година според купувачите. Най-добрите модели по отношение на съотношение цена-качество. Сравнение на функции и функции. " />
У дома Как да изберем Малки домакински уреди ТОП 6 най-добри производители на хляб преди отзиви на клиенти
според отзивите на клиентите " /> според отзивите на клиентите " />

ТОП 6 най-добри производители на хляб преди отзиви на клиенти

В машина за производство на хляб можете да готвите сладкиши у дома, като коригирате рецептата си за себе си. Хлябът се оказва полезен, ароматен, много вкусен. Можете да готвите кифлички, кифли и много други ястия с брашно. Какво може да се изпече се регулира от производителя, според функционалността, която той поставя във фурната. Самият производител на хляб омесва тестото, някои са оборудвани с контейнери за добавяне на съставки след началото на готвенето - дозатори, но те са интегрирани в по-скъпи модели. Съставих рейтинг на моделите от текущата година, получили одобрение от купувачите. Проучих техните предимства, отбелязах минусите, проблемите в работата.

Мистерия MBM-1207

Мистерия MBM-1207

Цена - , Може да изпече хляб с тегло до 1 кг, теглото се променя надолу, ако желаете. 3 опции за избор на цвят на кора. Работи в 19 програми, които определят вида на тестото, особено неговото омесване. Допълнителните програми ви позволяват да приготвяте конфитюри и кисели млечни продукти. Готвенето може да се следи през специален прозорец за гледане в капака.

Снабден с таймер за забавен старт. Спомня си настройките, етапът на готвене, ако имаше леко прекъсване в доставката на електричество, продължава готвенето от същия етап, където беше. Захранване - 7 минути. В края на готвенето фурната преминава в режим на предварително загряване, но функцията не е налична за всички програми.

Ползи:

 1. Удобно управление с докосване.
 2. Омесете добре тестото.
 3. Ножът не пада от формата при отстраняване на готовия хляб.
 4. Хрупкава кора, избор на цвят в 3 варианта.
 5. Прозорецът за гледане в капака, можете да наблюдавате готвенето, без да отваряте фурната.

Недостатъци:

 1. Неинформативните инструкции, рецепти и съвети за готвене трябва да се търсят независимо във форумите.
 2. Много шумен.

Прост, елегантен, сбит модел. Някои производители снабдяват производителите на хляб с функции на мултикукър, което не влияе върху качеството на хляба, но увеличава разходите. В този модел няма допълнителни функции, етикет с ниска цена при запазване на качеството на изходящия хляб. На фона на конкурентите си той има висока мощност - 650 W, същата цифра за ENDEVER MB-51 (по-подробно по-късно в прегледа).

Вижте също - Избор на добра машина за хляб за дома

Midea BM-210BC-W

Midea BM-210BC-W

Цена - , Максималното тегло на печене е подобно на предишното, но броят на програмите е по-малък - 12. Съхранява настройките, когато захранването е изключено за до 10 минути. Приготвя конфитюри, кисели млека, в капака има прозорец за гледане. Тялото добре задържа топлината, не се нагрява отвън. Система за управление с докосване.

Ползи:

 1. Добро качество на печене спрямо цената.
 2. Контейнер за кисело мляко, включена шпатула.
 3. Корекция на цвета на кора.

Недостатъци:

 1. Малко по-шумни от по-скъпите конкуренти.
 2. Действителното тегло на получения хляб е по-малко с 20-25% от декларирания.

Тя се различава от предишния модел само по цена, марка и по-малко програми. Останалото е същата проста, функционална машина за хляб с минимално необходимия набор от функции и програми.

Вижте също - Какво е по-добре да закупите: машина за хляб или бавна готварска печка

ENDEVER MB-51

ENDEVER MB-51

Цена - , Висока мощност, като Mystery MBM-1207 - 650 вата. Същият брой програми - 19. Програмата ви позволява да поставите на пауза работата за 60 минути, докато запазвате настройките. В капака има голям прозорец за гледане. Крачета против приплъзване - фурната няма да падне от масата по време на работа.

Ползи:

 1. Голяма мощ.
 2. 19 програми.
 3. Голям удобен прозорец за гледане.
 4. Не се подхлъзва на масата.
 5. Леко нестандартни размери - по-ниски и по-широки от другите модели, купата е по-широка и по-удобна за миене.
 6. Висококачествено омесване на тесто и печене.

Недостатъци:

 1. Дисплей без подсветка

Подобно на модела Mystery MBM-1207, но с по-малък максимален обем. Поради това хлябът се пече по-бързо. Добра техника за малко семейство или за често готвене на малки порции.

Вижте също - Избор на добър мултикукър с функция за производство на хляб и омесване на тесто

Gorenje BM910W

Gorenje BM910W

Цена - , Моделът е подходящ за начинаещи готвачи и за тези, които просто искат лесно да пекат вкусен хляб у дома. За начинаещи има утвърдени програми и рецепти, препоръчани от производителите. Сложните пекари могат да експериментират с рецептата. Прави домашно плодово сладко. Цветът на коричката, от който да избирате, е светъл, среден или тъмен.

Ползи:

 1. Способността да експериментирате с рецепти.
 2. Прозорец за гледане в капака.
 3. Добра мощност.
 4. Проста, интуитивна система за управление.
 5. Подсветка на дисплея
 6. Запазване на настройките при изключване на захранването.

Недостатъци:

 1. Малък брой рецепти, но лесно заменени със собствени рецепти или препоръки за други модели.

Разликата от предишните модели е подсветката на дисплея, функцията не влияе върху качеството на хляба, но го прави по-удобно за използване. Наборът от програми е подобен на Midea BM-210BC-W, а мощността е по-висока - 600 W, което ви позволява леко да съкратите времето за готвене. Марката Gorenje произвежда висококачествени уреди с дълъг експлоатационен живот, за определеното количество и с минимална функционалност, тази машина за хляб може да се нарече най-добрият избор.

Вижте също - Преглед на гамата машина за хляб Philips

REDMOND RBM-1908

REDMOND RBM-1908

Цена - , Компактен многофункционален модел. 19 работни програми ви позволяват да печете хляб, да приготвяте основни ястия, напитки, конфитюри, което сближава фурната с многофункционалната фурна. Максималното тегло на един хляб е само 750 g, мощността е и най-ниската сред конкурентите - 450 W.

Ползи:

 1. Многофункционална. Важен критерий за подбор: ако няма мултикукър, производителят на хляб ще изпълнява повечето от функциите си.
 2. Compact.
 3. Качественото покритие на кофата е непокътнато дори след няколко месеца употреба.
 4. Омесва добре тестото, но понякога не се справя с гъстото, трябва да го разбърквате с лъжица.
 5. Дългият захранващ кабел е 120 cm.
 6. Подсветка на дисплея

Недостатъци:

 1. Голям процент на повреда, намотката на двигателя страда.
 2. Грешки в рецептите за фурната.

Модел с много функции, който може да замени мултикукъра. Само Vitesse VS-428 има най-ниско тегло сред представените в рецензията. Компактен, подходящ за малко семейство.

Вижте също - 5 най-добри производители на хляб Redmond на годината

Vitesse VS-428

Завършва ТОП модела с цена , Компактно, максималното тегло на печене е само 675 g, а мощността е на нивото от 600 вата. Важна разлика е изцяло металния здрав калъф. Капакът е напълно отделен от тялото за удобна функция за почистване. Работни програми 12.

Ползи:

 1. Метално тяло.
 2. Компактност - спестява място в кухнята.
 3. Омесете качествено тесто.
 4. Информативна книга с рецепти, но изисква точни пропорции, до грам.
 5. Квадратна купа за по-добро изпичане на хляб.
 6. Свалящ се капак.

Недостатъци:

 • Миризмата на пластмаса в началото на употреба. Когато се спазват препоръките на производителя, той бързо изчезва.
 • Лоша топлоизолация, загрява по време на работа.

Размерът на модела е по-малък от този на Gorenje BM910W, но мощността е на същото ниво, което влияе положително на скоростта и качеството на изпечения хляб. Чудесен вариант за малка кухня и малко семейство, за любителите на печенето често на малки порции. Металният здрав калъф осигурява дълготрайност, но се нагрява по-силно, отколкото пластмасовия.

Вижте също - 10 най-добри машини за хляб до отзиви на клиенти

2194 0


Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите