най-евтината, може да няма такава функция). В този режим можете да печете хляб само за 2 часа.

Допълнителни функции

Всичко зависи от цената на машината за хляб. Колкото по-висока е цената, толкова повече допълнителни функции има производителят на хляб. Нека разгледаме допълнителни функции:

 1. Печене на мъфини;
 2. Функция за приготвяне на сладко Конфитюр, приготвен в машина за производство на хляб, запазва повече витамини, тъй като плодовете се обработват по-нежно. Разбира се, с помощта на машина за хляб не е възможно да се затвори цялото мазе с конфитюр, но с няколко буркана може лесно да се справи.
 3. Готвене на пица;
 4. Печене на хляб: черен, ръжен и с добавки;
 5. Готвене на великденски торти;
 6. Печене на сладкиши;
 7. Сладкиши без глутен. Можете да изпечете хляб от оризово и елдово брашно;
 8. Възможност за добавяне на стафиди. След първата партида производителят на хляб спира и дава звуков сигнал, за да вложи необходимите добавки в тестото;
 9. Режим за приготвяне на тесто с мая;
 10. Режим на поддържане на температурата. Поддържа топъл хляб, докато не го извадите от машината.

Вижте също - 6 най-добри машини за хляб до отзиви на клиенти

Какво да търсите: експертен съвет

Експертите препоръчват да изберете най-добрия производител на хляб за вашия дом, използвайте следните съвети:

 • Скоростта на приготвяне на хляб директно зависи от мощността на уреда за дома. За да изберете правилно най-добрия хлебопекар, не е достатъчно да вземете предвид един параметър, тъй като времето за готвене е посочено за всяка рецепта поотделно.
 • Струва си да се изчисли предварително дневната нужда на семейството от хляб: в някои модели функцията за избор на тегло е програмирана.
 • Най-основният производител на хляб съдържа до пет функции за печене на хляб. Желанието за избор на многофункционална фурна е оправдано само ако се използват тези програми, в противен случай това е загуба на пари.
 • Функцията за забавен старт е практична за използване. Тя ви позволява да зададете конкретно време, за което хлябът трябва да е готов. Преди това всички съставки се зареждат в купата и дозатора според рецептата и печката започва да меси за определено време. Затова у дома за закуска - този умен автомобил ще представи собственика с прясно изпечени ароматни кифлички или кифли.
 • Младите родители искат да изберат машина за хляб за къщата със защитни функции: не само от скокове на тока, но и от намесата на децата в процеса на приготвяне на хляб.

Вижте също - Препоръки за избора на добра кафе машина за дома

Бакшиш:

Машините за хляб са оборудвани със защита от пренапрежение, но експертите препоръчват да го свържете допълнително чрез предпазител от пренапрежение. Това е гарантирано, за да удължи живота на производителя на хляб.

Вижте също:

6525 0


Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите