У дома Как да изберем Малки домакински уреди Как да изберем най-добрата кафе машина за капсули

Как да изберем най-добрата кафе машина за капсули

Кафемашините за кафе капсули се появиха сравнително наскоро. Но лекотата им на употреба и бързото варене ги направиха много популярни. Качеството на работа и продължителността на употреба зависят от правилния избор на устройството. Изобретението на кафемашината улесни фундаментално процеса на приготвяне на кафе чрез решаване на проблема с дозировката му. За бързо приготвяне на напитката се използват капсули за кафе машини. Благодарение на тези малки контейнери, вкусът и ароматът на прясно смлян боб се запазват максимално. Една капсула е за едно питие. Има различни сортове гранули, можете да си направите у дома както класическо еспресо, така и вкусен, сладък шоколад.

В тази статия ще ви разкажем как да изберете кафе машина за капсули, както и да представим рейтинг на най-добрите производители според отзивите на клиентите.

ТОП 12 най-добри кафемашини и кафе машини с Aliexpress

Как да използвате кафемашина за кафе?

Капсулни кафемашини как да изберем най-доброто

Поради компактните си размери и лекотата на използване, кафемашините за кафе на кафе са много удобни за използване у дома, докато човек ще контролира минимално процеса. Лесно е да получите ароматизирана напитка:

 1. Капсулите за кафе машини се поставят в специално отделение.
 2. Самото устройство пронизва пакета.
 3. Топлата вода се подава към гранулите под високо налягане.
 4. Готовото за пиене кафе се изсипва в чашата.

Ако за други автоматични кафемашини е необходимо допълнително да настроите температурата, силата, тогава за технологията на капсули това не е необходимо. Той прави всичко автоматично.

Вижте също - Коя кафемелачка е по-добре да закупите за дома: с ножове или мелници

Критерии за избор на кафе машина с капсули

За дома е по-добре да изберете машина за кафе с капсули с компактни размери, способна да работи въз основа на количеството напитка, неговите сортове и, разбира се, ниска цена.

За да закупите надеждна единица на достъпна цена, трябва да обърнете внимание на следните нейни характеристики.

 1. Ел. Ароматът на кафе зависи от този показател. Колкото повече мощност, толкова по-рано капсулната кафе машина приготвя напитката, толкова по-ярък и богат е нейният вкус. Ето защо, за да получите добър продукт в резултат, си струва да закупите кафе машина с капацитет най-малко 1200 вата.
 2. Ниво на шум. Кафесулките за кафе са почти безшумни. Можете дори да си направите напитка през нощта. Тя няма да притеснява никой от членовете на семейството.
 3. Налягане на помпата. По време на приготвянето на напитката водата преминава през сгъстеното кафе. Колкото по-високо е налягането на приема му, толкова по-бързо ще се запари напитката и следователно ще остане яркият аромат на зърната. Смята се, че доброто кафе се получава, когато налягането на помпата е най-малко 15 бара.
 4. Резервоар за съхранениеРезервоарът е част от устройството, която често трябва да бъде отстранена и почистена, така че факторът, който ви позволява бързо и лесно да разглобявате машината, ще бъде важен момент. По-добре е контейнерът да има капацитет от поне един литър.
 5. Водна отоплителна система. Като правило, такава кафемашина тип капсула използва система за термоблок на вода. Ако водата у дома е твърда, по-добре е да закупите кола с филтър. Такова устройство има специална програма за почистване на течности от калций и соли. Също така трябва да обърнете внимание на функцията, която премахва мащаба. Благодарение на тази възможност агрегатът ще продължи по-дълго, тъй като мащабите водят до постепенното унищожаване на нагревателния елемент.
 6. Автоматизация на процесите. В някои машини капсулите за кафе машини трябва да се поставят ръчно, докато други правят това автоматично. Използваните също могат да бъдат извадени или ръчно, или те се изваждат от устройството в специален контейнер и едва тогава те трябва да бъдат събрани.
 7. Универсалност. Някои модели могат да варят както капсулно кафе, така и обикновено смляно кафе. Не винаги е удобно да използвате капсули само от един производител в единици.

Можете също така да си купите машина за домашно кафе със специален прикачен файл, който да разпенва млякото и да го добави в чашата.

Вижте също - Как да изберем кафемашина за дома в година: експертни съвети и препоръки

Коя капсула машина за кафе е най-добрата?

У нас има само четири марки, които произвеждат кафе машини за капсули. Ако прегледаме характеристиките на устройствата Nespresso, DolceGusto, Cremessо, Tassimo, можем да заключим, че принципът на работа и производителност са сходни, но всяко устройство има своите предимства и недостатъци.

NESPRESSO Преглед на кафемашина за кафе

Тази швейцарска компания е първата, която произвежда кафе оборудване тип капсула. Продуктите на тази марка се отличават с високо качество на сглобяване, лаконичен дизайн и висока ефективност.

Капсулите за кафе машини от тази марка се произвеждат в 17 вида, но всички те са различни видове еспресо. Единият съдържа 7 грама смляно кафе. Един, но доста съществен недостатък е сравнително високата цена на тези „чанти“. Има и аналози на този производител, преглед на цените на тези „не маркови“ кафе капсули ни позволява да се уверим, че те са малко по-евтини.

Преглед на кафемашините за капсули CREMESSO

Преглеждайки техническите характеристики на марката, можем да кажем с увереност, че надеждна швейцарска компания произвежда висококачествени кафе машини за дома и 15 вида капсули за тях. 11 аромата на кафе (различни варианти от еспресо до лунго и макиато) и 4 вида чай. Налягането на помпата в устройствата на тази марка е 19 бара, което прави възможно приготвянето на напитка за средно 25 секунди.

Коя капсула машина за кафе е по-добра

Преглед на кафе машини с капсули DOLCE GUSTO

Това са най-популярните кафемашини за кафе днес. Важен фактор за тяхното търсене е относително достъпната им цена. Капсулите за кафе машини от тази марка са представени в 20 варианта.

Преглед на капсулните кафе машини TASSIMO

Тези устройства се произвеждат от известната немска компания Bosch. Различава се в ниска цена и „умен“ пакет. В процеса на приготвяне на напитка кафемашината чете информация от капсулите и независимо избира необходимия режим за приготвяне на определен вид напитка.

Налягането е ниско (3.3 bar), но плътността на кафените капсули също е значително по-ниска от тази на другите производители. Затова напитката е добра.

Вижте също - Коя кафе машина е по-добра за домашно оценяване на годината

ТОП 12 най-добри кафемашини и кафе машини с Aliexpress

Как да се грижа за моята кафе машина с капсули?

Грижата за вашия автомобил у дома е лесна. Просто трябва да следите чистотата на повърхността, резервоарите, единиците.

 • елиминиране на остатъци от кафе;
 • мокро почистване на палета;
 • почистване на скарата от кафе основа;
 • промиване на резервоара за вода;
 • почистване на отделението за капсули.

Не се препоръчва използването на химически средства за почистване на оборудване.

Вижте също - Каква е разликата между кафемашина и кафе машина

Машината за кафе с капсули днес се счита за едно от най-удобните устройства за приготвяне на кафе. Основното защо любителите на кафето се спират на тях е вкусна и ароматна напитка. От голямо значение е и скоростта на готвене. Не е необходимо да мелите, ръчно варете, уверете се, че няма да избяга. Просто трябва да поставите капсулите за кафемашините в машината, да натиснете бутона и това е - кафето е готово. Но ако тези капсули не са ви под ръка или просто сте забравили да ги купите, тогава няма да можете да приготвите напитка.

Вижте също:

7362 0


Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите