У дома Как да изберем Малки домакински уреди Топ 12 най-добри винтови сокоизстисквачки според отзивите на клиентите

Топ 12 най-добри винтови сокоизстисквачки според отзивите на клиентите

Соковите сокоизстисквачки се считат за най-ефективни, те задържат максималното количество хранителни вещества в суровината, изтласквайки максималното количество сок от нея. Валът се върти с ниска скорост, поради което сокът не се загрява, за разлика от центробежните модели. Срокът на годност на такава напитка е по-дълъг - по време на цикъла на въртене тя не влиза в контакт с въздуха и по-малко окислява. Разглобяването, сглобяването и измиването на сокоизстисквачката с винтове също е по-лесно. Съставихме ТОП 11 на най-добрите винтови сокоизстисквачки на годината. При съставянето на рейтинга разчитахме на техническите спецификации, функционалността и отзивите на клиентите.

ТОП 10 най-добри сокоизстисквачки с Aliexpress

Принципът на работа на винтова сокоизстисквачка

Винтовите сокоизстисквачки работят на същия принцип като месомелачките: спиралната ос се върти, придвижва продукта, поставен в устройството, смачква го поради изтласкването на пулпата отзад. Натрошеният плод преминава през фина решетка, където сокът се отделя от тортата. Ефективността на такова устройство е много по-висока от тази на каноничните модели. В допълнение, този дизайн може да се справи дори с билки, семена, соя и ядки.

Вижте също - 8 най-добри сокоизстисквачки преди отзиви на клиенти

Сортове винтови сокоизстисквачки

Сред всички модели винтови сокоизстисквачки на пазара се открояват такива видове.

вертикален

Винтът и целият механизъм на задвижване са вертикални. Шнекът хваща и нарязва плодовете, тласкачът практически не се изисква по време на въртене. Ширината на такива модели е малка, но те могат да достигнат голяма височина. Те имат най-високата скорост сред другите дизайни, сравнима със средната производителност на центробежна сокоизстисквачка.

хоризонтален

Разликата в местоположението на винта, както подсказва името, тук е хоризонтална. Височината на тази структура е по-малка от тази на предишната. Те са взискателни за рязане на суровини, преди да ги изпратят във врата, тъй като диаметърът му е по-малък от този на вертикалния. По аналогия с месомелачка, трябва често и активно да използвате тласкача. Работата се извършва по-бавно.

Двоен винт

Дизайнът използва два шнека наведнъж, което увеличава количеството на продукта, обработен наведнъж, дори и да е твърд или влакнест. Това е сравнително младо устройство, което влезе в мода заедно с професионални блендери след модата за здравословно хранене и ядене на сурови плодове.

Вижте също - Рейтинг на най-добрите сокоизстисквачки за дома на годината

Плюсове и минуси на шнековите сокоизстисквачки

Ползи:

 • Много добър резултат от работата.Минималното съотношение на въртене е 75%, тази цифра е два пъти по-висока от тази на центробежните структури. Всички изтичащи остатъци са почти сухи.
 • Полученият сок е хомогенен, не стратифициран.
 • Използва енергията пестеливо. За такъв механизъм не е необходимо да използвате мощни двигатели, тъй като шнекът се върти със скорост само 40-80 об / мин. Двигател с мощност 200 W, който консумира малко количество електроенергия, е достатъчен.
 • Голям избор от използвани продукти. Сокоизстисквачката на шнека е в състояние да смила почти всяка храна - мека, твърда, влакнеста или фина. Те дори могат да изтръгнат масло от семената.
 • Тиха работа. Ниската скорост на въртене на винта не създава много шум, средно тази цифра е около 50 dB, при модели с високо качество на сглобяване и звукоизолация, шумът е не повече от 30 dB.
 • Дълъг срок на годност на сока - по време на производството му няма топъл въздух, което забавя процеса на окисляване. Може да се съхранява до 48 часа.

недостатъци

 • Приготвяне на храна. Характеристиките на дизайна изискват приготвяне на плодове за изцеждане на сок, твърде големи трябва да бъдат нарязани на няколко части, които ще отидат в тясна шия.
 • Продължителността на процеса. В сравнение с по-сложната структура на центробежните модели, шнековете не са в състояние бързо да обработват големи количества суровини.
 • Ограничено работно време. След 30 минути интензивна употреба блокиращ термостат се активира и изключва двигателя, като го предпазва от прегряване.
 • По-висока цена в сравнение с центробежните.
 • В готовия сок може да има някаква каша.

Вижте също - Как да изберем пасатор за дома в година

Какво да търсите при избора

 1. Винтов материал. Най-важната част, по-важна от мощността на двигателя. В бюджетните модели са монтирани шнекове, изработени от алуминий. По-добре е да изберете сокоизстисквачки с шнекове, изработени от стомана или чугун. Висококачествената пластмаса също работи добре, трайна е, не изкривява вкуса и качеството на сока.
 2. Размер и материал на мрежестия филтър (мембрана). Изработена от стомана и пластмаса. Използва се стомана, която не се окислява при контакт с плодов сок, но ако планирате да обработите продукт от същия тип, можете да направите с пластмасова мрежа. Размерът на дупките влияе върху текстурата на сока и количеството на каша в него.
 3. Материал на тялото. Пластмаса или метал. Използваната пластмаса е безопасна, издръжлива и лесна за почистване. Но е по-добре да не избирате бели модели, те бързо се превръщат в цвета на зеленчуци и плодове. Стоманените модели са по-тежки, но по-издръжливи в употреба.
 4. Брой винтове. Ако изследвате потребителските отзиви, един винт е достатъчен за производството на сок от прости плодове и зеленчуци. Но ако планирате да направите сок от зеленина, изцедете масло от ядки, семена и зърнени храни, тогава е по-добре да изберете модели с два винта.
 5. Наличието на обратната страна. Не присъства във всеки модел, но е много полезен, ако е необходимо за почистване на шнека. Когато включите обратната страна, шнекът започва да се върти в другата посока, изчиствайки се от парчета суровина, залепени върху него.
 6. Брой скорости. Моделите с една скорост са най-популярни, тъй като повече скорости увеличават разходите. Според самите потребители броят на скоростите има малък ефект върху работата, така че не бива да преплащате за това. Но в същото време, според професионалистите, високата скорост се справя по-добре с твърдите плодове и не позволява центрофугата бързо да се запушва. Също така скоростта влияе върху количеството пулпа в сока - колкото по-голяма е скоростта по време на работа, толкова повече пулпа се отделя.
 7. Функционално. Допълнителните функции ви помагат и оптимизират работата ви. Най-вече купувачите оценяват автоматичното изхвърляне на пулпата, директното подаване на готовата напитка, системата против капене. Експертите също съветват да се обърне внимание на наличието на брави от случайно пускане, защита срещу претоварвания и прегряване и т.н. Допълнителните функции включват наличието на различни дюзи, например за приготвяне на макаронени изделия от замразени плодове, дюза за нарязване или нарязване и готвене на юфка.
 8. Ниво на шум по време на работа. Средно показателят за евтините модели е 50 dB, но ако има нужда от тиха работа, по-добре е да преплатите малко и да получите цифрата наполовина.
 9. Производител. Изберете доказани марки или евтини марки, които не са изпробвани от други потребители - по-подробно, най-популярните марки ще бъдат разгледани в ТОП сокоизстисквачите, изброени по-долу през текущата година.
 10. Ел. Скоростта на приготвяне на продукта зависи от него. Средно тази цифра е 200 вата - дава чаша сок за около 2 минути. Достатъчно за домашна употреба.
 11. Непрекъснато работно време. Много модели имат определена максимална продължителност на употреба, след което сокоизстисквачката се изключва, за да понижи температурата на двигателя.
 12. Размер и тегло. Избира се въз основа на размера на кухнята и предвиденото място за съхранение.

5 най-добри вертикални соковити сокоизстисквачки

Миранди J-100

Миранди J-100

средна цена ... Един шнек. Мощност 200 W. Събиране на течност в чаша от 1000 ml, сервирана директно. Система против капки. Автоматично изхвърляне на тортата в 1 литров резервоар. Корпус от пластмаса, мрежа от неръждаема стомана. Комплектът включва четка за почистване. Крака с гумена основа. Развива се до 55 оборота в минута. Обратна система. Тежи 3 кг. Прочетете повече в рецензията Миранди J-100.

Ползи:

 • Мощен.
 • Богат набор от функции и режими.
 • Висока скорост на производство на сок.
 • Бърз режим на почистване с вода.
 • Красив дизайн.
 • Докоснете контролния панел.
 • Работи дълго време, без да спира.
 • Ниско ниво на шум.
 • Голяма уста на приемника.

Недостатъци:

 • Висока цена.
 • Незначителни недостатъци в дизайна.

Също така, компанията Mirandi разполага с още една прилична сокоизстисквачка шнека Mirandi J-60. Добре оформеното тяло улеснява поставянето на сокоизстисквачката дори в малка кухня. Един от основните структурни елементи е винт със специална форма, благодарение на който Mirandi изцежда максималното количество сок. Прочетете повече в рецензията Миранди J-60.

Оберхоф DRUCKEN Q-12

Оберхоф DRUCKEN Q-12

Сокоизстисквачката Oberhof DRUCKEN Q-12 е произведена от европейска марка с немски произход. Монтажът е осъществен с помощта на иновативни технологии. Вътре в устройството има двувъртящ шнек със специална форма, благодарение на който се постига максимално въртене. Следователно, на изхода от плодовете, те получават с 35% повече сок, отколкото при използване на подобни устройства. Устройството работи почти безшумно, въпреки високата мощност от 400 W. Средна пазарна цена - .

Ползи:

 • Високо качество на сглобяване.
 • Лесен за грижа и издръжлив корпус от пластмаса и неръждаема стомана.
 • Включва се с едно щракване.
 • Пулпът се изхвърля автоматично.
 • При прегряване се задейства автоматично спиране.
 • Ако частите на сокоизстисквачката не са фиксирани правилно, няма да се включат.

Недостатъци:

 • Достатъчно тежък - тегло 8,35 кг.

Oberhof DRUCKEN Q-12 е подходящ за ежедневна употреба. Устройството икономично консумира електроенергия, ви позволява да изцеждате сока бързо и ефективно, като харчите минимум време и усилия. Прочетете повече в рецензията Оберхоф DRUCKEN Q-12.

ENDEVER Sigma-95

ENDEVER Sigma-95

средна цена ... Снабден с един винт. Мощност 350 W. Контейнерът за събиране на напитката, 1000 мл, се влива автоматично в нея. Система против капки. Автоматично изхвърляне на пулпата в контейнер от 800 ml. Защитни механизми срещу случайно стартиране и прегряване на двигателя. Корпусът и центрофугата са изработени от неръждаема стомана. Включва тава за зареждане и четка за почистване. Захранващ проводник 110 см. Работете с 1 скорост. Обратна система.

Ползи:

 • Добро качество за разумна цена.
 • Мощен.
 • Метална мрежа.
 • Висока ефективност.
 • Четка за почистване.
 • Обратна система.
 • Защитни системи.

Недостатъци:

 • Шнекът е покрит с пластмаса, което може да повлияе на продължителността на използването му.
 • Често се запушва с влакнести продукти.
 • Чаша от пластмасов сок.

Вижте също - 9 най-добри сокове за цитрусови плодове според отзивите на клиентите

Kitfort KT-1101

Kitfort KT-1101

средна цена ... Един шнек. Мощност под - 150 вата. Готовите суровини се събират в контейнер чрез система за директен изход, механизъм против капене. Тортата излиза автоматично, защитен механизъм срещу случайно стартиране. Пластмасов калъф.В комплект табла за заредените суровини, четка за почистване. Индикаторът за нивото на напитката, краката с основата на гумата. Захранващ кабел 120 см. В допълнителни функции, система за автоматично почистване на филтъра. Една скорост. Обратно движение. Височина е 14 см. Тегло е 4,2 кг.

Ползи:

 • Добър монтаж, издръжлив шнек и пластмаса.
 • Нисък шум по време на работа.
 • Висококачествено въртене.
 • Обратно движение.

Недостатъци:

 • Незначителни недостатъци в дизайна.

Panasonic MJ-L500

Panasonic MJ-L500

средна цена , Един шнек. Мощността е 150 вата. Течността се събира в контейнер от 400 ml, подаван директно там. Система против капки. Автоматично изхвърляне на маслен кекс в резервоар от 1200 мл. Система за мек старт и защита от прегряване.

Калъф и центрофуга от неръждаема стомана. В комплект тава за заредените суровини. Гумена основа без крака. В допълнителни функции, система за самопочистване, обработка на твърди, меки и замразени продукти. 2 високоскоростни режима на работа. Ускорява до 45 об / мин. Височина 17,6 см, тегло 4 кг.

Ползи:

 • Малък размер.
 • Дюза за сорбента.
 • Добро качество на въртене.
 • Прост монтаж.
 • Сила на връзката и всички части.
 • Безшумна работа.

Недостатъци:

 • Малка дупка за зареждане
 • Сравнително ниска мощност.

Вижте също - 10 най-добри сокоизстисквачки до отзиви на клиентите

4 най-добри хоризонтални сокове с едно винтче

Kitfort KT-1110

Kitfort KT-1110

средна цена , Мощността е 150 вата. Готовата напитка се събира в чаша, няма система за директно захранване. Има система за автоматично изхвърляне на масления кейк. Сепаратор за намаляване на пяната. Моторът стартира плавно. Корпус от пластмаса, мрежа от центрофуга от неръждаема стомана. Уст под формата на кръг. Комплектът включва табла за изтеглящи се продукти и четка за почистване. Крака с гумена основа. Тел 119 см. Развива до 100 об / мин. Обратен. Размери (Ш) 18, (Н) 32, (Г) 33,5 см, тегло 3,7 кг.

Ползи:

 • Безшумна работа.
 • Изстисква дори твърди храни.
 • Тортата излиза почти суха.
 • Красив дизайн - бяло-оранжев калъф.
 • Сепаратор за пяна.
 • Обратен.
 • Цена.
 • Висока скорост.

Недостатъци:

 • Непрекъсната работа само 15 минути.

Hurom GI серия GI-SBE08_BBE08_LBE08

Hurom GI серия GI-SBE08 / BBE08 / LBE08

средна цена , Мощността е 150 вата. Течността се влива в стъклото с помощта на системата за директно подаване. Автоматично изхвърляне на маслен кейк. Защита от претоварване Материал на корпуса - пластмаса. Кръг за подаване на врата. Комплектът има табла и 4 дюзи. Тел 140 см. Развива до 64 об / мин. Размери (Ш) 31,9, (Н) 16,1, (Г) 36,7 см. Тегло 4,7 кг.

Ползи:

 • Широка функционалност.
 • Проста система за употреба и почистване.
 • Справя се с всякакъв вид суровина.
 • Висока скорост.
 • Защита от претоварване
 • Безшумна работа.

Недостатъци:

 • Малка товарна дупка.

Tribest Solostar 3

Tribest Solostar 3

средна цена , Мощност 180 вата. Напитката се събира в чаша от 1 литър чрез автоматична система. Автоматично изхвърляне на масления кейк в резервоар от 1 м. Сепаратор за отделяне на пяна. Моторът стартира плавно, защитни системи от случайния си старт. Материал на корпуса - пластмаса.

Комплектът включва поднос, четка за почистване, накрайник за смесване, за спагети и феттучини. Индикация за нивото на сока. Крака с гумени подложки. Тел 140 см. Развива до 80 об / мин. Обемът на пулпата може да се регулира. Обратен. Размери (Ш) 47,5, (Н) 24, (Г) 33 см. Тегло 7 кг.

Ползи:

 • Висока ефективност.
 • Прост монтаж.
 • Тортата на изхода е почти суха.
 • Нисък шум.
 • Ръчно задвижване за допълване на механичното.
 • Индикатор за ниво на напитката.
 • Обратен.

Недостатъци:

 • Леки резервоари за сок и отпадъци.

Sana euj-707

Sana euj-707

средна цена , Мощността е 150 вата. Напитката се събира в чаша чрез система за директно подаване. Тортата се изхвърля автоматично. Комплектът включва поднос, четка за почистване, сито за хомогенизатор, накрайник за паста и спагети. Гумени крака на краката. Развива се до 70 об / мин. Процентът на целулоза е регулируем. Размери (Ш) 42, (Н) 18,7, (Г) 32 см. Тегло 5,7 кг.

Ползи:

 • Мощен.
 • Тихо работи.
 • Просто сглобена и разглобена.
 • Висококачествен завършен сок.
 • Богато оборудване.
 • Приятен дизайн.
 • Мултифункционално.

Недостатъци:

 • Маркирана хромирана повърхност.

ТОП 3 хоризонтални сокоизтисквачки с двойни винтове

Wellra TGJ 50S

Wellra TGJ 50S

средна цена ... Мощността е 150 вата. Напитката се сервира директно от автоматична система. Тортата се изхвърля автоматично. Защита на двигателя от прегряване. Материал на корпуса пластмаса. Врат за отметка 36 мм. Комплектът включва поднос, мрежа за напитки с целулоза, без него, шлифовъчна дюза. Крака с гумени подложки. Тел 140 см. Работете с 1 скорост. Скорост 120 об / мин. Обратен. Тегло 6 кг.

Ползи:

 • Справя се с всякакви продукти, включително и зелени.
 • Добро оборудване.
 • Способността да се прави напитка с или без целулоза.
 • Не шуми и не вибрира.

Недостатъци:

 • Два шнека дават много пяна при обработка на плодове.

Tribest Green Star Elite GSE-5300

Tribest Green Star Elite GSE-5300

Разходите ... Мощност 200 W. Сокът се сервира директно в вместимост от 900 мл. Автоматично изхвърляне на отпадъци Плавно стартиране на двигателя и защита срещу случайно стартиране. Материал на корпуса - пластмаса. В комплекта:

 • тава за заредени продукти;
 • четка за почистване;
 • чучур за приготвяне на хлебни пръчици;
 • разбъркваща дюза;
 • ласкател
 • за нарязване на месни продукти;
 • рязане на сухи суровини;
 • приготвяне на подправки;
 • сладолед и сорбет от плодове;
 • пастети;
 • паста от ядки и мляко;
 • живи зърнени храни;
 • ястия за деца;
 • юфка.

Индикатор за ниво на готовия продукт Гумени капачки на основата. Тел 140 см. Развива до 110 об / мин. Процентът на целулоза е регулируем. Обратна система. Размери (Ш) 46,4, (Н) 17,5, (Г) 31,8 см. Тегло 8 кг.

Ползи:

 • Много богат комплект за доставка.
 • Индикатор за ниво на питие
 • Висока мощност и скорост.
 • Тихо работи.
 • Отбранителни механизми.

Недостатъци:

 • Превръща меките плодове в пюре, работи най-добре с твърди и зелени.

ТОП 10 най-добри сокоизстисквачки с Aliexpress

Omega TWN32

Omega TWN32

средна цена ... Мощността е 150 вата. Сокът се подава в контейнера директно от системата за автоматично подаване. Отпадъците се изхвърлят автоматично. При защитни функции - изключване по време на прегряване и защита срещу случайно стартиране. Материал на корпуса - пластмаса. Центрофуга от мрежа от неръждаема стомана. Комплектът включва поднос за зареждане и мрежа за напитки с целулоза. Крака с гумени подложки. Тел 140 см. 1 скоростен режим. Обратна система. Размери (Ш) 43,4, (Н) 16,5, (Г) 30,5 см. Тегло 6 кг.

Ползи:

 • Грациозен външен вид.
 • Просто се разглобява и почиства.
 • Тиха работа.
 • Вкусни напитки от всякакви плодове.
 • Почти сухи отпадъци.
 • Компактен размер.
 • Обратен.
 • Защитни механизми.

Недостатъци:

 • Според прегледите мрежата е крехка, пластмасата върху нея се напуква и изисква подмяна на елемента.

75491 1

Една мисъл за „ТОП 12 най-добри винтови сокоизстисквачки според отзивите на клиенти“

 1. HUROM:

  Ако мислите коя сокоизстисквачка да изберете, винт или центробежна, тогава изборът е очевиден. Само шнек, който да изтръгне максимално, ефективност 91%. Обърнете внимание на сокоизстисквачката шнек Hurom


Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите