У дома Отзиви Преглед на роботизираната прахосмукачка iRobot Roomba 9S и S9 +

Преглед на роботизираната прахосмукачка iRobot Roomba 9S и S9 +

ПО През годината линията от роботизирани прахосмукачки на известния американски производител iRobot беше допълнена от два нови модела - Roomba 9S и S9 +. Те изпълняват функцията на химическо чистене върху твърди повърхности и килими. И двата модела са почти идентични. Разликата е в наличието на кошче за боклук S9 +, за което ще трябва да платите допълнителни 300 долара. Техническите и експлоатационни характеристики са същите. Ще ги разгледаме подробно в прегледа.

baner_ali_white

Външен вид

iRobot Roomba 9S +

Роботите Roomba 9S и S9 + имат стилен и модерен дизайн, ергономично тяло под формата на латинската буква D. Тази форма позволява на прахосмукачките лесно да се движат на трудно достъпни места и да извършват почистване там. Калъфът е широк 31,1 см и височина 8,9 см. Изработен е от матова черна пластмаса.

Характерна и функционална украса на роботи е златният капак за събиране на прах, разположен в центъра на предната част на кутията. До нея е инсталирана видеокамера, а в предната част на кутията има сензор за търсене на станция за зареждане. Други са скрити на дъното под тонираното стъкло на бронята. Бутоните за управление на робота са разположени в горния десен ъгъл. Те могат да започнат процеса на почистване, да изпратят робота до станцията или да активират локално почистване.

Долната част на двата робота е подобрена в сравнение с предишната Roomba i7. Екстракторите се прехвърлят в предната част на дъното и се увеличават с 30%. Използвана е технологията Corner Brush, при която към основната четка за къси краища бяха добавени още две паника.

оборудване

iRobot Roomba 9S +

Прахосмукачката за роботи се доставя от производителя в картонена кутия с пластмасова дръжка за лесно транспортиране. В основната конфигурация, в допълнение към самата прахосмукачка, има:

 • док станция;
 • захранващ адаптер;
 • сменяем HEPA филтър;
 • странична четка;
 • прахосмукачка;
 • упътване. Roomba 9S + също има основа за почистване на торбата с прах от отломки, докато Roomba 9S не. Останалата част от оборудването е идентична.

Функционалност

iRobot Roomba 9S +

Роботите Roomba 9S и S9 + са проектирани за химическо чистене. Те извършват почистване на три етапа, справят се дори с най-трудните видове замърсявания на пода, керамични плочки, линолеум, килим.

Принцип на действие:

 • вградената ъглова четка събира боклук в труднодостъпни места - в ъгли и по протежение на дъски;
 • силиконовите ролки изстъргват мръсотията и дори упоритите замърсявания, събират прах, трохи, пясък;
 • мощност с висока мощност засмуква отломки бързо.

Обемът на торбата за прах е 400 мл. Това е достатъчно за няколко работни цикъла. В Roomba 9S прахоуловителят трябва да се почиства ръчно. Процедурата е лесна: трябва да повдигнете капака, да преместите завесата и да изтръскате съдържанието на контейнера. Докато почистването на Roomba 9S + е напълно автоматизирано: веднага след като колекторът за прах се напълни, прахосмукачката се връща в докинг станцията, където боклукът автоматично се изхвърля в торбата.

Роботът работи в автоматичен режим: съставя карта на стаята, изгражда траектория на движение, определя най-мръсните зони, след което започва химическо чистене. Ако кликнете върху бутона Spot, той ще започне да почиства по спирална пътека. Можете да активирате режима Carost Boost, създаден специално за почистване на меки килими, и PerfectEdge - за почистване на ъгли и почистване на стени. Роботът може да се почиства за два часа без презареждане поради мощната литиево-йонна батерия с капацитет 1800 вата.

Иновативната технология vSLAM помага на робота да се движи в пространството и да не се разбива в различни обекти. Тя прави 25 измервания в секунда, за да анализира околното пространство. Роботът бързо маневрира, движейки се из стаята, не пропуска нито една мръсна зона, лесно избягва препятствията, които се срещат по пътя му.

Можете да контролирате прахосмукачката чрез смартфон, което е удобно. За целта инсталирайте приложението iRobot HOME на притурката. Той е свободно достъпен в магазините на AppStore и GooglePlay. В приложението можете да направите график за почистване, да конфигурирате параметрите на робота, да проверите текущото му състояние.

baner_ali_white

Предимства и недостатъци

Ползи:

 1. Ергономичен корпус с форма на D - прахосмукачката може да се почиства на трудно достъпни места.
 2. Умна навигационна система - роботът определя най-замърсените зони.
 3. Многоетапната система за почистване може да премахне дори сложни замърсители.
 4. Разширени функции: Carpet Boost - режимът на подобрено почистване на килими, PerfectEdge - за най-ефективно почистване на ъглите.
 5. Гласов контрол и чрез смартфон.
 6. Самопочистване на зареждащата станция на модела S9 +.

Недостатъци:

 1. Високата цена е 1000 долара за S9 и 1300 за S9 +.
 2. Липса на мокро почистване.

присъда

Роботите Roomba 9S и S9 + наскоро се появиха на пазара, но вече спечелиха титлата на най-добрата сред всички прахосмукачки за химическо чистене. Но цената им е твърде висока. Можете да намерите конкурентни проби в линията на производителите на Xiaomi, но за по-малко пари.

564 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите