У дома Как да изберем Малки домакински уреди Препоръки за избора на добра кафе машина за дома

Препоръки за избора на добра кафе машина за дома

За много хора утрото започва с чаша прясно сварено кафе. Много любители на кафето обичат да се наслаждават на тази напитка през целия ден. Ако не обичате разтворимо кафе или не искате да го варите на турчин, тогава трябва да научите как да изберете кафе машина за дома в година. Подготвили сме за вас класация на най-добрите автоматични кафемашини, която ще ви позволи да приготвите любимата си напитка бързо и без никакви усилия.

ТОП 12 най-добри кафемашини и кафе машини с Aliexpress

Видове кафемашини

Видове кафемашини

Какви видове кафемашини има? Най-разнообразните. Електрически и прост, тип отопление, с електронно управление или механика. В тази статия ще разгледаме 4 често срещани типа съвременни кафемашини:

 • капе;
 • капсулен;
 • гейзер;
 • рожков.

Всички те ви позволяват да се насладите на прясно и горещо кафе за 1-2 минути, докато не е необходимо да наблюдавате кипенето на напитката. Истинските гурмета спорят много за това какъв тип устройство ви позволява да предадете пълнотата на вкуса и аромата на приготвеното кафе. Но тук зависи от вас да изберете - по-важното - функционалността, цената или устройството на кафемашина.

Нека разгледаме всички видове кафемашини на свой ред.

Вижте също - 12 най-добри кафемашини и кафемашини според потребителските отзиви

Капчици за кафе

Philips HD 7457

Това е най-често срещаният и бюджетен вариант за домашна употреба. Можете да закупите най-простия модел за около , Премиум машина за капково кафе ще струва 10 хиляди рубли. Но винаги има възможност да изберете определена „средна основа“ - доста практична, функционална и евтина кафе машина за ежедневна подготовка на кафе.

Капелните модели кафемашини работят по този принцип:

 1. Налейте кафе в специално отделение за филтри;
 2. В резервоара се налива вода, която се нагрява до 88-95 °;
 3. Тази почти вряща вода бавно, капка по капка, преминава през филтърна екрана с кафе и се влива в контейнер за кафе.

Отнема 1,5 до 2 минути, за да приготвите напитката. В резултат на това се наслаждавате на вкуса на американското кафе. За съжаление любителите на кафе специалитетите (еспресо, капучино, мока и др.) Няма да могат да се насладят на чаша от любимата си напитка.

Опции за избор на машина за капково кафе:

 • Мощност - колкото по-висок е индикаторът - толкова по-бързо се нагрява водата. В същото време, ако уредът ви няма регулатор на сила, тогава помислете - колкото по-бавно се вари - толкова по-силно е кафето.
 • Филтриращ материал: хартия - за еднократна употреба или найлон - за многократно варене.
 • Колба за кафе - стъклена или от хранителна пластмаса. Обемът също играе роля. Добре известните производители на такова оборудване се опитват да подобрят своите кафемашини и затова има модели с колби, които могат да поддържат температурата на напитката или да имат защита срещу преливане.
 • Допълнителни функции, като индикатор за нивото на водата, вградена кафемелачка, регулатор на силата на кафе и др.

Що се отнася до най-добрите модели капки на кафеварите, които получават огромното мнозинство положителни отзиви в Интернет, съветваме ви да обърнете внимание на:

 1. Philips HD 7457 - 1.2 L термокана, 1 kW мощност, автоматично отопление;
 2. Bosch TKA 6031A - 1,25 литров резервоар, 1,1 kW, автоматично отопление, автоматично изключване, едновременно приготвяне на две чаши;
 3. REDMOND SkyCoffee M1505S - вградена кафемелачка, 0,5 л, регулатор на силата на кафе, дистанционно управление.

Вижте също - 15 най-добри мелнички за домашно кафе според отзивите на клиентите

Кафемашини за кафе

Кафемашини кафемашини BOSCH TAS 4012 EE TASSIMO

В този тип устройства не се използва само кафе, а специална капсула със смлени зърна. Когато устройството е включено, специални игли пробиват капсулата, гореща вода се подава под налягане. Течността преминава през кафето и се изпълва с неговия вкус и аромат. Само за минута напитката е готова. Трябва обаче да се има предвид, че без тези капсули устройството няма да работи. Но разкриването на всички нотки на напитката такава капсула ви гарантира.

Следните критерии ще ви помогнат да изберете машина за кафе с капсули:

 • мощност от 1 kW;
 • налягане от 15 бара;
 • предпочитание - към модели със сгъваеми отделения за удобно измиване на устройството;
 • автоматично изхвърляне на използвани капсули.

Нашите препоръки относно самите модели:

 1. BOSCH TAS 4012 EE TASSIMO - 2 л вода, 1.6 кВт, регулиране на крепостта, контрол на нивото на водата, приготвяне на капучино, чай и шоколад;
 2. Krups XN 3005/3006/3008 Неспресо - 1,26 кВт, 0,7 л - капацитет за кафе, автоматично изключване на захранването, регулиране на порция гореща вода.

Вижте също - Как да изберем най-добрата кафе машина за капсули

Гейзерни кафемашини

Кафемашини за гейзер Bialetti Moka Easy Timer

Достатъчно бюджетен и практичен вариант за приготвяне на различни напитки с горещ крем. Любим модел на италианските производствени компании.

Принципът на работа на гейзерните кафемашини за дома се основава на изпаряването и кондензацията на водата. Такова устройство се състои от три секции - вода се излива на дъното и се нагрява. В средната част е кафето. Когато водата заври и се издигне, тя запълва средното отделение и влиза в самата горна част, където всъщност се събира готовата напитка. Така течността преминава през кафето многократно по време на едно варене и това влияе положително на яркостта и богатството на вкуса на готовата напитка.

Ако ви е харесал гейзерния модел или мока, моля, обърнете внимание, че вътре трябва да се изсипват само груби зърна. Също така, безспорните предимства на такова устройство е способността да се вари в него не само кафе, но и чай или билкови инфузии.

Че изборът на кафемашината не се превръща в главоболие, съветваме ви да обърнете внимание на:

 • Обем - в зависимост от броя на хората, на които ще правите напитки, можете да изберете кафемашина за 2-3 или дори 6,9 или 18 порции.
 • Колкото по-голям е капацитетът за готовата напитка, толкова по-голяма трябва да бъде мощността. Има модели от 350 вата и до 1000 вата с номинална мощност.
 • Материал. По правило това е алуминий или стомана. Дайте предпочитание на модели със стъклен капак.

Когато избират добра машина за производство на гейзери за кафе, онлайн купувачите предпочитаха марките Delonga и Bialetti. Най-оптималните модели:

 1. Bialetti Moka Easy Timer - 365 вата, 3 чаши от напитката, автоматично изключване, поддържане на температурата на напитката;
 2. Delonghi EMKE 63 - 0,6 л, 450 вата, наличие на таймер и забавен старт, регулиране на порция гореща вода, дисплей.

Вижте също - Как да изберем най-добрата машина за гейзерно кафе

ТОП 12 най-добри кафемашини и кафе машини с Aliexpress

Carob кафемашини

Кафемашини Carob Scarlett SC-037

В такива кафемашини те не използват цедка, а метален клаксон - така зърната се поддават на по-голямо затопляне .. Вода или пара преминават през това отделение, наситени с вкус и мирис на кафе на зърна и се вливат в чаши. По правило могат да се приготвят само една или две малки чаши наведнъж. Но някои модели са оборудвани с машина за капучино, можете да приготвите такава напитка у дома за себе си.

Как да изберем рожков за вашия дом година? Просто обърнете внимание на:

 • Модели с помпа, а не с парни, защото кафето разкрива свойствата си по-добре при 90 °, а не при 100 °.
 • Налягане и мощност.
 • Обемът на контейнера за готовия котел за напитки и вода.
 • Допълнителни функции - изключване при прегряване, спрете работа, ако няма вода вътре.

За машината за еспресо можете да използвате пакети за еднократна употреба със смлян и пресован боб. Това ще отмени поддръжката на устройството.

Ако ви е харесала тази машина за кафе, тогава помислете:

 1. Delonghi EC 155 - 1,1 кВт, 15 бара, 1 л резервоар, машина за капучино
 2. Scarlett SC-037 - 800 вата, 0,2 л, едновременно приготвяне на две чаши
 3. Kenwood ES 020 - 1 литър, 15 бара, машина за капучино, използване на смляно кафе или подложки.

Затова разгледахме всички видове кафемашини, обсъдихме техния принцип на работа и особеностите на всеки тип. Кое устройство ще изберете - просто и практично или с допълнителни функции - зависи от вас. Ако сте почитател на силно и ароматно кафе, то сега знаете как да изберете кафемашина за вашия дом. Надяваме се, че нашата класация на най-добрите модели години ще помогнат да направите правилния избор и можете редовно да поглезите себе си и семейството си с чаша прясно сварена топла напитка. Оживяващо и ароматно удоволствие за вас!

Вижте също:

6234 0


Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите