У дома Как да изберем Малки домакински уреди Избор на надеждна електрическа месомелачка за дома

Избор на надеждна електрическа месомелачка за вашия дом

Напредъкът не стои неподвижно и домакинските уреди бързо се развиват, като по този начин превземат все повече и повече кухни. Почти във всяка кухня има такова устройство като ръчна месомелачка. Напоследък обаче се появяват все повече електрически модели. Тъй като сега е доста лесно да се объркате в много функции и марки на производителите и съответно да направите грешен избор, ще се опитаме да ви кажем какво да изберете електрическа месомелачка за дома през 2019 г. година.

Избор на устройство чрез захранване

За да изберете най-добрата мелница, трябва да започнете с мощността. Това е една от най-важните характеристики, защото качеството и бързината на работата на меленето на месо зависи от него. За да можете комфортно да извършите тази операция у дома, се нуждаете от единица с номинална мощност от 400 до 800 вата. Единиците от този план не са скъпи, те са в състояние да смила около половин килограм месо за една минута.

В случай на спешна нужда можете да закупите агрегата и с мощност над хиляда вата. Въпреки това си струва да запомните, че колкото повече мощност има устройството, толкова по-голяма е консумацията на енергия и нивото на шума на устройството по време на работа. Едно от предимствата на високобюджетните модели е допълнителното оборудване на устройството с допълнителни дюзи и възможността за контрол на скоростта на работа.

Вижте също - Коя месомелачка е по-добре да изберете - оценка на годината

Използван материал

Ако наистина искате разумно да изберете електрическа месомелачка за вашия дом, която ще ви служи вярно дълго време, без да създава проблеми и затруднения в работата, трябва внимателно да подходите към процеса на избор на материала, от който са изработени корпуса на устройството и допълнителното оборудване. Няма голяма разлика в материала, използван за производството на кутията, независимо дали е пластмаса, стомана или други сплави - това няма да повлияе на функционирането. Единственото изискване за даден материал е неговото спазване на единен хигиенни стандарт. По отношение на вътрешното пълнене и дюзите е необходимо всички елементи да са изработени от висококачествени метални сплави, алтернативните материали не могат да се използват категорично.

За удобството да използвате месомелачката, избирайки я, трябва да обърнете специално внимание на теглото и общите характеристики на устройството. Препоръчително е да закупите висок модел, тъй като можете да замените ястия по-дълбоко под него, за удобството да събирате готово мляно месо.

Вижте също - 8 най-добри месомелачки преди според отзивите на клиентите

Опции на устройството

Пълен комплект на устройството

Ако искате да закупите добра електрическа месомелачка, на първо място, трябва да изучите набора от инструменти, доставени за най-ефикасното и най-важното удобно използване на устройството. В настоящите модели електрически месомелачки, предлагани на потребителя, в комплекта трябва да се предоставят следните продукти:

  • Ножовете трябва да бъдат изработени от висококачествена неръждаема стомана, като за предпочитане са извити остриета. Ако имате средства, можете да помислите за закупуване на електрическа месомелачка с набор от самозаточващи се ножове.
  • Структурният елемент, поради който месото се подава към ножовете, така нареченият шнек (вътрешна спираловидна част), трябва да бъде направен изключително от неръждаема стомана. Някои месомелачки идват с пластмасов винт, за да се отърват нарязаните плодове и зеленчуци от металния вкус.
  • Когато избирате месомелачка, препоръчваме опцията с три или повече решетки (дискове) с различни размери. Всички те са предназначени за приготвяне на един или друг продукт, било то мляно пилешко или свинско, пастет, бебешко пюре или нещо друго. Освен това трябва да обърнете внимание на дебелината на решетките, колкото по-голяма е тя, толкова по-добре.
  • За удобство на процеса на смилане, комплектът включва пластмасова тава, предназначена за удобство на поставяне на месо или други продукти, които ще се обработват. Тавата е инсталирана на гърлото на устройството.
  • За да се осигури удобство и максимална безопасност, в процеса на подаване на храна в месомелачката е необходимо да се използва пластмасов тласкач.

По-горе са описани основните компоненти на устройството, които са необходими за безопасно и удобно използване на устройството. Освен това производителите на скъпи месомелачки отдавна са сложни в подготовката на различни допълнителни приставки, които ще превърнат вашата месомелачка в истински индустриален комбайн. Най-често срещаните са дюзи за приготвяне на колбаси и колбаси, така нареченото кебапче. Някои модели включват зеленчукови резачки, формички за котлети, бисквитки, сокоизстисквачки и други приставки за трети страни.

Вижте също - Как да изберем добра скара за дома

Оценка на производителя

Рейтинг на най-добрите производители на електрически месомелачки

На коя компания да дадете предпочитание, когато ще изберете електрическа месомелачка? По-често изборът на хората е по-скоро насочен към популярните марки и ние не виждаме нищо лошо в това. Ако марката е чута от всички на пазара, това означава само, че се е доказала добре сред потребителите, осигурява дълга гаранция за своите устройства и осигурява пълен набор от допълнителни устройства, по-добри от конкурентите. Към този момент следните компании предоставят най-добрите месомелачки на пазара:

  • Moulinex
  • Philips
  • Bosch
  • Redmond

Горната оценка на компаниите, участващи в производството на електрически месомелачки, е само нашата субективна преценка, защото всеки от нас предпочита определена марка. В крайна сметка компаниите не винаги успяват да създадат перфектни копия. В допълнение към избора на устройство по марка, трябва да се съсредоточите и върху портфейла си. Заслужава да се отбележи, че добра опция с добра цена са устройства от компанията Axion, които не са включени в този списък. Можете да получите добра месомелачка от тази компания за малко над 20 долара.

Вижте също - 10 най-добри месомелачки до отзиви на клиенти

Рейтинг на най-добрите модели електрически месомелачки

Сега, по-подробно, ще разгледаме най-добрите месомелачки от горните гиганти за производство на домакински уреди.

Moulinex ME 657

Той е многофункционален модел, комплектът включва дюзи за нарязване на кубчета, домати, както и за кебап. Качеството на сглобяване на устройството е до знака, няма обратен удар или скърцане. Не бяха открити значителни недостатъци.

Вижте също - 9-те най-добри месомелачки Moulinex

Philips HR2710 / 10

Евтина единица, направена в чист минималистичен дизайн, доста компактно и мощно устройство.

Вижте също - 6 най-добри месомелачки Philips на годината

Bosch MFW 67440

Устройствата на Bosch отдавна са известни със своето качество. Тази електрическа месомелачка работи доста тихо, но това не означава, че си върши работата лошо. Устройството е проектирано съвсем просто, следователно, за да го измиете не е нужно да страдате много, да го разглобявате и сглобявате. Обхватът на доставка е достатъчно широк и включва всички популярни прикачени файлове. Металният дизайн изглежда много стилен.

Вижте също - TOP 6 Bosch електрически мелнички за месо

REDMOND RMG-1205-8

Той е един вид аналог на електрическа месомелачка от по-скъпи производители. Пакетният пакет е толкова добър, колкото гореспоменатия модел Bosch. Ценовата политика на устройството е на ниво, а дизайнът е приблизително подобен на аналозите. Много хора говорят достатъчно топло за този модел на електрическа месомелачка.

Вижте също - 7 най-добри месомелачки REDMOND на годината

Axion M 21.03

Евтина домашна версия на електрическата месомелачка. Въпреки доста ниската си цена, около $ 50, устройството върши отлична работа. Ако имате нужда от добро устройство за малко пари, тогава тази опция е за вас, нивото му на качество и качество.

Опитахме се да ви кажем коя електрическа месомелачка да изберете за вашия дом година. Можем да кажем, че за да изберете отличен модел месомелачка, трябва да положите само щипка усилия и опцията, която сте избрали, ще бъде отличен помощник във вашата кухня. Най-важното е да се придържате към горните съвети и когато избирате, обърнете внимание на мощността, материала, от който е направено устройството, и производителя. Надяваме се тази статия да ви помогне да изберете най-добрата месомелачка.

Вижте също - 5 най-добри месомелачки Axion според отзивите на клиентите

Вижте също:

6195 0


Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите