У дома Как да изберем Малки домакински уреди Какво да вземете предвид при избора на машина за гейзер Bialetti

Какво да вземете предвид при избора на машина за гейзер Bialetti

Кафемашината тип гейзер е изобретена от италианския инженер Луиджи де Понти през 1933 г. за компанията Alfonso Bialetti. Тази компания все още произвежда устройства от този тип. Те използват два контейнера, във филтъра между които се поставя кафето. Преварената вода се изтласква през филтъра, като увеличава налягането, подобно на гейзер, напуска горната камера.

Врящата вода разтваря кофеина по-добре, а налягането създава по-ароматен вкус. Трябва да се отбележи, че кофеинът има много горчив вкус, така че кафето, приготвено по този начин, не е толкова добро, колкото еспресото.

Кафемашините тип гейзер са различни. За едно питие за кафе или за дузина, със или без крем, в алуминий или стомана, за капучино или капучино. Електрическата машина за кафе-гейзер ще се изключи и ще ви информира, че напитката е готова с ненатрапчива мелодия. Изборът е твой.

ТОП 12 най-добри кафемашини и кафе машини с Aliexpress

Критерии за избор на кафемашина за гейзер

  • Сила на звука. За да изберете обема на кафемашина, струва си да зададете въпроси, колко хора пият кафе и колко често го правят? Закупуването на устройство за една порция за петима любители на кафе заплашва с дълго чакане на заветната чаша сутрин, въпреки че за един умерен пияч този избор би бил правилният избор. Възможността да се вари 4 до 10 чаши наведнъж изглежда по-приемливо, но тук трябва да вземете предвид, че цената на устройството расте пропорционално на увеличаването на неговия обем.
  • Лични предпочитания. Този фактор е един от най-важните. Ако някой харесва пенисто кафе, тогава купуването на класическа кафемашина няма да реши проблема. Трябва да изберете уред, който произвежда точно онзи тип кафе, който отговаря на вашите вкусови предпочитания, в противен случай какъв е смисълът от такава покупка?
  • На разходите. Цените за кафемашините за гейзер варират. По принцип това е доста скъп продукт. Всичко зависи от това колко изгодно и приемливо ще бъде закупуването на кафе машина в сравнение с закупеното готово кафе.
  • Удобство. Ако и вие, като повечето хора, правите кафе сутрин, тогава нямате нужда от сложна машина за гейзерни кафета. Включването на щепсела в контакта и натискането на бутона е максимумът, на който мнозина са способни няколко минути след събуждане.

Още по-добре е, ако умното устройство се включи сам и приготвя кафе, когато е необходимо. Но времето е пари, такива устройства са скъпи.

Вижте също - Как да изберем подходящата кафе машина за капсули за вашия дом

Как да изберем кафе машина за гейзер Bialetti

Най-популярните устройства на Bialetti от този тип са изброени по-долу.

Classic. Bialetti Moka Express, най-популярната гейзерна машина за кафе в света, с продажби над 200 милиона единици. Това е класическото решение за домашна употреба. Moka Express се предлага в 1, 3, 6, 9, 12 чаши, което съответства на 60, 200, 300, 550, 775 мл.Moka Express е изработен от алуминиева сплав от хранителна степен с висока топлопроводимост, което намалява времето за приготвяне на напитката и спестява енергия.Биалети Мока Експрес

А ла еспресо. Bialetti Brikka стана известен със системата "Brikka", благодарение на която можете да си направите кафе с пяна точно у дома. Със специален клапан за регулиране на налягането на входа на горната камера вече може да се насладите на богатия аромат на крема. В търсене на съвършенство производителят отиде още по-далеч - сега капакът на уреда има дупка, която не позволява да се кондензира пара и, капейки в пяната, разрежда удоволствието на любителя на кафето. Просто и гениално. Изработена от алуминиева сплав от хранителен клас. Предлага се в 2-4 чаши (100-200 мл).
Класика + френска преса. Bialetti Moka Crèm е единствената машина за производство на кафе от гейзер, оборудвана със системата „Moka Crèm“. Състои се от незагряващ се капак, интегрирано пенообразно бутало с дръжка, което позволява надуването на въздуха да създава мека, кадифена пяна и лесна за почистване бутилка. Благодарение на прозрачния капак можете да проверите консистенцията на пяната, а специална, патентована, двойно по-висока от обикновената фуния, гарантира, че строго необходимото количество вода се използва всеки път. След като направите кафе, затворете плътно капака и, като държите устройството с една ръка, с другата, направете пенообразуване на напитката с прогресивни движения, докато се постигне необходимия обем и консистенция на пяна.
Производител на капучино Bialetti Mukka Express се предлага както в класически, така и в безжични версии с вградена отоплителна система. В последната версия машината се изключва автоматично със звуков сигнал. Позволява ви да приготвите капучино и кафе с мляко (режимът се избира според позицията на клапана под налягане). В Mukka Express филтърната фуния е оборудвана със специално устройство, което предотвратява натискането на кафето. В конструкцията се използва поцинкован алуминий, стоманени сплави, бронз, пластмаса не съдържа PVC. Обем Mukka Express - 1-2 чаши (200-320 мл).

Вижте също - 15 най-добри мелнички за домашно кафе според отзивите на клиентите

Биалети Мука експрес

Електрически. Електрическата машина за гейзер Bialetti Easy Caffé с 6 порции (300 ml) също е оборудвана с вградена отоплителна система с функция за автоматично изключване след приготвяне на кафе. Устройството ще запази напитката топла за 25 минути. Използвана алуминиева сплав за хранителен клас. Не може да се отоплява на печка, сейф за съдомиялна машина.
Електрическа кафе машина Easy Timer - високотехнологичен аналог на класическия Moka Express. Благодарение на вградения таймер можете да програмирате времето за приготвяне на любимата си напитка, така че да можете да се насладите на неповторим вкус сутрин, без да се бавите. Предназначен за 3-6 порции (180-360 мл).
Elettrika Auto - автомобилна версия на електрическа машина за кафе с 12 V конектор.

Стомана вместо алуминий.Bialetti Musa, Bialetti Kitty и гейзер машина Bialetti Venus са изработени от висококачествена стомана (18% хром, 10% никел. Предлага се в 4-6 чаши (230-300 мл). За разлика от алуминиевите сплави, стоманата може да се използва с индукционен плот повърхности.

Original. А най-оригиналният е Bialetti Moka Melody Italia, който гордо носи логото на Италианската футболна федерация и свири националния химн на тази страна, след като направи питие.


Вижте също - Коя кафемелачка е най-подходяща за дома

ТОП 12 най-добри кафемашини и кафе машини с Aliexpress

Други производители на гейзерни кафемашини

В допълнение към компанията-основател на производителите на кафе за гейзери, има много други производители: Bunn, DeLonghi, Krups, Jura Capresso, Serafino Zani, Vev Viganò, Bellman, Volturno, Top Moka, G.A.T. Техните продукти, макар и оригинални, в много отношения са подобни на решенията на Bialetti.

Например електрическата кафе машина De'Longhi Alicia съответства на кафемашината Easy Caffé, съдържаща прозрачен горен контейнер, който ви позволява да наблюдавате процеса на приготвяне на кафе, както и наличието на функция за загряване на охладената напитка.

машина за кафе с гейзер

Serafino Zani се фокусира върху ангажирането на международно известни майстори на дизайна, за да създаде своите продуктови линии, превръщайки кафеварката от обикновен кухненски уред в произведение на изкуството.

Ако изборът падне върху някоя от кафемашините за гейзер, тогава скоро ще се окажете почитател на собствената си кафе машина и няма да имате най-малкото обръщане към занаятите на бариста.

Вижте също:


18182 0


Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите