Съвети за избор на пасатор за вашия дом

Блендерите отдавна печелят сърцата на домакините, но всяка година производителите предлагат все повече и по-интересни опции. И това, което беше уместно преди няколко години, сега се счита за остарял модел. В тази статия ще научите как да изберете пасатор за вашия дом година и коя компания е по-добра, какво да търсите при покупка, какви характеристики и функции трябва да има.

ТОП 20 най-добри блендери с Aliexpress

Какви видове смесители има

Блендерите се предлагат в четири вида:

 • Блендери обикновени
 • Блендери - двоен бойлер
 • Блендери за хранене
 • Универсални блендери

Нека разгледаме по-подробно всеки тип, за да знаете точно кой блендер е най-подходящ за вашия дом. (Вижте също: Какво е пасатор и за какво е той )

Обикновени пасатори - най-"древния", но и най-надеждният вариант, ако го използвате, спазвайки ограниченията върху твърдостта на продуктите. Имайки такова устройство, можете да размахвате коктейли, да смилате варени зеленчуци, меки плодове, да правите сосове и майонеза. Тези устройства не могат да преодолеят твърда храна или месо. Ножовете бързо ще станат скучни и в най-лошия случай моторът ще изгори от пренапрежение.

Но все пак този вид е най-често срещаният. За суровите зеленчуци и твърдите плодове хората често използват месомелачка (например за приготвяне на аджика), също се отнася до месото. Но те използват пасатор само за да превърнат някои съставки в паста (варено месо, варени зеленчуци, меки плодове, например банани). Но ако нямате месомелачка, тогава има смисъл да си вземете такава, която може да направи мляно месо и да накълцате твърди зеленчуци.

Пасатори-параходи - много добро нещо за младите майки. Този уред първо задушава зеленчуци или месо, а след това го смила като обикновен пасатор. Водата се излива в специален резервоар, храната се разнася върху скарата. В края на готвенето скарата се отстранява и купата се превръща в обикновен пасатор. Изключително удобно. Въпреки че, ако вече имате параход, това ще е загуба.

Блендери за хранене - нарязани на кубчета, какво друго можете да кажете? Такъв блендер е мечтата на тези, които мразят да нарязват лук на ръка, но да извадиш комбайна за няколко лука е мързеливо. Освен това той нарязва на филийки, смила ядки и твърдо сирене, настъргва зеле. Но той няма обичайните функции (смилане в картофено пюре) и това е голям недостатък. Не е ясно защо най-общо се е наричал блендер, ако всъщност това е устройство за рязане на храна. В превод от английски „blend“ - за смесване. Само объркайте купувача!

Блендер универсален - това устройство е толкова устройство! Може да направи всичко, благодарение на факта, че има няколко взаимозаменяеми приставки в комплекта: за коктейли и картофено пюре от меки продукти, за мляно месо, за различно рязане и дори за нарязване на лед и смилане на кафе на зърна. Разбира се, и цената хапе. Но, ако не сте имали време да придобиете маса кухненски уреди, има смисъл да вземете такъв пасатор. Много по-лесно е да го миете, отколкото комбайн и това е важен фактор, който трябва да се вземе предвид.

Вижте също - 10 най-добри блендери преди отзиви на клиенти

Видове блендери

В допълнение към видовете, смесителите все още се отличават с модификации, които предлагаме да разгледаме: (Вижте също: Рейтинг на най-добрите блендери на годината )

 • Потопяема
 • Стационарен
 • Комбинирано

Ръчен блендер - направени под формата на дълга дръжка с подвижна дюза. Ножовете в него са различни, в зависимост от вида на пасатора. Включва висока чаша за смилане. Но, не ви съветваме да приемате този вид, ако искате да направите кайма или да смилате голямо количество твърд продукт. Ръката ще се умори от теглото. Този модел е добър само за раздробяване на меки съставки бързо.

Стационарен блендер - изглежда твърд и съответно стои. Но няма нужда да държите нищо в ръцете си. Но, отново: ако няма да правите кайма върху нея или да преработвате голяма маса твърди продукти, тогава ненужните разходи са напълно безполезни. Освен това конвенционалният ръчен блендер е по-маневрен. Те могат да бъдат натрошени във всеки контейнер, дори в чаша, дори в тенджера и всякакъв обем. Но в стационарен такъв няма да е възможно да се смила сто грама продукт: той просто се разпространява по стените на купата. ( Вижте също: Как да използвате пасатор )

Комбиниран блендер - най-добрият вариант. Блендерът може да бъде изваден и използван отделно или да се сглоби, като се смила в собствената му купа. Разбира се, такова устройство е и по-скъпо от конвенционалното потопяемо и има смисъл да го вземете само ако има взаимозаменяеми дюзи за различни видове рязане.

Случай: кой материал е по-добър

Блендерите се предлагат в метал, пластмаса и комбинирани.

Пластмасов калъф - най-икономичният вариант, но те няма да могат да смилат горещата супа в картофено пюре, тя ще се деформира и напука с течение на времето. Затова не ви съветваме да го приемате, особено ако производителят не е много известен.

Но плюсът на пластмасата е, че такъв случай е много лек и ръката няма да се умори да го държи на тегло (естествено, това се отнася за потопяемите смесители, за стационарните това е без значение).

Метален калъф - изработена от неръждаема стомана, изглежда скъпа, лесна за почистване, издръжлива е. Но трябва да се има предвид, че е по-тежък и струва значително повече. Ако не сте ограничени от средствата, тогава можете да си купите тази опция не е лошо.

Комбинирано тяло - горната част е върху дръжката на тяхната пластмаса, а подвижната част на метала им. Според нас това е най-добрият вариант. Както практични, така и леки и повече или по-малко достъпни.

Купа: коя да изберете

Идвам от:

 • Пластмасов
 • Стъкло
 • метал
 • Композитни материали

Предимствата на пластмасата са очевидни - евтиността. Но след няколко години купата става мътна, покрита с микропукнатини, пожълтява и изглежда не най-свежа. И може да се спука, ако падне неуспешно.

Стъклена или композитна купа ще запази външния си вид в продължение на много години, освен ако не се счупи. Добре е, ако това се случи в следващите няколко години, докато не бъде спряно пускането на такива модели. И ако по-късно вече няма такива купи?

Следователно, най-добрият вариант е неръждаемата стомана. Въпреки че състоянието на продукта не се вижда отвън, той ще ви служи цял живот.

Какво да търсите при покупка

 • Желателно е купата да има чучур: по-удобно е да изцедите готовата смес
 • Бутонът за захранване трябва да е гумен и мек, така че да е по-удобно
 • В стационарни и комбинирани модели функцията за самопочистване ще бъде полезна
 • Също така, добрият пасатор трябва да има функция за защита от прегряване и напрежения
 • Не ви съветваме да приемате електронно контролирани блендери. Механичните са по-евтини и ще трябва да се ремонтират по-рядко и ще струват много по-малко от подмяната на дъската.

Мощност: на коя да се спрем

Колко мощен трябва да бъде пасатор? Както при всяка техника и тук важи правилото: колкото по-голяма е предоставената мощност, толкова по-силно и издръжливо е устройството. Не винаги е възможно да се изчисли сигурната твърдост на продукта и ако блендерът ви е твърде слаб, такава грешка може да ви струва изгорен двигател. Опитайте да изберете блендер на по-мощен модел. Няма да се счупите на ток, тъй като блендерът смила много бързо.

Вижте също - Най-високо оценени домашни сокоизстисквачки на годината

Перфектен блендер

Ако успеете да намерите такъв блендер - вземете го без колебание! Ние обаче все още не сме открили това. Но изведнъж?

 • Мощност - висока
 • Калъф - комбиниран (горната част е пластмасова, а долната - метална)
 • Изглед - универсален (но с възможност за закупуване на различни прикачени файлове отделно)
 • Тип - комбиниран (може да се смесва както ръчно, така и във вашата купа)
 • Купа - неръждаема стомана с нос
 • Функция за самопочистване - да
 • Функция за защита от прегряване - да

Е, защо производителите обичат да дават предимства малко по малко? Е, защо трябва да пуснат такова устройство?

Вижте също - Направи си сам ремонт на смесители: фиксиране на щети

ТОП 20 най-добри блендери с Aliexpress

Рейтинг на най-добрите компании - производители на пасатори 2019

 • Braun
 • Philips
 • Moulinex
 • Bosch
 • Kenwood
 • Zelmer

Няма нищо по-добро от тези фирми. Всеки от тях произвежда различни модификации на пасатори за всеки вкус и бюджет. Различните китайски и евтини опции са краткотрайни, но не са много по-евтини.

Сега сте достатъчно теоретично обосновани и знаете как да изберете подходящия пасатор за вашия дом година. Честито пазаруване!

Вижте също:

5579 0


Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите