У дома Как да изберем Малки домакински уреди ТОП 5 най-добри хранителни преработватели Philips според отзивите на клиентите

ТОП 5 най-добри хранителни преработватели Philips според отзивите на клиентите

Дните, в които зеленчуците трябваше да се режат на ръка, отдавна са отминали. Водещите марки представиха универсален асистент, който значително опростява и ускорява работата в кухнята - хранителен процесор. В зависимост от мощността и разнообразието от приставки, комбайните са в състояние да нарязват всякакви зеленчуци на парчета с различна форма, нарязват зелени и дори усукват месото в кайма. Цената на комбайна директно зависи от функционалността. В тази класация считаме топ моделите от Philips, които могат да бъдат закупени в началото на годината.

Philips HR2505 / 90

Philips HR250590

В началото на класацията се намира един от най-бюджетните и популярни модели комбайни, който поради цената си не може да се превърне в пълноценен заместител на ръчния труд в кухнята, но е в състояние значително да го улесни. Спецификациите са следните:

 • мощност на мотора: 500 W;
 • кутия за комбиниране: метал;
 • купа: пластмасова, 1 л;
 • брой накрайници: 1 ренде на ситен шредер, 1 ренде на голям шредер.

Компактен хранителен процесор с размери 17,5 * 17,5 * 33,5 см тежи само 1,6 кг; идеално се вписва на обикновена кухненска маса, без да пречи на други малки домакински уреди. Малкият брой прикачени файлове ви позволява да нарежете на кубчета меки и твърди зеленчуци и плодове, а запазената технология на производство на острието не им позволява да се слепват. Комбайнът не е оборудван с сокоизстисквачка, мелница и месомелачка, но рендето за ситен шредер може добре да смила месо. Всички приставки и купа са безопасни за миене на съдове.

Според отзивите на клиентите комбайнът реже зеленчуци и домашни птици перфектно, но се справя зле с месото на бозайниците - котлети се получават с неприятни вени.

Вижте също:

Philips HR7605

Philips HR7605

По-старият модел може да се похвали с широка гама от приставки и пръти. Тяхното присъствие прави комбайна по-гъвкав при използване в кухнята, тъй като в един случай са поставени много повече възможности. Има следните характеристики:

 • двигател: 350 W;
 • калъф за комбиниране: пластмасов;
 • купа: пластмасова, 1 л;
 • брой прикачени файлове: ренде за тиган с картофи; средно ренде; нож за нарязване, разбиване и нарязване на филийки; само 5 приставки и тласкач.

По размери моделът е нараснал малко в сравнение с най-младите - 19,5 * 28 * 27 см, но поради замяната на метал с пластмаса при производството на основното тяло, теглото е намаляло до 1,54 кг. Комбайнът е снабден с нехлъзгащи се крачета, прилепва добре към гладки повърхности, не се подхлъзва по време на работа.

В допълнение към приставките, моделът е снабден с удобен пластмасов държач за тях, а самите приставки могат да се съхраняват компактно в купата, когато комбайнът не се използва.Има стартово заключване при неправилно сглобяване на компоненти. Дюзите и купата могат да се мият и в съдомиялната машина.

Един от лотовете на този комбайн имаше съкратена версия на захранващия кабел - 75 см вместо 1,5 метра, въпреки че това не беше посочено в характеристиките. Купувачите в отзивите препоръчват внимателно да проверят пълнотата на стоките и спазването на паспорта.

Вижте също - 5 най-добри хранителни преработватели отзиви на клиентите

Philips HR7628

Philips HR7628

Третият модел вече се различава от предишните два в почти всички отношения. Този комбайн вече е трудно да се нарече малко помощник в кухнята - това е пълноценна универсална машина, която ще помогне да се ускори приготвянето на почти всяко ястие. Основните параметри са следните:

 • мощност на двигателя: 650 W
 • кутия за комбиниране: ABS пластмаса;
 • купа: пластмасова, 1 л; вместимост за пасатор: пластмаса, 1 л;
 • брой накрайници: универсален нож, накрайник за тесто, накрайник за емулсии, накрайник за настъргване, ренде; само 7 дюзи;
 • 2 скорости + импулсен режим.

Поради увеличаването на броя на дюзите, общият размер на модела е нараснал значително и възлиза на 24,4 * 24,4 * 37,7 см. Поради използването на пластмаса в тялото на комбайна и купите, теглото на комбайна не надвишава 2,5 кг. Захранващият кабел с дължина 1 м е удобно скрит в кутията и заема минимум място. В допълнение към наличието на голям брой дюзи, този модел може да се похвали с пасатор, който е удобен за работа с емулсии и течности. За да избегнете наранявания поради неправилно сглобяване на комбайна, той е оборудван със система за блокиране на двигателя. По-мощен двигател в сравнение с предишните модели ви позволява да работите с твърди зеленчуци и плодове, като ги накълцате много по-бързо.

Някои потребители отчитат наличието на голямо количество пластмаса като отрицателна характеристика. Въпреки че това направи възможно значително намаляване на цената на готовия продукт, производителят твърди, че съвременната пластмаса е достатъчно здрава за този тип домакински уреди.

Philips HR7761

Philips HR7761

Това устройство вече е разположено на границата на бюджетния сегмент, но съчетава ниската цена и голям брой допълнителни функции. Технически спецификации:

 • мощност на мотора: 750 W;
 • основно тяло: пластмаса;
 • купа: пластмасова, 1 л, вместимост за блендер: пластмасова, 1,75 л;
 • дюзи: блендер, нож за рязане, нож за палачинки, универсален нож, за нарязване, накрайник за тесто и за биене; Само 10 дюзи и 28 функции.
 • 2 скорости + импулсен режим.

Този модел има още по-голям размер - 21 * 21 * 36,8 см и тежи до 3 кг. Всички елементи могат да се перат в съдомиялна машина, те лесно се свързват и разглобяват поради наличието на маркови пластмасови крепежни елементи. Калъфът е снабден с нехлъзгащо покритие. Всички остриета са изработени от здрава стомана, заточени много високо качество и са проектирани за продължителна употреба. Подсиленият мотор се справя с най-издръжливите продукти.

В предишните модели нямаше елемент, който да се появи тук - малка мелница. Тя ви позволява да смилате житни или кафени зърна в прах, стандартните ножове дори и за най-малките разфасовки не могат да се справят с тази задача.

Увеличението на моторната мощност значително повлия на шума на самия блок. Някои клиенти казват, че при максимална скорост изходящият шум прави работата неудобна.

Philips HR7778

Philips HR7778

Един от водещите компании на компанията се различава значително от по-малките си братя по броя на функциите, които са „на борда“. Този модел е в състояние почти изцяло да замени ръчния труд в кухнята, набор от допълнителни дюзи и елементи ви позволяват да работите със суровини за почти всички ястия - от месни продукти до печене. Характеристики на това "чудовище":

 • мощност на двигателя: 1000 W;
 • кутия за комбиниране: метал + пластмаса;
 • купа: пластмасова, 4 л, вместимост за блендер: пластмасова, 1,5 л;
 • дюзи: 12 бр (изброени по-долу);
 • 12 скорости + импулсен режим, избор на 1 от 3 автоматични програми.

Приставки, които се доставят с комплекта: блендер, центробежна сокоизстисквачка + отделна преса за цитрусови плотове, ренде за палачинки за картофи, груби и фини рендета, нож за ползване, нож за пържени картофи, за нарязване и нарязване. Освен скоростите, комбайнът има 3 готови програми - за омесване на тесто, разбиване на сметана и разбиване на лед. Габаритни размери

43.6 * 28.9 * 25.4 см. Вече е трудно да се нарече компактен, а теглото, заедно с всички спомагателни елементи, е близо 8,7 кг. Калъфът е оборудван с отделение за съхранение на кабел с дължина 1,2 m и неплъзгащи се крачета.

Недостатъците включват голямото пространство, необходимо за такова устройство. Броят на операциите, които той е в състояние да извърши, се заменя с няколко други домакински уреди. Също така, някои купувачи отбелязват необичайната острота на ножовете - чрез небрежност можете лесно да режете за тях.

Вижте също - Направи си сам ремонт на хранителен процесор

Вижте също:

2883 0


Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите