У дома Отзиви Преглед на прахосмукачка с робот Tefal RG7145RH

Преглед на роботизираната прахосмукачка Tefal RG7145RH

С роботизирания почистващ препарат TG Tefal RG7145RH ежедневното почистване вече няма да е скучно, а задължително. „Умна“ прахосмукачка за роботи ще направи всичко за вас, остава само да докоснете довършителните щрихи, а също и да извършите голямо почистване от време на време. Нека да разберем по-подробно какво може да направи този малък, но много ефективен помощник за домакинството и как функционира.

baner_ali_white

Спецификации

Tefal RG7145RH

Роботът е предназначен за химическо чистене на всички видове повърхности: линолеум и ламинат, дървен под и керамични плочки, както и килим с малка купчина - до 15 мм. Капацитетът на батерията е достатъчен за 100 минути непрекъсната работа - достатъчно за старателно почистване на 2-3 помещения със среден размер. Батерията се зарежда напълно за 270 минути. Устройството има система за събиране на прах без коса, обемът на прахоуловителя е 250 мл. Прахосмукачката има повече от компактни размери: диаметърът на кутията е 320 мм, а височината му е само 75 мм. Устройството тежи само 4 кг и издава много малко шум по време на работа - до 70 dB.

Освен това отбелязваме, че моторът е оборудван с допълнителен защитен филтър, който предотвратява навлизането на отпадъци. Предвид малкия обем на контейнера за отпадъци, той ще трябва да се почиства почти след всяко почистване, но това се прави много лесно.

Външен вид

Tefal RG7145RH

Tefal RG7145RH е направен в класическа кръгла форма, изработена от устойчива черна пластмаса. Изглежда представително и лаконично, лесно се вписва в интериора на всеки стил, заемаме минимум пространство в стаята. От горната страна на устройството има бутони за управление с докосване, капак за отделението за събиране на прах и бутон за отваряне. Има и индикатори, отразяващи текущото състояние на устройството. Крайната част традиционно е оборудвана със защитна броня, която предпазва от сблъсъци с предмети, както и вентилационни отвори.

Отдолу има 2 задвижващи колела отстрани, 1 завъртане отпред, турбо четка в центъра, 2 странични четки, както и отделение за батерия и контакти за зареждане. В същата част на почистващото средство има бутон за включване / изключване на устройството.

Функционалност

Tefal RG7145RH

Време е да ви кажа на какво е способен RG7145RH. Този почистващ препарат лесно се справя с почистване на труднодостъпни места, старателно почистване на фин прах, големи отпадъци, коса. В допълнение, прахосмукачката ефективно ще почисти килима с малка купчина. Всичко това се дължи на наличието на турбо четка.

Устройството е оборудвано с цяла система за сигурност: производителят е предвидил наличието на защитна броня (за неутрализиране на сблъсъци с големи предмети от ситуацията), сензори за разлика във височината (за защита на устройството от падания), както и няколко инфрачервени сензора, които позволяват на прахосмукачката да „намира“ препятствия и ефективно да маневрира, като избягва сблъсъци.Друг плюс на прахосмукачката е способността му да се самоизпробва: системата автоматично открива прегряване и изключва устройството. А наличието на вграден таймер ви позволява да конфигурирате почистването според график, избирайки оптималните часове и дни.

Комплектът включва дистанционно управление - можете да зададете желания режим както директно от тялото на устройството, така и дистанционно от дистанционното управление. Има и виртуална стена, която ще ограничи зоната за почистване.

Робот прахосмукачката може да работи в 4 функционални режима:

 1. движение по зигзагообразна пътека,
 2. автоматичен режим - устройството се движи по произволна траектория,
 3. почистване по стените,
 4. локално почистване - прахосмукачката се движи в разширяваща се спирала, почиствайки малка зона с тежки замърсявания.

RG7145RH има функция за предварително почистване: избирате дните и часовете, когато никой и нищо няма да пречи на прахосмукачката. Единственото условие е този модел да няма възможност да избира различно време: прахосмукачката ви ще се активира в определени дни, но в същото време на деня.

оборудване

Tefal RG7145RH

Tefal RG7145RH се доставя в оригиналната си опаковка със следния комплект аксесоари:

 • прахосмукачка за роботи
 • дистанционно,
 • станция за зареждане на батерията,
 • Захранване,
 • виртуална стена,
 • резервен филтър,
 • 2 допълнителни четки,
 • батерии,
 • четка за почистване на прахосмукачката от замърсявания,
 • талон за гаранционно обслужване,
 • инструкция за употреба на устройството.

baner_ali_white

Предимства и недостатъци

Tefal RG7145RH

Обобщавайки прегледа на устройството, можем да изтъкнем редица предимства на модела:

 • Стилен, дискретен дизайн
 • функционалност - възможност за конфигуриране на почистването според график,
 • компактен,
 • наличието на няколко режима на работа за различни задачи,
 • високо качество на сглобяване на калъфа,
 • способността за почистване на килими,
 • прилично оборудване
 • Впечатляваща мощност за засмукване на отломки.

Наред със своите неоспорими силни страни, RG7145RH има няколко недостатъка:

 • сравнително високо ниво на шум,
 • прахоуловител с повече от скромни размери,
 • не е възможно да се контролира чистачът от смартфон,
 • няма възможност за задаване на различно време за почистване в различни дни от седмицата,
 • навигацията се извършва изключително чрез сензори.

Всички посочени недостатъци на модела се вземат предвид само по една причина - доста високата цена на устройството. Цената на такава прахосмукачка е на нивото на подобни премиум устройства и е около , но на устройството липсват най-новите технологични възможности. Само поради тази причина този модел понякога се нарича не най-доброто съотношение цена / качество. Но, избирайки RG7145RH, вероятно знаете, че купувате надеждно устройство от известен производител, което със сигурност ще ви служи вярно дълго време.

Вижте също: роботи прахосмукачки нагоре

1496 1

Една мисъл относно „Преглед на прахосмукачка за роботи на Tefal RG7145RH“

 1. Владимир:

  Не е включено подробно ръководство за употреба

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите